Solutii SCHELL pentru igiena apei potabile in HORECA

Solutii SCHELL pentru igiena apei potabile in HORECA

De la spatiile wellness pana la camera de hotel

Igiena apei potabile are o importanta majora in unitatile de cazare. Solutii eficiente si avantajoase din punct de vedere economic pentru sustinerea calitatii apei potabile sunt la mare cautare. Din cauza costurilor in crestere pentru apa si energie, responsabilii din domeniul hotelier cauta cai noi pentru a creste eficienta unitatilor lor. Solutiile pentru pastrarea igienei apei potabile din camere si spatii publice sunt in centrul atentiei. DEHOGA ofera in cadrul campaniei sale privind energia recomandari cuprinzatoare in vederea economiei de energie si de apa. In cadrul unor liste de verificare si ghiduri legate de acest subiect, asociatia domeniului de activitate recomanda si masuri concrete pentru instalatiile sanitare si sistemele tehnice pentru unitatile de cazare.

Printre masurile imediate recomandate de DEHOGA se numara instalarea de armaturi economice pentru lavoar si dus. Economia de apa si igiena apei potabile pot merge mana in mana: solutii adecvate in mod ideal din portofoliul SCHELL va sunt prezentate in cadrul acestui articol.

Solutii SCHELL pentru igiena apei potabile in HORECA - Armatura fara atingere cu senzor SCHELL XERIS E
Solutii SCHELL pentru igiena apei potabile in HORECA - Armatura fara atingere cu senzor SCHELL XERIS E

Recomandare DEHOGA: armaturi cu senzori pentru lavoar

SCHELL pune la dispozitie un portofoliu larg de armaturi, printre care o mare varietate de armaturi cu declansare prin senzori pentru lavoar. Armaturile fara atingere economisesc cu pana la 70% mai multa apa in comparatie cu bateriile monocomanda uzuale. Ele pot fi instalate de cele mai multe ori fara lucrari mari de modernizare - un mare avantaj in functionarea hoteliera in ritm alert. Armaturile cu senzor electronic de la SCHELL pot efectua, in plus, spalari de igienizare automate si pot contribui astfel la mentinerea igienei apei potabile.

Solutii SCHELL pentru igiena apei potabile in HORECA - Armaturile fara atingere cu senzor SCHELL
Solutii SCHELL pentru igiena apei potabile in HORECA - Armaturile fara atingere cu senzor SCHELL

Multe dintre armaturile fara atingere din portofoliul SCHELL pot fi interconectate cu sistemul de gestionare al apei SWS de la SCHELL si, astfel, pot efectua si spalari de igienizare automatizate, controlate central. Daca armaturile sunt interconectate prin intermediul SWS SCHELL, acestea pot fi adaugate in grupuri pentru a simula functionarea preconizata a cladirii prin intermediul spalarilor de igienizare concomitente si automatizate.

Un astfel de grup poate cuprinde, de exemplu, toate armaturile dintr-o camera (lavoar, dus, WC), astfel incat camerele care nu sunt utilizate sa poata fi igienizate tintit si in mod automat. Formarea de grupuri faciliteaza managementul apei pentru cazurile cand parti din cladirea unui hotel nu sunt ocupate in timpul unei renovari. Si in cazul ocuparii partiale a unor zone individuale din cladire - de exemplu, prin intermediul participantilor la o conferinta sau in extrasezon - se pot defini grupuri de armaturi si se pot controla eficient prin clatirea automatizata. SWS ofera intotdeauna acces la intrega instalatie de apa potabila, grupuri individuale de armaturi, dar si la fiecare armatura individuala in camera. Prin marea flexibilitatea a gestionarii apei cu SWS se poate declansa igienizarea oricand conform planificarii si in totalitate fara renuntarea la confort pentru clienti.

Armaturile cu senzor pot ajuta la impiedicarea proliferarii excesive a bacteriei legionella in sistemele de conducte. Un avantaj major este faptul ca, chiar si dupa intreruperi ale folosirii determinate de perioade sezoniere sau dupa inchiderea unei unitati hoteliere, nu este nevoie de o repunere in functiune, intrucat simularea nu a intrerupt practic functionarea conforma cu destinatia.

