Atrea Romania prezinta avantajele unei case pasive

Din 2020, UE impune noi standarde energetice pentru cladirile noiIn ultimii ani, conceptul de casa pasiva a luat amploare in tara noastra, deoarece romanii au inceput sa puna pret pe economisirea energiei, dar si datorita unei directive privind performanta energetica a cladirilor, care anunta ca incepand cu anul 2020 nu vom mai primi avize de construire daca planurile imobilului nu se refera la case care sa isi produca singure energia. Cu alte cuvinte, nu vom mai putea construi decat imobile cu un grad ridicat de inteligenta si cu un consum aproape egal de zero.

Atunci cand ne cumparam o masina ne intereseaza consumul, fiind unul dintre cele mai importante criterii de alegere. Ei bine, in cazul unei case pasive, consumul este aproape egal de zero - acesta fiind principiul care sta la baza noilor case. Nu inseamna ca aceste case nu consuma energie, ci ca isi produc singure necesarul. Aceste case se numesc "case pasive". Gradul ridicat de confort oferit de temperaturi interioare constante si uniforme, nivelul optim de umiditate sau prospetimea aerului sunt doar cateva dintre avantajele unei case pasive.

Desi costurile pentru constructie sunt mai mari cu aproape 30% fata de o locuinta normala, casele pasive permit reducerea costurilor pentru incalzire sau racire cu pana la 90% comparativ cu o casa existenta si cu pana la 75% comparativ cu o casa nou construita. Costurile ajung la 1.000 de euro pe metru patrat in medie, iar recuperarea investitiei se face in circa 10 ani.Case pasive care demonstreaza ca adevaratul lux este in zona ECO
In momentul de fata, exista sute de mii de case pasive construite in toata Europa, in mod special in Germania, Austria, Suedia si Elvetia, conform statisticilor Passivhaus Institut din Germania.

Si in Romania s-au pus in practica astfel de proiecte, un exemplu fiind cartierul Amber Gardens din Otopeni, primul proiect rezidential din Romania cu locuinte verzi, inteligente. Ansamblul respecta in totalitate standardele de eficienta energetica, calitate si durabilitate a cladirilor, au un design modern, ofera un grad ridicat de confort, un mediu sanatos si siguranta.

Casele au o structura compacta care nu permite pierderea energiei, iar structura casei este realizata cu materiale de inalta calitate. Grosimea izolatiei este de patru ori mai mare fata de izolatia unei case traditionale, minimum 40 de centimetri de polistiren fata de 10 cm. Acest strat protector este foarte important, fiind o bariera in transferul de caldura nedorit intre interiorul cladirii si mediul ambient. Dincolo de materiale, casele din Amber Gardens sunt dotate cu aplicatii Smart Home, prin care proprietarul casei are posibilitatea de a controla temperatura, umiditatea, calitatea aerului, luminile si camerele de supraveghere oriunde s-ar afla. Locuintele consuma cu 90% mai putina energie fata de o casa conventionala.Ventilatia cu recuperare de caldura, element esential in constructia unei case pasive
Pe langa panouri solare pentru apa calda, panouri fotovoltaice, pompa de caldura, sistem inovator de iluminat cu LED, sistem de protectie anti-inghet, sistem centralizat de aspiratie, vilele Amber Gardens sunt dotate si cu unitati de ventilatie cu recuperare de caldura de la Atrea.

Aceste sisteme micsoreaza substantial costurile de intretinere a casei, indiferent de sezon. Datorita aparatelor de la Atrea casa se aeriseste singura, avand permanent aer proaspat in interior fara a fi necesara deschiderea geamului. Grija umiditatii crescute, a condensului, problema lipsei aerului si asa numitul "efect de sera" nu exista. Aerul viciat este extras din casa prin grile de ventilatie, iar caldura sau aerul rece se transfera aerului de afara pe care centrala il introduce in casa dupa ce in prealabil il filtreaza. Pe langa avantajul economic, sistemele de ventilatie cu recuperare de caldura protejeaza in acelasi timp atat sanatatea cat si natura.

Avand in vedere ca mai este doar un an pana la intrarea in vigoare a DIRECTIVA 2010/31/UE A PARLAMENTULUI EUROPEAN SI A CONSILIULUI privind performanta energetica a cladirilor, este important sa fim informati, mai ales daca dorim sa construim o casa. Chiar si in cazul in care imobilul este construit, se pot aduce elemente cheie ale unei case inteligente cu ajutorul Atrea, care ofera sisteme de ventilatie cu recuperare de caldura ce pot fi montate chiar si dupa constructie. Indiferent de stadiul lucrarii, consilierii Atrea ofera solutia optima pentru alegerea modelului si instalarea unui sistem de ventilatie cu recuperare de caldura potrivit care ajuta constructia sa intre in randul caselor pasive.
Produse mentionate in articol
Centrale de tratare aer cu recuperare de caldura DUPLEX RS5 Centrale de tratare aer cu recuperare de caldura DUPLEX Basic Centrale de tratare aer cu recuperare de caldura DUPLEX Flexi Centrale de tratare aer cu recuperare de caldura DUPLEX Multi
 
Centrale de tratare aer cu recuperare de caldura Atrea
7 produse

Unitatile versatile compacte gama DUPLEX din linia comerciala au o rata de circulare a aerului intre 500-15000 mc/h. Acestea sunt folosite atat pentru ventilarea in conditii comfortabile cat si pentru incalzirea si racirea aerului cald in birouri mai mici, magazine, unitati de vanzare cu amanuntul, scoli, restaurante, etc. Unitatile sunt foarte potrivite pentru toate tipurile de cladiri datorita stilului compact excelent, eficientei ridicate in recircularea aerului cald, consumului mic de energie al ventilatoarelor si nivelului scazut de zgomot.

