Produsele Mapei au fost utilizate la extinderea muzeului 'The Peggy Guggenheim Collection' din Venetia

Lucrari de renovare pentru o mica cladire cu gradina

Recent au fost finalizate lucrarile de renovare pentru o mica cladire cu gradina, cumparate de 'The Peggy Guggenheim Collection' langa actuala locatie, astfel, legatura dintre Mapei si muzeele Guggenheim a fost consolidata. O relatie trans-oceanica inceputa in 2008, cand produsele Mapei au fost utilizate pentru reparatii si lucrari de renovare la Muzeul Solomon R. Guggenheim din New York, o cladire proiectata de Frank Lloyd Wright.

In anul 1949, Peggy Guggenheim, celebra colectionara americana de arta moderna, cumpara 'Palazzo Venier dei Leoni' de la mostenitorii familiei vicontelui Castlerosse si il transforma in resedinta personala si in spatiu de expozitie pentru impresionanta sa colectie de sculpturi si tablouri semnate de artisti celebri: Miro, Magritte, Boccioni, Picasso, Chagall, Mondrian, Kandinsky, Ernst, Dali. Incepand cu 1970, palatul a fost transformat in muzeu.

Recent muzeul 'The Peggy Guggenheim Collection' a achizitionat o mica cladire cu gradina aflata in imediata apropiere a cladirii principale. Designul noilor spatii a fost creat de arhitectul Giacomo Di Thiene de la Studio Th & Ma Architettura din Venetia, tema de baza fiind flexibilitatea. Astfel, muzeul a fost extins cu noi spatii versatile pentru expozitii temporare, cursuri de arta, expunerea sculpturilor si cafenele. De remarcat ca produsele si sistemele de constructie au fost alese in urma unor proceduri complexe de selectie cu respectarea unor exigente inalte privind calitatea.

Pentru finisajul fatadei au fost folosite produse pe baza de silicat de potasiu din linia Silexcolor pentru a forma o legatura perfecta cu substratul pe baza de var. Silexcolor Primer este un grund pe baza de silicat de potasiu modificat in dispersie apoasa. Produsul penetreaza in profunzime suportul fara a crea pelicula si nu afecteaza permeabilitatea la vaporii de apa. Silexcolor Primer imbunatateste de asemenea aderenta produselor din gama Silexcolor, si ajuta procesul de silicatizare.

Silexcolor Pittura este o vopsea silicatica permeabila la vaporii de apa pentru protectia si decorarea suprafetelor pe baza de ciment, var ciment sau a mortarelor permeabile pe baza de var. Vopsirea si protectia suprafetelor poroase, verticale, de interior sau exterior, cand se impune protectia impotriva agentilor atmosferici agresivi (ploaie sau inghet) si o mare permeabilitate la vaporii de apa.
Zidaria deteriorata a peretilor a fost reparata folosind sistemul Mape-Antique.
Ca prim strat (cu rol de aderenta pentru tencuieli de asanare) a fost folosit Mape-Antique Rinzaffo, mortar pe baza de var si Eco-Pozzolan, permeabil, rezistent la saruri si sulfati. Se utilizeaza la repararea zidariilor vechi deteriorate de prezenta umiditatii capilare, inclusiv in cazul cladirilor de interes istoric sau artistic; repararea zidariilor deteriorate de actiunea sarurilor solubile concentrate; refacerea tencuielilor pe baza de var deteriorate de actiunea agentilor atmosferici si a conditiilor de mediu precum si de imbatranire sau realizarea tencuielilor noi si "structurale" la zidariile cu caracteristici slabe si in special la lucrarile de zidarie dificile.
Ulterior a fost aplicat Mape-Antique MC Macchina, o tencuiala macroporoasa de asanare, cu rezistenta la sulfati, pe baza de var si Eco-Pozzolan, pentru restaurarea zidariilor vechi.
Placajul ceramic din gradina de langa noua cafenea, a fost montat folosind Keraflex Maxi S1, un adeziv imbunatatit pe baza de ciment, deformabil, cu timp deschis extins, fara alunecare pe verticala, indicat in special pentru placi ceramice din gresie portelanata si din piatra naturala de mari dimensiuni. Keraflex Maxi S1 este o pulbere gri sau alba compusa din ciment si nisip cu granulometrie selectionata. Contine o cantitate ridicata de rasini sintetice si aditivi speciali dupa o formula dezvoltata si testata in laboratoarele de cercetare MAPEI. Tehnologia inovatoare Low Dust ce caracterizeaza acest adeziv, permite reducerea drastica a cantitatii de praf degajata la prepararea amestecului, rezultand un spatiu de lucru mai curat si mai sanatos pentru montatori.
In magazin si cafenea, placile din gresie portelanata au fost lipite cu Keraflex Maxi S, un adeziv pe baza de ciment, deformabil, fara alunecare verticala.

