Produsele MAPEI au fost folosite la centrul comercial Rideau Centre, Ottawa, pe o suprafata de peste 21.000 m²

Recent a fost finalizat proiectul de modernizare si extindere in valoare de 360 de milioane de dolari

Avand o suprafata totala de 69.000 m², Rideau Centre este unul dintre cele mai mari centre comerciale din zona Ottawa-Gatineau. Acesta cuprinde aproximativ 180 spatii comerciale, hotelul Westin cu 487 de camere, un parc in aer liber pe acoperis si centrul de afaceri din Ottawa.
Recent a fost finalizat un proiect de modernizare si extindere in valoare de 360 de milioane de dolari. Proiectul a presupus renovari interioare si exterioare complete si constructia unui garaj subteran pe trei niveluri.
Centrul comercial redesenat a inclus renovarea completa a pardoselilor. Produsele MAPEI au fost folosite pe o suprafata de peste 21.000 metri patrati.
La pregatirea suprafetelor s-au folosit: Mapecem - liant hidraulic special cu intarire rapida pentru prepararea de sape fara contractii dimensionale si uscare ultrarapida - 24 ore; Ultraplan - sapa autonivelanta pe baza de ciment, cu intarire si uscare ultrarapida, pentru interior, cu grosime de aplicare de la 1-10 mm. Pentru realizarea pardoselilor cu finisaj din lemn, PVC, linoleum, mocheta si ceramica sau piatra naturala; ECO PRIM GRIP - amorsa acrilica universala, gata de utilizare, in dispersie apoasa si cu filer de siliciu, pentru tencuieli, sape autonivelante si adezivi pentru placi ceramice.
Placile ceramice de mari dimensiuni au fost lipite cu Granirapid, un adeziv bicomponent, pe baza de ciment, cu priza rapida, deformabil, pentru orice fel de placi ceramice absorbante sau neabsorbante (gresie, faianta, gresie portelanata), placi din piatra naturala sau recompuse. La placarea coloanelor a fost folosit adezivul Ultralite S2, un adeziv imbunatatit pe baza de ciment, monocomponent, cu timp deschis extins, foarte deformabil, cu greutate redusa si un randament de acoperire extrem de ridicat, ideal pentru montajul gresiei portelanate subtiri de mari dimensiuni cum ar fi Laminam sau Kerlite.
Toate placile ceramice au fost importate din Italia si au fost instalate in zonele comune, in sala de mese si in toalete.
In aceste zone adezivul folosit a fost Kerabond TR - adeziv standard pe baza de ciment, fara alunecare pe verticala, pentru montajul placilor de gresie si faianta, in special gresie portelanata. Pe suprafete mici a fost folosit si Keralastic - adeziv poliuretanic bicomponent pentru orice tip de placi ceramice si din piatra naturala (ardezie, marmura verde ALPI) sau placi recompuse, montate pe suport absorbant, neabsorbant sau foarte deformabil. Rosturile au fost tratate cu Ultracolor Plus chit pentru rosturi la faianta, gresie, gresie portelanata, piatra naturala, mozaic din piatra naturala sau mozaic vitroceramic. Hidrofobizat, cu efect de respingere a apei - tehnologie DropEffect® si rezistenta impotriva mucegaiului - tehnologie BioBlock®.
In zonele cu trafic intens si greu, placile ceramice au fost lipite cu Granirapid, un adeziv ideal pentru pardoseli existente (din ceramica, roci naturale, dale din ciment etc.) bine curatate si degresate.
Hidroizolatiile din zona restaurantelor si bailor au fost realizate cu Mapelastic - hidroizolatie flexibila bicomponenta, pe baza de ciment si latex, pentru suprafete peste care ulterior se monteaza placi ceramice (gresie portelanata, klinker, mozaic, piatra naturala) in cadrul lucrarilor de constructii si de amenajare la interior si exterior: bai, terase, balcoane, piscine.


In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre produsele MAPEI, faceti clic pe pozele prezentate mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei MAPEI Romania Srl, folosind butonul corespunzator.

Produse mentionate in articol

Mortar pe baza de ciment si latex Mapelastic
 
Mortar pe baza de ciment si latex Mapelastic

Mortar pe baza de ciment si latex in dispersie apoasa, flexibil dupa intarire, cu rol de hidroizolatie sub placari pentru spatii umede sau in contact permanent cu apa (piscine, bazine de inot, terase, balcoane, jacuzzi, bazine de incendiu, etc). Se utilizeaza la spatii de exterior sau interior. Dupa intarire, Mapelastic se transforma intr-un strat hidroizolant flexibil. Peste suprafata hidroizolata se aplica direct, utilizand adezivi imbunatatiti tip C2 sau R2, acoperiri ceramice tip gresie portelanata, klinker, mozaic vitroceramic sau din piatra naturala. Exemple de aplicare: protectia la apa a betonului, tencuielilor, sapelor de ciment, etc. Mapelastic este si o protectie anticoroziva a elementelor din beton la poduri, viaducte, turnuri de racire si elemente din beton supuse la vibratii sau deformari sub sarcina. Mapelastic rezista la cloruri, sulfati, la sarurile pentru dezghet si la anhidrida carbonica. Timp de uscare: intre straturi 4-5 ore. Timp de asteptare pana la placare: 4-5 zile in functie de temperatura.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Chit de rosturi Ultracolor Plus pentru interior si exterior
 
