Catalogul s-a imbogatit cu produsele firmei Elba

Elba ofera o gama larga de solutii, sisteme si corpuri de iluminat

firma elba
firma elba
Nascuta in orasul de pe malurile Begai, Elba a trait si participat la toate etapele de dezvoltare a Timisoarei, timp de 9 decenii de activitate, ce inseamna tot atatia ani de dezvoltare. Cei aproape 90 de ani de experienta in domeniul iluminatului au facut din Elba o marca de renume, o firma emblematica pentru industria romaneasca, o prezenta de varf in domeniul iluminatului.
In anul 1884 Timisoara devenea primul oras din Europa cu strazile iluminate electric, nu este deci o intamplare infiintarea in Timisoara in anul 1921 a unei firme ca Dura, care avea ca si obiect principal de activitate fabricarea reperelor destinate copurilor de iluminat. Aceasta firma a constituit punctul de plecare al existentei firmei Elba de astazi. In perioada crizei interbelice are loc fuziunea firmei "Dura" cu alte firme cu profil asemanator, iar in anul 1948 firma este nationalizata, tot de atunci urmand sa fie recunoscuta sub numele de Electrobanat.
elba_istoric
elba_istoric
elba_istoric1
elba_istoric1
Din 1990, firma activeaza sub titulatura de S.C. Elba S.A., iar in anul 1995 Elba se privatizeaza integral. In anul 1997 Elba a participat la constituirea unei firme mixte in domeniul iluminatului stradal, impreuna cu concernul olandez Philips, noua firma numindu-se Philips and Elba Street Lighting Srl. Trei ani mai tarziu, Elba a devenit actionara, impreuna cu compania franceza Plastique du Val de Loire, la constituirea firmei Elbromplast, domeniul fiind cel al injectiei de mase plastice.
Viziunea adoptata si modalitatile de materializare ale acesteia arata ca Elba este un mare producator care isi focalizeaza preocuparile si resursele in folosul clientilor sai si a mediului inconjurator. Firma privata cu capital integral romanesc, cu un actionariat orientat spre dezvoltarea durabila a afacerii, Elba este cel mai solid exemplu de succes pentru privatizarile Mebo din Romania.
Certificarile obtinute in domeniul managementului calitatii si mediului, conceptul de "lumina verde" exprima foarte bine viziunea firmei, produsele Elba fiind echipate pentru a putea utiliza atat sursele de lumina economice, moderne si totodata nepoluante sau cu grad de poluare redusa, eficiente prin raportul performante/consum.
Parte a viziunii firmei, investitia strategica de relocalizare a activitatilor pe un nou amplasament se pune in practica in anul 2010, ca cea mai profunda transformare din viata firmei - o fabrica noua, pe o locatie moderna, in spiritul celui mai profund respect pentru mediul inconjurator, pentru civilizatia contemporana si pentru planurile municipalitatii - Fabrica "Elba" din Parcul Industrial Freidorf creat de Primaria Timisoara.
Tehnologizata la pretentiile zilei de maine - fara sa afecteze componenta sociala, Elba da in continuare de lucru la aproape 1000 de oameni. Un concept modern de productie, in care o echipa creativa si harnica pune in valoare portofoliul de produse de iluminat general si pe cel specializat pentru industria auto asigura competitivitatea marcii pe piata.

Cea mai veche din tara, ca producator de corpuri de iluminat, se prezinta cu o gama de produse ce acopera cele mai diverse aplicatii ale iluminatului:
  • de interior, pentru uz comercial, public, industrial, ambiental si arhitectural pentru amenajari interioare
  • de exterior - iluminat stradal, rezidential, ornamental si arhitectural
  • iluminat de siguranta pentru medii speciale
  • semnalizarea/dirijare trafic rutier si pietonal
Corpurile de iluminat produse de Elba pot fi echipate atat cu tuburi fluorescente liniare, cat si cu surse compacte - energo-eficiente, LED, precum si cu alte surse, functie de destinatia si performantele impuse de aplicatiile clientilor, respectand cerintele standardelor europene SR EN ISO/CEI.


In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre produsele Elba, faceti clic pe pozele prezentate mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei Elba-COM SA, folosind butonul corespunzator.
Produse mentionate in articol
Corp de iluminat BSR-02-115 orientabil bactericid Corp de iluminat industrial POWER-FLEX H LED	Corp de iluminat industrial POWER-FLEX LED Corp de iluminat IEV-08 LED GEN2
 
Iluminat industrial Elba
14 produse

Iluminat eficient pentru hale industriale, depozite, spatii manufacturiere, parcari, linii de productie sau fabrici.

14 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Corp de iluminat stradal CRIOTEK-01/-02/-03 LC LED Corp de iluminat stradal CRIOTEK-01/-02/-03 HP LED	Corp de iluminat stradal BUTTERFLY-01/-02 LED Corp de iluminat public MATRIX-03 LED
 
Iluminat stradal si pietonal Elba
13 produse

Produse care asigura un iluminat stradal eficient, cu un design contemporan ce completeaza peisajul urban.

