Hoval Srl

VarioVal RHS - Vas de acumulare pentru prepararea apei calde

Vasul de acumulare VarioVal RHS asigura stratificarea apei, fiind realizat din otel cu izolatie termica. Are un schimbator de caldura incorporat din otel pentru integrare solara si un schimbator de caldura serpentina incorporat, realizat din otel inoxidabil, pentru prepararea apei calde menajere. Domeniul de aplicare: incalzire cu sursa de caldura, pentru echipamente pe gaz, combustibil lichid sau biomasa si sisteme solare termice, pentru case unifamiliale, case bifamiliale - pentru cladiri noi si renovari. Volumul total al VarioVal RHS (800-1000): 796-892 dm³.

  • economiseste spatiu pentru incalzire si preparare apa calda menajera
  • apa calda pentru baie si bucatarie - rapida si igienica
  • sistem modular pentru solutii individuale

Documente

Vas de acumulare pentru prepararea apei calde VarioVal RHS  - fisa tehnica

fisa tehnica

pdf 2.7 MB Engleza
Vas de acumulare pentru prepararea apei calde VarioVal RHS
 

Nu gasiti ce ati cautat?

Cerere document

VarioVal RHS vas de acumulare stratificat

Vas de acumulare pentru preparearea apei calde, asigurand stratificarea apei, realizat din otel cu izolatie termica. Un schimbator de caldura incorporat din otel pentru integrare solara si un schimbator de caldura serpentina incorporat, realizat din otel inoxidabil pentru prepararea apei calde menajere.

Domeniul de aplicare: incalzire cu sursa de caldura, pentru echipamente pe gaz, combustibil lichid sau biomasa si sisteme solare termice, pentru case unifamiliale, case bifamiliale - pentru cladiri noi si renovari.

Volumul total al VarioVal RHS (800-1000): 796-892 dm³

Secretul eficientei energetice consta in impiedicarea mixarii diferitelor straturi de apa cu temperaturi diferite. Prin diminuarea sau lipsa deplasarii volumelor de apa in interiorul vasului, se formeaza straturi cu temperaturi diferite. Apa rece este mai grea si se acumuleaza in partea inferioara, apa calda este mai usoara si se stratifica in partea superioara. Noul rezervor de stocare a apei calde VarioVal foloseste acest principiu fizic: stratifica apa in functie de temperatura sa, pentru a economisi mai multa energie.

  • Solutie care economiseste spatiu pentru incalzire si preparare apa calda menajera
  • Cea mai mare eficienta prin stratificare
  • Apa calda pentru baie si bucatarie - rapida si igienica
  • Sistem modular pentru solutii individuale.

Avantajele vasului de acumulare VarioVal

Apa in sine ajuta la economisirea costurilor energetice. Nivelurile de temperatura ideale sunt create pentru a fi utilizate in bucatarie si baie, pentru incalzire si pentru apa care revine din incalzirea locuintei si incalzirea apei menajere. Doar o parte a vasului de acumulare trebuie incalzita la temperatura maxima, nefiind necesara incalzirea intregului continut al vasului de acumulare. Acest lucru economiseste pana la 50% din costurile cu energia. Componentele incorporate protejeaza straturile de temperatura din vasul de acumulare si asigura o eficienta maxima. Un vas de acumulare stratificat este adesea chiar mai eficient decat un vas de acumulare mixt cu izolatie mai groasa si, astfel, are o clasa de eficienta energetica mai mare.

In loc de doua vase de acumulare separate pentru apa de incalzire si pentru apa calda menajera, este necesar doar un singur VarioVal. Asta economiseste mult spatiu. Instalarea directa a armaturilor necesare pentru functionarea incalzirii, a sistemelor solare si furnizarea apei calde pe vasul de acumulare elibereaza spatiu suplimentar.

Vas de acumulare pentru prepararea apei calde VarioVal RHS
Vas de acumulare pentru prepararea apei calde VarioVal RHS

VarioVal incalzeste rapid apa menajera la temperatura necesara printr-un schimbator de caldura. Dimensiunea schimbatorului de caldura este optimizata pentru necesarul de apa calda si, prin urmare, este intotdeauna igienica. Bacteria periculoasa, Legionella, care se inmulteste in apa stagnanta si in special la temperaturi medii, nu mai reprezinta niciun pericol. Ca un beneficiu suplimentar, nu exista pierderi de caldura care ar rezulta din stocarea apei calde manejere. Apa calda pentru igiena personala, de exemplu, este extrem de igienica si este furnizata intr-un mod care economiseste energie.

Instalare si control facil al echipamentului

VarioVal este un vas de acumulare stratificat de baza suplimentat cu diferite module. Acestea sunt testate functional si pot fi montate direct pe echipament. Produsele Hoval sunt operate si controlate prin intermediul sistemului de control modular TopTronic E. impreuna cu sistemul modular VarioVal, solutiile de sistem pentru casele unifamiliale pot fi proiectate intr-un mod variabil, adaptate individual. Chiar si pe termen lung, o solutie Hoval este fiabila datorita avantajelor sale. Doriti sa inlocuiti cazanul sau adaugati un sistem solar suplimentar? Totul este implementat rapid si usor. VarioVal ajuta la economisirea energiei si este o investitie intr-un sistem orientat spre viitor.

