Buldoexcavatoarele Komatsu WB97R-8 completeaza gama de utilaje pentru performanta

Buldoexcavatoarele Komatsu WB97R-8 completeaza gama de utilaje pentru performanta

Komatsu, unul dintre cei mai mari producatori de utilaje terasiere din lume, cu siguranta stie nu numai sa construiasca utilaje, dar si sa se mentina in pozitie de lider pe fiecare piata in parte. Cu alte cuvinte, nu exista continent sau tara mai importante sau mai putin importante pentru producatorul japonez.

In afara tehnologiilor inovative, in acest domeniu fiind recunoscut ca fiind un lider de necontestat, concepute pentru a aduce o productivitate cat mai mare proprietarului, cu costuri de utilizare cat mai reduse, Komatsu este un constructor neobosit, lansand permanent noi generatii de utilaje.

De multi ani de zile piata utilajelor terasiere este dominata in Romania de buldoexcavatoare. Acestea reprezinta aproape 40% din totalul vanzarilor, in fiecare an. Dar, si aici exista domenii de utilizare diferite, proprietarii lor cerand nu numai anumite echipamente de lucru specializate, dar si performante diferite de la un santier la altul. Din acest motiv, nu numai echipamentele, dar si utilajele au devenit din ce in ce mai performante si mai versatile.

Buldoexcavatorul, un utilaj din ce in ce mai specializat

Desi se spune mereu ca este un utilaj bun la toate, buldoexcavatorul este de multe ori utilizat pentru anumite activitati precise de santier, si de aceea utilzatorul lui doreste ca acesta sa produca mai multa performanta pentru o anumita activitate, in anumite conditii de mediu.

Pentru a raspunde corect fiecarei solicitari, specialistii de la Komatsu ofera utilaje cu 2 sau 4 roti de directie. Bazandu-se pe o experienta indelungata si pe calitatea deosebita a masinilor sale, Komatsu isi propune odata cu noua serie de buldoexcavatoare sa stabilieasca noi standarde de calitate pe piata mondiala pentru acest tip de utilaje. Optimizarea completa a mediului in care lucreaza operatorul, solutiile tehnologice de ultima generatie, o gama larga de echipamente, ofertarea in dotarea standard a numeroase tehnologii care de obicei se regasesc numai ca si optionale, totul a fost atent studiat pentru a oferi cel mai bun utilaj pentru fiecare aplicatie de santier.

Fiind in permanenta legatura cu constructorii din intreaga lume, specialistii Komatsu au inteles ca buldoexcavatorele sunt considerate ca utilaje de baza pentru din ce in ce mai multe aplicatii. In acest context, si cerintele fata de performantele lor au evoluat in ultimii ani, asadar noile generatii de buldoexcavatoare trebuind sa faca fata unor situatii de lucru pe santier mult mai complexe.

Startul a fost dat acum doi ani, in cadrul expozitiei INTERMAT, atunci cand a fost prezentata pentru prima data publicului noua generatie de buldoexcavatoare, prin prezentarea modelului Komatsu WB93R.

Construit pentru a da mai multa forta echipamentelor de lucru, cu un consum mai mic, cu o precizie de lucru mai mare si o cabina regandita integral pentru a oferi operatorului cele mai bune conditii de lucru, acesta a rescris practic istoria buldoexacavatorelor.

Anul acesta Komatsu a mers mai departe, noile buldoexcavatoare model WB97S-8 avand incluse in dotarea standard o serie de caracteristici avansate, specifice mai degraba unor dotari speciale. Acesta este acum considerat ca fiind primul utilaj din clasa sa ce ofera un echilibru perfect intre vizibilitate mare, confortul operatorului si productivitate, ceea ce il face sa se adapteze perfect cerintelor de lucru ale oricarui client.

La numai doua luni de la prezentarea oficiala a buldoexacavatorului Komatsu WB97S-8, producatorul japonez completeaza gama cu noua generatie a celui mai vandut buldoexcavator, inclusiv pentru piata din Romania, modelul WB97R-8.

Buldoexcavatoarele Komatsu WB97R-8 completeaza gama de utilaje pentru performanta
Buldoexcavatoarele Komatsu WB97R-8 completeaza gama de utilaje pentru performanta
Komastsu WB97R-8, aproape de client

Inca o data producatorul Komatsu demonstreaza ca este aproape de constructori, oferind un buldoexcavator cu o prima echipare ce depaseste orice asteptare. Directia pe doua roti, transmisia powershaft ce se adapteaza rapid oricarui mod de lucru, dar si vizibilitatea unica oferita operatorului, datorata unui design compact al capotei si un sistem de evacuare lateral al gazelor arse facand din buldoexcavatorul Komatsu WB97R-8 unul dintre cele mai bune utilaje de acest tip disponibile pe piata.

