Despre cosurile de fum si accesoriile profesionale de la Almeva

Producator al cosurilor de fum Almeva: Concentrat pe extractia eficienta a gazelor de ardere si pe solutii de economisire a energiei

Almeva East Europe a.s. este un producator si distribuitor al sistemelor de cosuri de fum si al accesoriilor pentru acestea. Compania face parte din Grupul Almeva care opereaza in 23 de tari din Europa. Produce si furnizeaza in principal sisteme de evacuare a gazelor de ardere din plastic, otel inoxidabil, ceramice, otel si aluminiu. Portofoliul sau include, de asemenea, produse care sunt direct legate de sistemele de evacuare a gazelor de ardere si care imbunatatesc eficienta combustiei propriu-zise sau ii sporesc eficienta cu un impact pozitiv asupra ecologiei.

Incepeti cu un calcul corect al cosului de fum

Despre cosurile de fum si accesoriile profesionale de la Almeva - Software Kesa-Aladin
Despre cosurile de fum si accesoriile profesionale de la Almeva - Software Kesa-Aladin
Kesa-Aladin - Program pentru dimensionarea cosului de fum

Almeva ofera calcule profesionale pentru cosuri de fum folosind software-ul Kesa-Aladin de la compania germana Kesa. Acest serviciu este utilizat in principal de birourile de proiectare pentru proiectele lor si de companiile specializate in cosuri de fum. Clientul se poate informa cu privire la software-ul si la functionarea acestuia, precum si despre sistemele de cosuri de fum, in cadrul unor sesiuni de pregatire regulate organizate de Almeva. Cursurile de instruire au loc nu numai la sediul central al companiei din Želesice u Brna, ci si pe intreg teritoriul Republicii Cehe.

Va incalziti cu o soba cu lemne? Filtru de particule devine incet-incet o parte integranta a cosului de fum

Despre cosurile de fum si accesoriile profesionale de la Almeva - Filtru de particule
Despre cosurile de fum si accesoriile profesionale de la Almeva - Filtru de particule
Filtru de particule solide Exodraft ESP-10 pentru sobe cu functionare pe lemne

Multi proprietari de sobe pe lemne pot considera ca atunci cand folosesc o soba de buna calitate aceasta arde eficient si, prin urmare, nu reprezinta o povara ecologica pentru aer, in afara de fum. Problema in acel moment, insa, este ca fumul se transforma in particule, care sunt emise in aer impreuna cu gazele arse. 

Particulele continute in gazele de ardere sunt mai mici de 2,5 μm, ceea ce, pentru a va face o idee, reprezinta de douasprezece ori mai putin decat grosimea unui fir de par uman. Sistemul respirator uman poate filtra doar particulele mai mari de 2,5 μm, astfel incat particulele mai mici calatoresc adanc in plamani, unde pot intra in sange. Acest lucru poate cauza dificultati de respiratie, poate declansa astm si alte probleme de sanatate.

Filtrul de particule de la compania daneza Exodraft, poate capta si absorbi atat particulele mari, cat si cele ultrafine, reducand astfel substantial riscurile pentru sanatate si ajutand mediul inconjurator.
Filtrul electrostatic de particule este instalat in partea superioara a cosului de fum. Un electrod de inalta tensiune absoarbe particulele care se depun in filtru. Aceasta functie a filtrului permite reducerea numarului de particule fine si ultrafine cu pana la 95 %. De asemenea, procesul este legat de greutatea particulelor evacuate in aer, care este redusa cu 70-75 %. Masuratorile au fost efectuate in conformitate cu standardul norvegian NS3058, care corespunde conditiilor exterioare.

Avantajul filtrului de particule este functia sa de autocuratare, care permite atingerea electrodului pentru a elibera particulele la inaltimea de colectare a acestora din cadrul cosul de fum.

Economii de energie in industrie si in gospodarii

Despre cosurile de fum si accesoriile profesionale de la Almeva - Sistem de recuperare al caldurii
Despre cosurile de fum si accesoriile profesionale de la Almeva - Sistem de recuperare al caldurii
Sistem de recuperare a caldurii - Aplicatie pentru brutarii

Economiile de energie in gospodarii, in special in cazul combustibililor solizi, pot fi realizate prin utilizarea unui cos de fum dimensionat corespunzator si a unei metode de incalzire adecvate.
Ventilatoarele de la producatorul danez Exodraft pot economisi energie prin asigurarea ca ventilatorul ofera tirajul corect cosului de fum, care este complet controlat, indiferent de conditiile meteorologice. Un tiraj optim al cosului de fum, functionarea excelenta a aparatului si un combustibil potrivit pot aduce economii de energie de cateva zeci de procente.