Rosturile dintre placile ceramice au fost umplute cu Ultracolor Plus, un chit de rosturi imbunatatit pe baza de ciment, modificat cu polimeri, cu priza si uscare rapida, fara eflorescente, pentru chituirea rosturilor intre 2 - 20 mm. Hidrofobizat cu DropEffect® si actiune impotriva mucegaiului cu tehnologie BioBlock®. Domeniul de aplicare fiind chituirea rosturilor dintre placile de finisaje montate pe pardoseli sau pereti, la interior sau exterior, pentru orice tip de placi: gresie (monocottura), faianta (bicottura), gresie portelanata, klinker, cotto, placi din pietre naturale (marmura, granit, inclusiv pietre compozite), mozaic din sticla sau mozaic din marmura.

Alte produse Mapei folosite la acest proiect:
Mapefix VE SF este o ancora chimica pe baza de rasini sintetice, vinil-esterice, fara stiren, cu intarire rapida pentru sarcini grele. Produsul a fost folosit pentru fixarea tijelor filetate si a armaturilor metalice care transmit sarcini structurale in beton nefisurat sau in elemente cu goluri. Mapefix VE SF poate fi folosit in straturi suport umede sau ude la momentul aplicarii, in zone marine sau agresive. Mapefix VE SF este un adeziv utilizat pentru ancorarea barelor din metal in orificii perforate in elemente de constructie. A fost dezvoltat in special pentru ancorarea chimica a tijelor filetate din otel zincat precum si a armaturilor din otel, ce preiau incarcari structurale, in straturi suport compacte sau cu goluri cum ar fi elemente din beton nefisurat, beton usor, piatra, lemn, caramida plina si zidarie.
Mapeflex MS 45 este un adeziv si etansant hibrid, foarte elestic, pentru sigilarea rosturilor de expansiune, a celor de distributie pe suprafete verticale si orizontale. Poate fi folosit si pentru lipiri elastice intre materiale de acelasi tip sau diferite utilizate in mod uzual in constructii, la interior sau exterior, substituind fixarea mecanica.


In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre produsele MAPEI, faceti clic pe pozele prezentate mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei MAPEI Romania Srl, folosind butonul corespunzator.

Produse mentionate in articol

Chit de rosturi Ultracolor Plus pentru interior si exterior
 
Chit de rosturi Ultracolor Plus pentru interior si exterior

Ultracolor Plus este un mortar pe baza de lianti hidraulici speciali, agregate cu granulometrie calibrata, polimeri speciali, aditivi de hidrofobizare, particule si pigmenti organici. Ultracolo Plus inglobeaza tehnologia de preparare a mortarului ultracolor, bazata pe un liant hidraulic autohidratant, ce garanteaza uniformitatea culorii, dar la care s-au mai adaugat doua tipuri de materiale inovative a Laboratoarelor MAPEI: BioBlock si DropEffect. Tehnologia BioBlock consta in introducerea a unor particule de natura organica distribuite omogen in microstructura mortarului, ce impiedica dezvoltarea microorganismelor responsabile de aparitia mucegaiului. Tehnologia DropEffect consta in utilizarea la prepararea mortarului, a unor substante ce reduc absorbtia de apa pe suprafata materialului de chituire intarit.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Produse si sisteme pe baza de var pentru restaurarea cladirilor din zidarie Mape-Antique
 
Produse si sisteme pe baza de var pentru restaurarea cladirilor din zidarie Mape-Antique

Produsele din gama Mape-Antique au caracteristici fizice si mecanice similare cu mortarele de zidarie sau tencuiala utilizate in trecut si, ca atare, sunt compatibile cu orice tip de structura initiala. In acelasi timp, au rezistenta mecanica ridicata si la actiunea chimica agresiva atat din mediul inconjurator, cum ar fi ploile acide, ciclurile inghet-dezghet si gazele poluante, cat si din interiorul zidariei in sine, cum ar fi sarurile solubile si umezeala. Datorita structurii macroporoase, in cazul tencuielilor de asanare, majoritatea produselor din gama Mape-Antique sunt foarte permeabile, poroase si favorizeaza evaporarea apei din zidarii, comparativ cu mortarele de tencuiala traditionale pe baza de ciment sau var-ciment. Daca umiditatea este cauzata de conditii meteorologice sau igrasie, acest proces permite structurii umede sa se usuce si sa ofere un mediu mai sanatos si mai confortabil.

Brosura
Vezi detalii
Card produs

Categorii

Chit de rosturi
Chit de rosturi
Adeziv pentru placari reci
Adeziv pentru placari reci
Pasta hidroizolatoare, mortar de etansare
Pasta hidroizolatoare, mortar de etansare
Adeziv, chit de rosturi
Adeziv, chit de rosturi
Izolatie
Izolatie

Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...