Eficienta Plus - proiect Viessmann de dezvoltare durabila

Viessmann a aratat ca obiectivele energetice si climatice pentru 2050 pot fi realizate deja de astazi

In ultimii ani Europa a inteles ca modul actual de viata pune in pericol viitorul omenirii. Pentru a evita schimbari catastrofale ale mediului, oamenii de stiinta au stabilit obiective clare privind extinderea utilizarii energiei regenerabile si reducerea gazelor cu efect de sera - pana la mijlocul acestui secol trebuie sa se ecologizeze industria energetica si sa se reduca emisiile de CO2 cu 80-95% fata de anul 1990.

Neindeplinirea acestor obiective ar face ca obtinerea unui sector energetic fara emisii de carbon sa fie imposibil de realizat.

De cativa ani a revenit in atentia publica biogazul, o sursa versatila de energie alternativa, o metoda practica si nu foarte scumpa de transformare a deseurilor organice in sursa de energie (termica si electrica). Pot fi utilizate aproape orice resturi organice din agricultura, industria alimentara si zootehnie. Prin fermentarea anaeroba a acestor materii organice rezulta un amestec de gaze (metan, hidrogen, dioxid de carbon, etc.) - biogazul.

Principalul avantaj al biogazului este considerat faptul ca dioxidul de carbon rezultat din arderea sa provine din dioxidul de carbon asimilat de plante in perioada de vegetatie. Practic, acesta este recirculat intr-un circuit inchis, fara sa creasca nivelul de dioxid de carbon din atmosfera. In schimb, la arderea combustibililor fosili, se degaja dioxid de carbon care a fost asimilat in timpuri preistorice, lucru care duce la cresterea nivelului de CO2 din atmosfera.
Dorind sa demostreze ca obiectivele Comisiei Europene nu sunt exagerate, Viessmann a implementat proiectul de dezvoltare durabila "Eficienta Plus" prin care arata cum se genereaza pe baza tehnologiei existente caldura si energie electrica, intr-un mod ecologic si cu economisire a resurselor.

In noua centrala energetica a fabricii Viessmann din Allendorf, sunt utilizate toate sursele relevante de energie - combustibil lichid si gaz, biomasa, biogaz, energia solara si caldura din aer si sol.

Viessmann dispune de doua sisteme de producere a biogazului, unul cu fermentatie in mediu uscat si unul cu fermentatie in mediu umed. In instalatia de biogaz prin fermentatie in mediu uscat este prezentata producerea energiei din biomasa unde sunt folosite mai ales aschii de lemn, provenite din plantatii proprii de salcie energetica.

In prezent, bioenergia acopera deja 77% din necesarul de caldura al uzinei Viessmann, iar obiectivul pe termen lung este alimentarea completa cu energie ecologica.

Colectarea deseurilor biologice (deseuri vegetale, deseuri menajere, gunoi de grajd, reziduurile din industria alimentara, etc) ofera un potential enorm, care poate fi valorificat cu un efort minim folosind o instalatie de biogaz ce recupereaza energia inmagazinata de acestea.
Prin proiectul sau strategic de dezvoltare durabila "Eficienta Plus", Viessmann a aratat ca obiectivele energetice si climatice pentru 2050 pot fi realizate deja de astazi. Eficienta energetica a crescut semnificativ prin utilizarea unor tehnologii deja disponibile. Consumul de combustibili fosili a scazut cu doua treimi, iar emisiile de CO2 au fost reduse astfel cu 80%.


