CradleToCradle - solutia viitorului propusa de Alukönigstahl pentru locuinte sustenabile si durabile

CradleToCradle - solutia viitorului propusa de Alukönigstahl pentru locuinte sustenabile si durabile

Sustenabilitatea si durabilitatea sunt elemente cheie in proiectarea unei locuinte construite pentru viitor, motiv pentru care Alukönigstahl propune solutii moderne si eficiente, avand in portofoliu 55 de sisteme Schüco certificate CradleToCradle (C2C).

Aceasta initiativa are la baza convingerea potrivit careia modul in care sunt construite astazi cladirile determina maniera in care generatiile viitoare isi vor desfasura activitatea. Utilizarea atenta a resurselor reprezinta un pas responsabil care poate fi facut in prezent pentru un viitor mai putin poluat, dand o mai mare atentie circulatiei materialelor in cicluri inchise.

“Unii dintre constructori sunt descurajati de costurile mai mari de achizitie ale ferestrelor si usilor performante, insa este important sa se ia in considerare costurile totale ale ciclului de viata. La un calcul pe termen lung, consumul redus de energie, costurile mici de intretinere si valoarea materialului refolosibil la desfiintarea ulterioara a cladirii, duc la o investitie globala semnificativ mai redusa. De asemenea, consumul diminuat de energie asigurat de produsele certificate C2C reprezinta o masura responsabila nu doar de prevenire a incalzirii globale, dar are si un efect pozitiv asupra eficientei costurilor”, mentioneaza Attila Beer, Country Manager Alukönigstahl.

Sistemele arhitecturale din aluminiu si otel de la Schüco si Jansen reprezinta, asadar, o contributie valoroasa recomandata pentru construirea cladirilor economice si sustenabile. Alukönigstahl asigura o gama larga de astfel de produse, dezvoltate conform principiului CradletoCradle, iar implementarea responsabila a acestor solutii este garantia unui viitor in care deseurile sunt reduse la un nivel aproape de zero.

In ceea ce priveste integrarea principiului C2C in sectorul constructiilor, Schüco este lider la nivel global, cu 46 de sisteme certificate cu statut Silver si 9 Bronze. Aceste sisteme se regasesc in totalitate si pe piata din Romania, Alukönigstahl fiind furnizorul cu cele mai multe certificate C2C disponibile pe piata locala si singurul care pune la dispozitia partenerilor sai sisteme certificate Silver.

Sistemele certificate C2C de la Schüco sunt disponibile standard, fara costuri suplimentare si indeplinesc deja standardele de maine. Mai mult, produsele certificate C2C sunt privite in mod pozitiv de sistemele de certificare a cladirilor BREEAM, LEED si DGNB, intrucat aceste produse ofera un suport excelent pentru obiectivele constructiilor durabile.

“Alukönigstahl ofera posibilitatea de a realiza configuratii pentru anvelopante de cladiri conforme C2C cu software-ul specializat SchüCal, asigurand arhitectilor si proiectantilor libertate de proiectare si siguranta pentru dezvoltarea unor constructii sustenabile. Mai mult decat atat, sistemul modular ofera baza ideala pentru combinarea specifica a sistemelor de ferestre, usi si fatade, programul de calcul verificand, in acelasi timp, daca o configuratie este compatibila C2C”, anunta Attila Beer, Country Manager Alukönigstahl.

In ceea ce priveste sistemele de otel Jansen, Alukönigstahl ofera declaratii de produs in conformitate cu ISO 14025 si EN 15804, certificand respectarea valorilor ghidului ecologic. Un alt avantaj al sistemelor Jansen este si durata lunga de viata, care reduce costurile globale prin cele mai mici preturi de intretinere.

Principiul C2C incepe cu procesul de productie si cuprinde intregul ciclu al produsului, de la extractia si reciclarea materiilor prime, prelucrarea si durata de viata, pana la reciclabilitate. In egala masura, un alt beneficiu al reciclarii aluminiului este consumul redus de energie. Cu alte cuvinte, prelucrarea resturilor de aluminiu necesita aproximativ 5% din cantitatea de energie necesara pentru productia de aluminiu primar, care poate fi utilizata fara restrictii pentru profile noi. De asemenea, 75% din aluminiul produs din 1886 este inca in uz, 60% fiind inca in prima utilizare.

In 2020, Alukönigstahl a aniversat un sfert de secol de activitate in Romania, perioada in care a devenit un etalon de excelenta si creativitate in industria sa. In cei 25 de ani de activitate din Romania, AluKönigStahl a asigurat cele mai eficace solutii tehnice si a realizat peste 8.000 de proiecte si constructii reprezentative, precum: U Center, Ana Tower, Globalworth Campus, Coresi Business Resort, SkyTower, GlobalworthTower, UBCIasi, Cluj si Timisoara, AsmitaTowers, Luxuria Residence, Banat Art Living, Isho Living, Nordis Mamaia. Nivelul de expertiza al companiei si atentia pentru eficienta solutiilor si sistemelor pe care le propune, transforma Alukönigstahl intr-un partener de incredere atat pentru investitori, cat si pentru arhitectii care doresc sa implementeze solutii inovatoare pentru usi, ferestre sau pereti cortina.

