Acoperis rezistent? Sfaturi de la Wetterbest

Sfaturi pentru un acoperis rezistent Wetterbest

Realizarea unui acoperis rezistent, dar si economic din punct de vedere al consumului de energie

Realizarea acoperisului unei case este cea mai importanta etapa a unei operatiuni de construire, dupa ridicarea zidariei si inchiderea structurilor din beton. Aceasta faza delimiteaza un stadiu de executie, denumit popular „casa la rosu”. Din aceasta etapa incep inchiderea golurilor pentru ferestre, realizarea lucrarilor de hidroizolare si termoizolare, lucrarile la instalatii si amenajari interioare, etc.

Realizarea unui acoperis rezistent, dar si economic din punct de vedere al consumului de energie nu tine doar de materialele alese, cat si de montajul corect a acestora. Astfel ca, pentru a va oferi cele mai bune, dar si corecte sfaturi, am luat legatura cu specialisti Wetterbest.

Sfaturi pentru un acoperis rezistent Wetterbest
Acoperis rezistent? Sfaturi de la Wetterbest

Te intrebi care este importanta sistemului de rigle de montaj si asterialei? Citeste mai departe pentru a afla raspunsul specialistilor Wetterbest.

In general, sistemele moderne de invelitori se monteaza pe retea de sipca ventilata – formata din contrasipci cu dispunere verticala, pe directia fiecarui caprior in parte si elemente transversale, sipcile.

Acest caroiaj astfel format faciliteaza circulatia naturala si libera a aerului, de la streasina catre coama. Se faciliteaza astfel, eliminarea condensului din structura acoperisului si se previne acumularea apei in stratul de termoizolatie si in structura acoperisului.

Asterelea, suportul lemnos realizat din scandura si care se monteaza peste capriori, confera suport de lucru si este mai degraba, o modalitate de protectie impotriva caderii de la inaltime a celor implicati in constructia acoperisului. Chiar si asa, specialistii Wetterbest recomanda folosirea scandurilor curate, uscate, fara urme de mortar, ciment si alte materiale potential acide. Se intampla, in cazul folosirii scandurilor cu urme de materiale de constructii, ca vaporii de apa de la nivelul acoperisului sa dizolve saruri si acizi din materialele amintite, pe care le angreneaza catre sistemul de invelitoare – se poate produce corodarea invelitorilor metalice.

Cum selectam corect si care sunt cele mai importante avantaje pe care le prezinta membrana anticondens?
Membrana anticondens este realizata prin teserea fibrelor de polipropilena de inalta densitate. Are o rezistenta mare la UV, rezistenta mecanica foarte buna si este tratata impotriva dezvoltarii mucegaiului, a cariilor de lemn, a ciupercilor si fungilor. Favorizeaza circulatia aerului in straturile structurii de acoperis, de la interior catre exterior. Condensul format pe suprafata interioara a invelitorii nu poate strapunge folia; astfel, structura acoperisului si chiar constructia in ansamblul ei sunt protejate de posibile infiltratii din condens.

Cum se monteaza corect accesoriile la nivelul invelitorilor din tabla?
Ca regula generala, se urmareste respectarea instructiunilor de montaj ale producatorilor respectivelor accesorii. Acestea pot fi elemente de ventilatie/aerisire/evacuare, console, sisteme de fixare ale panourilor solare si fotovoltaice, sisteme de siguranta precum scarile si trotuarele pentru acoperis, elemente de etansare ale zonelor de racord cu pereti, cosuri de fum sau ale strapungerilor in planul invelitorii, etc.
Altfel, montarea corecta a acestei game de accesorii presupune nedeteriorarea zonelor adiacente montajului, etansarea acestora, fixarea ferma a accesoriilor, protejarea cu vopsea de retus acolo unde lucrarile de montaj au afectat stratul de vopsea al panourilor de invelitoare metalica.

Cum pozitionam si fixam corect sistemele parazapada?
Ca elemente ce retin zapada pe acoperis, impiedicand desprinderea brusca a acesteia si, prin urmare, preintampinand producerea unor accidente si/sau avarii, parazapezile sunt de mai multe tipuri constructive si au mai multe modalitati de fixare.

Criteriul de baza este fixarea in planul acoperisului; acestea se vor fixa deasupra punctului de sprijin a structurii de acoperis pe perimetrul constructiei.

Un alt criteriu este pozitionarea parazapezii pe geometria panoului de invelitoare. Regula este ca aceasta sa se fixeze pe capatul superior al modulului (pasului) de tigla metalica atunci cand vorbim de invelitoare profilata.