Optime in camerele de hotel - bateriile de lavoar din seria XERIS

In domeniul hotelier si HoReCa isi dovedesc de multe ori valoarea armaturile seriei XERIS de la SCHELL, printre care armaturile fara atingere cu senzor XERIS E si XERIS E-T. In cazul ambelor modele, jetul de apa este declansat printr-un senzor infrarosu cand se afla o mana in zona senzorului. Aceasta varianta de declansare sprijina igiena utilizatorilor - de exemplu, in zonele hotelului frecventate de grupe diferite de utilizatori. Evitarea contactului cu armatura reduce la minimum riscul de infectii prin contact. Daca mainile nu se mai afla in zona de detectare, curgerea apei se opreste automat. Apa curge asadar numai atunci cand este cu adevarat necesar. In plus, consumurile ridicate ca urmare a armaturilor cu functionare continua pe care oaspetii grabiti au uitat sa le inchida, tin de domeniul trecutului.

Zona de detectare a senzorului infrarosu poate fi adaptata in functie de lavoar fara complicatii. Sistemul electronic permite atat la XERIS E, cat si la XERIS E-T setarea manuala a parametrilor. In plus, armaturile sunt potrivite pentru parametrizarea prin modulul cu Bluetooth® SSC, precum si pentru interconectarea prin intermediul sistemului de gestionare a apei SCHELL SWS. La interconectarea prin SWS, rezulta potentiale de economisire in plus pentru o functionare deosebit de igienica si eficienta a instalatiei de apa potabila. Armaturile XERIS sunt proiectate pentru un consum redus de apa. In plus, pot fi dotate optional si prin instalarea de perlatoare LEED deosebit de economice, care sprijina o certificare ecologica a cladirii.

Recomandare DEHOGA: armaturi de dus cu economie de apa

DEHOGA recomanda unitatilor hoteliere utilizarea armaturilor de dus economice. Sunt mentionate concret tehnologiile pentru procesul automat de inchidere. Armaturile de inalta calitate cu autoinchidere de la SCHELL sunt adecvate perfect pentru camerele de hotel.

Solutii SCHELL pentru igiena apei potabile in HORECA - Armatura de dus cu senzor SCHELL LINUS
Solutii SCHELL pentru igiena apei potabile in HORECA - Armatura de dus cu senzor SCHELL LINUS

Ideale pentru camerele de hotel: armaturile cu autoinchidere din seria LINUS

In camerele unitatilor de cazare isi dovedesc valoarea armaturile de dus ale seriei LINUS de la SCHELL. Datorita setarii timpului de functionare cu ajustare fina ele sunt economice privind consumul de apa in toate zonele unei cladiri hoteliere. In plus, ele sunt si foarte confortabile in utilizare. Armaturile LINUS D-C-T si LINUS D-C-M se remarca in primul rand prin sistemul electronic tactil CVD dezvoltat de SCHELL. Este vorba despre un element de actionare sensibil la presiune, pentru armaturi electronice. Eficienta ridicata a apei si a energiei este sustinuta datorita functiei start-stop. Functionarea este oprita automat dupa timpul presetat sau se poate opri mai repede prin actionarea din nou a butonului pentru a economisi si mai multa apa. LINUS D-C-T si LINUS D-C-M sunt adecvate pentru interconectarea cu sistemul eficient de gestionare a apei SCHELL SWS si pot contribui la pastrarea igienei apei potabile din cladirile hoteliere. In plus, designul atemporal se integreaza perfect in orice baie din hotel. In functie de dorinta de dotare, armaturile de dus ale seriei LINUS se pot opera cu para de dus durabil COMFORT Flex sau si cu dusuri de mana confortabile de la SCHELL.

