Sistemele inovatoare Viessmann conving prin calitatea deosebita, eficienta si fiabilitate

Importanta etichetarii energetice in sistemele de incalzire si preparare a apei calde menajere

Din septembrie 2015 toate echipamentele de incalzire trebuie sa respecte anumite cerinte privind eficienta energetica. Acestea trebuie sa se identifice printr-o eticheta deja consacrata in cazul electrocasnicelor precum masinile de spalat, frigiderele, televizoarele sau aspiratoarele.
Acest marcaj se bazeaza pe Directivele si Hotararile Uniunii Europene ceea ce inseamna ca este definit unitar pe tot cuprinsul Europei. Scopul acestei etichetari pentru centralelor termice este acela de a prezenta eficienta reala a instalatiilor termice si este totodata un bun criteriu de orientare atunci cand vorbim de achizitionarea unei astfel de instalatii.

In spatele acestei masuri este lupta la nivel global impotriva schimbarilor climatice generate de poluare. Clima intregii planete sufera mari modificari, temperatura medie este in continua crestere, lucru care determina topirea ghetarilor si cresterea nivelului marii. Intalnim astfel tot mai multe inundatii, secete, conditii meteorologice anormale pentru multe regiuni si cu un impact tot mai mare asupra sanatatii si vietii noastre de zi cu zi. Astfel, compania Viessmann a gandit modalitatea de folosire a instalatiilor termice cu ajutorul energiei regenerabile.

Pe eticheta energetica se vor gasi mai multe informatii relevante despre clasa de eficienta energetica, marcata cu o sageata neagra, puterea nominala si nivelul de zgomot al dispozitivului.

Sistemele de incalzire sunt alcatuite din mai multe componente, toate influentand eficienta instalatiei termice in ansamblu. Toate componentele unui sistem de incalzire sunt etichetate individual, chiar si in cazul in care vorbim de aparatele combi care sunt utilizate atat pentru incalzire cat si pentru prepararea apei calde menajere.

In privinta incalzirii, clasele de eficienta energetica A, A+, A++ indica instalatiile termice cu cele mai inalte performante, iar cea mai putin performanta G. La prepararea apei calde menajere se va folosi scala de la A la G. Daca toate componentele sunt perfect compatibile intre ele, in majoritatea cazurilor eticheta de ansamblu a centralei termice va indica o eficienta energetica superioara fiecarei etichete de produs in parte.

Producatorii de sisteme de incalzire trebuie sa-si actualizeze mereu produsele conform noilor norme europene. Viessmann, unul din principalii producatori de echipamente de incalzire la nivel mondial, dezvolta sisteme inovatoare, care conving prin calitatea deosebita, eficienta si fiabilitate. Dintre aceste produse multe au devenit momente de referinta ale tehnicii de incalzire.

Gama completa Viessmann ofera solutii individuale, cu sisteme eficiente pentru toate domeniile de aplicare si pentru orice tip de energie. Prima miscare fiind facuta de catre producatori, ramane la atitudinea utilizatorilor achizionarea de sisteme de incalzire economice si utilizarea lor in mod responsabil si eficient pentru un impact minim asupra mediului inconjurator.
In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre sistemele de incalzire si preparare a apei calde menajere Viessmann, faceti clic pe pozele prezentate mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei Viessmann Srl, folosind butonul corespunzator.

Produse mentionate in articol

Vitodens 050-W - Cazan mural in condensatie, cu putere nominala de la 6,5 pana la 33 kW Cazane in condensatie pe gaz Vitodens 100-W si Vitodens 111-W Cazan mural in condensatie Vitodens 200-W cu ecran tactil de 7" Vitodens 222-W - Cazan compact in condensatie cu boiler incorporat din otel inoxidabil
 
Cazane murale Viessmann in condensatie
4 produse

Cazanele in condensatie Viessmann contribuie activ la protejarea mediului inconjurator, datorita eficientei si a randamentului ridicat, de 98%, in transformarea combustibilului gazos in agent termic caldura. Multumita functiei Lambda Pro Control, cazanele Viessmann in condensatie se adapteaza automat la toate tipurile de combustibil gazos, inclusiv biogaz.

