Solutie de cofrare PERI specifica proiectului pe baza de elemente pre-asamblate

Ecluza pe raul Moselle, Trier, Germania

Realizarea unei noi ecluze (a doua) pe raul Moselle la Trier (Germania), s-a dovedit a fi un proiect de constructie provocator pentru toti cei implicati, fiind necesar a se lua in considerare numeroase componente de montaj si specificatii privind tolerantele extrem de reduse. Lucrand in stransa colaborare, PERI a acordat suport tehnic reprezentantilor din santier de la Hochtief Infrastructure GmbH prin crearea unui concept de cofraje si schele specifice proiectului, cu livrari punctuale ale elementelor de cofraj pre-asamblate precum si asistenta continua pe santier.
Ecluza de pe raul Moselle in sudul orasului Trier este in prezent in curs de extindere excesiva, fiind prevazuta si o camera a ecluzei suplimentara, foarte eficienta. In completare, alte sapte viitoare proiecte de acest fel sunt programate a se executa intre Koblenz si Trie. Camera ecluzei se construieste paralel cu ecluza existenta de 170 m lungime si va avea urmatoarele caracteristici geometrice: 216 m lungime, 12,70 m inaltime si o latime utila de 12,60 m. Incluzand structurile de admisie si evacuare, noua ecluza va avea o lungime totala de 312 m. Umplerea si golirea au loc prin canalele longitudinale dispuse pe ambele parti, conectate intre ele prin canalele de ramificatie pozitionate transversal.
Structurile din beton armat compuse din elemente masive si un inalt grad de armare au fost executate la o adancime de 15m, in interiorul unei incinte piloti. Executia lucrarilor de constructie a structurii a fost finalizata in toamna anului 2017. Dupa finalizarea lucrarilor de constructie a structurilor metalice hidraulice si a lucrarilor de inginerie mecanica, se preconizeaza ca ecluza sa fie operationala incepand cu anul 2018. In total, in jur de 45,000 m³ de beton au fost procesati pe santierul de constructii de mari dimensiuni in doar 1,5 ani.

Provocarile unui santier de constructii de mari dimensiuni
Lucrarile de cofrare si armare au reprezentat o provocare majora. Principala problema a fost gestionarea a numeroase componente de montaj ce aveau specificatii de toleranta extrem de stricta. Pentru a fi indeplinite solicitarile privind toleranta de executie, dar si termenele de executie stranse, s-a ales solutia de pre-asamblare a majoritatii elementelor de cofrare. Echipa PERI de experti in confectionarea elementelor de cofraj prefabricate a confectionat si livrat pe santier elementele pre-asamblate, gata de pus in opera - respectand exact solicitarile privind cantitatile si termenele de livrare. Astfel, fiecare dintre elemente a fost clar marcat rezultand o identificare si o alocare usoara in price moment. Suplimentar confectionarii elementelor de cofraj pre-asamblate, procesul de prefabricare ce s-a desfasurat la fabrica PERI a inclus toate negativele si confectiile de lemn necesare, de exemplu pentru canalele de admisie, porti si bolarzii - pentru a usura operatiunile de decofrare si pentru a asigura reutilizarea elementelor de cofrare.

Suport tehnic in toate fazele proiectului
Pe tot parcursul executiei ecluzei pe raul Moselle in Trier, un coordonator de proiect de la PERI a acordat asistenta pe santier privind aspectele tehnice, comerciale si logistice, in special in ceea ce priveste coordonarea proiectarii si a lucrarilor de montaj, precum si a livrarilor punctuale de materiale. Mai mult, coordonatorii de proiect de la PERI au informat personalul din santier cu privire la manipularea si utilizarea corecta a sistemelor si a cofrajelor speciale utilizate.
Pentru a optimiza procesele cu impact asupra tehnologiei de cofraje si esafodaje, si astfel pentru a creste rentabilitatea executiei proiectului, PERI, avand experienta la nivel international, expertiza si experti in domeniu, echipamente adecvate si hale de productie si asamblare, precum si solutiile informatice necesare, a oferit suport in toate fazele proiectului. Multitudinea de servicii oferite de inginerii de la PERI in ceea ce priveste asistenta si suport tehnic se intinde de la studii de fezabilitate pentru proiecte speciale, inchirieri de materiale inclusiv in perioadele de varf ale solicitarilor si pana la curatare si reparatii pentru materialele clientilor. Avand o retea densa de depozite, PERI garanteaza disponibilitatea rapida a materialelor.

Taiere CNC si asamblare elemente de cofraj
Un aspect importat al sprijinului individual per proiect este reprezentat de asambalarea cofrajului. PERI utilizeaza utilaje de ultima ora pentru a produce foi de cofraj si toate tipurile de cofraje speciale - de la formate simple si negative din lemn, pana la unitati 3D foarte complexe realizate astfel incat sa indeplineasca toate cerintele proiectului. Toate elementele personalizate sunt prefabricate la standardele definite de proiect si cu garantia unui numar planificat de reutilizari - asamblate individual pentru a se potrivi cu componentele sau cu formele structurale respective. Producerea si livrarea la locul de punere in opera se realizeaza in concordanta cu stadiul de executie al constructiei.
Foto 1
Cofraj, schela, tehnica: PERI a asigurat suport operatiunilor de lucru prin crearea unui concept de cofraje si esafodaje specific proiectului.
(Foto: PERI GmbH)

Foto 2
De la structura de admisie la cea de evacuare, noua ecluza, cea de-a doua, are o lungime totala de 312 m.
(Foto: PERI GmbH)