Fie ca este vorba de incalzire, ventilatie sau racire - puteti pune totul impreuna pentru un climat interior placut si o bunastare generala, conform nevoilor dumneavosatra. Controlul modular al sistemului TopTronic E si gama extinsa de produse, de la Hoval, satisface chiar si cele mai exigente cerinte.

Alte game de putere ale solutiei VarioVal

VarioVal RLS (800 - 1000)
Incalzire cu sursa de caldura, ideala pentru sisteme cu pompa de caldura cu sisteme solare termice, case unifamiliale, case cu doua familii - pentru cladiri noi si renovari.

Volumul total: 796-893 dm³.

VarioVal RL (600)
Vas de acumulare pentru prepararea apei calde menajere si a apei de incalzire, imbinand principiul statificarii cu asigurarea igenei. Vas de acumulare pentru incalzirea apei, realizat din otel cu izolatie termica. Un schimbator de caldura tip serpentina, incorporat, realizat din otel inoxidabil pentru incalzirea apei potabile. O alegere excelenta pentru sisteme cu pompa de caldura, case unifamiliale sau case bifamiliale.

Volumul total: 647 dm³.

Stiri conexe
Noul vas de acumulare pentru preparearea apei calde VarioVal RHS
Noul vas de acumulare pentru prepararea apei calde VarioVal RHS
Sistem modular pentru solutii individuale
Noul vas de acumulare pentru prepararea apei calde VarioVal RHS
Alte produse ale companiei
Pompa de caldura aer-apa Belaria® pro compact (8,13/100/300)
 
Pompa de caldura aer-apa Belaria® pro compact (8,13/100/300)

Pompa de caldura aer-apa pentru incalzire, racire si preparare apa calda menajera. Instalare la exterior, unitate interioara compacta cu boiler de apa calda si rezervor tampon incorporat. Domeniu de aplicare: Case unifamiliale, case bifamiliale - pentru constructii noi si renovari.

Specificatii
Vezi detalii
Card produs
TopTronic® E - Regulator de temperatura
 
TopTronic® E - Regulator de temperatura

Sistemul de reglare Hoval TopTronic este rezultatul utilizarii microprocesoarelor moderne si a experientei indelungate a firmei Hoval in tehnica reglarii sistemelor de incalzire si de preparare a apei calde. Chiar daca utilizeaza cea mai moderna electronica, regulatorul TopTronic convinge printr-o utilizare facila si clara pentru utilizator. Incorporat in cea mai noua generatie de cazane, pompe de caldura si boilere, revolutionara unitate de control a sistemului se remarca prin simplitate, modularitate, conectivitate si reprezinta o noua experienta pentru utilizatori. Coordoneaza cu usurinta sisteme bazate pe unul sau mai multe surse de energie, cu incalzire sau racire, cu unitati singular sau in cascada cu pana la opt unitati. Fara alte complicatii generate de unitati de control diferite pentru aplicatii diferite si configurari de sistem.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
TopVent® TV - Unitate de incalzire cu recirculare
 
TopVent® TV - Unitate de incalzire cu recirculare

Datorita eficientei sale mai ridicate, TopVent® TV consuma cu aproximativ 25% mai putina energie in comparatie cu alte unitati similare. TopVent® TV-2, cu o putere termica de 6,1 kW (50/40°C), este cea mai mica dintre cele trei variante ale echipamentului, iar cel mai mare, TopVent® TV-5 are o putere termica de 21,5 kW (50/40°C), poate fi suspendat de centrul unui tavan inalt de 3,7 m.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
CombiVal CR - Incalzitoare de apa din inox
 
CombiVal CR - Incalzitoare de apa din inox

CombiVal CR are in componenta elemente electrice de incalzire cu filet din Incoloy 825, cu regulator de temperatura si protectie la supraincalzire.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Cazan mural in condensatie cu gaz TopGas classic
 
Cazan mural in condensatie cu gaz TopGas classic

Cazan mural in condensatie cu gama de puteri intre 10 si 120 kW. Centrala murala in condensatie pe gaz Hoval TopGas® classic cu tehnica de condensatie, schimbator de caldura din aliaj de aluminiu, rezistent la coroziune cu sistem de circulatie fortata cu spirala de cupru. Cu arzator modulant cu preamestec din inox, inclusiv sistemul de comanda de baza N4.6 al centralei, montat in carcasa.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Categorii recomandate
Rezervor de apa calda cu incalzire indirecta, rezervor tampon
Rezervor de apa calda cu incalzire indirecta, rezervor tampon
Cazan de pardoseala pe combustibil lichid si gaz
Cazan de pardoseala pe combustibil lichid si gaz
Cazan mural pe combustibil lichid si gaz
Cazan mural pe combustibil lichid si gaz
Panou solar termic
Panou solar termic
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...