Produsele MAPEI au fost folosite la reabilitarea si refunctionalizarea zonei fostei bai comunale Potaissa SPA, Turda

Transformarea acesteia cu succes intr-un complex balnear si de agrement

Centrul Spa este localizat in interiorul Hotelului Potaissa, o cladire interbelica comparabila ca valoare arhitecturala cu alte lucrari din epoca mai cunoscute. Constructia initiala adapostea doua functiuni - cazare si baie comunala - gandite sa functioneze atat independent cat si impreuna. Parterul si mezaninul cladirii contineau baia comunala, iar etajele unu si doi erau destinate camerelor pentru cazare.

Nivelul parterului care continea bazinul existent, a fost completat cu spatii de relaxare, precum saune, cazi de hidromasaj, si a preluat rolul de spatiu de agrement. Constrangerile de spatiu au necesitat redesenarea fluxurilor si regandirea tuturor relatiilor functionale. Zona de tratamente a fost dezvoltata la nivelul mezaninului si se compune dintr-un bazin cu apa sarata, spatii pentru proceduri uscate, spatii pentru proceduri umede si incaperi pentru activitati fizice.
Fiind vorba despre o cladire cu valoare arhitecturala, creata in spiritul arhitecturii avantgardiste interbelice, au fost cautate solutii care sa presupuna interventii minimale si care sa pastreze esenta spatiului. In aceste conditii, sistemele Mapei pentru piscine si spatii umede au constituit un sprijin real pentru arhitectura de top in conditii dificile. Ca finisaje au fost folosite solutii simple, curate, apropiate principiilor esentiale ale cladirii.
Sistemul Mapei utilizat la Potaissa Spa a fost compus din:
  • Nivoplan - Mortar de nivelare de interior si exterior pentru pereti sau tavane cu aplicare in grosime de la 2 la 30 mm.
  • Planicrete - adaos, cu rol de liant organic, pentru imbunatatirea caracteristicilor mecanice si de aderenta a amestecurilor pe baza de ciment utilizate ca sape, tencuieli, mase de nivelare aplicate in grosime mica.
  • Mapelastic - Mortar pe baza de ciment, bicomponent, flexibil pana la -20°C, pentru protectia si impermeabilizarea suprafetelor din beton, balcoanelor, teraselor, bailor, dusurilor si piscinelor.
  • Mapenet 150 - Tesatura din fibra de sticla rezistenta la alcali utilizata pentru armarea straturilor de protectie impermeabilizate si straturilor pe baza de ciment de nivelare si finsare.
  • Mapeband - Banda cauciucata rezistenta la alcali, pentru sistemele de hidroizolare pe baza de ciment.
  • Kerabond T-R - Adeziv standard pe baza de ciment, fara alunecare pe verticala, pentru montajul placilor de gresie si faianta, in special gresie portelanata, in cadrul amenajarilor si renovarilor interioare din constructii. In amestec cu latex-ul Isolastic in loc de apa, caracteristicile de performanta se imbunatatesc, rezultand un adeziv de clasa C2 (imbunatatit) si deformabilitate S2.
  • Ultracolor PLUS - Chit de rosturi imbunatatit pe baza de ciment, utilizat in special in medii permanent umede (piscine, saune). Pentru rosturi la faianta, gresie, gresie portelanata, piatra naturala, mozaic din piatra naturala sau mozaic vitroceramic. Hidrofobizat, cu efect de respingere a apei - tehnologie DropEffect® si rezistenta impotriva mucegaiului - tehnologie BioBlock®.
  • Mapesil AC - Etansant siliconic acetic pur, rezistent la mucegai.


In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre produsele MAPEI, faceti clic pe pozele prezentate mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei MAPEI Romania Srl, folosind butonul corespunzator.

Produse mentionate in articol

Mortar pe baza de ciment si latex Mapelastic
 
Mortar pe baza de ciment si latex Mapelastic

Mortar pe baza de ciment si latex in dispersie apoasa, flexibil dupa intarire, cu rol de hidroizolatie sub placari pentru spatii umede sau in contact permanent cu apa (piscine, bazine de inot, terase, balcoane, jacuzzi, bazine de incendiu, etc). Se utilizeaza la spatii de exterior sau interior. Dupa intarire, Mapelastic se transforma intr-un strat hidroizolant flexibil. Peste suprafata hidroizolata se aplica direct, utilizand adezivi imbunatatiti tip C2 sau R2, acoperiri ceramice tip gresie portelanata, klinker, mozaic vitroceramic sau din piatra naturala. Exemple de aplicare: protectia la apa a betonului, tencuielilor, sapelor de ciment, etc. Mapelastic este si o protectie anticoroziva a elementelor din beton la poduri, viaducte, turnuri de racire si elemente din beton supuse la vibratii sau deformari sub sarcina. Mapelastic rezista la cloruri, sulfati, la sarurile pentru dezghet si la anhidrida carbonica. Timp de uscare: intre straturi 4-5 ore. Timp de asteptare pana la placare: 4-5 zile in functie de temperatura.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Chit de rosturi Ultracolor Plus pentru interior si exterior
 
