MAPEI Romania Srl

Mortar modificat cu polimeri de inalta performanta Ultracolor Plus

Mortar modificat cu polimeri de inalta performanta, anti-eflorescenta, cu priza si uscare rapida, cu DropEffect® - hidrofug si tehnologie BioBlock® - rezistenta la mucegai, pentru chituirea rosturilor de pana la 20 mm latime. Anti-eflorescenta pentru o culoare uniforma.

 • rezistent la mucegai (tehnologie BioBlock®), gama larga de culori
 • zonele chituite sunt gata de utilizare foarte repede
 • hidrofug si usor de curatat (tehnologia DropEffect®)

Documente

Mortar modificat cu polimeri de inalta performanta Ultracolor Plus - fisa tehnica

fisa tehnica

pdf 2.6 MB
Mortar modificat cu polimeri de inalta performanta Ultracolor Plus
 
Calculator MAPEI pentru mortare si materiale de etansare - Calculator

Calculator

Calculator MAPEI pentru mortare si materiale de etansare
 
Mapei Grouts app - Android app

Android app

Mapei Grouts app
 
Mapei Grouts app - iOS app

iOS app

Mapei Grouts app
 

Nu gasiti ce ati cautat?

Cerere document

Specificatii

Ultracolor Plus

absorbtia de apa [g]

absorbtia de apa [g]

0,1 (dupa 30 minute);
0,2 (dupa 4 ore)

ambalare

ambalare

sac

apt pentru dare in folosinta [zile]

apt pentru dare in folosinta [zile]

2 (la piscine sau bazine)

apt pentru dare in folosinta [ore]

apt pentru dare in folosinta [ore]

24

apt pentru trafic pietonal usor [ore]

apt pentru trafic pietonal usor [ore]

~3

chituirea rosturilor [zile]

chituirea rosturilor [zile]

2-3 (la pereti; cu mortar traditional);
7-10 (la pardoseli; cu mortar traditional)

chituirea rosturilor [ore]

chituirea rosturilor [ore]

4-8 (la pereti; cu adeziv normal);
1-2 (la pereti; cu adeziv rapid);
24 (la pardoseli; cu adeziv normal);
3-4 (la pardoseli, cu adeziv rapid)

consistenta

consistenta

pulbere fina

consistenta amestecului

consistenta amestecului

pasta fluida

contractie [mm/m]

contractie [mm/m]

1,5

culoare / culori disponibile

culoare / culori disponibile

34

domeniu de utilizare

domeniu de utilizare

chituirea rosturilor dintre placile de finisaje
montate pe pardoseli; pereti; la interior; la exterior;
orice tip de placi: gresie; faianta; gresie portelanata;
klinker; cotto; placi din pietre naturale;
mozaic din sticla; mozaic din marmura

greutatea specifica aparenta [kg/m³]

greutatea specifica aparenta [kg/m³]

1400

masa [kg]

masa [kg]

2; 5; 22

material

material

mortar pe baza de ciment pentru rosturi

pH-ul amestecului

pH-ul amestecului

~11

raportul de amestec

raportul de amestec

100 parti cu 21-23 parti apa (in greutate); in functie de culoare

rezistenta la intindere din incovoiere [N/mm²]

rezistenta la intindere din incovoiere [N/mm²]

9 (la 28 zile)

rezistenta medie la compresiune (fb) [N/mm²]

rezistenta medie la compresiune (fb) [N/mm²]

35 (la 28 zile)

temperatura ambient [°C]

temperatura ambient [°C]

23

temperatura de aplicare [°C]

temperatura de aplicare [°C]

+5…+35

timp de asteptare pentru finisare [min]

timp de asteptare pentru finisare [min]

15-30

Prezentare

Chit de rosturi imbunatatit pe baza de ciment, modificat cu polimeri, cu priza si uscare rapida, fara eflorescente, pentru chituirea rosturilor intre 2 - 20 mm. Utilizat in constructii, la lucrari de amenajare sau renovare, la interior si exterior, in special in medii permanent umede (piscine, saune).
Pentru rosturi la faianta, gresie, gresie portelanata, piatra naturala, mozaic din piatra naturala sau mozaic vitroceramic. Hidrofobizat, cu efect de respingere a apei - tehnologie DropEffect® si rezistenta impotriva mucegaiului - tehnologie BioBlock®.