4 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Vitoligno 100-S - Cazan cu functionare pe combustibil solid Vitoligno 150-S - Cazan pe lemn cu gazeificare Vitolig 300 - Cazan cu functionare pe peleti Cazan Viessmann Vitoflex 300-RF - cu functionare pe peleti, lemn tocat si deseuri lemnoase
 
Cazane Viessmann pe combustibil solid
4 produse

Cazanele Viessmann pe combustibil solid reprezinta solutia optima pentru incalzirea eficienta si economica. Ca sistem de incalzire unic sau ca sistem complementar, cu functionare cu lemne sau cu peleti, Viessmann ofera un program complet pentru incalzirea cu combustibil solid.

4 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Aparate de aer conditionat Viessmann
 
Aparate de aer conditionat Viessmann

Gama de aparate de aer conditionat split Vitoclima 200-S si Vitoclima 300-S ofera, prin paleta larga de puteri disponibile, solutii optime pentru orice necesitate. Aparatele de aer conditionat Vitoclima completeaza cu succes gama de produse Viessmann in segmentul tehnicii de climatizare. Toate modelele gamei Vitoclima se incadreaza in clasa energetica „A”, indiferent de marimea constructiva. Echipamentele se remarca atat prin randamentul energetic ridicat si eficienta climatizarii, cat si prin usurinta intretinerii si multitudinea de posibilitati de montaj. Toate aparatele de aer conditionat Vitoclima sunt foarte usor de utilizat, prin intermediul telecomenzilor fara fir, disponibila in furnitura standard.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Vitosol 200-F - Colectori plati pentru utilizarea energiei solare Vitosol 200-T - Colector solar din tuburi vidate cu functionare pe principiul tubului termic Vitosol 300-T - Colector solar din tuburi vidate cu functionare pe principiul tubului termic Heatpipe Colectori solari plani Vitosol 200-FM si Vitosol 100-FM
 
Sisteme solare Viessmann
4 produse

Colectorii solari sunt varianta ideala pentru completarea oricarui sistem de incalzire. Cu ajutorul colectorilor solari Viessmann, cu o eficienta ridicata, se poate acoperi pana la 35% din necesarul de energie anual pentru prepararea apei calde menajere si incalzire. Indiferent daca sistemul de incalzire existent este pe combustibil gazos sau lichid, in condensatie, pe combustibil solid sau pompa de caldura - toate sistemele de incalzire Viessmann sunt astfel concepute incat sa poata fi utilizate in combinatie cu panouri solare.

4 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Vitocell 100-V Tip CVA - Boiler din otel cu doua straturi de Ceraprotect Vitocell 100-L - Acumulator din otel cu email in doua straturi Ceraprotect, pentru apa calda menajera
 
Boilere Viessmann pentru preparare apa calda menajera
2 produse

In completarea programului de echipamente de incalzire, Viessmann vine cu o gama larga de boilere si acumulatoare Vitocell, indeplinind toate cerintele in privinta prepararii apei calde menajere si pentru aportul la incalzire. Datorita designului atractiv, acestea pot fi montate si in alte incaperi decat cele dedicate special centralei termice.

2 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Vitocal 200-S - Pompa de caldura aer/apa tip split Vitocal 300-G - Pompa de caldura in doua trepte (Master/Slave) pana la 117,8 kW Vitocal 350-G - Pompa de caldura sol/apa putere nominala: 7,3 pana la 18,3 kW, apa/apa putere nominala: 10,3 pana la 25,4 kW
 
Pompe de caldura Viessmann
3 produse

Cu pompele de caldura Viessmann se poate realiza independenta fata de combustibilul gazos sau lichid, utilizand potentialul de incalzire al naturii gratuit, indiferent ca acesta provine din sol, din apa din panza freatica sau din aer. Gama larga de produse Viessmann ofera solutia optima, adaptata tuturor solicitarilor, in functie de necesarul de caldura, de tipul constructiei precum si in functie de caracteristicile geologice ale zonei, atat pentu constructiile noi, cat si pentru modernizari.

