Daikin se implica in formarea studentilor prin programul Scoala de vara

Scoala de vara 2016 a avut tematica - Economie si performanta energetica

Daikin Romania, reprezentanta locala a unui lider mondial si european in domeniul furnizarii de solutii HVAC, a gazduit in data de 7 iulie un seminar din cadrul scolii de vara cu tematica "Economie si performanta energetica", la care au participat 20 de studenti din centre universitare de specialitate din intreaga tara. Evenimentul organizat de Asociatia Frigotehnistilor si Criogenistilor din Romania (AFCR) a ajuns anul acesta la a IV-a editie, compania Daikin fiind implicata in proiect inca din 2013.
Programul evenimentului s-a desfasurat pe parcursul intregii zile, timp in care studentii au urmarit prezentari din zona echipamentelor rezidentiale si comerciale, sustinute de specialistii Daikin, precum si prezentarea activitatii si a laboratorului de service. Scopul acestui proiect este de a le oferi studentilor sansa de a face o corelatie intre partea teoretica si informatiile primite la cursurile din facultate cu realitatea si activitatile practice.
"Este foarte important pentru studenti sa fie in contact cu producatorii de top din domeniu pentru a fixa mai bine informatiile primite la cursurile teoretice. Astfel, isi vor incepe activitatea de inginer cu o imagine clara a realitatii echipamentelor si produselor. In ultimii 10 ani, Daikin s-a concentrat in permanenta pe formarea tinerilor studenti prin prezentari comerciale si practice, realizate in toate centrele universitare din tara (Bucuresti, Timisoara, Cluj, Iasi, Galati). Aceasta este o modalitate prin care tinerii sunt in contact cu cel mai inalt nivel de know-how, specific companiei Daikin, fiind informati cu privire la inovatiile din domeniul tehnologic si al protejarii mediului inconjurator", a declarat Catalin Negrutiu, Project Business Developer.
La scoala de vara cu tematica "Economie si performanta energetica" participa studenti din centre universitare din tara, in principal Universitati Tehnice: Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti (UTCB), Universitatea Politehnica din Bucuresti (UPB), Universitatea "Dunarea de Jos" din Galati, Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi din Iasi, Universitatea Tehnica Timisoara si Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca. Pentru a fi inscrisi in program, acestia trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii de selectie: sa aiba rezultate foarte bune, sa primeasca recomandari din partea profesorilor din unitatile de invatamant si sa fie membrii AFCR.

"AFCR este preocupat in mod continuu de pregatirea personalului tehnic din domeniul frigotehniei si criogeniei prin organizarea de cursuri de specialitate. Cursurile din domeniul climatizarii spatiilor, frigului comercial si industrial sau chiar al temperaturilor extrem de scazute aduc la un loc profesionistii domeniilor, care prin intalniri tematice, reusesc sa transmita si sa starnesca curiozitatea tinerilor. Scoala de vara, ajunsa la cea de a IV-a editie, este un exemplu elocvent al acestei idei. AFCR isi doreste ca pe viitor, cursantii acestei "Scoli de Vara" sa devina generatia viitoare de profesionisti din HVAC, frigotehnie si criogenie", a declarat presedintele AFCR, Prof. Dr. Ing. Liviu Drughean.

La finalul programului, AFCR ofera studentilor diplome de participare. In plus, in urma evenimentului exista si posibilitatea unor conditii de practica si protocoale pentru programe si activitati ulterioare.
Scoala de vara cu tematica "Economie si performanta energetica" este un eveniment organizat anual, la inceputul lunii iulie, de Asociatia Frigotehnistilor si Criogenistilor din Romania. Prima editie a evenimentului a avut loc in 2013, la Galati, iar urmatoarele s-au desfasurat la Timisoara, cu participare internationala, Brasov si anul acesta in Bucuresti. Daikin s-a implicat activ la toate editiile de pana acum, avand in fiecare an un program dedicat studentilor.


In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre produsele Daikin, faceti clic pe pozele prezentate mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei Daikin Airconditioning Central Europe Romania Srl, folosind butonul corespunzator.
Produse mentionate in articol
Unitati de perete Daikin Unitati multisplit Daikin Ururu MXU-G Unitati de pardoseala Daikin Unitati multisplit Daikin Ururu Sarara
 
Sisteme split Daikin
9 produse

Sistemele de conditionare a aerului Daikin split sunt unitati mono si multi split.

