Grupul de firme Somaco finalizeaza proiectul "Modernizarea fabricii de BCA din Adjud"

Valoarea proiectului depaseste 1.800.000 euro, a carui finantare a fost asigurata din fonduri Somaco si din fonduri nerambursabile acordate de catre Guvernul Norvegiei

Somaco a finalizat pe 30 aprilie 2016 implementarea proiectului de modernizare a fabricii de beton celular autoclavizat din Adjud. Proiectul a fost finantat din fonduri Somaco (peste 51%) si din fonduri nerambursabile acordate de catre Guvernul Norvegiei prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014, in cadrul domeniului de finantare Inovare Verde in Industria din Romania (49%).
"In urma cu un an, cand a demarat proiectul, unul dintre obiectivele noastre pe termen scurt a fost cresterea eficientei productiei si imbunatatirea calitatii produselor prin alinierea echipamentelor fabricii din Adjud la standarde moderne, similare sau superioare competitiei. Fabrica de BCA de la Adjud a fost pusa in functiune in 1975. In anul 2009, imediat dupa achizitia fabricii de catre Somaco Grup Prefabricate, am inceput un proces de retehnologizare si de inlocuire a echipamentelor uzate moral si fizic. Din pacate, criza economica, care a afectat intreaga industrie si in special sectorul constructiilor, ne-a pus in situatia de a incetini ritmul de implementare a investitiilor. Cu ajutorul finantarii oferite de Guvernul Norvegiei, am putut accelera planul nostru initial de investitii si am lansat astfel, in mai 2016, sistemul de zidarie si termoizolatie cu BCA premium si ecologic" declara Sorin Miron, Directorul General al Grupului de firme Somaco.
Obiectivele proiectului, care raspund in egala masura principiilor programului Inovare Verde in Industria din Romania cat si strategiei Somaco, au fost:
  • reducerea cu minim 30% a consumului actual de resurse (energie si, mai ales, gaze naturale) in fabrica Adjud
  • scaderea procentului de deseuri al fabricii Adjud cu 50% fata de nivelul actual
  • generarea unui impact pozitiv asupra comunitatii (imbunatatirea conditiilor de securitate in munca si a conditiilor de munca in general).
Proiectul a fost implementat la Adjud cu ajutorul mai multor subproiecte, care au avut ca scop inlocuirea unor echipamente cheie din procesul de productie, menite sa contribuie la indeplinirea obiectivelor proiectului - reducerea consumului de energie electrica si termica, cresterea calitatii produsului, protectia muncii si a mediului inconjurator, imbunatatirea conditiilor de munca. Preocuparea pentru ecologie s-a concretizat prin achizitionarea de echipamente pentru imbunatatirea calitatii aerului din hala de productie si prin organizarea la Adjud a unei Zile Verzi, ocazie cu care s-au plantat in fabrica peste 2500 arbusti si flori.

"Multumesc tuturor partenerilor implicati in acest proiect. In special Guvernului Norvegiei si operatorului de program Innovation Norway, care ne-au dat posibilitatea sa desfasuram acest proiect intr-o maniera accelerata, care au aratat deschidere atat pentru aspecte tehnologice cat si ecologice si sociale, care au dovedit flexibilitate in acordarea sprijinului lor, extins pe parcursul derularii proiectului. Le multumesc tuturor membrilor echipei de proiect Somaco si tuturor angajatilor fabricii Adjud pentru implicare, pentru dorinta si efortul lor ca proiectul sa devina posibil. Este laudabila contributia partenerilor acestui proiect (Hess, Mico Electro, Wiessman, Electrometal, EvroPro Systems), care au petrecut saptamani si luni alaturi de Somaco, pentru a pune in functiune si opera la parametri optimi echipamentele noi. Nu in ultimul rand le multumesc consultantilor si auditorilor nostri, care au contribuit la succesul acestui proiect" mentioneaza Sorin Miron.
In acest moment investitia se afla in perioada de stabilizare, in care Somaco urmareste atingerea obiectivelor propuse. Dupa finalizarea investitiei, Somaco va obtine atat avantaje concurentiale - imbunatatirea calitatii produsului BCA, cresterea eficientei si optimizarea costurilor de productie, cat si beneficii ecologice - protectia mediului prin reducerea cantitatii de deseuri si a consumului de resurse si beneficii sociale - protectia muncii, responsabilitate sociala, imbunatatirea conditiilor de munca, preocupare pentru un mediu verde si curat.

"In urmatorii ani ne propunem stabilizarea productiei la nivelul optim de eficienta si consolidarea pozitiei in piata pentru segmentul de BCA, prin fidelizarea partenerilor actuali si prin cresterea satisfactiei clientilor finali ai produselor Somaco. O alta prioritate a mandatului meu este dezvoltarea durabila: dezvoltarea personalului, sanatatea si securitatea in munca, protectia mediului si responsabilitatea sociala. In acest sens, doresc sa continuam in toate fabricile actiunile de ecologizare, inverzire si responsabilitate sociala" adauga Sorin Miron.
Grupul de firme Somaco reuneste societatile Somaco Grup Prefabricate Srl, Somaco Structuri Prefabricate Srl si Somaco Antrepriza Srl; detine 5 fabrici pentru prefabricate din beton la Buzau, Roman, Teius, Targoviste si Timisoara si o fabrica unde se produce sistemul de zidarie si termoizolatie din BCA - la Adjud.