3 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Vitoplex 100 PV1 - Cazan de joasa temperatura pe combustibil lichid sau gazos Vitocrossal 300 Tip CU3A - Cazan in condensatie pe combustibil gazos Vitomax 200-LW - Cazan de apa calda Vitoplex 200 - Cazan de temperatura joasa pe combustibil lichid/gazos, cu trei cai de gaze
 
Cazane de pardoseala Viessmann
11 produse

Cazan in condensatie pe combustibil gazos Vitocrossal 300 Tip CU3. Cazane medii Viessmann pe combustibil lichid/gazos Vitoplex 100 PV1, Vitoplex 200 SX2, Vitorond 200, Vitocrossal 200 Tip CM2, Vitocrossal 300 Tip CM3, Vitocrossal 300 Tip CT3, Vitocrossal 300 Tip CR3, Vitoplex 100 LS, Vitogas 100-F. Cazane mari Viessmann: Vitomax 200-LW, Vitomax 200-HS.

11 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Cazan Viessmann Vitoflex 300-RF - cu functionare pe peleti, lemn tocat si deseuri lemnoase
 
Cazan Viessmann Vitoflex 300-RF - cu functionare pe peleti, lemn tocat si deseuri lemnoase

Noua dimensiune a tehnicii de combustie - procesul de gazeificare se realizeaza in conditiile unui aport redus de aer. Gazele rezultate prin ardere se ridica si sunt angrenate intr-o miscare de rotatie prin impulsul primit din partea aerului secundar cu care intra in contact, obtinandu-se astfel amestecul perfect cu acestea. Prin aceasta tehnologie se atinge o noua dimensiune a combustiei lemnului in echivalenta calitativa cu arderea pe gaze naturale. Sistem de incalzire cu biomasa.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Vitosolic - Sistem de management energetic inteligent pentru instalatii solare
 
Vitosolic - Sistem de management energetic inteligent pentru instalatii solare

Prin sistemul de management energetic inteligent al sistemelor de automatizare Vitosolic, in combinatie cu panourile colectoare ale gamei Vitosol, se realizeaza o utilizare eficienta a energiei solare. Sistemele de automatizare Vitosolic 100 si 200 sunt concepute pentru instalatii solare cu unul sau mai multe circuite si acopera toate tipurile de aplicatii existente.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs

Stiri conexe

Sistemele de incalzire cu biomasa Viessmann - solutie economica si ecologica pentru incalzire
Sistemele de incalzire cu biomasa Viessmann - solutie economica si ecologica pentru incalzire
Alternativa economica, eficienta si cu o contributie activa la protectia mediului inconjurator
Sistemele de incalzire cu biomasa Viessmann - solutie economica si ecologica pentru incalzire
Utilizarea pompelor de caldura Viessmann Vitocal
Utilizarea pompelor de caldura Viessmann Vitocal
Pompa de caldura sol/apa compacta Vitocal 200-G si pompa de caldura sol/apa sau apa/apa Vitocal 300-G
Utilizarea pompelor de caldura Viessmann Vitocal
Avantajele panourilor solare Viessmann
Avantajele panourilor solare Viessmann
Aportul de energie solara contribuie substantial la economia de combustibil consumat
Avantajele panourilor solare Viessmann
Utilitatea montarii centralelor termice in cascada
Utilitatea montarii centralelor termice in cascada
Automatizarea Vitotronic permite sa fie legate in cascada pana la 6 cazane Vitodens 200-W
Utilitatea montarii centralelor termice in cascada
Avantajele celor care aleg centralele termice Viessmann in condensatie
Avantajele celor care aleg centralele termice Viessmann in condensatie
Centrale in condensatie, mult mai eficiente din punct de vedere economic si nepoluante
Avantajele celor care aleg centralele termice Viessmann in condensatie
Cazan pe lemn cu gazeificare Vitoligno 150-S
Cazan pe lemn cu gazeificare Vitoligno 150-S
Ofera intervale de timp lungi intre alimentari si un timp indelungat de ardere completa
Cazan pe lemn cu gazeificare Vitoligno 150-S
Ce trebuie sa stii daca te-ai hotarat sa-ti montezi centrala termica de apartament
Ce trebuie sa stii daca te-ai hotarat sa-ti montezi centrala termica de apartament
Solutii avantajoase Viessmann adaptate bugetului si nevoilor fiecaruia
Ce trebuie sa stii daca te-ai hotarat sa-ti montezi centrala termica de apartament
Centrale termice cu boiler incorporat Viessmann
Centrale termice cu boiler incorporat Viessmann
Capacitatile centralelor termice Viessmann de furnizare a apei calde
Centrale termice cu boiler incorporat Viessmann
Centralele de apartament Viessmann - facute dupa nevoile fiecaruia
Centralele de apartament Viessmann - facute dupa nevoile fiecaruia
Centralele termice cu preparare instanta a apei calde
Centralele de apartament Viessmann - facute dupa nevoile fiecaruia
Viessmann prezinta solutii pentru zonele ce dispun de o retea de gaz
Viessmann prezinta solutii pentru zonele ce dispun de o retea de gaz
Centralele in condensatie - solutia moderna in industria sistemelor de incalzire
Viessmann prezinta solutii pentru zonele ce dispun de o retea de gaz
Viessmann prezinta solutii pentru zonele ce nu dispun de o retea de gaz
Viessmann prezinta solutii pentru zonele ce nu dispun de o retea de gaz
Solutii precum: pompe de caldura, cazane pe lemne si rezervoare de acumulare (Puffer) de la Viessmann
Viessmann prezinta solutii pentru zonele ce nu dispun de o retea de gaz
Centrale termice Viessmann pentru toate sursele de energie
Centrale termice Viessmann pentru toate sursele de energie
De ce aleg dezvoltatorii imobiliari centrale termice Viessmann
Centrale termice Viessmann pentru toate sursele de energie
Colectori solari plani Vitosol 200-FM si Vitosol 100-FM
Colectori solari plani Vitosol 200-FM si Vitosol 100-FM
Stratul de acoperire cu decuplare termica, patentat de Viessmann, protejeaza colectorii solari plani impotriva supraincalzirii
Colectori solari plani Vitosol 200-FM si Vitosol 100-FM
Noile versiuni a microcentralelor murale in condensare Vitodens 100-W si Vitodens 111-W
Noile versiuni a microcentralelor murale in condensare Vitodens 100-W si Vitodens 111-W
Cazane in condensatie pe gaz cu 4,7 pana la 35,0 kW de la Viessmann
Noile versiuni a microcentralelor murale in condensare Vitodens 100-W si Vitodens 111-W
Noua gama de cazane  Vitoflex 300 pe biomasa
Noua gama de cazane Vitoflex 300 pe biomasa
Sisteme de incalzire Viessman pe lemne de la 150 pana la 1700 kW
Noua gama de cazane Vitoflex 300 pe biomasa
Aparate de aer conditionat Viessmann Vitoclima 200-S
Aparate de aer conditionat Viessmann Vitoclima 200-S
Gama de aparate de aer conditionat split Vitoclima 200-S ofera, prin paleta larga de puteri disponibile, solutii optime pentru orice necesitate
Aparate de aer conditionat Viessmann Vitoclima 200-S
Cazan mural in condensatie Vitodens 050-W, putere nominala de la 6,5 pana la 33 kW
Cazan mural in condensatie Vitodens 050-W, putere nominala de la 6,5 pana la 33 kW
Noul cazan mural in condensatie de la Viessmann, la un pret deosebit de atractiv
Cazan mural in condensatie Vitodens 050-W, putere nominala de la 6,5 pana la 33 kW
Noua pompa de caldura Vitocal 350-G de la Viessmann
Noua pompa de caldura Vitocal 350-G de la Viessmann
Confort in prepararea apei calde menajere
Noua pompa de caldura Vitocal 350-G de la Viessmann
Noul colector solar cu tuburi vidate Vitosol 200-T SP2
Noul colector solar cu tuburi vidate Vitosol 200-T SP2
Viessmann va prezinta singurul colector heatpipe din lume care poate fi montat orizontal
Noul colector solar cu tuburi vidate Vitosol 200-T SP2

Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...