Avantajele sistemelor hibride Hoval

Avantajele sistemelor hibride Hoval

Incalzire sustenabila: economisiti bani si protejati clima cu un sistem hibrid

Sistemele de incalzire hibrid combina beneficiile mai multor tehnologii intr-un singur sistem extrem de eficient, fiabil si ecologic. In plus fata de generatoarele de caldura, distributia de caldura si comenzile sistemului sunt componente deosebit de importante.

Efortul de a indeplini obiectivele climatice inseamna ca legile care reglementeaza incalzirea eficienta, din punct de vedere energetic, si cu emisii reduse, devin din ce in ce mai stricte in toata Europa. In special, complexele de locuinte, proprietatile comerciale si cladirile publice sunt supuse reglementarilor care necesita emisii minime de CO2 si o proportie ridicata de energie regenerabila, asigurand totodata o furnizare constanta de caldura si o functionare rentabila. Sistemele hibride sunt cea mai buna solutie pentru a indeplini aceste cerinte.

Sunt necesare si subventionate sisteme „pregatite pentru energii regenerabile”
Cea mai recenta generatie de cazane in condensatie pe gaz este mai ecologica decat oricand: UltraGas® 2 de la Hoval poate functiona deja pe biometan si in curand va putea functiona si cu 20% hidrogen. Incalzirea cu gaz este si mai durabila daca este combinata cu surse de caldura regenerabile suplimentare intr-un singur sistem inteligent.

Sistemele de incalzire hibrid au trecut deja testul timpului. Constructia lor modulara inseamna ca pot fi ajustate flexibil pentru a indeplini cerintele specifice sau conditiile in schimbare. Chiar si sistemele de incalzire existente pot fi actualizate cu tehnologii ecologice. Fiecare sistem hibrid este suplimentat cu preparatoare ACM si rezervoare de stocare pentru apa menajera.
Hoval ofera mai multe versiuni de sisteme hibrid complete dintr-o singura sursa - perfect coordonate si cu controale de sistem standardizate.

Incalzire hibrid cu pompa de caldura si gaz

Avantajele sistemelor hibride Hoval
Avantajele sistemelor hibride Hoval

Pompele de caldura sunt cele mai eficiente pentru a economisi energie primavara si toamna si la temperaturi mai ridicate de iarna. Daca temperatura exterioara scade semnificativ sub zero grade, cazanul in condensatie pe gaz, extrem de eficient, porneste automat. Aceasta inseamna ca cerintele de baza pentru incalzire si apa calda menajera sunt acoperite eficient de pompa de caldura, in timp ce eventualele varfuri solicitate sunt asigurate, in mod fiabil, de catre cazanul pe gaz. Ca rezultat, cheltuielile si costurile de functionare pentru pompa de caldura sunt reduse considerabil: deoarece nu trebuie sa se confrunte cu temperaturi extreme sub zero, dimensiunile sale pot fi mai mici si necesita electricitate minima pentru a functiona.

Sistem hibrid cu peleti si tehnologie de condensare a gazelor

Avantajele sistemelor hibride Hoval
Avantajele sistemelor hibride Hoval

Un cazan pe peleti BioLyt poate fi, de asemenea, combinat cu un cazan in condesatie de la Hoval, modulul de transfer termic TransTherm® aqua LS si modulul de incarcare acumulator TransShare pentru a crea o solutie excelenta de sistem. Arderea peletilor cu CO2 neutru produce mare parte din energia termica necesara, in jur de 75%, in timp ce incalzirea eficienta cu cazan in condensatie pe gaz are grija de varfurile de incalzire din timpul iernii, precum si de prepararea apei calde menajere in timpul verii. Cazanele cu peleti si stocarea pot fi mentinute la dimensiuni reduse, in timp ce costurile, uzura si emisiile inutile de incalzire pe baza de lemn sunt eliminate in lunile mai calde.

Sistem hibrid cu cazan in condensatie pe gaz si panouri solare

Avantajele sistemelor hibride Hoval
Avantajele sistemelor hibride Hoval

Energia solara termica este un supliment ideal pentru sistemele de incalzire hibride cu gaz. Panourile solare termice si un acumulator de energie permit ca energia solara sa fie utilizata pentru a reduce considerabil consumul de energie generat de incalzire si apa calda menajera, contribuind in acelasi timp la protejarea climei.