Domenii de aplicare
Chituirea rosturilor dintre placile de finisaje montate pe pardoseli sau pereti, la interior sau exterior, pentru orice tip de placi: gresie (monocottura), faianta (bicottura), gresie portelanata, klinker, cotto, placi din pietre naturale (marmura, granit, inclusiv pietre compozite), mozaic din sticla sau mozaic din marmura.

Exemple tipice de aplicare

 • Chituirea rosturilor la pardoseli si pereti in spatii de trafic intens (aeroporturi, centre comerciale, restaurante, baruri, etc).
 • Chituirea rosturilor la pardoseli si pereti in spatii rezidentiale (hoteluri, resedinte private).
 • Chituirea rosturilor la pardoseli si fatade exterioare, balcoane, terase si piscine.

Caracteristici tehnice
Ultracolor Plus este un mortar pe baza de lianti hidraulici speciali, agregate cu granulometrie calibrata, polimeri speciali, aditivi de hidrofobizare, particule si pigmenti organici. Ultracolor Plus inglobeaza tehnologia de preparare a mortarului Ultracolor, bazata pe un liant hidraulic autohidratant, ce garanteaza uniformitatea culorii, dar la care s-au mai adaugat doua tipuri de materiale inovantive a laboratoarelor MAPEI: BioBlock® si DropEffect®.
Tehnologia BioBlock® consta in introducerea a unor particule de natura organica distribuite omogen in microstructura mortarului, ce impiedica dezvoltarea microorganismelor responsabile de aparitia mucegaiului.

Tehnologia DropEffect® consta in utilizarea la prepararea mortarului, a unor substante ce reduc absorbtia de apa pe suprafata materialului de chituire intarit. Amestecul Ultracolor Plus preparat cu apa in proportie adecvata si aplicat corect, formeaza un mortar pentru chituirea rosturilor, avand dupa intarire urmatoarele caracteristici:

 • este hidrorepelent, apa nu adera, nu patrunde in structura materialului si ramane pe suprafata chitului sub forma de picaturi;
 • are intotdeauna culoare uniforma, fara pete albe (eflorescente). Studiat la microscopul electronic (SEM), se diferentiaza de un mortar normal preparat cu ciment Portland pentru ca in procesul de hidratare, liantul special din Ultracolor Plus nu formeaza cristale de hidroxid de calciu, motivul aparitiei petelor de eflorescente;
 • are culori stabile la razele ultraviolete si agentii atmosferici;
 • are un timp foarte scurt intre operatiunea de aplicare si cea de curatare si finisare;
 • se intareste rapid, avand ca rezultat un timp scurt de asteptare pana la utilizarea suprafetelor chituite;
 • suprafata materialului pus in opera, la final, este lisa si compacta, cu o foarte redusa absorbtie de apa si foarte usor de curatat;
 • contractie compensata, fara aparitia fisurilor;
 • are o optima rezistenta la abraziune, la compresiune si flexiune, la cicluri de inghet-dezghet si deci o mare durabilitate;
 • o buna rezistenta la acizii cu pH > 3.

