Tehnologia folosita la biroul Hoval pentru a crea un model autentic de eficienta energetica

Unitati de tratare a aerului, cazane si pompe de caldura Hoval

Acest nou sediu din Italia, a fost construit in numai sase luni, si este un model autentic de eficienta energetica, proiectat in conformitate cu cerintele Passivhaus si cu certificari de Cened A+, CasaClima din clasa A, Work & Life si protocolul Minergie.

Printre cele patru proiecte care au participat la licitatia din cadrul companiei Hoval, ideea unei structuri simple, minimaliste, realizata din otel si lemn a fost castigatoare. Casa Hoval este o cladire compacta cu separare functionala a depozitelor de birouri, cu fereste largi, incaperi luminoase si culori deschise, ce alterneaza - gri si rosu.
Nucleul acestei cladiri - gradina verde situata in interior, ne aminteste de misiunea ecologica continua a companiei Hoval. Gradina interioara este construita in conformitate cu cerintele specificate pentru a crea un microclimat intern optim, in care am integrat utilizarea eficienta a solutiilor oferite de Hoval. Odata ce pasim pragul acestui nou sediu, putem afirma ca "ne simtim ca acasa".

Design integrat
Comparativ cu activitatea traditionala de proiectare, care incepe cu arhitectura cladirii, apoi se ocupa de analiza instalatiilor, in acest caz, sinergia a fost folosita inca de la inceput. De exemplu, alegerea si analiza spatiului si orientarii sunt detalii functionale adaptate cerintelor eficientei energetice si confortului intern al microclimatului Casa Hoval.

Inainte de realizarea designului instalatiilor, Hoval a incercat sa construiasca cladirea in asa maniera incat sa optimizeze raportul dintre temperatura si umiditate, atat in timpul iernii cat si vara, pentru a preveni eventuale probleme care ar putea cauza temperaturi prea joase iarna si supraincalzire vara. Datorita acestui lucru, proiectul Casa Hoval nu a implicat multe ferestre orientate catre Sud, iar cladirile au fost in mod intentionat orientate catre Nord, Est si partial catre Vest, ceea ce ofera o mai mica expunere la soare in timpul verii. Daca nu au fi procedat in acest mod, ar fi aparut o nevoie esentiala pentru utilizarea aerului conditionat si a unei solutii de preventie a umiditatii, ceea ce ar fi suprasolicitat sistemul de instalatii. Avand in vedere faptul ca designul arhitectural a inclus conceptul de echilibru energetic, Casa Hoval a fost proiectata pentru a produce strict energia necesara, si nu de a acoperi deficientele unui design arhitectural necorespunzator.
Statie termica pe 3 nivele
Casa Hoval se diferentiaza de asemenea prin doua aspecte speciale: statie termica "la vitrina", unde toate echipamentele Hoval sunt expuse, cat si o sala climatica futuristica pentru cursuri de formare. Forta motrice a obiectivului Hoval este o statie termica, in care produsele Hoval sa fie expuse si perfect vizibile din exterior. Acestea sunt de asemenea folosite in scopuri practice, cum ar fi incalzirea cladirii, devenind simultana componenta a ciclului de invatare, pe care Hoval il ofera tuturor profesionistilor din domeniu. Este un detaliu functional care se refera la activitatea de baza a companiei si la pasiunea tehnologica ce caracterizeaza Hoval.

Pentru a incalzi si raci Casa Hoval au fost utilizate solutii tehnice eficiente: un iluminator incastrat in plafon alimentat direct de la statia termica. Pentru a asigura circularea aerului, au fost instalate sase unitati de ventilatie controlate mecanic- Hoval HomeVent Comfort FR-500 cu unitate de tratare a aerului. Instalarea panourilor solare Hoval UltraSol a fost realizata cu scopul de a produce apa calda menajera. Pe acoperisul Casa Hoval, o instalatie fotovoltaica asigura partial necesarul energetic. In depozit, au fost instalate sase echipamente DHV pentru ventilatie industriala.

Astfel, aceasta statie termica este de asemenea o instalatie ce furnizeaza caldura, cat si un sistem didactic-educational care este folosit la instructajul pentru utilizarea echipamentelor Hoval. Ideea acestei statii termale a venit ca urmare a aparitiei nevoii de a "atinge" solutiile oferite de compania Hoval si de a crea un soi de ciclu ce poate fi experimentat. Toate dispozitivele sunt conectate in reteaua de distributie. Cazanul Hoval Biolyt, ce foloseste peleti, utilizat pentru incalzire, este conectat la cazanul in condensatie UltraGas®. Alte solutii Hoval, ce utilizeaza diferite tehnologii de alimentare cu energie electrica pot fi de asemenea activate in scopul folosirii didactice.