Pozitionare sistemelor parazapada pe acoperis
Pozitionare sistemelor parazapada pe acoperis
Pozitionarea sistemelor parazapada pe acoperis
Pozitionare pe panou invelitori tip tigla metalica
Pozitionare pe panou invelitori tip tigla metalica
Pozitionarea pe panou a invelitorilor tip tigla metalica

Alege Calitatea, Rezistenta, Siguranta. Wetterbest - pe fiecare casa

Tigla metalica Wetterbest, cunoscuta in multe medii si tabla acoperis, se remarca prin rezistenta mecanica la actiunea factorilor de mediu, prin greutate specifica redusa, prin gama variata de culori, dimensiuni si durata medie de viata de 50 de ani.
 
Tigla metalica Wetterbest este incombustibila, folosirea acesteia drept material pentru realizarea invelitorilor, neinfluentand clasa de rezistenta la foc a acoperisurilor. Tigla metalica este realizata in cadrul unui proces tehnologic automatizat care permite prelucrarea mecanica prin deformarea plastica la rece a otelului prevopsit.

Profilele tiglei metalice Wetterbest sunt special concepute pentru a oferi siguranta impotriva infiltratiilor, prin etanseitatea sporita fata de alte tipuri de invelitori.

Tiglele metalice Wetterbest sunt produse originale, de calitate superioara, dezvoltate ca materiale pentru invelitorile de acoperisuri. Au o durata de viata mai mare decat invelitorile traditionale din tigla ceramica sau tabla zincata, fiind compatibile cu orice tip de constructii: case, blocuri de locuinte, case de vacanta, spatii comerciale, hale industriale, proiecte de renovare sau constructii noi.

Sfaturi pentru un acoperis rezistent Wetterbest
Sfaturi pentru un acoperis rezistent Wetterbest

Avantajele oferite de tigla metalica Wetterbest

Calitate
Tigla metalica Wetterbest este fabricata din otel zincat, aluzincat si prevopsit de cea mai inalta calitate, de la importanti producatori europeni precum ArcelorMittal Polonia, Macedonia, Belgia si Germania.

Greutate redusa
Tigla metalica are o greutate redusa, de 7-10 ori mai redusa decat tigla ceramica sau de beton. Aceasta contribuie la reducerea costurilor de constructie, consumul de beton armat si lemn fiind mult mai mic comparativ cu constructiile cu invelitori de 10-40 kg/m².

Rezistenta
Durabilitatea defineste calitatea Wetterbest, tigla metalica fiind proiectata sa reziste peste 50 de ani. Compozitia chimica a straturilor de zinc si vopsea ofera protectie indelungata si durabilitate in orice conditii de vreme, rezultand o excelenta rezistenta la ultraviolet si coroziune, precum si la prevenirea aparitiei muschilor si a mucegaiului.

Estetica
Moderna, estetica, tigla metalica se incadreaza perfect in orice stil arhitectural de cladire. Fiind usor de montat si de intretinut, suprafata ei neteda nu retine umezeala, praf sau alte impuritati. Tabla de acoperis Wetterbest este disponibila in 14 nuante lucioase si mate, in forme diferite si grosimi cuprinse intre 0,4 mm si 0,6 mm.

Siguranta
Comportament excelent la solicitarile mecanice, nu crapa si nu se sparge, datorita tehnologiei de productie si a materialului de calitate superioara. Tigla metalica Wetterbest este certificata ISO 9001 si contine marcaj CE.

Wetterbest – Pe fiecare casa
La fel de potrivite pentru constructii noi, cat si pentru renovari ale acoperisurilor existente, produsele Wetterbest se asociaza cu tendintele arhitecturale moderne, oferind invelitori metalice de calitate, rezistente si sigure.

Produse mentionate in articol
Tigla metalica modulara Wetterbest Panorama Tigla metalica Wetterbest Cardinal  Tigla metalica Wetterbest Clasic Tigla metalica Wetterbest Colosseum
 
Tigle metalice Wetterbest
6 produse

Tigla metalica Wetterbest, cunoscuta in multe medii si tabla acoperis, se remarca prin rezistenta mecanica la actiunea factorilor de mediu, prin greutate specifica redusa, prin gama variata de culori si dimensiuni si o durata medie de viata de 50 de ani. Tigla metalica Wetterbest este incombustibila, folosirea acesteia drept material pentru realizarea invelitorilor, neinfluentand clasa de rezistenta la foc a acoperisurilor. Tigla metalica este realizata in cadrul unui proces tehnologic automatizat care permite prelucrarea mecanica prin deformarea plastica la rece a otelului prevopsit. Profilurile tiglei metalice Wetterbest sunt special concepute pentru a oferi siguranta impotriva infiltratiilor, prin etanseitatea sporita fata de alte tipuri de invelitori.

6 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Categorii
Accesoriu, sistem de siguranta pentru acoperis
Accesoriu, sistem de siguranta pentru acoperis
Tigla metalica
Tigla metalica
Tabla metalica cutata si ondulata
Tabla metalica cutata si ondulata
Tigla pentru acoperis
Tigla pentru acoperis
Folie izolatoare, bariera de vapori, strat de difuzie vapori
Folie izolatoare, bariera de vapori, strat de difuzie vapori
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...