Recomandari

 • Ultracolor Plus nu contine ciment Portland si nu va fi amestecat cu alti lianti hidraulici; nu adaugati apa in amestecul preparat, daca a inceput sa intre in priza.
 • Nu utilizati la preparare apa sarata sau murdara.
 • Utilizati la temperaturi intre +5°C si +35°C.
 • Chituirea rosturilor se va executa doar la placile ceramice montate pe suprafete suport uscate sau, prevazute cu o hidroizolatie, evitandu-se in acest fel aparitia unor pete la suprafata chitului.
 • Pe rosturile chituite nu este recomandat sa imprastiati ulterior, uscat, si Ultracolor Plus in praf, deoarece pot aparea diferente de tonalitate a culorii.
 • In spatiile unde chitul trebuie sa reziste la agresiune chimica sau se impune o igiena riguroasa prin spalari intense, se vor utiliza chituri epoxidice rezistente la acizi.
 • Rosturile elastice, de dilatare sau de fractionare, nu se chituiesc cu Ultracolor Plus, se vor folosi sigilanti adecvati elastici din gama MAPEI.
 • Unele tipuri de placi ceramice sau placi de pietre naturale au suprafata poroasa si rugoasa. De aceea se executa in prealabil o proba, si se verifica daca chitul se curata usor si daca finisajul nu ramane patat. Daca chitul pateaza placile, atunci chituirea se poate face, aplicand in prealabil un material de protectie pe suprafata placilor.
 • Daca la curatare se vor folosi detergenti pe baza de acizi, mai intai se testeaza o suprafata mica, pentru a verifica rezistenta si stabilitatea culorii chitului la solutia de curatare. Clatirea se va face cu apa din abundenta pentru a nu lasa urme de detergent.

Mod de aplicare

Pregatirea rosturilor
Inainte de a executa chituirea rosturilor se va astepta ca adezivul sa fie complet intarit. Verificati timpul de intarire al adezivului de pe fisa tehnica a produsului folosit. Rosturile trebuie sa fie curate, fara praf si goale in profunzime pe 2/3 din grosimea placilor de finisaj. Adezivul sau mortarul care iese prin rosturi, la montarea placilor, se va indeparta cat este proaspat. Daca placile ceramice sunt foarte absorbante sau daca zona de lucru este expusa la soare sau vant puternic, rosturile se uda cu apa.

Prepararea amestecului
Intr-un vas curat se toarna apa, 21-23% din greutatea de chit Ultracolor Plus utilizat (procentul variaza in functie de culoarea pigmentului). Mortarul uscat se toarna in apa, amestecand continuu, utilizand un mixer electric cu turatie redusa pentru a evita inglobarea de bule de aer, pana cand rezulta o pasta omogena. Se lasa 2-3 minute in repaos si se reamesteca energic. Utilizati amestecul in timp de 20-25 minute de la preparare.

Aplicare
Rosturile se umplu bine cu mortarul Ultracolor Plus avand grija ca aplicarea sa fie uniforma in rosturi, fara spatii goale sau material in exces, utilizand spatula MAPEI din cauciuc dur sau cu o unealta corespunzatoare.

Intinderea si indepartarea excesului de material se va face intinzand chitul pe toata suprafata placilor de finisaj, si in diagonala fata de rosturi, atat timp cat amestecul este proaspat.

Finisare
Dupa aplicarea chitului in rosturi, cand amestecul incepe sa-si piarda plasticitatea si incepe sa devina mat la culoare, in mod normal dupa cca. 15-30 minute (sau la numai cateva minute cand este foarte cald), se curata suprafata de lucru cu apa si un burete de celuloza dur (burete MAPEI). Curatarea se executa frecand cu buretele pe suprafata placilor si a rosturilor, dar in diagonala fata de rosturi. Buretele va fi clatit frecvent cu apa curata si vor fi folosite doua vase: unul pentru spalarea buretelui folosit la indepartarea excesului de chit si altul numai pentru clatirea buretelui. Finisarea si spalarea rosturilor se poate executa si cu o masina electrica, cu monodisc prevazut cu disc de pasla.