In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre gamele de produse Viessmann utilizate in cadrul proiectului "Eficienta Plus", faceti clic pe pozele prezentate mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei Viessmann Srl, folosind butonul corespunzator.
Produse mentionate in articol
Cazan Viessmann Vitoflex 300-RF - cu functionare pe peleti, lemn tocat si deseuri lemnoase
 
Cazan Viessmann Vitoflex 300-RF - cu functionare pe peleti, lemn tocat si deseuri lemnoase

Noua dimensiune a tehnicii de combustie - procesul de gazeificare se realizeaza in conditiile unui aport redus de aer. Gazele rezultate prin ardere se ridica si sunt angrenate intr-o miscare de rotatie prin impulsul primit din partea aerului secundar cu care intra in contact, obtinandu-se astfel amestecul perfect cu acestea. Prin aceasta tehnologie se atinge o noua dimensiune a combustiei lemnului in echivalenta calitativa cu arderea pe gaze naturale. Sistem de incalzire cu biomasa.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Vitocell 100-V Tip CVA - Boiler din otel cu doua straturi de Ceraprotect Vitocell 100-L - Acumulator din otel cu email in doua straturi Ceraprotect, pentru apa calda menajera
 
Boilere Viessmann pentru preparare apa calda menajera
2 produse

In completarea programului de echipamente de incalzire, Viessmann vine cu o gama larga de boilere si acumulatoare Vitocell, indeplinind toate cerintele in privinta prepararii apei calde menajere si pentru aportul la incalzire. Datorita designului atractiv, acestea pot fi montate si in alte incaperi decat cele dedicate special centralei termice.

2 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Vitocal 200-S - Pompa de caldura aer/apa tip split Vitocal 300-G - Pompa de caldura in doua trepte (Master/Slave) pana la 117,8 kW Vitocal 350-G - Pompa de caldura sol/apa putere nominala: 7,3 pana la 18,3 kW, apa/apa putere nominala: 10,3 pana la 25,4 kW
 
Pompe de caldura Viessmann
3 produse

Cu pompele de caldura Viessmann se poate realiza independenta fata de combustibilul gazos sau lichid, utilizand potentialul de incalzire al naturii gratuit, indiferent ca acesta provine din sol, din apa din panza freatica sau din aer. Gama larga de produse Viessmann ofera solutia optima, adaptata tuturor solicitarilor, in functie de necesarul de caldura, de tipul constructiei precum si in functie de caracteristicile geologice ale zonei, atat pentu constructiile noi, cat si pentru modernizari.

3 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Vitosol 200-F - Colectori plati pentru utilizarea energiei solare Vitosol 200-T - Colector solar din tuburi vidate cu functionare pe principiul tubului termic Vitosol 300-T - Colector solar din tuburi vidate cu functionare pe principiul tubului termic Heatpipe Colectori solari plani Vitosol 200-FM si Vitosol 100-FM
 
Sisteme solare Viessmann
4 produse

Colectorii solari sunt varianta ideala pentru completarea oricarui sistem de incalzire. Cu ajutorul colectorilor solari Viessmann, cu o eficienta ridicata, se poate acoperi pana la 35% din necesarul de energie anual pentru prepararea apei calde menajere si incalzire. Indiferent daca sistemul de incalzire existent este pe combustibil gazos sau lichid, in condensatie, pe combustibil solid sau pompa de caldura - toate sistemele de incalzire Viessmann sunt astfel concepute incat sa poata fi utilizate in combinatie cu panouri solare.

4 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Stiri conexe
Sistemele de incalzire cu biomasa Viessmann - solutie economica si ecologica pentru incalzire
Sistemele de incalzire cu biomasa Viessmann - solutie economica si ecologica pentru incalzire
Alternativa economica, eficienta si cu o contributie activa la protectia mediului inconjurator
Sistemele de incalzire cu biomasa Viessmann - solutie economica si ecologica pentru incalzire
Categorii
Pompa de caldura
Pompa de caldura
Panou solar termic
Panou solar termic
Rezervor de apa calda cu incalzire indirecta, rezervor tampon
Rezervor de apa calda cu incalzire indirecta, rezervor tampon
Cazan de pardoseala pe combustibil lichid si gaz
Cazan de pardoseala pe combustibil lichid si gaz
Cazan pe combustibil solid
Cazan pe combustibil solid
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...