Incalzire si ventilatie industriala sustenabila Hoval pentru un important centru logistic

Incalzire si ventilatie industriala sustenabila Hoval pentru un important centru logistic

Sistem de ventilatie proiectat special pentru hale cu tavane inalte

Cu aproximativ 10.000 de angajati, Posta Croata este una dintre cele mai mari companii din Croatia. Pe masura ce activitatea afacerii s-a aflat in crestere, s-a impus construirea unui nou centru logistic pentru a face fata cererii tot mai mari. Compania urmareste un obiectiv strategic important, acela de a obtine o eficienta energetica ridicata, mizand astfel pe o solutie de sistem de la Hoval.

In industria logistica moderna, eficienta energetica si sustenabilitatea devin din ce in ce mai importante. Un aspect esential in asigurarea unui mediu de lucru optim este sistemul de incalzire si ventilatie. In acest articol, vom explora importanta si beneficiile unei solutii de incalzire si ventilatie industriala sustenabila pentru un important centru logistic. Vom analiza, de asemenea, cum Hoval, un lider in domeniul sistemelor de incalzire si climatizare, poate contribui la implementarea unei astfel de solutii.

Importanta incalzirii si ventilatiei in centrele logistice: un centru logistic este un mediu dinamic, unde fluxul constant de marfuri si miscarea oamenilor pot genera incarcari termice si poluare a aerului. Asigurarea unei temperaturi confortabile si a unei calitati adecvate a aerului este esentiala pentru promovarea productivitatii si a bunastarii angajatilor. De asemenea, un sistem de incalzire si ventilatie adecvat poate contribui la protejarea marfurilor si la mentinerea unui mediu de lucru sigur si sanatos.

Sisteme de incalzire si ventilatie industriala sustenabila: in contextul preocuparilor legate de schimbarile climatice si consumul de energie, adoptarea unor solutii sustenabile pentru incalzire si ventilatie devine o prioritate. Hoval ofera solutii inovatoare care combina performanta energetica cu sustenabilitatea, contribuind la reducerea emisiilor de carbon si la economisirea resurselor energetice.

O solutie completa dintr-o singura sursa

Compania de logistica de stat este una dintre cele mai mari din Croatia, trimitand peste un milion de colete in fiecare zi, iar asta implica manevrarea unei greutati totale de peste 20 de tone.

Conducerea a decis in acest sens construirea unui nou centru logistic in apropiere de capitala Zagreb. Din punct de vedere tehnologic, o solutie de sistem de la Hoval va servi pentru incalzirea facilitatii si furnizarea de aer proaspat cu o amprenta ecologica cat mai redusa.

Datele tehnice ale proiectului:

 • Suprafata halei: 32000 m²
 • Aer proaspat necesar: 112 000 m³/h
 • Inaltimea halei: 12 m
 • Putere termica necesara: 520 kW
 • Capacitate de racire necesara: 640 kW
 • Recuperare caldura: 86%
 • Zone de control: 6 zone.
 • Unitati instalate:
  • 14 unitati  pentru furnizarea aerului proasat si tratarea aerului viciat RoofVent® RC-9
  • 15 unitati de recirculare TopVent® DKV
  • 1 Cazan dublu in condensatie pe gaz UltraGas® (2000) D
  • 20 de panouri solare termice UltraSol®
  • 1 vas de acumulare EnerVal (6000).
  • 1 rezervor de stocare a apei menajere CombiVal E
  • 1 statie de transfer solar TransTherm
  • 1 statie de transfer aqua TransTherm.

Sistemul de ventilatie industriala si incalzire

Conectarea in retea a componentelor de ultima generatie, pentru a crea un sistem complet puternic si eficient, din punct de vedere energetic, a avut aceleasi obiective moderne si sustenabile ca si centrul logistic insusi.

14 unitati descentralizate pentru furnizarea aerului proasat si tratarea aerului viciat RoofVent® si 15 unitati de recirculare TopVent® sunt controlate de controlerul TopTronic® C. Acesta din urma acopera sase zone diferite din centrul logistic si este legat de sistemul de management al cladirii prin protocolul BACnet.