Finisarea si corectarea materialului de chituire aplicat in rosturi, pot fi executate si dupa intarirea partiala a materialului, dupa un timp de aproximativ 50-60 minute, frecand rosturile cu un burete dur, aspru (tip Scotch-Brite®) si umezit cu apa. Daca curatarea este executata prea devreme (cand chitul este proaspat), amestecul este indepartat, iar rosturile nu raman umplute uniform.
In zilele cu clima dificila: caldura, vant puternic etc, materialul de chituire Ultracolor Plus aplicat in rosturi se va umezi regulat cu apa, timp de cateva ore.

Maturarea la umed a chitului Ultracolor Plus imbunatateste caracteristicile finale a materialului intarit.
Curatarea finala a urmelor de Ultracolor Plus de pe placile ceramice se efectueaza cu un material textil curat si uscat. Dupa curatarea finala, uneori inca mai raman urme de chit pe placile de finisaj. In aceasta situatie se poate folosi pentru curatare un detergent acid (tip Keranet), dar la minim 24 ore de la aplicarea chitului. Keranet se poate utiliza numai pe placi sau finisaje rezistente la acizi si nu se va folosi niciodata pe placi de marmura sau pietre calcaroase.

Apt pentru trafic pietonal usor
Pardoselile pot fi supuse unui trafic pietonal lejer dupa 3 ore de la aplicarea chitului.

Apt pentru darea in folosinta
Suprafetele pot fi utilizate intens dupa 24 de ore de la aplicarea chitului. Bazinele sau piscinele pot fi umplute cu apa dupa 48 ore de la aplicarea chitului.

Curatare
Sculele si vasele se spala cu apa atat timp cat Ultracolor Plus este proaspat.

Culori
Ultracolor Plus se poate furniza in 30 de culori (dupa paleta de culori CHITURI COLORATE).

Depozitare
Ultracolor Plus depozitat in loc uscat in ambalajul original are un timp de valabilitate de 12 luni (pentru sac de 23 kg) si 24 de luni (pentru sac de 1 si 5 kg) de la data de fabricatie inscrisa pe ambalaj. Depozitat mai mult, in timp poate suferi o modificare a timpului de priza fara ca acest lucru sa influenteze caracteristicile finale a materialului intarit. Produsul indeplineste cerintele Anexei XVII a Regulamentului (CE) Nr. 1907/2006 (REACH), alineatul 47.

