3M Romania Srl

3M™ Aditiv FA-188 pentru panouri rigide din spuma

Aditivul 3M™ FA-188 este un fluid incolor, inodor si neinflamabil, care este eficient in reducerea conductivitatii termice a poliuretanului si a altor formulari pentru spuma rigida. Conductivitatea termica mai mica a spumei ofera producatorilor o tehnologie care ii ajuta sa indeplineasca obiectivele din ce in ce mai dure ale eficientei energetice. Aditivul de spuma 3M FA-188, utilizat in concentratii de minim 0,5% din greutatea totala a spumei, este eficient in reducerea dimensiunii celulelor de spuma si deci a conductivitatii termice a spumei. Spuma rezultata prezinta conductivitati termice (coeficient lambda) care sunt de regula cu 3% pana la 15% mai mici decat cele ale spumei formulate fara aditiv. Aditivul 3M FA-188 este aprobat de CEN 13165 "Produse de izolare termica pentru cladiri".

  • utilizat la electrocasnice: frigidere, congelatoare;
  • incalzitoare de apa, transporturi frigorifice, congelatoare comerciale;
  • panouri termoizolante sandwich cu spuma rigida din PUR, PIR.

Documente

Alte produse ale companiei
Covor de intrare pentru trafic intens 3M™ Nomad™ Terra 8100
 
Covor de intrare pentru trafic intens 3M™ Nomad™ Terra 8100

Covorul 3M™ Nomad™ Terra 8100 prezinta o structura din vinil, fara captuseala, ideal pentru exterior sau alveola de incastrare. Este indicat pentru trafic intens. Constructia deschisa, fara captuseala, permite apei si murdariei sa dreneze prin covor pentru o curatare usoara. Structura durabila din fibre spiralate indeparteaza, retine, ascunde cantitati mari de murdarie.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Covor de interior pentru trafic intens 3M™ Nomad™ 85 Aqua
 
Covor de interior pentru trafic intens 3M™ Nomad™ 85 Aqua

3M™ Nomad™ Aqua seria 85 este un covor textil de intrare, foarte performant, folosit in zone cu trafic intens. Fibrele lungi inlatura murdaria de pe incaltaminte, iar fibrele scurte absorb excesul de apa. Indicat a fi utilizat in interiorul cladirilor.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Microsfere de sticla 3M™ (Glass Bubbles) - pentru vopsele si alte produse de acoperire
 
Microsfere de sticla 3M™ (Glass Bubbles) - pentru vopsele si alte produse de acoperire

De la case de locuit pana la mari unitati industriale, vopselele si celelalte produse de acoperire (gleturi, tencuieli etc) reprezinta prima linie de protectie exterioara si interioara. Microsferele de sticla 3M™, produs cu o densitate foarte mica (incepand cu 0,125 g/cm³), dar cu o rezistenta mare la spargere (incepand cu 17 bari), reprezinta o alternativa la materialele de umplere conventionale, cum ar fi bioxid de siliciu, carbonat de calciu, talc, argila etc. Densitatea scazuta a Microsferelor de sticla 3M™ este generata de faptul ca au o cavitate interioara umpluta cu un gaz. Aceasta caracteristica genereaza proprietati de izolare termica, care se adauga la reducerea masei produsului in care sunt introduse, impreuna ducand la reducerea semnificativa a costurilor. Forma sferica a Microsferelor de sticla 3M™ ofera o serie de avantaje importante, printre care incarcare mai mare ca si material de umplere, vascozitate mai mica si debit imbunatatit. Contribuie la o varietate de beneficii functionale, de la rezistenta la zgariere la reflectivitatea caldurii solare, etc.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Folii de securizare si siguranta 3M™ pentru interior Folii de securizare si siguranta 3M™ pentru exterior
 
Folii de securizare si siguranta 3M™
2 produse

Accidentele si diferite fenomene meteo pot provoca daune insemnate. Sticla poate fi un material vulnerabil si periculos, cu potential de a cauza vatamari grave cand este sparta. Foliile 3M protejeaza persoanele de leziuni si de deteriorare a bunurilor cauzate de fragmente de sticla sparta. Folia confera elasticitate sporita ansamblului geam/folie. De asemenea, daca un geam pe care este aplicata folia se sparge, probabilitatea de a provoca accidente este mult redusa, deoarece cioburile nu se vor imprastia si nu vor rani persoanele din vecinatatea geamului, ci vor ramane pe folie.

2 produse
Brosura
Vezi detalii
Card produs
Folie protectie solara 3M™ pentru cladiri Seria Prestige Exterior Folie protectie solara 3M™ Seria Silver Folie protectie solara 3M™ pentru cladiri Seria Night Vision™ Folie protectie solara 3M™ Thinsulate™
 
Folii de protectie solara 3M™
4 produse

Foliile solare 3M™ asigura un efect de protectie vizuala impotriva luminozitatii excesive: reduc efectul de reflexie de pe ecranele calculatoarelor si minimizeaza puncte solare fierbinti. Reduc aportul de caldura dinspre exterior in perioadele calde, dispersand pana la 79% din caldura. De asemenea, puteti economisi intre 10 si 20 de euro pe m² de folie instalata, sau pana la 190 kWh pe m² de sticla.

4 produse
Brosura
Vezi detalii
Card produs
Categorii recomandate
Izolatie din polietilena, poliuretan si poliester
Izolatie din polietilena, poliuretan si poliester
Izolatie din polistiren
Izolatie din polistiren
Adeziv pentru termoizolatii
Adeziv pentru termoizolatii
Izolatie din vata minerala bazaltica
Izolatie din vata minerala bazaltica
Element de fixare pentru izolatii
Element de fixare pentru izolatii
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...