Cu o cifra de afaceri de 36 milioane euro in anul 2015, grupul de firme Somaco este unul dintre cei mai mari producatori de prefabricate din beton utilizate in domeniul infrastructurii rutiere, electrice si de apa canal, precum si al constructiei centrelor comerciale, halelor logistice sau de productie din tara. De asemenea, Somaco este unul dintre cei mari producatori de beton celular autoclavizat (BCA) din tara, liderul pietei din regiunea Moldova.

In ultimii ani, Grupul Somaco a investit peste 24 milioane de euro pentru extinderea capacitatii de productie si a gamei de produse, pentru retehnologizare si instruirea personalului, fiind unul dintre cei mai dinamici investitori de pe piata materialelor de constructii in perioada 2009-2015.
Portofoliul sau de produse cuprinde sistemul de zidarie si termoizolatie din BCA si gama de elemente prefabricate din beton pentru structuri la cheie, infrastructura electrica. In portofoliul de lucrari recente al Grupului Somaco se numara centre comerciale precum Mega Mall Bucuresti, Dedeman, Kaufland, Carrefour, Bricostore, Praktiker, Metro, Hornbach, centre logistice (Wim Bosman, S.E.A., Lidl, Kaufland, Xindao, Millenium, Penny), hale de productie (Gebauer&Griller, Hella, Daimler, GST, Continental, Hamilton, Martur, Elster, Yazaki), cel mai mare laser din lume ELI-NP Magurele, structuri socio-culturale, consolidari hidrotehnice, bazine de retentie, lucrari de drumuri si poduri, lucrari pentru magistrale de metrou, structuri pentru statii eoliene si modernizari pentru sisteme de canalizare si linii electrice Enel, etc.


In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre produsele Somaco, faceti clic pe pozele prezentate mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei Somaco Grup Prefabricate Srl, folosind butonul corespunzator.
Produse mentionate in articol
Sisteme de canalizare din beton Somaco
 
Sisteme de canalizare din beton Somaco

Somaco aduce o solutie moderna si sigura pentru retelele de canalizare din Romania. Sistemul  este  modular si flexibil, se poate adapta tuturor tipurilor de proiecte de canalizare. Elementele prefabricate din beton sunt produse cu tehnologia germana BFS, care permite un grad inalt de control al parametrilor de calitate. Sistemul de canalizare din beton prezinta avantaje nete fata de alte materiale (ex. PVC), el fiind promovat ca prima solutie de canalizare in intreaga Europa. Este economic pentru ca are o durata mare de viata (pana la 70 ani) si costuri reduse de intretinere.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Produse prefabricate din beton pentru infrastructura rutiera Somaco
 
Produse prefabricate din beton pentru infrastructura rutiera Somaco

Somaco ofera o gama larga de elemente prefabricate din beton pentru poduri si podete: grinzi  de pod din beton armat, aripi de pod din beton armat, elemente de podet din beton armat, dale din beton precomprimat, elevatii din beton armat. Acestea sunt produse in conformitate cu standardele in vigoare si cu proiectele IPTANA si pot fi  adaptate proiectelor beneficiarilor. La cerere, Somaco poate produce si  alte elemente prefabricate din beton pentru infrastructura, conform proiectului beneficiarului.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Produse prefabricate din beton pentru structuri la cheie Somaco
 
Produse prefabricate din beton pentru structuri la cheie Somaco

Somaco ofera o gama larga de elemente prefabricate din beton pentru structuri la cheie si hale industriale: fundatii pahar din beton, stalpi prefabricati din beton, grinzi si pane prefabricate din beton, pereti din beton, elemente planseu. Utilizarea prefabricatelor Somaco va asigura o viteza sporita de montaj, flexibilitatea formelor si designului, precum si profitabilitatea lucrarilor, favorizeaza o activitate continua pe parcursul anului, o productivitate controlata si livrari ritmice conform graficului de montaj.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Camin rotund de tragere pentru linii electrice subterane Somaco Stalpi din beton pentru linii electrice aeriene Somaco
 
Elemente prefabricate din beton pentru infrastructura electrica Somaco
2 produse

Somaco ofera solutii pentru proiectele de infrastructura electrica - clasica sau alternativa: stalpi din beton pentru linii electrice aeriene (L.E.A.) si camine de tragere pentru linii electrice subterane (L.E.S.). La cerere, Somaco poate produce si alte elemente din beton pentru infrastructura electrica. Experienta acumulata cu fiecare proiect, sustinuta de multiplele certificari pe care le detin, garanteaza calitatea si durabilitatea prefabricatelor Somaco.

2 produse
Brosura
Vezi detalii
Card produs
Categorii
Transformator, sursa de alimentare de joasa tensiune
Transformator, sursa de alimentare de joasa tensiune
Constructie civila prefabricata
Constructie civila prefabricata
Hala industriala la cheie
Hala industriala la cheie
Stalp pentru retele aeriene
Stalp pentru retele aeriene
Element de constructie pentru drumuri si poduri
Element de constructie pentru drumuri si poduri
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...