Calculator pentru mortare si materiale de etansare MAPEI

Stiri conexe
MAPEI products at the Empire State Building observation deck (102nd floor) New York City, NY, USA
MAPEI products at the Empire State Building observation deck (102nd floor) New York City, NY, USA
MAPEI helps enhance breathtaking view from iconic building
MAPEI products at the Empire State Building observation deck (102nd floor) New York City, NY, USA
Alegerea culorii potrivite a chitului cu Mapei Grouts app
Alegerea culorii potrivite a chitului cu Mapei Grouts app
Chituri MAPEI - 58 de culori cu performante unice
Alegerea culorii potrivite a chitului cu Mapei Grouts app
Noua linie de produse MAPEI cu impact zero asupra mediului inconjurator
Noua linie de produse MAPEI, cu impact zero asupra mediului inconjurator
Produse pentru placari ceramice si din piatra naturala
Noua linie de produse MAPEI, cu impact zero asupra mediului inconjurator
Al treilea episod Tips&Tricks MAPEI
Al treilea episod Tips&Tricks MAPEI
In acest episod Tips&Tricks veti invata cum sa folositi Mapegum WPS!
Al treilea episod Tips&Tricks MAPEI
Utilizarea produselor MAPEI la Sagrada Familia
Utilizarea produselor MAPEI la Sagrada Familia
Simbol al Barcelonei si cunoscuta in toata lumea, Sagrada Familia urmeaza sa fie finalizata in 2025
Utilizarea produselor MAPEI la Sagrada Familia
mapei_modernizare_extindere_rideau_centre_ottawa_1
Produsele MAPEI au fost folosite la centrul comercial Rideau Centre, Ottawa, pe o suprafata de peste 21.000 m²
Recent a fost finalizat proiectul de modernizare si extindere in valoare de 360 de milioane de dolari
Produsele MAPEI au fost folosite la centrul comercial Rideau Centre, Ottawa, pe o suprafata de peste 21.000 m²
Chitul de rosturi Ultracolor Plus - acum in noile ambalaje alupack de 2 kg si 34 de culori
Chitul de rosturi Ultracolor Plus - acum in noile ambalaje alupack de 2 kg si 34 de culori
Ideal pentru gresie, faianta, gresie portelanata, klinker, cotto, piatra naturala, mozaic vitroceramic
Chitul de rosturi Ultracolor Plus - acum in noile ambalaje alupack de 2 kg si 34 de culori
Produsele MAPEI au fost folosite la reabilitarea si refunctionalizarea zonei fostei bai comunale Potaissa SPA, Turda
Produsele MAPEI au fost folosite la reabilitarea si refunctionalizarea zonei fostei bai comunale Potaissa SPA, Turda
Transformarea acesteia cu succes intr-un complex balnear si de agrement
Produsele MAPEI au fost folosite la reabilitarea si refunctionalizarea zonei fostei bai comunale Potaissa SPA, Turda
Produsele Mapei au fost utilizate la extinderea muzeului 'The Peggy Guggenheim Collection' din Venetia
Produsele Mapei au fost utilizate la extinderea muzeului 'The Peggy Guggenheim Collection' din Venetia
Lucrari de renovare pentru o mica cladire cu gradina
Produsele Mapei au fost utilizate la extinderea muzeului 'The Peggy Guggenheim Collection' din Venetia
mapei_terasa_julietei_renovare_vedere_inaltime
Un gest de iubire pentru cultura, cu ajutorul produselor MAPEI
MAPEI a participat la restaurarea terasei celor doi indragostiti celebri din Verona
Un gest de iubire pentru cultura, cu ajutorul produselor MAPEI
Mapei a lansat versiunea mobila a site-ului www.mapei.ro
Mapei a lansat versiunea mobila a site-ului www.mapei.ro
Interfata noua, adaptata pentru toate dispozitivele mobile, cu iOS sau Android
Mapei a lansat versiunea mobila a site-ului www.mapei.ro
Noul Catalog General MAPEI 2015
Noul Catalog General MAPEI 2015
Sape, grunduri, adezivi, hidroizolatii, mortare speciale, rasini, aditivi MAPEI
Noul Catalog General MAPEI 2015
Noul catalog tehnic Solutii si Sisteme MAPEI pentru Constructii
Noul catalog tehnic Solutii si Sisteme MAPEI pentru Constructii
Solutii si sisteme pentru rezolvarea situatiilor si problemelor intalnite in mod curent pe santiere
Noul catalog tehnic Solutii si Sisteme MAPEI pentru Constructii
Montajul placilor subtiri din gresie portelanata cu adezivul Ultralite S1 de la MAPEI
Montajul placilor subtiri din gresie portelanata cu adezivul Ultralite S1 de la MAPEI
Exemple de aplicare a gresiei portelanate subtiri pe pereti si pardoseala
Montajul placilor subtiri din gresie portelanata cu adezivul Ultralite S1 de la MAPEI
MAPEI prezinta informatii extrem de interesante despre chituirea rapida a rosturilor si protectia impotriva infiltratiilor de apa
MAPEI prezinta informatii extrem de interesante despre chituirea rapida a rosturilor si protectia impotriva infiltratiilor de apa
Hidroizolatie de interior (bai, cabine de dus), aplicarea chitului de rosturi, sistem pentru placarea piscinelor si impermeabilizarea balcoanelor si teraselor
MAPEI prezinta informatii extrem de interesante despre chituirea rapida a rosturilor si protectia impotriva infiltratiilor de apa
Alte produse ale companiei
Adeziv pentru montaj cu priza initiala mare Ultrabond MS Rapid
 
