proidea.ro catalog online de informatii produse

Grupul de firme Somaco finalizeaza proiectul "Modernizarea fabricii de BCA din Adjud"


2016. mai 13.

Valoarea proiectului depaseste 1.800.000 euro, a carui finantare a fost asigurata din fonduri Somaco si din fonduri nerambursabile acordate de catre Guvernul Norvegiei

Somaco a finalizat pe 30 aprilie 2016 implementarea proiectului de modernizare a fabricii de beton celular autoclavizat din Adjud. Proiectul a fost finantat din fonduri Somaco (peste 51%) si din fonduri nerambursabile acordate de catre Guvernul Norvegiei prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014, in cadrul domeniului de finantare Inovare Verde in Industria din Romania (49%).
"In urma cu un an, cand a demarat proiectul, unul dintre obiectivele noastre pe termen scurt a fost cresterea eficientei productiei si imbunatatirea calitatii produselor prin alinierea echipamentelor fabricii din Adjud la standarde moderne, similare sau superioare competitiei. Fabrica de BCA de la Adjud a fost pusa in functiune in 1975. In anul 2009, imediat dupa achizitia fabricii de catre Somaco Grup Prefabricate, am inceput un proces de retehnologizare si de inlocuire a echipamentelor uzate moral si fizic. Din pacate, criza economica, care a afectat intreaga industrie si in special sectorul constructiilor, ne-a pus in situatia de a incetini ritmul de implementare a investitiilor. Cu ajutorul finantarii oferite de Guvernul Norvegiei, am putut accelera planul nostru initial de investitii si am lansat astfel, in mai 2016, sistemul de zidarie si termoizolatie cu BCA premium si ecologic" declara Sorin Miron, Directorul General al Grupului de firme Somaco.
Obiectivele proiectului, care raspund in egala masura principiilor programului Inovare Verde in Industria din Romania cat si strategiei Somaco, au fost:
  • reducerea cu minim 30% a consumului actual de resurse (energie si, mai ales, gaze naturale) in fabrica Adjud
  • scaderea procentului de deseuri al fabricii Adjud cu 50% fata de nivelul actual
  • generarea unui impact pozitiv asupra comunitatii (imbunatatirea conditiilor de securitate in munca si a conditiilor de munca in general).
Proiectul a fost implementat la Adjud cu ajutorul mai multor subproiecte, care au avut ca scop inlocuirea unor echipamente cheie din procesul de productie, menite sa contribuie la indeplinirea obiectivelor proiectului - reducerea consumului de energie electrica si termica, cresterea calitatii produsului, protectia muncii si a mediului inconjurator, imbunatatirea conditiilor de munca. Preocuparea pentru ecologie s-a concretizat prin achizitionarea de echipamente pentru imbunatatirea calitatii aerului din hala de productie si prin organizarea la Adjud a unei Zile Verzi, ocazie cu care s-au plantat in fabrica peste 2500 arbusti si flori.

"Multumesc tuturor partenerilor implicati in acest proiect. In special Guvernului Norvegiei si operatorului de program Innovation Norway, care ne-au dat posibilitatea sa desfasuram acest proiect intr-o maniera accelerata, care au aratat deschidere atat pentru aspecte tehnologice cat si ecologice si sociale, care au dovedit flexibilitate in acordarea sprijinului lor, extins pe parcursul derularii proiectului. Le multumesc tuturor membrilor echipei de proiect Somaco si tuturor angajatilor fabricii Adjud pentru implicare, pentru dorinta si efortul lor ca proiectul sa devina posibil. Este laudabila contributia partenerilor acestui proiect (Hess, Mico Electro, Wiessman, Electrometal, EvroPro Systems), care au petrecut saptamani si luni alaturi de Somaco, pentru a pune in functiune si opera la parametri optimi echipamentele noi. Nu in ultimul rand le multumesc consultantilor si auditorilor nostri, care au contribuit la succesul acestui proiect" mentioneaza Sorin Miron.
In acest moment investitia se afla in perioada de stabilizare, in care Somaco urmareste atingerea obiectivelor propuse. Dupa finalizarea investitiei, Somaco va obtine atat avantaje concurentiale - imbunatatirea calitatii produsului BCA, cresterea eficientei si optimizarea costurilor de productie, cat si beneficii ecologice - protectia mediului prin reducerea cantitatii de deseuri si a consumului de resurse si beneficii sociale - protectia muncii, responsabilitate sociala, imbunatatirea conditiilor de munca, preocupare pentru un mediu verde si curat.

