Cei de la Bauten Consulting prezinta un nou produs pentru restaurarea zidariei deteriorate din cauza umezelii si a sarurilor

Epasit - Sistem de restaurare 2000

Deteriorarile cauzate de umezeala si de sarurile eflorescente (scorojiri ale tencuielii, igrasia) conduc pe termen lung la distrugerea materialelor componente ale constructie si a comfortului personal. Astfel apar pierderi mari de energie termica de asemeni in timp pot aparea probleme de sanatate.

Daca lipseste etansarea orizontala/bariera capilara sau daca este deteriorata, atunci umezeala poate urca in zidarie. Daca fundatiile cladirilor nu sunt hidroizolate corespunzator, atunci in subsoluri/pivnite patrunde capilar umezeala. Sarurile care constituie un pericol pentru constructie (sulfati, cloruri, nitrati/azotat de potasiu) pot absorbi umezeala din aer. De asemenea, unele dintre acestea dispun de o forta enorma de dislocare si cauzeaza astfel deteriorarile cunoscute ale zidariei si tencuielii.

Sistemul de restaurare 2000 - epasit cuprinde un program complet de masuri/produse impotriva umezelii zidurilor si impotriva sarurilor care deterioreaza constructia. Toate produsele se completeaza intre ele.

Pentru a bloca ascensiunea umezelii capilare/verticala se realizeaza o injectare cu epasit epm (mortar de injectare), epasit msf (material lichid pt restaurarea zidurilor) si epasit msp (material pasta pt restaurarea zidurilor).

Pentru etansarea exterioara in spatiul de contact cu solul se utilizeaza epasit dp (tencuiala de etansare si inchidere).

Tencuielile de restaurare trebuie sa dispuna de urmatoarele trei caracteristici:
 • respingerea apei prin absorbtie scazuta
 • permeabilitate mare la vaporii de apa pentru reglarea nivelului de umiditate
 • volum mare al porilor pentru absorbtia sarurilor. Se asigura astfel, ca schimbul de umiditate dintre zidarie si aerul inconjurator se poate efectua doar prin difuzia vaporilor de apa. Sarurile existente in zidarie sunt in acest fel absorbite si nu pot patrunde in/sau deteriora tencuiala. Suprafata tencuielii de restaurare ramane uscata si fara eflorescente.

  Tencuiala de restaurare - epasit lpf corespunde directivelor WTA (Asociatia lucrativa stiintifico - tehnica pentru intretinerea constructiilor si monumentelor). Aceasta este verificata si controlata conform DIN 18 557 ("Mortar industrial").

  Pentru realizarea suprafetelor se pot livra tencuieli si vopsele in diferite culori, care corespund caracteristicilor sistemului.

  Materialele de constructii speciale ale sistemului de restaurare - epasit 2000 si-au dovedit eficienta in practica. Deoarece pentru executarea lucrarilor de constructii trebuie respectate diferite conditii de lucru si de restaurare, va recomandam ca inainte de executarea lucrarii sa testati materialele pe care le veti utiliza, pentru a cunoaste tehnologia de aplicare, caracterisiticile materialelor si cerintele de consum. Conform fisei WTA "Sisteme de tencuieli de restaurare" trebuie efectuate analize cu privire la umiditatea si incarcarea cu saruri a suprafetei suport precum si cu privire la tipul si stadiul in care se afla zidaria.


  In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre noul sistem de restaurare, cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei Bauten Consulting Srl, folosind butonul corespunzator.
 • Categorii
  Tencuiala de asanare
  Tencuiala de asanare
  Sistem de tencuiala
  Sistem de tencuiala
  Tencuiala de finisaj
  Tencuiala de finisaj
  Mortar
  Mortar
  Pasta hidroizolatoare, mortar de etansare
  Pasta hidroizolatoare, mortar de etansare
  Constructii

  Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

  Instalatii mecanice

  Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

  Instalatii electrice

  Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

  Echipamente

  Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

  Unelte

  Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...