9 produse
Brosura
CAD
Vezi detalii
Card produs
Sistem split de temperatura scazuta Daikin Altherma Sistem split de temperatura ridicata Daikin Altherma Sistem pompa de caldura Daikin Altherma Flex Convector pentru pompa de caldura Daikin FWXV-A
 
Pompe de caldura Daikin
4 produse

Sistem split de temperatura scazuta Daikin Altherma; Sistem split de temperatura ridicata Daikin Altherma; Sistem Daikin Altherma Flex; Convector pentru pompa de caldura Daikin FWXV-A

4 produse
Brosura
CAD
Vezi detalii
Card produs
Unitati tip caseta Daikin Unitati necarcasate de plafon fals Daikin Unitati carcasate de plafon fals Daikin Unitati de perete Daikin
 
Echipamente de climatizare comerciale Daikin Single Split
6 produse

Unitati tip caseta Daikin, unitati necarcasate de plafon fals Daikin, unitati carcasate de plafon fals Daikin, unitati de perete Daikin, unitati suspendate Daikin, unitati de pardoseala Daikin.

6 produse
Brosura
CAD
Vezi detalii
Card produs
Agregate de racire Daikin cu condensator racit cu aer (numai racire) Ventiloconvectoare Daikin Agregate de racire Daikin cu condensator racit cu aer (pompa de caldura) Ventilatie cu recuperare de caldura Daikin VAM-FA
 
Agregate de racire Daikin
12 produse

Agregate de racire cu condensator racit cu aer (numai racire), agregate de racire cu condensator racit cu aer (pompa de caldura), unitati de condensare, racite cu aer, agregate de racire, racite cu apa, agregate de racire centrifugale, racite cu apa, agregate de racire fara condensator si agregate de racire pentru ventilatie.

12 produse
Brosura
CAD
Vezi detalii
Card produs
Pompa de caldura Daikin VRV IV Sisteme de recuperare a caldurii Daikin VRV® III Unitati tip caseta Daikin VRV® Ventilatie cu recuperare de caldura Daikin VRV®
 
Echipamente de climatizare comerciale mari Daikin VRV
18 produse

Sisteme exterioare, sisteme interioare, unitati pentru ventilatie si sisteme de control Daikin VRV®.

18 produse
Brosura
CAD
Vezi detalii
Card produs
Purificator de aer Daikin MC70L Purificator de aer Daikin Ururu MCK75J
 
Purificatoare de aer Daikin
2 produse

Purificatoarele de aer cu tehnologia streamer imbunatatesc confortul persoanelor care sufera de alergii si astm, iar umidificatoarele Ururu mentin un nivel confortabil al umiditatii cu ajutorul rezervorului de apa incorporat.

2 produse
Brosura
Vezi detalii
Card produs
Sistem de control complet al climatizarii Daikin iTM
 
Sistem de control complet al climatizarii Daikin iTM

Ecranul tactil al iTM ofera o interfata simpla si intuitiva ce permite operarea si monitorizarea sistemului de control energetic al cladirii atat de catre utilizatori experimentati cat si de catre utilizatori noi. Disponibila in limbile engleza, franceza, germana, italiana, spaniola, olandeza si portugheza, utilizatorii pot alege sa vizualizeze sistemul sub forma unui meniu simplu sau sub forma unui plan interactiv al etajelor. Ambele optiuni permit controlul si monitorizarea uneia sau mai multor unitati de aer conditionat, si de asemenea a altor sisteme ale cladirii cum ar fi iluminarea, pompele, ventilatoarele si senzorii. Utilizatorii pot vizualiza si un istoric al sistemului care-i ajuta in optimizarea setarilor si parametrilor operationali pentru a maximiza economia de energie, a imbunatati confortul si a permite intretinerea preventiva. Toate functiile sistemului se pot accesa direct prin internet, permitand utilizatorilor sa controleze de la distanta una sau mai multe sisteme, utilizind acelasi interfata vizuala ca si iTM.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Echipamente de climatizare comerciale Daikin Multi Split
 
Echipamente de climatizare comerciale Daikin Multi Split

Daikin Multi CMSQ-A, Daikin Multi RZQSG-L - Aplicatii Twin, Triple, Double-Twin, Daikin Multi RZQG-L - Aplicatii Twin, Triple, Double-Twin, Daikin Multi RZQ-C trifazat - Aplicatii Twin, Triple, Double-Twin.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...