Solutii SCHELL pentru igiena apei potabile in HORECA - Armaturi de dus cu senzor SCHELL LINUS
Solutii SCHELL pentru igiena apei potabile in HORECA - Armaturi de dus cu senzor SCHELL LINUS

Confort in camerele de oaspeti - armaturile de dus din seria VITUS

Toate armaturile de dus ale seriei VITUS au fost dezvoltate dintr-un corp de baza si ofera numeroase variante potrivite situatiei constructive din camera de hotel. Bateria de dus de perete cu operare deosebit de confortabila VITUS VD-SC-T trebuie atinsa doar pentru pornire inainte de dus, ea se va inchide automat. Puncteaza si la capitolul igiena datorita suprafetelor usor de curatat, netede, precum si ornamentelor care acopera racordurile. Timpul de curgere al apei pentru un proces de utilizare poate fi presetat de catre utilizator intre 5 si 30 de secunde. Ca si celelalte armaturi ale seriei VITUS, si VITUS VD-SC-T este deosebit de silentioasa datorita clasei de zgomot I - un castig pentru confortul oaspetilor care au nevoie de liniste. Termostatul dumneavoastra ThermoProtect asigura in plus protectie fiabila antioparire. Armatura este parametrizabila prin Single Control SSC si este adecvata de asemenea pentru interconectarea cu SWS. Armaturile de dus de la SCHELL din seria VITUS sunt completate in mod ideal cu garnitura de dus potrivita: datorita dusului de mana VITUS oaspetii hotelului au o experienta confortabila la dus cu jet usor, jetul de masaj sau o combinatie dintre cele doua.

Solutii SCHELL pentru igiena apei potabile in HORECA - Armatura de dus SCHELL VITUS
Solutii SCHELL pentru igiena apei potabile in HORECA - Armatura de dus SCHELL VITUS

Recomandare DEHOGA: armaturi cu senzor pentru WC si pisoare

Si la WC si pisoar, armaturile SCHELL pot sustine eficient igiena apei potabile in hoteluri. Fisa de economisire a energiei nr. 20 de la DEHOGA „Alte domenii de functionare” recomanda, printre altele, utilizarea armaturilor controlate cu senzori la pisoarele din cadrul toaletelor pentru barbati. Si in acest sens SCHELL are la indemana solutiile ideale: comenzile WC EDITION E fara atingere si EDITION E Manual combina in camere igiena si economia de apa. Cele mai inalte cerinte de igiena sunt indeplinite in zonele SPA sau in camere de tip Suite de comanda pisoar fara atingere incastrabila in tencuiala EDITION E.

Comanda WC EDITION E fara atingere si EDITION E Manual

Solutii SCHELL pentru igiena apei potabile in HORECA - Comanda wc SCHELL EDITION E
Solutii SCHELL pentru igiena apei potabile in HORECA - Comanda wc SCHELL EDITION E

Cu comenzile WC EDITION E cu declansare prin senzor infrarosu si Edition E Manual, SCHELL ofera o solutie deosebit de igienica si care economiseste apa. In varianta cu declansare prin senzor IR EDITION E Manual cu declansare manuala suplimentara, clatirea WC-ului poate fi realizata manual prin buton si poate realiza spalarea in cazul unei pene de curent. Placa frontala robusta din inox este potrivita in mod ideal pentru utilizarea in spatiile sanitare solicitate ale unitatilor de cazare. Comenzile WC EDITION E si EDITION E Manual se pot parametriza prin intermediul SCHELL Single Control SSC fiind de asemenea potrivite pentru interconectarea cu sistemul de gestionare a apei SWS de la SCHELL.

Modulele de rezervoare de spalare WC - MONTUS Flow si MONTUS Flow H

Solutii SCHELL pentru igiena apei potabile in HORECA - Modul spalare wc SCHELL MODUS Flow
Solutii SCHELL pentru igiena apei potabile in HORECA - Modul spalare wc SCHELL MODUS Flow

Modulele cu instalare confortabila MONTUS Flow si MONTUS Flow H care sunt proiectate pentru utilizarea fara bariere completeaza portofoliul SCHELL si sunt compatibile atat cu SSC, cat si cu SWS. Spalarile de igienizare pot fi controlate prin intermediul ambelor optiuni. MONTUS Flow si MONTUS Flow H se pot combina cu toate placile de actionare SCHELL MONTUS, de exemplu, cu placa de actionare MONTUS FIELD H declansabila fara atingere.