Un sistem de distributie a caldurii pentru o eficienta maxima
Alaturi de cele doua generatoare de caldura, o a treia componenta importanta este modulul de distributie, care asigura eficienta ridicata a sistemului de distributie, atat pentru sistemul de incalzire centrala, cat si pentru sistemul de apa calda menajera. Cu TransShare 3K, Hoval ofera un sistem de distributie complet echipat, inclusiv cu izolatia termica aferenta, gata pregatit de conectare, care poate fi adaptat individual la fiecare sistem hibrid. Retururile separate, pentru temperatura inalta si joasa, imbunatatesc eficienta sistemului, in ansamblu, cu pana la 8%.

Avantajele unui sistem de incalzire hibrid cu gaz

  • Cand temperatura exterioara este negativa, cazanul in condensatie acopera varfurile de consum energetic, ceea ce inseamna ca pompa de caldura, incalzirea cu biomasa si instalatia solara pot fi actionate economic.
  • Pompa de caldura sau cazanul pe peleti poate avea o putere mai mica, economisind spatiu si costuri
  • Fiabilitatea sistemului de incalzire in ansamblu este crescuta deoarece exista doua surse independente de caldura
  • Eficienta maxima si valori minime de CO2 ca rezultat al modulelor care functioneaza in perfecta armonie.

Cele doua generatoare de caldura sunt combinate inteligent, permitand fiecaruia sa functioneze la cele mai inalte standarde de performanta, compensand in acelasi timp dezavantajele minore ale echipamentelor. Hoval integreaza componentele individuale intr-un sistem complet care exceleaza pe tot parcursul anului cu performantele economice si de mediu.

Daca doriti mai multe informatii despre solutiile hibride si subventiile potrivite pentru tehnologia dumneavoastra de constructii, consilierii experti Hoval va vor ajuta cu placere!

Produse mentionate in articol
Panouri solare UltraSol verticale sau orizontale Panouri solare UltraSol eco verticale sau orizontale Colectoare solare Hoval GFK-ALGT cu suprafata mare
 
Colectoare solare Hoval
3 produse

Colectoare solare Hoval: colector plat WK, colector plat IDKM, panou solar UltraSol, respectiv UltraSol eco.

3 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
EnerVal - Tampon de energie din otel
 
EnerVal - Tampon de energie din otel

Enerval este un tampon de energie din otel pentru conectarea in circuitul hidraulic a diferitelor generatoare de caldura.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Cazan de incalzire cu biomasa - peleti BioLyt (50-1600)
 
Cazan de incalzire cu biomasa - peleti BioLyt

Cazan pe peleti cu sistem de combustie pirolitic unic si gama de puteri in intervalul 50 - 160 kW. BioLyt este potrivit pentru introducerea in cadrul unui sistem de incalzire. Cu sistemul tehnologic Hoval, este posibil sa se implementeze sisteme complexe cu efort minim de proiectare: cascadarea a pana la 5 cazane pe peleti; sisteme bivalente prin utilizarea cazanelor existente pe; integrarea sistemelor solare.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Cazan in condensatie Hoval UltraGas® 2
 
Cazan in condensatie Hoval UltraGas® 2

Cazan in condensatie pe gaz revolutionar, pentru incalzire si preparare apa calda menajera, disponibil cu puteri nominale de la 125 kW la 1550 kW si de la 250kW la 3100 kW (ca si cazan dublu). Echipament de pardoseala, reglare continua a puterii (grad mare de modulare), cu controler de sistem Hoval TopTronic® E. Gama de aplicatii: blocuri, cladiri comerciale, de birouri si industriale, scoli si facilitati sportive, hoteluri, retele de termoficare - pentru renovari si cladiri noi.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Stiri conexe
Hoval UltraGas® 2 cazan in condensatie
Hoval UltraGas® 2 cazan in condensatie
Noul reper pe segmentul mediu si mare
Hoval UltraGas® 2 cazan in condensatie
Categorii
Panou solar fotovoltaic
Panou solar fotovoltaic
Panou solar termic
Panou solar termic
Rezervor de apa calda cu incalzire indirecta, rezervor tampon
Rezervor de apa calda cu incalzire indirecta, rezervor tampon
Cazan de pardoseala pe combustibil lichid si gaz
Cazan de pardoseala pe combustibil lichid si gaz
Cazan pe combustibil solid
Cazan pe combustibil solid
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...