Incalzire si ventilatie industriala sustenabila Hoval pentru un important centru logistic
Incalzire si ventilatie industriala sustenabila Hoval pentru un important centru logistic

Sistemul de incalzire este controlat in intregime prin software-ul TopTronic® E, care obtine prognozele meteo de pe internet si coordoneaza operarea echipamentelor.  Acest lucru reduce semnificativ consumul de energie, nu in ultimul rand deoarece componentele individuale functioneaza deja eficient si intr-o armonie perfecta.

Sistem de ventilatie proiectat special pentru hale cu tavane inalte

Cele 14 unitati pentru furnizarea aerului proasat si tratarea aerului viciat RoofVent® RC-9 instalate pe acoperis sunt proiectate special pentru incalzirea si racirea halelor cu tavane inalte. Ele sunt capabile sa recupereze pana la 86% din caldura - economisind energie termica pretioasa si maximizand astfel eficienta. Echipamentele RoofVent furnizeaza aer proaspat direct in incapere, fara a necesita tubulatura pentru introducere sau evacuare, un element notabil este ca acest mod de instalare este avantajos in ceea ce priveste cerintele de spatiu, igiena si eficienta.

Unitatile de recirculare TopVent® DKV sunt instalate sub tavan. Echipamentele extrag aerul din hala, il incalzesc sau il racesc si apoi il sufla inapoi la interiorul halei prin intermediului Air-Injectorului. Sistemul patentat de alimentare si distributie a aerului Hoval Air-Injector ajuta la reducerea stratificarii temperaturii in hale, diferenta dintre temperatura halei de sub acoperis si temperatura exterioara ramane mica si doar o cantitate minima de energie se pierde prin acoperis.

Incalzire si ventilatie industriala sustenabila Hoval pentru un important centru logistic
Incalzire si ventilatie industriala sustenabila Hoval pentru un important centru logistic

Optimizarea consumului energetic

Cazanul dublu in condensatie pe gaz UltraGas® (2000 D) este format din doua cazane, fiecare cu o putere termica de 1000 kW. Vasul de stocare EnerVal (6000) integreaza hidraulic toate generatoarele de caldura si chiar absoarbe pierderea de caldura de la unitatile de ventilatie, astfel se utilizeaza pe deplin toate sursele de energie.

Panourile solarie termice UltraSol® incalzesc apa menajera si, de asemenea, furnizeaza caldura fara emisii pentru a incalzi ecologic cladirea. Cele 20 de panouri furnizeaza 60–80% din energia necesara pentru a prepara ACM, precum si 20–50% din energia termica necesara pentru incalzire suplimentara. O statie de transfer solara TransTherm (50) transfera caldura de la circuitul primar pentru energie termica catre circuitul secundar pentru stocarea caldurii.

Cererea principala de preparare ACM este acoperita de statiile de transfer TransTherm aqua L (1-30), care sunt complet asamblate cu un schimbator de caldura pentru prepararea igienica a apei calde menajere, pe baza principiului de incarcare al vasului de acumulare, si de un rezervor de apa calda menajera CombiVal E (1500).

„Produsele noastre sunt cheia pentru a permite companiei de logistica sa indeplineasca obiectivele stabilite in strategia sa de eficienta energetica.” - Goran Budimlija Director general al Hoval Croatia

Produse mentionate in articol
EnerVal - Tampon de energie din otel
 
EnerVal - Tampon de energie din otel

Enerval este un tampon de energie din otel pentru conectarea in circuitul hidraulic a diferitelor generatoare de caldura.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
RoofVent LHW - Aparat de ventilatie cu recuperator de energie pentru incalzirea halelor inalte RoofVent LKW - Aparat de ventilatie cu recuperator de energie pentru incalzirea si racirea halelor inalte RoofVent LH - Aparat de ventilatie cu proportie optimizata de aer proaspat pentru incalzirea halelor inalte RoofVent LK - Aparat de ventilatie cu proportie optimizata de aer proaspat pentru incalzirea halelor inalte
 
RoofVent - Aparate de ventilatie pentru incalzirea si racirea halelor
5 produse

Aparatele de ventilatie RoofVent sunt: RoofVent LHW, RoofVent LKW, RoofVent LH, RoofVent LK, RoofVent condens.