13 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Corp de iluminat arhitectural FIX-LIGHT-01/-02/-03 LED Corp de iluminat arhitectural LUXOR PLUS-01 GEN4 Corp de iluminat cladire si alee WALL-WASHER 95/150/300/600/900/1200 mm Proiector arhitectural LUXOR-02-15 LED
 
Iluminat arhitectural Elba
8 produse

Iluminat pietonal asigurat de produse elegante care reprezinta totodata si o solutie de reducere a costurilor, produse specifice pentru iluminatul cladirilor, strazilor, aleilor, parcurilor si a altor zone din mediul urban.

8 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Corp de  iluminat arhitectural IMPACT-01 LED
 
Corp de iluminat arhitectural IMPACT-01 LED

IMPACT LED este o gama de proiectoare cu distributie verticala, destinata iluminatului ambiental al unor obiective arhitecturale sau pentru evidentierea acestora printr-un iluminat de accent. Datorita carcasei incastrate, in timpul zilei acest tip de corp de iluminat este discret si are un aspect elegant. Aceasta gama a fost conceputa pentru a oferi un efect de lumina optim de jos in sus - de la iluminatul ambiental de mare putere pana la efecte mai subtile, de accentuare. Sistemul optic unic de colimare ofera un flux luminos uniform. Combinatia intre tehnologia LED de ultima generatie si sistemele optice de cea mai buna calitate fac din produsele din gama IMPACT o solutie complet flexibila - usor de instalat, indiferent de locatie, care creeaza un efect de lumina perfect. Produsul este disponibil intr-o gama variata de culori si sisteme optice si este destinat pentru aplicatii de iluminat dinamic, corpul poate fi utilizat impreuna cu diverse sisteme de control al iluminatului, iluminat architectural de accent: cladiri, gradini, parcuri, statui.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Corp de iluminat cladire si alee WALL-WASHER 95/150/300/600/900/1200 mm
 
Corp de iluminat arhitectural WALL WASHER-02 LED

WALL WASHER-02 LED este un corp de iluminat liniar, de performanta ridicata, conceput pentru iluminat arhitectural, utilizat atat pentru crearea unor efecte decorative de spalare luminoasa a diferitelor suprafete, cat si pentru accentuarea anumitor detalii arhitecturale ale fatadelor sau cladirilor printr-un flux luminos de inalta calitate. Astfel, pentru un iluminat de accent variantele Wall Washer de 95mm, respectiv 150mm ofera un flux luminos extrem de flexibil. Pentru crearea efectului de luminanta pe fatada sunt disponibile variantele de Wall Washer cu distributie transversala larga. Produsul este disponibil intr-o gama variata de culori, sisteme optice si forme si este destinat pentru aplicatii de iluminat dinamic corpul poate fi utilizat impreuna cu diverse sisteme de control al iluminatului, iluminat ambiental si arhitectural de exterior: cladiri, gradini, parcuri, statui.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
FIPAD-06-1Rx2/4/5B-14LED NG
 
Corp de iluminat industrial FIPAD 06 LED

FIPAD-06 LED, cu difuzor din policarbonat este un corp de iluminat etans, ideal pentru utilizarea in medii dure, care necesita protectie ridicata impotriva vaporilor de apa si a prafului. Difuzorul opal asigura confortul vizual si lumina de calitate. Fiind echipat cu module cu LED-uri de putere medie, FIPAD-06 LED ofera atat un consum redus de energie cat si costuri reduse de intretinere, oferind posibilitatea de inlocuire a solutiilor fluorescente fara a compromite culoarea luminii. Designul compact si economic ofera integrarea perfecta cu mediul inconjurator. Protectia IP66 a corpului de iluminat FIPAD-06 LED, este asigurata prin utilizarea garniturii de etansare si a clipsurilor din policarbonat sau otel inoxidabil permite utilizarea in locuri cu umezeala cum ar fi in industrie, depozite, garaje, sali de sport.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Corp de iluminat industrial PREMIUM LUX 12/20 LED
 
Corp de iluminat industrial PREMIUM LUX LED

Premium Lux LED este destinat iluminatului general de interior sau exterior pentru incaperi sau spatii de inaltime medie/mare (pana la 6-8m/10-14m): hale industriale, sali de sport, spatii comerciale, benzinarii, etc. Produsul ofera avantaje nete pentru instalatori, nefiind necesara deschiderea corpului de iluminat la conectare si nu necesita inlocuirea surselor de lumina, activitatile si costurile intretinere fiind si acestea minime.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Categorii
Sistem de control iluminare si sistem telecomanda
Sistem de control iluminare si sistem telecomanda
Iluminat public
Iluminat public
Iluminat decorativ, iluminat panou publicitar
Iluminat decorativ, iluminat panou publicitar
Iluminat de exterior pentru cladire, alee
Iluminat de exterior pentru cladire, alee
Corp de iluminat industrial
Corp de iluminat industrial
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...