Construirea caselor pasive folosind ferestre si usi Internorm

Alegerea ferestrei pentru casa pasiva - partea 1 - Tocul

Ferestrele au un rol important pentru casele pasive. Cu seria de articole, Internorm intentioneaza sa dea o mana de ajutor pentru a afla care sunt considerentele care trebuie avute in vedere in cursul alegerii lor.

Utilizatorii estimeaza ca, 26% din consumul total de energie este utilizat pentru incalzire. Insa, in realitate consumul acesta ajunge la 53%, din acest motiv cel mai important este sa se constientizeze necesitatea de a economisi energia. O casa pierde de obicei 25-30% din caldura obtinuta, prin intermediul ferestrelor, aceasta valoare indica importanta etansarii termice a acestora.
Gradul de izolare al unei ferestre depinde de incastrarea in perete, de materialul tocului, de modul de articulare a ferestrei, de gradul de etanseitate si de calitatea acesteia. Capacitatea de izolare se caracterizeaza de obicei cu coeficientul de transfer al caldurii, cu asa numita "valoare U", cu cat aceasta valoare este mai mica, cu atat mai bine izoleaza fereastra.
La incastrarea in perete, cel mai important este sa se realizeze etanseitatea si in paralel sa se foloseasca o spuma PUR care isi mentine calitatile de fixare si izolare o durata lunga. Pentru asigurarea acestor cerinte trebuie prevenita difuzia, datorita faptului ca spuma poliuretanica isi pierde calitatile daca intra in contact cu umezeala. Ambele conditii pot fi indeplinite prin asa numita metoda RAL, care consta in utilizarea unei benzi de etansare lipite pe toc si rama. Aceasta solutie este folosita deocamdata numai de specialistii pregatiti. La imbinarea fereastrei cu peretele este importanta evitarea puntii termice, acest lucru se poate realiza prin unirea termoizolatiei exterioare cu tocul ferestrei.

De ce depinde gradul de izolare al tocului ferestrei?
  • Adancimea profilului - capacitatea de izolare creste in raport direct cu cresterea adancimii profilului. In zilele noastre, cea mai mare adancime a profilului, atat la ferestrele din material plastic cat si la cele din lemn/spuma/aluminiu/ este de circa 100 mm.
  • Material - cu toate ca materialul plastic si aerul inchis in profile precum si lemnul ca material de baza pentru tocuri are calitati izolatoare bune, pentru a raspunde cerintelor contemporane la ambele tipuri de material se utilizeaza spuma izolatoare ca material de instalare.
  • Numarul camerelor din profil - este o caracteristica ce trebuie avuta in vedere strict impreuna cu adancimea profilului. Multi argumenteaza cu numarul de camere in timp ce adancimea profilului nu creste, in acest fel capacitatea de izolare nu se imbunatateste.
  • Rigidizarea din otel - pentru a asigura stabilitatea dorita la ferestrele din material plastic este necesara o rigidizare din otel care, prin caracteristica sa de conductibilitate termica buna, poate slabi capacitatea de izolare a tocului. Cu substituirea acestui element metalic, gradul de izolare termica se imbunatateste. La ferestrele din material plastic problema se rezolva cu lipirea sticlei in toc, adica cu sistemul Internorm Fix-O-Round (sticla termoizolanta cu o stabilitate deosebita se lipeste de jur imprejur in tocul ferestrei fara insertii, cu ajutorul unei solutii de lipit elastice).
  • Numarul profilelor de etansare - produsele cele mai avansate au 3 garnituri de cauciuc fara intrerupere si din diverse materiale. Pentru ca toate cele 3 garnituri sa isi indeplineasca rolul (adica sa se loveasca de suprafata dorita), dar in acelasi timp fereastra sa poata fi inchisa si deschisa cu o putere medie, este nevoie de o precizie deosebita la productia si asamblarea ferestrelor, acest fapt devenind in ultimele decenii cunoscut de toti ca fiind o caracteristica distinctiva a firmelor conducatoare.
  • Constructia tehnologica actuala de varf atat la profilele de ferestre din material plastic cat si la cele din lemn o reprezinta structura sandwich, unde o spuma izolatoare rigida se intercaleaza intre toc si intre acoperirea exterioara din aluminiu, cu rol de protectie impotriva conditiilor meteorologice.
Conform celor amintite valoarea U la solutiile de varf pot fi de Uf=0,7-0,9 W/m²K.



In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre ferestrele Internorm, faceti clic pe pozele prezentate mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei Internorm Ablak Kft., folosind butonul corespunzator.
Stiri conexe
Construirea caselor pasive folosind ferestre si usi Internorm
Construirea caselor pasive folosind ferestre si usi Internorm
Alegerea ferestrei pentru casa pasiva - partea 3 - Confort
Construirea caselor pasive folosind ferestre si usi Internorm
Construirea caselor pasive folosind ferestre si usi Internorm
Construirea caselor pasive folosind ferestre si usi Internorm
Alegerea ferestrei pentru casa pasiva - partea 2 – Sticla si distantierul
Construirea caselor pasive folosind ferestre si usi Internorm
Categorii
Fereastra si usa din lemn-aluminiu
Fereastra si usa din lemn-aluminiu
Fereastra, usa, luminator, feronerie
Fereastra, usa, luminator, feronerie
Constructii
Constructii
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...