Comanda pisoar incastrabila cu senzor EDITION E

Solutii SCHELL pentru igiena apei potabile in HORECA - Comanda pisoar SCHELL EDITION E
Solutii SCHELL pentru igiena apei potabile in HORECA - Comanda pisoar SCHELL EDITION E

Cele mai inalte cerinte de igiena sunt indeplinite de comanda pisoar EDITION E care se potriveste perfect cu comanda WC a seriei EDITION. In toate camerele de hotel, precum si in spatiile sanitare ale zonelor SPA - EDITION E sustine prin declansarea fara atingere o functionare economica, precum si igiena optima a utilizatorilor. Senzorul sau cu infrarosu detecteaza utilizatorul si elibereaza cantitatea de spalare fara atingere, in momentul in care acesta a parasit raza de actiune a senzorului. Si comanda pisoar EDITION E poate fi parametrizata cu SCHELL Single Control SSC, precum si interconectata prin SWS pentru a sustine igiena apei potabile prin spalari de igienizare in cladirea hotelului.

Cresterea eficientei energetice in cladiri: sistemul de gestionare a apei SCHELL SWS

Solutii SCHELL pentru igiena apei potabile in HORECA - Sistem gestionare apa SWS
Solutii SCHELL pentru igiena apei potabile in HORECA - Sistem gestionare apa SWS

Un instrument valoros pentru cresterea eficientei energetice in cladiri este sistemul de gestionare a apei SCHELL SWS. Cu SWS se pot pune in aplicare mai multe recomandari DEHOGA: cu SWS se pot exporta consumurile de apa calculate. SWS poate fi folosit in plus ca solutie individuala, sau poate fi si integrata prin gateways intr-un sistem de gestionare a imobilelor. SWS ofera in plus o mare flexibilitate la accesarea tuturor armaturilor interconectate. Administratorii hotelurilor pot adapta parametri in functie de nevoi si pot diferentia in acest context camerele ocupate si cele neocupate. Daca, de exemplu, sunt ocupate doua camere, iar intre ele trebuie spalat in mod automat un spatiu neocupat, SWS poate controla armaturile respective in mod individual. Astfel, oaspetii prezenti in camere nu sunt deranjati de o clatire necesara in incaperea neocupata.

In 2023, legislativul german a refacut complet Ordonanta privind apa potabila (TrinkwV). Din paragrafele legate de legionella se pot deduce solicitari de actionare concrete pentru administratori. Pe langa masuri reactive pentru combaterea unei contaminari, preventia dobandeste de acum o insemnatate mult mai mare. Pentru administratorii de hoteluri aceasta poate fi ocazia de a-si proiecta instalatiile de apa potabila pentru o eficienta energetica avantajoasa si sa le pregateasca cu SWS in domeniul igienei apei potabile. SWS sprijina administratorii de hoteluri in ceea ce priveste operarea igienica a instalatiei lor pentru apa potabila si la documentarea masurilor privind pastrarea calitatii apei potabile conform obligatiilor, in special in cazul variatiilor marcante de fluxuri sezoniere.

Cu SWS, toate armaturile SCHELL din cladirea unui hotel pot fi conectate in retea, controlate si gestionate - cu ajutorul serviciului online complementar si pe baza pe browser SMART.SWS chiar si prin acces de la distanta, in intreaga lume. SWS sustine pastrarea calitatii apei potabile prin spalari automatizate de igienizare care pot simula, prin formarea de grupuri cu mai multe armaturi, operarea conforma cu destinatia pentru o instalatie de apa potabila. Datorita posibilitatii de formare de grupuri, mai multe spalari de igienizare pot avea loc la diferite armaturi in acelasi moment stabilit si se poate simula o operare conforma cu destinatia. Datorita SWS, spalarile de igienizare pot fi documentate, iar interventiile de intretinere - chiar si in camerele de hotel - pot fi planificate predictiv, eficient.

Daca este necesar, se pot ajusta setarile fiecarei armaturi in parte. Procesele automatizate economisesc timp, costuri si ofera administratorilor de hotel un sprijin valoros in operarea instalatiei lor de apa potabila conform reglementarilor. Utilizarea SWS are efect in masura decisiva asupra consumului de apa si energie si astfel si asupra eficientei cladirii.

