Instrumentul BIM Danfoss permite industriei HVAC sa deblocheze potentialul BIM

Instrumentul BIM Danfoss permite industriei HVAC sa deblocheze potentialul BIM

Danfoss anunta lansarea noului instrument BIM, o solutie de servicii software care permite clientilor si partilor interesate sa utilizeze Building Information Modeling (BIM) pentru a spori eficienta si colaborarea proiectelor

BIM digitalizeaza modul in care cladirile si proiectele HVAC sunt proiectate, construite si operate. Permite utilizatorilor sa creeze modele virtuale care contin toate datele esentiale despre o cladire, de la planuri arhitecturale la sisteme mecanice.

Prin integrarea instrumentului BIM in fluxurile lor de lucru, profesionistii HVAC pot debloca o serie de beneficii, inclusiv:

 • Colaborare simplificata: Utilizarea celor mai recente modele Danfoss BIM imbunatateste comunicarea si coordonarea intre echipe si partile interesate.
 • Eficienta imbunatatita: modelele Danfoss BIM precise automatizeaza sarcinile de proiectare si simplifica planificarea proiectelor, ceea ce duce la economii semnificative de timp si costuri.
 • Luarea deciziilor in cunostinta de cauza: Accesul la datele despre produse imbunatateste analiza performantei cladirii, permitand un consum optimizat de energie si luarea deciziilor in cunostinta de cauza.
 • Reducerea riscurilor: Utilizarea gemenilor digitali ai produselor identifica problemele din timp, minimizand intarzierile de refacere si constructie.

Cooperarea cu expertii BIM

Dezvoltat in colaborare cu cativa clienti experti, instrumentul BIM Danfoss a fost rafinat prin teste beta extinse. Acum contine majoritatea portofoliului nostru de produse Hydronic HVAC si va fi extins in mod regulat. Am inclus, de asemenea, fisiere BIM populare "produse de asamblare", cum ar fi vanele de control si actuatoarele imbinate intr-un singur ansamblu, pentru a satisface preferintele proiectantilor MEP (instalatii mecanice electrice).

Instrumentul BIM ofera doua modalitati convenabile de utilizare:

1. Solutie plug-in pentru utilizatorii Revit:

 • Adaugati instrumentul BIM la mediul Revit
 • Gasiti produsele Danfoss direct in Revit
 • Glisati si fixati produsele in fisierul de proiect BIM
 • Filtre inteligente intre instrumentul BIM si Revit
 • Creati o lista de cantitati Danfoss cu un singur clic.

Acest lucru poate fi utilizat numai de utilizatorii software-ului Revit (cel mai frecvent utilizat software BIM la nivel global).

2. Solutie autonoma pentru toti utilizatorii:

 • Gasiti cu usurinta produsele Danfoss in instrument
 • Selectati versiunea preferata sau necesara a produsului
 • Descarcati fisierul CAD/BIM si/sau fisa tehnica corespunzatoare.

Acest lucru poate fi folosit de oricine, nu este nevoie de software special.

"Incurajam toti proiectantii, arhitectii, inginerii, contractorii si managerii de instalatii BIM sa descarce si sa utilizeze instrumentul BIM Danfoss", spune Bennie Lam, managerul BIM Danfoss Climate Solutions. "Impreuna, putem simplifica si imbunatati calitatea proiectelor HVAC cu BIM."

Principalele beneficii ale instrumentului BIM Danfoss:

 • Biblioteca cuprinzatoare de produse: Include majoritatea portofoliului de produse Danfoss, asigurandu-va ca puteti gasi produsele de care aveti nevoie.
 • Usor de utilizat: interfata intuitiva faciliteaza gasirea si descarcarea fisierelor BIM si a fiselor tehnice.
 • Integrare Revit: Solutia plug-in pentru utilizatorii Revit ofera o integrare perfecta cu cel mai popular software BIM la nivel global.
 • Actualizari periodice: Instrumentul BIM este actualizat periodic pentru a include noi produse si caracteristici.