Produse mentionate in articol
Sisteme Schüco de usi glisante si pliante Sistem de usi glisante Schüco ASS 77 PD Sistem de usi glisante Schüco ASS 70.HI Sisteme de usi glisante Schüco ASE 60/80
 
Sisteme Schüco de usi glisante si pliante din aluminiu
5 produse

Usile glisante de la Schüco se impun prin polivalenta lor: ca treceri transparente sau separatori de spatii ele pun accente in spatiiul interior - sau creaza treceri generoase catre exterior. Mai mult, dotarea, designul si tehnologia sunt bineinteles de cea mai inalta calitate si nu lasa nici o doleanta nesatisfacuta. Design atractiv, posibilitati de creatie individuale, economiseste spatiu, posibilitati multiple de utilizare, ca usa de balcon sau terasa, in sera sau ca inchidere de spatiu, diverse variante de deschidere, larga diversitate cromatica, usor de folosit si silentios, siguranta a sistemului, inalta izolare termica, protectie antiefractie.

5 produse
Brosura
Specificatii
BIM
Vezi detalii
Card produs
Sistem de ferestre din aluminiu Schüco AWS 75 PD.SI Sistemul Schüco AKS IW 40 pentru compartimentari interioare Sistem de ferestre din aluminiu Schüco AWS 90 AC.SI Fereastra de ventilare Schüco AWS VV
 
Sisteme de profile Schüco din aluminiu pentru usi si ferestre
9 produse

Peretii cortina reprezinta elementul central in proiectarea si executia invelisurilor de cladiri. In acest domeniu, Schüco ofera o diversitate a sistemului cu care se pot executa pana si cele mai inovative concepte din punct de vedere arhitectonic: de la pereti cortina din siruri orizontale de ferestre cu o optica perfecta pana la pereti cortina high-tech sinergetice trecand prin pereti cortina structurali.

9 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Sisteme de profile din otel Jansen Art' 15 Sistem de profile Jansen pentru usi liftant-glisante Sisteme de profile din otel Jansen Janisol 2 EI 30 Sisteme de profile din otel Jansen Janisol Arte 2.0
 
Sisteme de profile din otel Jansen
7 produse

Otelul este deosebit de robust si rezistent la deteriorari mecanice si ofera avantaje in ceea ce priveste antiefractia, protectia fonica si antifoc. Formele rafinate ale profilelor pot prelua cu success solicitarile privitoare la rezistenta la flambare, torsiune si indoire. Totodata valorile statice bune ale otelului fac posibila o dimensiune minima a profilelor.
Datorita rezistentei ridicate a otelului si a otelului inoxidabil, usile Jansen Janisol sunt perfecte pentru cladiri cu trafic ridicat, cum ar fi: institutii publice, spitale, scoli si centre sportive. Otelul inoxidabil adauga un aspect elegant si reduce intretinerea la minimum. Asadar, otelul inoxidabil Janisol este alegerea potrivita pentru centre comerciale, banci si hoteluri.

7 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Sisteme de profile din aluminiu pentru fatade din ferestre Schüco AWS 65 WF Sistem de ferestre din aluminiu inglobate in pereti cortina Schüco AWS 114 Sistem perete cortina structural Schüco FW50+ SG Sisteme din aluminiu pentru pereti cortina Schüco USC 65
 
Sisteme de profile Schüco din aluminiu pentru fatade si luminatoare
8 produse

Fie aluminiu sau otel, perete cortina clasic cu montanti si rigle sau modular: ALUKÖNIGSTAHL este specialist in pereti cortina si luminatoare. Posibilitatile de utilizare flexibile cu respectarea cerintelor moderne pentru invelisuri de cladiri reprezinta un standard contemporan.

8 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Stiri conexe
Alukönigstahl prezinta solutiile folosite la Ana Tower, Bucuresti
Alukönigstahl prezinta solutiile folosite la Ana Tower, Bucuresti
Perete cortina Schüco pentru o suprafata de 12.000 mp
Alukönigstahl prezinta solutiile folosite la Ana Tower, Bucuresti
Alukönigstahl Romania furnizeaza pentru Coresi Business Campus  sisteme pentru ferestre si pereti cortina din aluminiu
Alukönigstahl Romania furnizeaza pentru Coresi Business Campus sisteme pentru ferestre si pereti cortina din aluminiu
Sisteme de pereti cortina FW 50+/FWS 50 si sisteme pentru ferestre AWS 65 de la Schüco
Alukönigstahl Romania furnizeaza pentru Coresi Business Campus sisteme pentru ferestre si pereti cortina din aluminiu
Alukönigstahl Romania livreaza sisteme de ferestre, usi si pereti cortina pentru noi proiecte rezidentiale de lux
Alukönigstahl Romania livreaza sisteme de ferestre, usi si pereti cortina pentru noi proiecte rezidentiale de lux
Aviatiei Tower, Cap Nord, Cortina Academy, Imobilul J.L.Calderon, Luxuria Domenii Residence si 102 The Address
Alukönigstahl Romania livreaza sisteme de ferestre, usi si pereti cortina pentru noi proiecte rezidentiale de lux
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...