Cerintele operatorului in timpul lucrului au fost totdeauna in centrul atentiei atunci cand a fost proiectat noul Komatsu WB97R-8.

Acesta a fost construit pornind de la caracteristicile de succes ale modelelor anterioare de buldoexcavatoare Komatsu. WB97R-8 are o greutate proprie de 8145 kg si un motor Komatsu EU Stage IV cu caracteristici imbunatatite ce ofera mai multa putere ca niciodata, mai precis 101 CP, in paralel cu un consum redus de combustibil si performante tehnice superioare. Noul sistem post-tratament cu sistem selectiv de reducere catalitica (SCR) reduce considerabil emisiile nocive de NOx, protejand operatorul, oamenii din apropierea utilajului si mediul.

Siguranta, confort si intretinere usoara

Dintotdeauna siguranta operatorului, a celorlati lucratori de pe santier si a utilajului a reprezentat prioritatea principala pentru Komatsu. Astfel, supape de presiune, sprecial concepute pentru a impiedica pierderea presiunii in circuitul hidraulic in cazul unei spargeri accidentale a unui furtun sunt incluse in cilindrii hidraulici ai echipamentului de sapare precum si in cei ai sistemului de stabilizare.

In plus, Komatsu WB97R-8 are acum un comutator secundar „Oprirea motorului”, usor de accesat de la nivelul solului, noii functii, precum sistemul de blocare automata a echipamentelor de lucru pentru deplasarea in „Mod calatorie” sau de lucru in „Mod strada”, precum si noul sitem optic de avertizare pentru centura de siguranta ofera operatorului un mediu de lucru absolut sigur.

In interiorul cabinei, a fost reproiectat panoul de bord lateral, precum si noua pedala de acceleratie. Afisajul nivelului de combustibil si noul scaun cu suspensie pneumatica, inclus in oferta standard, ofera un interior confortabil, pregatit pentru a asigura cel mai bun loc de munca posibil pentru operator.

Cea mai recenta versiune a sistemului de monitorizare wireless KOMTRAX si un nou ecran de control color de 7'' multifunctional, ce ofera indicatii exacte despre consumul de combustibil si indicatii de intretinere, asigura o comunicare fluenta intre utilaj si operator si contribuie la optimizarea costurilor.

Bateria, comutatorul principal si releele sunt amplasate astfel incat sa ofere un acces rapid echipelor de mentenanta.

Komatsu WB97R-8 dotari moderne si avantaje pentru utilizator:

 • Motor ultramodern, ce indeplineste nivelele scazute de poluare prevazute de normativele EU Stage IV
 • Un motor mai puternic, ce poate livra pana la 101 CP
 • Consum redus de combustibil – un profit mai mare pentru proprietar
 • Noul monitor LCD de inalta rezolutie, de comanda si control cu diagonala de 7” ofera toate informatiile necesare operatorului dintr-o singura privire
 • Siguranta deosebita in exploatare, datorita noilor functii Travel Neutral si Street mode
 • Un design inteligent, optimizat a radiatorului si intregului sistem de racire, acesta asigurand intregului utilaj dimensiuni compacte, precum si o vizibilitate si o manevrabilitate foarte bune, aceste avangaje avand un impact direct asupra productivitatii
 • Functie de control automat a miscarii de ridicare a cupei, pentru reducerea timpului de manevrare
 • Sistem de ultima generatie Komtrax 3G ce ofera rapoarte complete despre cantitatea de combustibil consumat (lunar si zilnic)
 • Informatii despre intretinere periodica afisate in timp real pe monitorul central din cabina
 • Un intrerupator secundar montat la nivelul solului pentru intreruperea functionarii motorului
 • Indicator optic pentru centura de siguranta.

Produse mentionate in articol

Buldoexcavator Komatsu WB97R-8
 
Buldoexcavator Komatsu WB97R-8

Buldoexcavator WB97R-8 cu punti Heavy Duty este fiabil avand posibilitatea de adaugare a unui numar mare de atasamente, facand din acesta unul dintre cele mai ravnite buldoexcavatoare.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs

Categorii

Excavator, incarcator, echipament pentru demolare
Excavator, incarcator, echipament pentru demolare
Utilaj, unealta de constructie
Utilaj, unealta de constructie
Unelte
Unelte

Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...