Adeziv pentru montaj cu priza initiala mare Ultrabond MS Rapid

Adeziv pentru montaj cu priza initiala mare, pe baza de polimeri silanici, fara alunecare pe verticala, de interior sau exterior, cu aderenta sporita pe suprafete absorbante sau neabsorbante (beton, piatra, metal, sticla, plastic etc). Impermeabilizarea rosturilor de lucru/turnare pentru fixarea sau lipirea cordonului hidroexpansiv IDROSTOP SOFT pe beton. Aplicare prin extrudare cu pistol de silicon. Consum aproximativ de 5 m la un cartus de 300 ml. Depozitare 12 luni. Ambalare in cutie, 12 x 300 ml.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Adeziv pentru montajul placilor portelanate subtiri Ultralite S1
 
Adeziv pentru montajul placilor portelanate subtiri Ultralite S1

Ultralite S1 este un adeziv monocomponent pe baza de ciment, de inalta performanta, deformabil, cu greutate scazuta, cu aderenta imbunatatita, fara alunecare pe verticala, cu timp deschis extins si randament de acoperire extrem de ridicat, care foloseste tehnologia Low Dust. Este usor de aplicat cu mistria, fiind ideal pentru placari cu placi portelanate subtiri sau din piatra naturala (ex. Kerlite sau Laminam), ce face parte din clasa C2TE conform normelor EN 12004.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Mortar fibroranforsat tixotropic Mapegrout T40
 
Mortar fibroranforsat tixotropic Mapegrout T40

Mapegrout T40 este un mortar monocomponent cu contractie compensata, armat dispers cu microfibre, tixotropic, cu rezistenta mecanica medie 40 MPa pentru repararea structurilor degradate din beton. Diametrul maxim al agregatelor este de 2,5 mm. Grosimea de aplicare minim 1 cm. Exemple de aplicare: repararea si refacerea stratului de acoperire cu beton peste armaturi la structuri degradate din beton, pe suprafete verticale sau orizontale: muchii si suprafete ale grinzilor, stalpilor, parapetilor la balcoane, elementelor de beton deteriorat si exfoliat datorita ruginirii fierului de armatura, regularizarea peretilor de diafragma, repararea canalelor la lucrari hidrotehnice, repararea segregarilor si nivelarea suprafetei betonului dintre reprizele de turnare, umplerea gaurilor ramase de la conectoarele metalice dupa decofrare, umplerea rosturilor rigide, etc.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Vopsea polimerica Fuga Fresca pentru reimprospatarea culorii chiturilor de rosturi pe baza mapei-ciment
 
Vopsea polimerica Fuga Fresca pentru reimprospatarea culorii chiturilor de rosturi pe baza ciment

Vopsea gata preparata pentru aplicatii rapide si usoare la interior, pentru improspatarea sau modificarea culorii chiturilor pe baza de ciment dintre placile ceramice. Produs gata preparat, disponibil in 34 culori. Consum in functie de dimensiunile placilor si rosturilor. Ambalare in flacoane dozatoare de 160 g.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Vopsea pe baza de rasini acrilice Elastocolor Pittura (Paint)
 
Vopsea pe baza de rasini acrilice Elastocolor Pittura pentru beton

Vopsea elastica pe baza de rasini acrilice in dispersie apoasa pentru protectia anticoroziva si decorarea suprafetelor din beton sau a tencuielilor predispuse aparitiei microfisurilor datorate solicitarilor mecanice (poduri, pasaje, viaducte, fatade). Protectie impotriva agresiunilor chimice din atmosfera (CO2, SO2) si rezistenta excelenta la solutiile de NaCl folosite pentru dezghet.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Categorii recomandate
Chit de rosturi
Chit de rosturi
Profil pentru placaj si pardoseala, accesoriu
Profil pentru placaj si pardoseala, accesoriu
Placa ceramica colorata
Placa ceramica colorata
Adeziv pentru placari reci
Adeziv pentru placari reci
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...