O capodopera a tehnologiei Carrier

Conservarea lucrarilor de arta ale Capelei Sixtine

Portofoliul de produse si servicii HVAC ale companiei Carrier asigura conditii optime in siturile de patrimoniu din intreaga lume, atat pentru capodoperele pe care le adapostesc cat si pentru vizitatorii care vin sa le admire.

Provocarea
"De la finalizarea lor acum mai bine de 500 de ani, picturile Capelei Sixtine realizate de Michelangelo au devenit una dintre cele mai apreciate capodopere din vremurile noastre. Extraordinarele fresce atrag in jur de 20.000 vizitatori pe zi. Caldura, praful, transpiratia si dioxidul de carbon pe care le genereaza ar putea deteriora istoricele lucrari de arta ale capelei. In 2010, ingrijitorii muzeului au examinat starea frescelor si au dat un semnal de alarma: Capela Sixtina este pe cale sa dispara! Dupa acel moment, echipa Carrier proiecteaza un sistem capabil sa protejeze frescele impotriva contaminarii si care sa permita Vaticanului sa pastreze capela deschisa pentru public."

Profesor Antonio Paolucci,
Director al Muzeelor Vatican
Solutia
"Colaborarea cu statul Vatican pentru a proiecta un sistem care sa conserve frescele Capelei Sixtine a fost o sarcina nobila si care a atras dupa sine numeroase provocari. Trebuia neaparat sa intelegem modul in care prezenta a mii de vizitatori afecta calitatea aerului, temperatura si umiditatea din capela. Pentru aceasta, am folosit unelte moderne de simulare si tehnologie de ultima ora pentru a colecta date, simula fluxuri de aer si modela atmosfera interioara a capelei. Sistemul nu trebuia sa fie vizibil publicului, trebuia sa respecte nivelele de zgomot specifice bisericilor si trebuia sa asigure un flux de aer pentru 2.000 de vizitatori aflati in capela in acelasi timp. Etapa de concepere a sistemului care s-a intins pe doi ani a fost un proces de inovatie si descoperire, in cadrul caruia a trebuit sa inventam solutii. Odata intelesi parametrii provocarii, am fost capabili sa concepem un sistem unic si inovator care sa mentina conditiile atmosferice optime in capela tot timpul."

Didier da Costa,
Presedinte, compania Carrier HVAC Europe


In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre produsele produsele Carrier, faceti clic pe logo-ul firmei prezentat mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei AHI Carrier Romania Srl - Carrier, folosind butonul corespunzator.
Categorii
Agregate de racire, camere frigorifice
Agregate de racire, camere frigorifice
Instalatie de climatizare fan-coil
Instalatie de climatizare fan-coil
Instalatie de climatizare roof-top
Instalatie de climatizare roof-top
Sistem de climatizare VRF
Sistem de climatizare VRF
Instalatie de climatizare split
Instalatie de climatizare split
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...