Concluzie

Confortul si satisfactia oaspetilor sunt o preocupare importanta a administratorilor de hotel. Costurile de functionare crescute, pastrarea calitatii apei potabile si sustinerea igienei utilizatorilor reprezinta provocari suplimentare. SCHELL sustine administratorii de hoteluri in legatura cu aceste provocari ca un partener de incredere si cu expertiza de multi ani in ceea ce priveste armaturile, precum si pentru solutii de pastrare a calitatii apei potabile. Solutiile SCHELL pot sprijini administratorii de hotel in toate partile cladirii pentru a economisi in mod eficient energie si apa - datorita armaturilor cu economie de apa si in camerele oaspetilor. Interconectate prin SWS, armaturile electronice de la SCHELL pot contribui la sustinerea pastrarii igienei apei potabile in toate zonele hotelului, usurand responsabililor operarea conform obligatiilor. In functie de situatia de la fata locului, armaturile SCHELL pot fi instalate adesea fara modificari prea mari - multe modele se pot dota in plus cu perlatoare LEED. Pe langa efectul de economisire, armaturile electronice de la SCHELL sustin igiena utilizatorilor, oferind in acelasi timp un confort ridicat de utilizare. Printr-o combinatie dintre cele mai potrivite produse SCHELL se poate recunoaste si exploata un potential de economisire adaptat concret la cladirea respectiva.

Produse mentionate in articol
Baterii Schell cu senzor electronic pentru lavoare – alimentate de la retea Baterii Schell cu temporizare pentru lavoare Baterii cu montare pe perete pentru lavoare Schell Petit SC HD-K
 
Baterii speciale Schell pentru instalatii sanitare
3 produse

Baterii Schell cu senzor electronic pentru lavoare – alimentate de la baterie sau de la retea, baterii cu temporizare pentru lavoare, accesorii pentru baterii, baterii cu montare in perete pentru lavoare.

3 produse
Brosura
CAD
Vezi detalii
Card produs
Baterii cu montare in perete pentru dus Schell Linus D-SC-T Baterii dus Schell Vitus VD-SC-M cu montare pe perete Panouri pentru dus Schell Linus Trend
 
Panouri si baterii pentru dus Schell
3 produse

Baterii cu montare in perete pentru dus si accesorii, panouri pentru dus, panouri si baterii cu montare in perete pentru dus si accesorii.

3 produse
Brosura
Vezi detalii
Card produs
Modul de montaj WC cu spalare de igienizare SCHELL MONTUS Flow Module Schell cu montare in perete Module WC cu montare in perete Robinete cu montare in perete pentru spalare WC - accesorii
 
Armaturi Schell pentru spalare WC si pisoar
7 produse

Module Schell Montus cu montare in perete, module WC Schell cu montare in perete, robinete cu montare in perete pentru spalare WC, robinete cu montare aparenta pentru spalare WC, robinete cu montare in perete pentru spalare pisoar, robinete cu montare aparenta pentru spalare pisoar - accesorii.