Pentru a descarca instrumentul Danfoss BIM si a afla mai multe, vizitati BIM.danfoss.com

Produse mentionate in articol
Robinete termostatice, independent de presiune, pentru radiatoare RA-DV 3-in-1 - Drept Senzor termostatic RAE cu blocare antif-furt pentru spatii publice Senzori termostatici de radiator RAS-C² Termostat de radiator Danfoss ECO pentru control independent
 
Robinete si senzori termosatici Danfoss
7 produse

Danfoss ofera o gama completa de senzori si robinete potrivite diferitelor tipuri de sisteme de incalzire si instalatii. Robinetele termostatice Danfoss sunt solutia ideala pentru economia de energie, cu instalare usoara, eficienta si rapida, asigurand confort in fiecare camera. In perioadele de iarna costurile de incalzire reprezinta o parte semnificativa a bugetului fiecarei familii. Prin instalarea termostatelor Danfoss, se pot obtine economii importante la factura de gaze pentru incalzire, astfel incat costurile de achizitie pentru termostate, se vor amortiza foarte repede.

7 produse
Brosura
Specificatii
CAD
BIM
Vezi detalii
Card produs
Controler principal avansat Danfoss Icon2™ Termostate inteligente Danfoss Icon2™ RT Danfoss Ally™ - incalzire inteligenta cu radiatoare Termostat de camera Danfoss Icon pentru incalzire hidraulica prin pardoseala
 
Incalzire inteligenta Danfoss
4 produse

Danfoss ofera o gama larga de termostate cu solutii flexibile - cu control digital sau prin buton, care asigura controlul optim al temperaturii interioare.

4 produse
Brosura
Specificatii
BIM
Vezi detalii
Card produs
Vane de echilibrare si control independente de presiune AB-QM 4.0 (PICV) Dispozitiv de actionare digital NovoCon® S pentru sisteme hidraulice Robinet automat de echilibrare ASV-PV a patra generatie
 
Vane Danfoss pentru echilibrare hidraulica
3 produse

Rolul principal al robinetelor de echilibrare este de a crea echilibrul in sistemele hidraulice pentru controlul climatului interior. Asigurarea acestei echilibrari hidraulice permite componentelor instalatiei, precum vanele de reglare, echipamentele de incalzire sau racire sa functioneze in conditii optime.

3 produse
Brosura
Specificatii
CAD
BIM
Vezi detalii
Card produs
Unitati de condensare Danfoss Optyma™ pentru refrigeranti multipli
 
Unitati de condensare Danfoss Optyma™ pentru refrigeranti multipli

Unitatile de condensare pentru refrigeranti multipli Danfoss Optyma™ Slim Pack si Optyma™ Plus au un design cu un pas in viitor, fiind compatibile atat cu refrigeranti A1, cat si A2L, totul intr-o singura unitate. Obtineti aceleasi unitati extrem de utile pe care le cunoasteti si le iubiti, concepute pentru a functiona cu refrigeranti A2L in siguranta si fara complexitate. Pregatite pentru A2L, pentru instalatii cu potential ultra-scazut GWP.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Vane rotative Danfoss HRB - 3 cai Servomotoare electrice rotative Danfoss AMB
 
Vane rotative si de amestec Danfoss
2 produse

Gama de servomotoare pentruvane rotative este disponibila cu diferite functii si proprietati. Servomotoarele sunt disponibile cu semnal de control tripontiac si pot fi combinate cu vane rotative cu 3/4 cai de tipul HRB, HRE si HFE.

2 produse
Brosura
Specificatii
CAD
Vezi detalii
Card produs
Sisteme Danfoss de incalzire electrica pentru exterior - cabluri si covorase pentru asfalt Covoare Danfoss pentru incalzirea electrica prin pardoseala
 
Sisteme de incalzire electrica Danfoss
2 produse

Danfoss ofera sisteme pentru incalzire electrica pentru aplicatii de interior (incalzire pardosea) si pentru exterior (degivrare).

2 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Categorii
Sistem de incalzire-racire prin perete si tavan
Sistem de incalzire-racire prin perete si tavan
Sistem de incalzire prin pardoseala si suprafete exterioare
Sistem de incalzire prin pardoseala si suprafete exterioare
Radiator si convector de pardoseala
Radiator si convector de pardoseala
Sistem hibrid de incalzire si racire
Sistem hibrid de incalzire si racire
Pompa de caldura
Pompa de caldura
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...