Chit de rosturi Ultracolor Plus pentru interior si exterior

Ultracolor Plus este un mortar pe baza de lianti hidraulici speciali, agregate cu granulometrie calibrata, polimeri speciali, aditivi de hidrofobizare, particule si pigmenti organici. Ultracolo Plus inglobeaza tehnologia de preparare a mortarului ultracolor, bazata pe un liant hidraulic autohidratant, ce garanteaza uniformitatea culorii, dar la care s-au mai adaugat doua tipuri de materiale inovative a Laboratoarelor MAPEI: BioBlock si DropEffect. Tehnologia BioBlock consta in introducerea a unor particule de natura organica distribuite omogen in microstructura mortarului, ce impiedica dezvoltarea microorganismelor responsabile de aparitia mucegaiului. Tehnologia DropEffect consta in utilizarea la prepararea mortarului, a unor substante ce reduc absorbtia de apa pe suprafata materialului de chituire intarit.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Adeziv poliuretanic MAPEI Keralastic si Keralastic T
 
Adeziv poliuretanic MAPEI Keralastic si Keralastic T

Adeziv poliuretanic bicomponent, fara alunecare pe verticala, pentru orice tip de placi ceramice si din piatra naturala (ardezie, marmura verde ALPI) sau placi recompuse, montate pe suport absorbant, neabsorbant sau deformabil. Se utilizeaza cu precadere pe suprafete orizontale. Timp de punere in opera al amestecului: 50 minute. Apt pentru trafic pietonal usor: 12 ore. Apt pentru darea in folosinta: aprox. 7 zile. Ambalare: galeata 10 sau 5 kg (A + B).

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Sapa autonivelanta Ultraplan cu intarire ultrarapida
 
Sapa autonivelanta Ultraplan cu intarire ultrarapida

Sapa autonivelanta pe baza de ciment, cu intarire si uscare ultrarapida, cu grosime de turnare 3-10 mm/ strat, special indicata la montajul de parchet masiv sau covor PVC de trafic intens. La turnarea in grosime de 20 mm/ strat, la un sac de autonivelant Ultraplan, se adauga 30% in greutate nisip uscat sort 0-4 sau 0-8 mm. GEV EMICODE EC 1. Rezistenta la compresiune: 30 N/mm2. Consum: 1,6 kg/mp la 1 mm grosime. Grosime minima la aplicare pentru parchet: 3 mm. Aplicare: manual, cu racleta sau spatula metalica. Mecanizat cu pompa Turbosol cu sistem de premalaxare sau pompa speciala m-tec duo mix 2000. Ambalaj: sac 23 kg. Marcata CE conform SR EN 13813, ca CT-C30-F7-A2fl-s1.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Adeziv pentru montajul placilor portelanate subtiri Ultralite S1
 
Adeziv pentru montajul placilor portelanate subtiri Ultralite S1

Ultralite S1 este un adeziv monocomponent pe baza de ciment, de inalta performanta, deformabil, cu greutate scazuta, cu aderenta imbunatatita, fara alunecare pe verticala, cu timp deschis extins si randament de acoperire extrem de ridicat, care foloseste tehnologia Low Dust. Este usor de aplicat cu mistria, fiind ideal pentru placari cu placi portelanate subtiri sau din piatra naturala (ex. Kerlite sau Laminam), ce face parte din clasa C2TE conform normelor EN 12004.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Adeziv pe baza de ciment Kerabond T-R
 
Adeziv pe baza de ciment Kerabond T-R

Adeziv pe baza de ciment, universal, fara alunecare verticala pentru montajul placilor ceramice la exterior si montajul placilor din gresie portelanata la interior. Adeziv pentru placi ceramice absorbante tip faianta, gresie glazurata, placi din argila tratata termic (Cotto) si a mozaicurilor din orice fel de placi ceramice, pe pardoseli, pereti sau plafoane. Kerabond T-R se utilizeaza ca adeziv pentru gresie portelanata de pana la 40x40 cm (1600 cm2), montata pe suport absorbant, dar numai la interior. La montajul placilor portelanate, pe pardoseli cu sistem de incalzire incorporat, pe fatade, terase sau pe suprafete hidroizolate cu Mapelastic sau Mapegum WPS, adezivul Kerabond T-R se prepara cu apa si 4 litri de latex Isolastic. Kerabond T-R este un adeziv universal deoarece in amestec cu latexul Isolastic formeaza un adeziv imbunatatit ce corespunde cerintelor clasei C2ES2 (adeziv pe baza de ciment imbunatatit, cu timp deschis extins, foarte deformabil) dupa EN 12004. Grosime de aplicare adeziv: 5 mm. Consum: 2-6 kg/mp. Aplicare: cu spatula dintata numarul 4, 5 sau 6. Ambalaj: saci de 25 kg. Certificat GEV EMICODE: EC1 R Plus (dupa aplicare adezivul are o emisie extrem de redusa de compusi organici volatili, COV). Marcat CE in baza certificatului ITT Nr. 13/6468-334 APPLUS emis de Centrul Tehnologic LGAI, Bellaterra (Spania).

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs

Stiri conexe

Modul de aplicare al adezivului poliuretanic MAPEI Keralastic - instructiuni
Modul de aplicare al adezivului poliuretanic MAPEI Keralastic - instructiuni
Adeziv poliuretanic, pentru lipirea placilor ceramice pe suprafete suport supuse la vibratii si deformari
Modul de aplicare al adezivului poliuretanic MAPEI Keralastic - instructiuni

Categorii

Chit de rosturi
Chit de rosturi
Adeziv pentru placari reci
Adeziv pentru placari reci
Sapa de nivelare
Sapa de nivelare
Pasta hidroizolatoare, mortar de etansare
Pasta hidroizolatoare, mortar de etansare
Adeziv, chit de rosturi
Adeziv, chit de rosturi

Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...