7 produse
Brosura
Vezi detalii
Card produs
Modul SCHELL SSC Bluetooth®
 
Modul SCHELL SSC Bluetooth®

Modul pentru parametrizarea fara fir a armaturilor SCHELL compatibile SSC sau pentru extinderea optionala a spalarilor dupa stagnare. Acces prin SSC Bluetooth®-App (se poate descarca din App-Store, Play-Store) si terminale mobile Android sau iOS. Se poate utiliza ca unealta pentru reglarea armaturilor (modulul poate fi apoi indepartat) sau modulul ramane pe armatura (cu exceptia armaturilor de dus VITUS, a robinetelor de spalare a pisoarelor SCHELLTRONIC, ca si PURIS E si VENUS E pentru functionare cu baterie), permitand astfel spalarile dupa stagnare in functie de ziua saptamanii si ora. Ultimele 64 de spalari dupa stagnare sunt salvate si pot fi citite prin intermediul aplicatiei si, daca este necesar, trimise / exportate prin e-mail ca fisier CSV. Accesul la modulul SSC Bluetooth® este protejat de un cod de acces care poate fi modificat individual.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Stiri conexe
Cel mai bun sistem de management 2023 de la Schell
Cel mai bun sistem de management 2023 de la Schell
Premiu pentru Schell la World Future Awards
Cel mai bun sistem de management 2023 de la Schell
Noul modul de montaj MONTUS Flow cu spalare de igienizare
Noul modul de montaj SCHELL MONTUS Flow cu spalare de igienizare
Compatibil cu sistemul de management al apei SCHELL SWS si cu modulul SCHELL Single Control SSC
Noul modul de montaj SCHELL MONTUS Flow cu spalare de igienizare
Economie de apa si scaderea costurilor cu energia cu armaturile fara atingere cu senzor de la SCHELL
Economie de apa si scaderea costurilor cu energia cu armaturile fara atingere cu senzor de la SCHELL
Descoperiti avantajele armaturilor fara atingere de la SCHELL
Economie de apa si scaderea costurilor cu energia cu armaturile fara atingere cu senzor de la SCHELL
Integrat si eficient: gestionarea spalarilor de igienizare la toate punctele de consum esentiale cu SCHELL SWS
Integrat si eficient: gestionarea spalarilor de igienizare la toate punctele de consum esentiale cu SCHELL SWS
Serviciul online SMART.SWS
Integrat si eficient: gestionarea spalarilor de igienizare la toate punctele de consum esentiale cu SCHELL SWS
Schell seria MODUS baterii pentru lavoar si dus
Schell seria MODUS baterii noi pentru lavoar si dus
Seria MODUS este o alternativa economica printre armaturile pentru lavoar de la SCHELL. In acest fel, calitatea dovedita a produselor a companiei noastre poate fi regasita si in proiecte cu bugete mai mici de constructie sau modernizare. Robuste, dar functionale si elegante in acelasi timp, armaturile sunt ideale pentru utilizarea in incaperi sanitare (semi)publice si comerciale. In 2022, SCHELL a extins seria de baterii cu doua inovatii care reprezinta completarea perfecta a armaturilor electronice MODUS E introduse in 2021: bateria de dus cu termostat SCHELL MODUS si bateria monocomanda SCHELL MODUS.
Schell seria MODUS baterii noi pentru lavoar si dus
SCHELL MODUS E - armaturi electronice, la un pret atractiv
SCHELL MODUS E - armaturi electronice, la un pret atractiv
Oricat de delicioase ar fi cafeaua sau sandvisul, daca facilitatile sanitare nu sunt satisfacatoare, clientii cafenelei nu se vor intoarce curand. Dotarea camerelor sanitare cu solutii atractive si, mai presus de toate, igienice este obligatorie - SCHELL are si alternative economice in portofoliu in acest scop. Bateriile pentru lavoar SCHELL MODUS E sunt ideale pentru investitii noi sau modernizare cu un buget limitat. Ofera o igiena optima a mainilor datorita actionarii fara contact, un design elegant cu alimentare la baterii sau priza de perete si calitatea recunocuta SCHELL la un pret entry-level. Pe langa cafenele si bistrouri, cabinetele medicale, spitalele, scolile pot opta pentru echipare cu MODUS E.
SCHELL MODUS E - armaturi electronice, la un pret atractiv
Sistem de spalare incastrat EDITION E si placi de comanda pentru pisoar EDITION
Sisteme de spalare pisoare SCHELL
Fiabile, igienice, economice
Sisteme de spalare pisoare SCHELL
Avantajele si beneficiile modulului SCHELL SSC Bluetooth®
Avantajele si beneficiile modulului SCHELL SSC Bluetooth®
Modulul SSC Bluetooth® vedeta din emisiunile SHK.RADIO
Avantajele si beneficiile modulului SCHELL SSC Bluetooth®
SCHELL prezinta solutii igienice, durabile si eficiente privind consumul de apa
SCHELL prezinta solutii igienice, durabile si eficiente privind consumul de apa
Tehnologia destinata grupurilor sanitare publice ofera o economisire a apei de pana la 60%
SCHELL prezinta solutii igienice, durabile si eficiente privind consumul de apa
Categorii
Automatizare cladiri
Automatizare cladiri
Sistem de dus, cadita de dus, cabina de dus
Sistem de dus, cadita de dus, cabina de dus
Rezervor WC, actionare automata si manuala a spalarii, cadru de montare
Rezervor WC, actionare automata si manuala a spalarii, cadru de montare
Baterie cu temporizator, baterie cu senzor, baterie medicala
Baterie cu temporizator, baterie cu senzor, baterie medicala
Automatizare cladiri, sistem de securitate
Automatizare cladiri, sistem de securitate
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...