"In urmatorii ani ne propunem stabilizarea productiei la nivelul optim de eficienta si consolidarea pozitiei in piata pentru segmentul de BCA, prin fidelizarea partenerilor actuali si prin cresterea satisfactiei clientilor finali ai produselor Somaco. O alta prioritate a mandatului meu este dezvoltarea durabila: dezvoltarea personalului, sanatatea si securitatea in munca, protectia mediului si responsabilitatea sociala. In acest sens, doresc sa continuam in toate fabricile actiunile de ecologizare, inverzire si responsabilitate sociala" adauga Sorin Miron.
Grupul de firme Somaco reuneste societatile Somaco Grup Prefabricate Srl, Somaco Structuri Prefabricate Srl si Somaco Antrepriza Srl; detine 5 fabrici pentru prefabricate din beton la Buzau, Roman, Teius, Targoviste si Timisoara si o fabrica unde se produce sistemul de zidarie si termoizolatie din BCA - la Adjud.

Cu o cifra de afaceri de 36 milioane euro in anul 2015, grupul de firme Somaco este unul dintre cei mai mari producatori de prefabricate din beton utilizate in domeniul infrastructurii rutiere, electrice si de apa canal, precum si al constructiei centrelor comerciale, halelor logistice sau de productie din tara. De asemenea, Somaco este unul dintre cei mari producatori de beton celular autoclavizat (BCA) din tara, liderul pietei din regiunea Moldova.

In ultimii ani, Grupul Somaco a investit peste 24 milioane de euro pentru extinderea capacitatii de productie si a gamei de produse, pentru retehnologizare si instruirea personalului, fiind unul dintre cei mai dinamici investitori de pe piata materialelor de constructii in perioada 2009-2015.
Portofoliul sau de produse cuprinde sistemul de zidarie si termoizolatie din BCA si gama de elemente prefabricate din beton pentru structuri la cheie, infrastructura electrica. In portofoliul de lucrari recente al Grupului Somaco se numara centre comerciale precum Mega Mall Bucuresti, Dedeman, Kaufland, Carrefour, Bricostore, Praktiker, Metro, Hornbach, centre logistice (Wim Bosman, S.E.A., Lidl, Kaufland, Xindao, Millenium, Penny), hale de productie (Gebauer&Griller, Hella, Daimler, GST, Continental, Hamilton, Martur, Elster, Yazaki), cel mai mare laser din lume ELI-NP Magurele, structuri socio-culturale, consolidari hidrotehnice, bazine de retentie, lucrari de drumuri si poduri, lucrari pentru magistrale de metrou, structuri pentru statii eoliene si modernizari pentru sisteme de canalizare si linii electrice Enel, etc.


In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre produsele Somaco, faceti clic pe pozele prezentate mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei Somaco Grup Prefabricate Srl, folosind butonul corespunzator.
 

Produs
Firma
Sediu: RO-013981 Ilfov, Bucuresti, str. Biharia, nr. 67-77, etaj 2, Sector 1
Telefon: +40 31 425 4577
Fax: +40 31 425 4629
E-mail:
Web: www.somaco.ro/ro
Catalin Ciuciuc
manager vanzari prefabricate pentru infrastructura +40 73 388 9206
Raluca Banateanu
manager marketing +40 73 388 9198
   
Grupul de firme Somaco este unul dintre cei mai mari producatori de elemente prefabricate din beton utilizate in domeniul infrastructurii rutiere, electrice si de apa canal, precum si al constructiei centrelor comerciale, logistice sau de productie din tara. De asemenea, Somaco este cea mai cunoscuta marca de beton celular autoclavizat (BCA) din Moldova. Detine 6 fabrici (Adjud, Buzau, Roman, Teius, Targoviste si Timisoara), care asigura o acoperire nationala a proiectelor de constructii.
Denumiri marca: Somaco
Cuvinte cheie:  somaco  grup  group  finalizare  finalizeaza  proiect  proiecte  modernizare  modernizari  modern  fabrica  fabrici  bca  beton  prefabricat  prefabricate  adjud