In sectorul industrial, situatia cu controlul tirajului cosului de fum este aceeasi atunci cand se utilizeaza un ventilator. Cu toate acestea, daca este in functiune un cazan, soba, cuptor, uscator, incalzitor sau un alt echipament in care temperatura gazelor de ardere este mai mare de 100°C, este posibila reutilizarea acestei calduri si a energiei. Pentru operatiunile cu cantitati mari de caldura reziduala, Almeva ofera o solutie sub forma tehnologiei sistemului de recuperare a caldurii.

Si cum functioneaza transformarea caldurii gazelor de ardere in energie?

Gazele de ardere calde isi transfera energia prin incalzirea apei in schimbatorul de caldura, care poate fi utilizata in continuare in procesul de productie.

Intr-o brutarie, apa calda este necesara pentru aluat, intr-un atelier de vopsitorie sau uzina de galvanizare trebuie sa incalzeasca apa din baia de degresare. Alte uzine in care apa calda poate fi folosita in diverse scopuri sunt fabricile de bere, distileriile, fabricile de lactate, turnatoriile si alte uzine, unde o mare parte din caldura este disipata prin cosul de fum in aer. Prin urmare, domeniul de aplicare al tehnologiei este destul de larg.

Pierderea de energie din gazele de ardere provenite din procesele de productie este, in general, de pana la 20 %, iar datorita tehnologiei de recuperare a caldurii, Almeva poate recupera pana la 95 % din aceasta energie. Acest lucru nu numai ca economiseste energia necesara pentru a produce apa calda, dar si emisiile de CO₂ sunt reduse cu pana la 16 procente. Avand in vedere preturile ridicate actuale ale energiei, rentabilitatea investitiei este chiar mai mica de doi ani. Prin urmare, companiile de productie nu ezita in prezent sa investeasca in tehnologia de recuperare a caldurii.

Boxa de neutralizare rezolva problema legata cu condensul acid de la cazan

Despre cosurile de fum si accesoriile profesionale de la Almeva - Neutrobox
Despre cosurile de fum si accesoriile profesionale de la Almeva - Neutrobox
Neutrobox si agregatul neutralizant Almelit

Almeva are un angajament de lunga durata fata de produsele care fac parte din dezvoltarea tehnica. Este vorba, in primul rand, de un efort de imbunatatire a caracteristicilor unui produs existent sau de o noua privire asupra produsului in sine.

Almeva colaboreaza indeaproape cu institutii de cercetare si centre de formare, continuand sa se implice in aplicarea de desene si modele de utilitate si industriale, cat si de brevete de inventie in cadrul Grupului Almeva.

Cutia de neutralizare (neutrobox) a fost, de asemenea, dezvoltata in colaborare cu Universitatea Tehnica din Ostrava, departamentul de Mine si Metalurgie, in cadrul centrului de cercetare in domeniul energiei. 
Functionarea cazanelor in condensare duce la condensarea vaporilor de apa continuti in gazele de ardere in timpul arderii gazelor. Condensat contine acizi fiind evacuat prin conducte de evacuare in sistemul de canalizare, ceea ce este nedorit in anumite cazuri. Legislatia prevede utilizarea unui echipament de neutralizare pentru instalatiile de cazane cu o capacitate instalata mai mare de 200 de kilowati si prevede, de asemenea, ca evacuarea condensatul cu un pH mai mare de 6 poate curge in reteaua de canalizare.

Neutrobox este conceput pentru a neutraliza orice condensat acid produs de functionarea cazanelor cu condensare, impiedicand astfel scurgerea acestuia in canalizare impreuna cu alte reziduuri inutile.
Datorita umpluturii de agregat special, neutrobox ajuta la transformarea scurgerilor acide in scurgere neutra, oferind astfel o solutie tratata ecologica, cu pH neutru, pentru apele reziduale. Aceasta ajustare a pH-ului este posibila datorita Almelitului, un agregat neutralizant pe baza de calcare naturale cu proprietati de neutralizare excelente. Conversia condensatului de la acid la neutru trece printr-o cutie cu design unic, umpluta cu agregat Almelit.

Produse mentionate in articol
Ventilatoare de cos de fum Almeva Exodraft
 
Ventilatoare de cos de fum Almeva Exodraft

Ventilatoarele pentru cosuri de fum Exodraft se bazeaza pe tehnologie avansata, cu accent pe functionalitate sigura si simpla. Aceste functii ofera solutii eficiente si fiabile tirajului cosurilor de fum. Este importanta alegerea potrivita a tipului si marimii ventilatorului si accesoriilor. Portofoliul Almeva include ventilatoare de gaze arse adecvate atat pentru cazane pe gaz, cat si pentru seminee pe gaz.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Sistem de recuperare a caldurii din fum, abur, aer cald folosit Exodraft
 