Chit de rosturi Ultracolor Plus pentru interior si exterior

Ultracolor Plus este un mortar pe baza de lianti hidraulici speciali, agregate cu granulometrie calibrata, polimeri speciali, aditivi de hidrofobizare, particule si pigmenti organici. Ultracolo Plus inglobeaza tehnologia de preparare a mortarului ultracolor, bazata pe un liant hidraulic autohidratant, ce garanteaza uniformitatea culorii, dar la care s-au mai adaugat doua tipuri de materiale inovative a Laboratoarelor MAPEI: BioBlock si DropEffect. Tehnologia BioBlock consta in introducerea a unor particule de natura organica distribuite omogen in microstructura mortarului, ce impiedica dezvoltarea microorganismelor responsabile de aparitia mucegaiului. Tehnologia DropEffect consta in utilizarea la prepararea mortarului, a unor substante ce reduc absorbtia de apa pe suprafata materialului de chituire intarit.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Adeziv pe baza de ciment Kerabond T-R
 
Adeziv pe baza de ciment Kerabond T-R

Adeziv pe baza de ciment, universal, fara alunecare verticala pentru montajul placilor ceramice la exterior si montajul placilor din gresie portelanata la interior. Adeziv pentru placi ceramice absorbante tip faianta, gresie glazurata, placi din argila tratata termic (Cotto) si a mozaicurilor din orice fel de placi ceramice, pe pardoseli, pereti sau plafoane. Kerabond T-R se utilizeaza ca adeziv pentru gresie portelanata de pana la 40x40 cm (1600 cm2), montata pe suport absorbant, dar numai la interior. La montajul placilor portelanate, pe pardoseli cu sistem de incalzire incorporat, pe fatade, terase sau pe suprafete hidroizolate cu Mapelastic sau Mapegum WPS, adezivul Kerabond T-R se prepara cu apa si 4 litri de latex Isolastic. Kerabond T-R este un adeziv universal deoarece in amestec cu latexul Isolastic formeaza un adeziv imbunatatit ce corespunde cerintelor clasei C2ES2 (adeziv pe baza de ciment imbunatatit, cu timp deschis extins, foarte deformabil) dupa EN 12004. Grosime de aplicare adeziv: 5 mm. Consum: 2-6 kg/mp. Aplicare: cu spatula dintata numarul 4, 5 sau 6. Ambalaj: saci de 25 kg. Certificat GEV EMICODE: EC1 R Plus (dupa aplicare adezivul are o emisie extrem de redusa de compusi organici volatili, COV). Marcat CE in baza certificatului ITT Nr. 13/6468-334 APPLUS emis de Centrul Tehnologic LGAI, Bellaterra (Spania).

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Mortar de nivelare pe baza de ciment Nivoplan
 
Mortar de nivelare pe baza de ciment Nivoplan

Mortar predozat pe baza de ciment, de culoare gri, pentru nivelarea peretilor din beton, caramida, blocheti din beton, etc. Pentru realizarea tencuielilor de uz general, la pereti sau tavane, la interior sau exterior. Grosime de aplicare de la 2 mm - 30 mm/ strat. Pentru aplicari in strat subtire, pe suport din beton cu suprafata compacta si lisa, si pentru marirea aderentei la suport, la un sac de mortar se adauga 2 litri de latex pe baza de cauciuc sintetic Planicrete. Dupa intarire si uscare, pe tencuiala Nivoplan se pot aplica hidroizolatii, placi ceramice, vopsele sau tencuieli decorative. Rezistenta la compresiune: >12 MPa. Consum: 1,4 kg/ mp la 1 mm grosime. Aplicare: cu spatula, mistrie sau mecanizat cu pompa de tencuieli. Ambalaj: sac 25 kg. Marcat CE conform EN 998-1, tip GP-CS IV.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Etansant siliconic monocomponent Mapesil AC
 
