Utilizarea produselor MAPEI la Sagrada Familia

Simbol al Barcelonei si cunoscuta in toata lumea, Sagrada Familia urmeaza sa fie finalizata in 2025

Totul a inceput in 1866 cand Josep M. Bocabella Verdaguer si-a luat angajamentul de a construi o biserica dedicata sfintei familii, folosind fonduri provenite exclusiv din donatii. Initial proiectul a fost realizat de arhitectul Francisco de Paula del Villar y Lozano, si includea trei coridoare, sapte capele si o turla.
In 1883, constructia a fost incredintata arhitectului Antonio Gaudí, care a decis sa modifice complet proiectul anterior. Arhitectul catalan a reproiectat noua bazilica, cu intentia declarata de a face Sagrada Familia vizibila din toate punctele Barcelonei. Sagrada Familia are acum un predominant aspect vertical care se deosebeste fundamental de celelalte cladiri civile si religioase din capitala Cataloniei. Gaudi a prognozat ca proiectul Sagrada Familia va fi finalizat in 200 de ani, insa tinand cont de fondurile obtinute din donatii si bani stransi din vanzarea de bilete de intrare se preconizeaza ca lucrarile vor fi finalizate in 2025.
Instalarea sistemului de incalzire in pardoseala - Pozitionarea elementelor de incalzire inainte de turnarea sapei
Sagrada Familia are cinci coridoare principale si trei coridoare transversale care impreuna formeaza o cruce latina. Cele cinci coridoare principale au o lungime de 90 m in timp ce coridoarele transversale au o lungime de 60 m. Pentru ca in acest moment acoperisul este in constructie, iar usile raman deschise in permanenta, pentru a permite vizitatorilor sa intre, interiorul cladirii este foarte rece, mai ales in timpul iernii. Acesta este motivul pentru care studioul de arhitectura a comandat instalarea unui sistem Mapei de incalzire in pardoseala, facand astfel mediul mai confortabil atat pentru muncitori cat si pentru vizitatori.

Sapa armata a fost tratata initial cu Primer G - amorsa acrilica in dispersie apoasa care reduce si uniformizeaza absorbtia de apa si fixeaza praful fin de pe suport. Primer G poate fi aplicat pe suprafete pe baza de gips sau ciment, dupa uscare, formeaza un film care impiedica reactia chimica intre sulfatul de calciu si aluminatii din ciment prezenti in adezivii pentru placile ceramice, care in prezenta umiditatii, conduce la formarea unei sari numite "etringita" si care cauzeaza dezlipirea placilor ceramice de pe pereti din gips.
Aplicarea stratului de Novoplan Maxi - sapa autonivelanta pe baza de ciment, foarte fluida, cu intarire rapida, fibroranforsata, cu eficienta termica ridicata, aplicabila in straturi de la 3 la 40 mm, pentru pardoseli incalzite. Este utilizat la acoperirea si inglobarea sistemelor compacte de incalzire/racire in pardoseala si la nivelarea tuturor tipurilor de pardoseli incalzite existente. Suporturile nivelate cu Novoplan Maxi sunt pretabile pentru acoperire cu ceramica, piatra naturala si parchet prefinisat.
Placile de piatra naturala au fost montate folosind Keraquick S1 - un adeziv imbunatatit pe baza de ciment, deformabil, cu priza rapida, fara alunecare pe verticala, pentru placi ceramice absorbante sau neabsorbante si din piatra naturala. Adezivul Keraquick S1 de exterior si interior pentru montarea pe suprafete suport cum ar fi tenciuieli pe baza de ciment, beton turnat si maturat, pardoseli existente: a placilor ceramice de orice fel si a placilor din roci naturale stabile la umiditate; a materialelor izolante cum ar fi panouri din polistiren sau poliuretan expandat, panouri fonoabsorbante, gips carton, vata minerala sau din sticla, Eraclit®, boltari din beton celular, etc.

Rosturile au fost tratate cu Ultracolor Plus - chit de rosturi imbunatatit pe baza de ciment, modificat cu polimeri, cu priza si uscare rapida, fara eflorescente, pentru chituirea rosturilor intre 2 - 20 mm. Hidrofobizat cu DropEffect si actiune impotriva mucegaiului cu tehnologie BioBlock.


In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre produsele MAPEI, faceti clic pe pozele prezentate mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei MAPEI Romania Srl, folosind butonul corespunzator.

Produse mentionate in articol

Chit de rosturi Ultracolor Plus pentru interior si exterior
 
Chit de rosturi Ultracolor Plus pentru interior si exterior

Ultracolor Plus este un mortar pe baza de lianti hidraulici speciali, agregate cu granulometrie calibrata, polimeri speciali, aditivi de hidrofobizare, particule si pigmenti organici. Ultracolo Plus inglobeaza tehnologia de preparare a mortarului ultracolor, bazata pe un liant hidraulic autohidratant, ce garanteaza uniformitatea culorii, dar la care s-au mai adaugat doua tipuri de materiale inovative a Laboratoarelor MAPEI: BioBlock si DropEffect. Tehnologia BioBlock consta in introducerea a unor particule de natura organica distribuite omogen in microstructura mortarului, ce impiedica dezvoltarea microorganismelor responsabile de aparitia mucegaiului. Tehnologia DropEffect consta in utilizarea la prepararea mortarului, a unor substante ce reduc absorbtia de apa pe suprafata materialului de chituire intarit.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Sapa autonivelanta pe baza de ciment Novoplan Maxi
 
Sapa autonivelanta pe baza de ciment Novoplan Maxi

Sapa autonivelanta pe baza de ciment, foarte fluida, cu intarire rapida, fibroranforsata, cu eficienta termica ridicata, aplicabila in straturi de la 3 la 40 mm, pentru pardoseli incalzite. Domenii de utilizare: acoperirea sistemelor compacte de incalzire/racire in pardoseala si nivelarea tuturor tipurilor de sape incalzite. Timp de lucrabilitate: 30-40 minute. Grosime de aplicare pe strat: de la 3 la 40 mm. Apt pentru trafic pietonal: 3 ore.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Adeziv pe baza de ciment Keraquick S1
 
Adeziv pe baza de ciment Keraquick S1

Adeziv imbunatatit pe baza de ciment, deformabil, cu priza rapida, fara alunecare pe verticala, pentru placi ceramice absorbante sau neabsorbante si din piatra naturala. Grosime de aplicare pana la 10 mm.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs

Categorii

Chit de rosturi
Chit de rosturi
Adeziv pentru placari reci
Adeziv pentru placari reci
Sapa de nivelare
Sapa de nivelare
Adeziv, chit de rosturi
Adeziv, chit de rosturi
Beton, mortar, tencuiala, sapa de nivelare
Beton, mortar, tencuiala, sapa de nivelare

Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...