7 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Unitati de ventilatie descentralizata cu recuperarea caldurii DUPLEX Inter
 
Unitati de ventilatie descentralizata cu recuperarea caldurii DUPLEX Inter 850

Unitatile Duplex Inter au fost proiectate pentru interior asigurand o ventilatie echilibrata in salile de clasa, birouri cu plan deschis, institutii, restaurante, magazine, si oriunde in alte locuri unde este necesar sa se obtina un nivel de zgomot cat mai scazut posibil. Aceste unitati sunt caracteristice pentru eficienta ridicata a recuperatorului, nivele de zgomot foarte scazute si consum redus de energie.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Pompa de caldura aer-aer Atrea FG09 Recuperatoare de caldura rezidentiale DUPLEX EC5/ECV5 Recuperatoare de caldura entalpice DUPLEX ERV.EC5/ECV5 Pompa de caldura aer-aer Atrea FG12
 
Unitati de ventilatie cu recuperare de caldura pentru aplicatii rezidentiale Atrea
16 produse

Unitati de ventilatie cu recuperare de caldura pentru aplicatii rezidentiale, ofera o ventilatie constanta si confortabila a caselor familiale si apartamentelor. O gama completa a centralelor de ventilatie DUPLEX EC5 cu montaj orizontal jos sau suspendate de tavan (grosimea unitatii este de doar 290 mm) cat si DUPLEX ECV5 cu montaj vertical jos. ATREA propune si o solutie mai accesibila ca pret, dedicata proiectelor mari sau aplicatiilor individuale. Linia Duplex Easy are carcasa EPP si este echipata cu componente de inalta calitate care permite atingerea unei eficiente de pana la 92%.

16 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Sistem centralizat de ventilare cu recuperare de caldura SMART Box
 
Sistem centralizat de ventilare cu recuperare de caldura SMART Box

Smart Box este un sistem unic de ventilatie centralizata, bazat pe unitatea centrala de ventilare cu recuperare de caldura si sistemele inteligente VAV locale (Variable Air Volume), ce permit controlul independent al fiecarui spatiu in parte. Sistem potrivit pentru: locuinte rezidentiale, cladiri de birouri, scoli, hoteluri, si toate constructiile cu spatii multiple care necesita o ventilatie independenta.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Sistemul digital de automatizare si control RD5 Atrea
 
Sistemul digital de automatizare si control RD5 Atrea

Un sistem de confort cu suport integrat pentru monitorizarea si controlul online prin intermediul internetului. De asemenea, cu optiunea de conectare la sistemele de rang superior al managementului centralizat al cladirilor. O gama larga de senzori (temperatura, umiditate, calitatea aerului etc.) pot fi incluse in sistem pentru a permite controlul automat pentru o functionare economica. Sistemul RD5 este potrivit pentru aplicatii standard si complexe (cum ar fi ventilarea restaurantelor si a birourilor).

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Hota de extractie abur KUBUS Hota de extractie cu montaj la perete MODIS 2 Hota de extractie cu montaj tip insula GRANDE Hota de extractie cu compensare de aer proaspat VARIANT
 
Hote si tavane de extractie Atrea pentru bucatarii profesionale
6 produse

ATREA poate furniza o solutie completa pentru ventilatia de bucatarie – de la plafonul de ventilatie la unitatea de manevrare aer cu recuperare de caldura. Faptul ca intregul serviciu este intr-un singur pachet, ofera un avantaj competitiv urias, deoarece este atat convenabil, cat si confortabil pentru client. Sistemul de ventilatie ATREA este conceput conform VDI 2052. Constructia sistemului de ventilatie indeplineste cele mai stricte criterii in ceea ce priveste cerintele legate de sanatate si design. Spatiul bine luminat al intregii bucatarii, alimentarea cu aer proaspat, fara curent, si extragerea perfecta, toate acestea, impreuna cu avantajul suplimentar al unui sistem de control modern, creeaza un mediu placut si curat pentru personalul bucatariei.

6 produse
Brosura
Vezi detalii
Card produs
Sistem centralizat de ventilare cu control al unitatilor EASY Box
 
Sistem centralizat de ventilare cu control al unitatilor EASY Box

Easy Box este un concept nou de ventilatie cu sisteme VAV-Easy Box ce ofera un control usor si independent al sistemului de ventilatie centralizat. Componentele periferice Easy Box se instaleaza pe tubulatura si permit un control in presiune constanta al unitatilor centrale Duplex si au ca rezultat un sistem de ventilatie eficient si flexibil cu optiunea de control variabil al debitiului de aer pe fiecare spatiu in parte, in functie de necesitate. Aceasta solutie este adecvata ca sistem de baza pentru ventilatia centralizata din scoli, birouri, apartamente si alte tipuri de cladiri, cu mai multe sectiuni ventilate individual.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Categorii
Hota
Hota
Schimbator de caldura pentru tehnologie de racire
Schimbator de caldura pentru tehnologie de racire
Sistem de ventilatie cu recuperare de caldura
Sistem de ventilatie cu recuperare de caldura
Element antifoc si de evacuare a fumului
Element antifoc si de evacuare a fumului
Schimbator de caldura
Schimbator de caldura
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...