Etansant siliconic monocomponent Mapesil AC

Etansant siliconic acetic pur, rezistent la mucegai, tehnologie BioBlock, pentru sigilarea rosturilor elastice cu miscare in lucru de pana la 25%, pentru placi si finisaje ceramice. Utilizare: sigilarea rosturilor elastice intre: pereti / pereti; pereti / pardoseala, la placarile ceramice realizate cu faianta, gresie, etc; la placari fatade sau pardoseli cu gresie portelanta sau klinker, la interior sau exterior; sigilarea si etansarea spatiilor dintre obiectele sanitare (chiuveta, vana, cadita dus) si placajul ceramic al pardoselii sau peretelui; adeziv de uz general.
Obs: cu primerul Primer FD, etansantul Mapesil AC are aderenta sporita pe beton, lemn, metal, suprafete vopsite, din plastic sau cauciuc si se utilizeaza pentru etansari elastice intre diverse elemente constructive, in sectorul de constructii, naval, automobilistic si in industrie. *Pentru reglarea adancimii rosturilor se va utiliza fundul de rost Mapefoam.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Latex pe baza de cauciuc sintetic Planicrete
 
Latex pe baza de cauciuc sintetic Planicrete

Latex pe baza de cauciuc sintetic, in dispersie apoasa, rezistent la alcali, utilizat ca adaos pentru mortare pe baza de ciment. Mortarele modificate cu liantul organic Planicrete au dupa intarire inalte caracteristici de aderenta, rezistenta mecanica la compresiune si abraziune, absorbtie redusa de apa, etc. Reteta amorsa de aderenta pentru sapa, parti in greutate: Planicrete 1: Apa 1: Topcem 3 (ciment 2). Sapa de egalizare se toarna numai peste amorsa proaspata (crud pe crud). Planicrete este un produs polivalent. Se utilizeaza la prepararea spritului adeziv pentru pereti din caramida sau beton in vederea aplicarii tencuielilor; pentru tencuieli aplicate in strat subtire sau gros; realizarea de mortare de reparatii si mortare de finisare rezistente la abraziune pentru suprafete din beton; prepararea de amorse de aderenta pentru sape de interior sau exterior si mortare adezive pentru instalarea de placi ceramice, etc.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Banda de etansare din cauciuc armat Mapeband
 
Banda de etansare din cauciuc armat Mapeband

Banda pentru etansarea imbinarilor intre suprafetele pe care se aplica hidroizolatii care vor fi in contact permanent cu apa. Banda este din cauciuc armat cu tesut netesut rezistent la alcali. Se utilizeaza la etansarea elastica a imbinarilor intre diferite suprafete sau elemente de constructie la spatii de exterior/ interior, pentru suprafete ce vor fi in contact permanent cu apa (piscine, balcoane, terase, bazine de incendiu, jardiniere, etc). Banda are rol de racord elastic si impermeabil, in zonele de imbinare pereti/pereti, pereti/pardoseala, la schimbarea cotelor de nivel (sectiune), la strapungeri in zidarie, la pereti sau sapa, in cazul montarii tevilor de apa sau a sifoanelor de pardoseala si pentru hidroizolarea elastica a rosturilor de dilatare pe care se aplica o hidroizolatie elastica pe baza de ciment sau o hidroizolatie lichida. Banda cauciucata Mapeband se utilizeaza cu precadere cu hidroizolatia elastica pe baza de ciment tip Mapelastic, Mapelastic Smart sau Monolastic. Culoarea albastra, rezistenta la tractiune este >2N/mm2, alungirea la rupere este >400%, temperatura de lucru de la -30°C la + 60°C.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Plasa din fibra de sticla Mapenet 150
 
Plasa din fibra de sticla Mapenet 150

Plasa din fibra de sticla rezistenta la substante alcaline, cu rol de armatura pentru produsele impermeabilizante, membranelor anti-fisura si mortarelor de spacluire la aplicarea produselor de hidroizolare Mapelastic, Mapelastic Smart, Mapegum WPS, Plastimul etc.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Latex Isolastic pentru flexibilizarea adezivilor
 
Latex Isolastic pentru flexibilizarea adezivilor

Latex pentru flexibilizarea adezivilor Kerabond, Kerafloor sau Adesilex P10. Kerabond (C1) sau Kerafloor (C1) in amestec numai cu latex Isolastic, formeaza adezivii imbunatatiti si foarte flexibili (C2/S2). Adesilex P10 (C2TE) + Isolastic (diluat 1:1 cu apa) devine un adeziv imbunatatit, fara alunecare, cu timp deschis extins, flexibil (C2TE/S1). Consum: 1-2 kg/mp. Ambalaj: bidoane de 25kg. Kerabond + Isolastic este marcat CE in baza certificatului ITT numarul 25040265/Gi (TUM) emis de laboratorul universitatii tehnice Munchen (Germania).

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs

Categorii

Chit
Chit
Chit de rosturi
Chit de rosturi
Adeziv pentru placari reci
Adeziv pentru placari reci
Mortar
Mortar
Sapa de nivelare
Sapa de nivelare

Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...