Sistem de recuperare a caldurii din fum, abur, aer cald folosit Exodraft

Evacuarea gazelor de ardere sau alte procese termodinamice cauzeaza, de obicei, pierderi de energie de 15-20%. Caldura recuperata poate fi utilizata pentru incalzirea cladirilor, producerea de apa calda sau in alte scopuri de productie sau, daca este posibil, poate fi returnata furnizorului de servicii. Cu solutia de recuperare a caldurii Exodraft, 80% din aceasta poate fi recuperata. Cu alte cuvinte, raportul de energie si, in consecinta emisiile de CO₂ pot fi reduse potential cu 12-16%.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Program pentru dimensionarea cosului de fum Almeva Kesa-Aladin
 
Program pentru dimensionarea cosului de fum Almeva Kesa-Aladin

Programul de calculator Kesa-Aladin este un software profesional de calcul conform EN 13384. Cu ajutorul software-ului Kesa-Aladin, se poate dimensiona cosul de fum al unui azan pe lichid, pentru o casa cu trei etaje, la fel de usor ca si o cascada complexa de cinci cazane cu condensare. Software-ul este dezvoltat in continuu pentru a respecta standardele si reglementarile in schimbare. In plus, sunt integrate in mod continuu datele caracteristice ale echipamentelor si ale sistemelor de evacuare a fumului si a gazelor arse sau alte componente noi aparute pe piata.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Cutii de neutralizare a condensului Almeva ZUNB
 
Cutii de neutralizare a condensului Almeva ZUNB

Cutie pentru a neutralizarea acid condensul produs in timpul functionarii cazanelor in condensare. Dispozitivul impiedica condensul acid (impreuna cu alte sedimente nepotrivite) sa patrunda in conducta. Astfel, protejeaza mediul inconjurator si datorita continutului sau special de aditivi, ajuta la evacuarea apei uzate cu un pH neutru. Structura cutiei asigura o neutralizare perfecta cu ajutorul agregatului special Almelit care detine o rata mare de neutralizare si o lunga durata de utilizare. Neutroboxul este umplut cu var hidratat (Almelit), furnizat in galeti de 15 kg. O galeata este utilizata pentru a umple neutroboxul de dimensiune mai mica, ZUNB35 (pana la 350 kW/h), si doua galeti sunt utilizate pentru a umple neutroboxul mai mare, ZUNB15 (pana la 1500 kW/h).  

Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Filtru de particule solide Exodraft ESP-10 pentru sobe cu functionare pe lemne
 
Filtru de particule solide Exodraft ESP-10 pentru sobe cu functionare pe lemne

Exodraft ESP-10 este un precipitator electrostatic cu ventilator de cos de fum incorporat pentru montarea la gura cosului de fum. Filtrul dispune de o functie de autocuratare (in curs de brevetare) si este conceput pentru a reduce emisiile aparatelor de ardere a lemnului si pentru a facilita aprinderea si realimentarea. Filtrul este proiectat pentru seminee (sobe) inchise pe lemne cu o putere termica nominala de 10 kW sau mai putin. Filtrul Exodraft este un precipitator electrostatic. Filtrul reduce numarul de particule fine si ultrafine din fluxul de gaze de ardere prin crearea unui camp electrostatic intre electrozii de incarcare si cei de colectare. Campul electrostatic din ESP-10 este generat de un electrod de incarcare conectat la un generator de inalta tensiune care ionizeaza gazul din mediul inconjurator si, ca urmare, incarca particulele si creeaza un camp electrostatic suficient de puternic pentru a impinge particulele incarcate spre electrodul de colectare. In cazul in care campul electrostatic este activat, particulele precipitate raman atasate de electrodul de colectare. Atunci cand temperatura si oxigenul din interiorul filtrului sunt la un anumit nivel, majoritatea particulelor atasate se vor aprinde si se vor arde singure in timpul combustiei complete in conditii normale de functionare.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Stiri conexe
Cutii de neutralizare a condensului Almeva ZUNB35 si ZUNB15 reinnoite
Cutii de neutralizare a condensului Almeva ZUNB35 si ZUNB15 reinnoite
Cutie din 3 piese cu agregat neutralizant calcaros mai bun
Cutii de neutralizare a condensului Almeva ZUNB35 si ZUNB15 reinnoite
Principalele avantaje ale sistemului de recuperare a caldurii Exodraft
Avantajele sistemului de recuperare a caldurii Exodraft
Recuperarea a 95% de energie din caldura reziduala, rentabilitatea investitiei in trei ani
Avantajele sistemului de recuperare a caldurii Exodraft
Categorii
Sistem de ventilatie cu recuperare de caldura
Sistem de ventilatie cu recuperare de caldura
Ventilator anti-explozie, ventilator rezistent la acizi
Ventilator anti-explozie, ventilator rezistent la acizi
Ventilator de evacuare caldura si fum, ventilator JET
Ventilator de evacuare caldura si fum, ventilator JET
Ventilator de acoperis
Ventilator de acoperis
Element antifoc si de evacuare a fumului
Element antifoc si de evacuare a fumului
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...