Foto 3
Pentru executia ecluzei pe raul Moselle in Trier, in jur de 45,000 m³ de beton au fost procesati intr-o perioada de cca 1,5 ani.
(Foto: PERI GmbH)

Foto 4
Sustinerea cofrajului pentru pereti VARIO GT 24 cu o inaltime de 7,80 m pentru cea de-a doua etapa de betonare pe inaltime s-a realizat cu sistemul catarator SCS ce a servit drept schela de sustinere.
(Foto: PERI GmbH)

Foto 5
Ansamblul de cofraj realizat pentru executia eficienta peretilor canalelor longitudinale a fost de asemenea proiectat pana la ultimul detaliu conform cu specificul proiectului si asamblat in hala de asamblare PERI utilizand, pe cat posibil, componente de sistem.
(Foto: PERI GmbH)

Foto 6
Un consilier tehnic de la PERI a acordat suport echipei responsabile cu executia pe santier pentru a asigura o utilizare eficienta a sistemelor de cofraje si esafodaje inca de la inceput.
(Foto: PERI GmbH)

Foto 7
Exemplu pentru camera de admisie: negativele 3D precis fabricate si verificabile, realizate in hala de asamblare PERI au facut posibila realizarea geometriei complexe a structurii.
(Foto: PERI GmbH)

Foto 8
Structura ecluzei ce s-a executat la o adancime de 15 m, include componente masive si un grad ridicat de armare.
(Foto: PERI GmbH)

Contractor
Hochtief Infrastructure GmbH, Germany Southwest Office
Subsidiara PERI
PERI Frankfurt si Weissenhorn, Germania


In cazul in care doriti sa aflati mai multe detalii despre produsele PERI utilizate la realizarea acestui proiect, faceti clic pe butonul Cerere de informatii. Daca doriti sa aflati mai multe despre produsele PERI, prezentate in catalog, faceti clic pe poza prezentata mai jos sau cereti oferta de pret sau alte informatii de la persoana de contact a firmei Peri Romania Srl, folosind butonul corespunzator.
Produse mentionate in articol
Sistem de cofraj cu panouri Domino
 
Sistem de cofraj cu panouri Domino

Cofraj robust si usor, utilizat pentru cofrarea elementelor verticale din beton, ideal pentru proiecte de constructii civile si industriale. Rama proprie, coltare, panouri de inchidere si de compensare, o gama larga de aplicatii pot fi realizate cu acest sistem de cofraj. Schela de betonare ce completeaza sistemul se utilizeaza la crearea de platforme de lucru. Ramele panourilor Domino sunt realizate din otel sau aluminiu. Toate componentele sistemului Domino pot fi manevrate fara macara. Cofrajul usor este potrivit pentru cofrarea urmatoarelor elemente: fundatii; grinzi; elemente verticale de infra si suprastructura; piscine si bazine de agrement; pile si stalpi rectangulari; parapeti de beton si ziduri de sprijin; camine si galerii pentru instalatii; proiecte de renovare structuri.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
PERI UP T 72 - schela pentru fatade cu cadrul T
 
PERI UP T 72 - schela pentru fatade cu cadrul T

Utilizarea acestui sistem se efectueaza sigur si eficient. Datorita protectiei de anti-cadere integrate in sistem, montatorul de schela lucreaza rapid si sigur pe orice suprafata de montaj - fara harnasamentul de protectie. Mana curenta pentru nivelul urmator este montata impreuna cu cadrul T fara alte accesorii. PERI UP T 72 este extrem de eficient: piesele componente usoare, montajul fara unelte si numarul redus de drumuri inutile cresc rentabilitatea, iar derularile simple si clare reduc costurile de montaj.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Cofrajul cu grinzi pentru pereti VARIO GT 24
 
Cofrajul cu grinzi pentru pereti VARIO GT 24

Cu cofrajul de pereti alcatuit din grinzi, dispunerea componentelor individuale ale sistemului pot fi liber alese. Astfel, cofrajul VARIO GT 24 poate fi adaptat oricarei geometrii si cerinte, de ex. pozitia ancoreleor sau in ceea ce priveste presiunea admisibila a betonului proaspat. Sistemul se utilizeaza ca solutie personalizata pe proiect atat in cazul constructiilor rezidentiale cat si in cazul celor industriale, culei si pile de pod, ziduri de sprijin, precum si pentru structurile la care se impun suprafete aparente de beton arhitectural.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Sistem de cofrare cataratoar SCS
 
Sistem de cofrare cataratoar SCS

Serveste ca structura de sustinere pentru cofrajul unilateral (fara ancoraje) sau cofrajul bilateral (cu ancoraje). Solicitarile date de presiunea betonului proaspat sunt transferate prin intermediul consolelor catre ancorele acestora, fixate in faza anterioara de betonare. Sistemul cu console cataratoare SCS se caracterizeaza printr-un grad inalt de rentabilitate, urmare a conceptului modular ce permite adaptarea la geometria si caracteristicile specifice proiectului. Unitati mari, manevrabile cu macara, urmare a capacitatii portante foarte mari a consolelor si a modului de dispunere a ancorajelor. Optimizare materiale cu acelasi cofraj si componente de sistem de la inceput, pe toate etapele de betonare. Suprafete de lucru sigure datorita adaptabilitatii platformelor la utilizarea in plan inclinat.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Categorii
Esafodaj, schela de protectie si ecran de protectie
Esafodaj, schela de protectie si ecran de protectie
Cofraj catarator, cofraj tunel, cofraj pentru poduri
Cofraj catarator, cofraj tunel, cofraj pentru poduri
Cofraj de perete
Cofraj de perete
Cofraj, schela
Cofraj, schela
Constructii
Constructii
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...