5 produse
Brosura
Vezi detalii
Card produs
TopVent® TH - Aparat de incalzire cu recirculare pentru incaperi inalte TopVent® TC - Aparat cu recirculare pentru incalzirea si racirea halelor inalte TopVent NHV - Aparat cu recirculare pentru incalzirea halelor inalte cu comfort scazut TopVent comercial CAU - Aparat pentru montare in acoperis pentru ventilarea, incalzirea si racirea supermarketurilor
 
TopVent® - Aparate cu aer ambiental si aer proaspat pentru incalzirea si racirea halelor
9 produse

Aparate Hoval TopVent cu aer ambiental si aer proaspat pentru incalzirea si racirea halelor.

9 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Cazan de pardoseala in condensatie cu gaz UltraGas (250D-2300D)
 
Cazan de pardoseala in condensatie cu gaz UltraGas (250D-3100D)

Cazan dublu din otel, compus din 2 cazane individuale de 125, 150, 200, 250, 300, 350, 400, 450, 500, 575, 650, 720, 850 sau 1000 kW. Camera de ardere din otel inoxidabil, tevi de fum din otel inoxidabil cu insrtie de profile de aluminiu-siliciu ti aluFer®, arzator cu preamestec, ventilator cu turatie variabila precum si comanda modulanta a arzatorului. Panou de comanda al cazanului TopTronic®T/U4.1 (UltraGas® (250D-700D)), TopTronic®T/U4.4 (UltraGas® (800-1700D)), TopTronic®T/U4.3 (UltraGas® (2000D)).

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Panouri solare UltraSol verticale sau orizontale
 
Panouri solare UltraSol verticale sau orizontale

Panouri solare termice plane si subtiri, disponibile pentru apa calda si/sau aport la sistemul de incalzire. Conceptul de instalare pentru colectoarele UltraSol este la fel de simplu precum este de ingenios. Ea se bazeaza pe un cadru flexibil cu profile tub holding de aluminiu speciale. Conceptul este disponibil pentru toate tipurile de acoperis. Odata cadrul de baza stabilit, asamblarea finala a colectoarelor se realizeaza fara probleme cu ajutorul conexiunilor plug-in. Singurul instrument de care este nevoie este o cheie Allen de a fixa elemente de prindere.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Boiler de apa calda menajera cu pompa de caldura incorporata CombiVal WPE/WPER
 
CombiVal WPE/WPER - Boiler de apa calda menajera cu pompa de caldura incorporata

Tehnologie ce utilizeaza pompa de caldura pentru prepararea economica a apei calde menajere. Recuperare rapida a investitiei datorita consumului redus de energie. Boilerul de apa calda menajera cu pompa de caldura incorporata CombiVal WPE/WPER prepara apa calda cu ajutorul caldurii extrase din aerul ambiental, de exemplu, din camera in care se afla CombiVal WPE/WPER. Cu ajutorul pompei de caldura integrate, energia este extrasa din mediul inconjurator si astfel apa este incalzita. Acest lucru are ca rezultat economii de pana la 2/3 din costurile cu energia pentru prepararea apei calde menajere. Cu CombiVal WPE/WPER, spatiile mici cum ar fi camarile si subsolurile pot fi racite si dezumidificate.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Statie de transfer termic Hoval TransTherm Aqua
 
Statie de transfer termic Hoval TransTherm Aqua

Statie de transfer termic complet asamblata cu un schimbator de caldura pentru prepararea igienica a apei calde menajere, pe baza principiului de incarcare al vasului de acumulare. Prin proiectarea individuala a capacitatii schimbatorului de caldura si al volumului de stocare, TransTherm aqua L (1-10 - 1-50) poate fi adaptat optim la caracteristicile de alimentare ale cladirii. Domeniul de aplicare: necesitati mari de apa calda, combinatie cu vase de acumulare CombiVal E sau CombiVal C - pentru cladiri noi si renovari.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Categorii
Instalatie cu racire adiabatica
Instalatie cu racire adiabatica
Sistem de ventilatie industrial
Sistem de ventilatie industrial
Sistem de ventilatie cu recuperare de caldura
Sistem de ventilatie cu recuperare de caldura
Element de introducere si de evacuare a aerului
Element de introducere si de evacuare a aerului
Tub de ventilatie
Tub de ventilatie
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...