Expunere pe scurt a diverselor solutii Hoval afisate pe statie termica Hoval:
  • Cazan Agrolyt®, ce utilizeaza ca sursa energetica lemnul
  • Biolyt, cazan pe peleti
  • UltraOil, cazan alimentat cu combustibil diesel cu continut scazut de sulf
  • UltraGas, cazan alimentat cu metan
  • TopGas, cazan mural in condensatie
  • Thermalia®, pompa de caldura ce utilizeaza surse regenerabile si ecologice (apa si pamantul)
  • Pdc Belaria®
  • Pdc Belaria® SRM, pompa ce utilizeaza energia din aerul atmosferic pentru incalzirea ambientala si producerea apei calde menajere
  • Pdc Belaria® SRM compact.
O astfel de statie termica nu are intr-adevar nimic standardizat in componenta sa. A fost esential sa se asigure integritatea sistemelor cu o inalta eficienta energetica, sisteme care sa fie capabile sa coopereze si sa comunice eficient intre ele. Hoval a acceptat cu entuziasm o provocare ambitioasa si a utilizat in acest scop cele mai valoroase cunostinte acumulate de-a lungul timpului. Compania a prezentat de asemenea si beneficiile suplimentare ale solutiilor oferite: calitate superioara, performanta tehnica si simplitate in utilizare si mentenanta.


In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre produsele Hoval, faceti clic pe pozele prezentate mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei Hoval Srl, folosind butonul corespunzator.
Produse mentionate in articol
Cazan de incalzire cu biomasa - peleti BioLyt (50-1600)
 
Cazan de incalzire cu biomasa - peleti BioLyt

Cazan pe peleti cu sistem de combustie pirolitic unic si gama de puteri in intervalul 50 - 160 kW. BioLyt este potrivit pentru introducerea in cadrul unui sistem de incalzire. Cu sistemul tehnologic Hoval, este posibil sa se implementeze sisteme complexe cu efort minim de proiectare: cascadarea a pana la 5 cazane pe peleti; sisteme bivalente prin utilizarea cazanelor existente pe; integrarea sistemelor solare.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Pompa de caldura Thermalia
 
Pompa de caldura Thermalia

Pompele de caldura Thermalia® sunt disponibile intr-o gama completa avand clasa de eficienta energetica A++ sau A+++, pentru case unifamiliale, case multi-familiale sau cladiri comerciale. In versiunea standard, echipamentele au temperatura pe tur de 60 - 62°C, iar in versiunea H au pana la 67°C. Gama de puteri variaza in functie de fiecare model de la 5,8 la 181,1 kW. Toate modelele sunt disponibile cu functie de racire pasiva. Doua trepte de putere determina o functionare optima, eficienta ridicata si durata mare de viata.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Cazan de pardoseala in condensatie cu gaz UltraGas (250D-2300D)
 
Cazan de pardoseala in condensatie cu gaz UltraGas (250D-3100D)

Cazan dublu din otel, compus din 2 cazane individuale de 125, 150, 200, 250, 300, 350, 400, 450, 500, 575, 650, 720, 850 sau 1000 kW. Camera de ardere din otel inoxidabil, tevi de fum din otel inoxidabil cu insrtie de profile de aluminiu-siliciu ti aluFer®, arzator cu preamestec, ventilator cu turatie variabila precum si comanda modulanta a arzatorului. Panou de comanda al cazanului TopTronic®T/U4.1 (UltraGas® (250D-700D)), TopTronic®T/U4.4 (UltraGas® (800-1700D)), TopTronic®T/U4.3 (UltraGas® (2000D)).

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Cazan mural in condensatie cu gaz TopGas combi
 
Cazan mural in condensatie cu gaz TopGas combi

Cazan de incalzire combi pe gaze TopGas® combi (21/18, 26/23, 32/28) pentru gaze naturale si gaz lichefiat. Cazanele de incalzire pe gaze Hoval pot fi montate si puse in functiune numai de catre specialisti, din acest motiv, aceste instructiuni se adreseaza specialistilor. Instalatiile electrice pot fi executate numai de catre electricieni. Intervale nominale de putere la 40/30°C si gaze naturale: TopGas® combi (21/18) 5,9 - 18,5 kW; TopGas® combi (26/23) 7,5 - 23,0 kW; TopGas® combi (32/28) 7,7 - 26,8 kW.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Cazan mural in condensatie cu gaz TopGas (30-60)
 
Cazan mural in condensatie cu gaz TopGas (30-60)

Cazan de incalzire pe gaz in condensatie TopGas® (30,35,45,50,60) pentru gaz natural sau gaz lichefiat. Cazanele murale de incalzire cu gaze TopGas® (30,35,45,50,60) dupa DIN 4702, DIN EN 483 si DIN EN 677 sunt proiectate si certificate drept generatoare de caldura cu temperatura admisibila a turului de pana la 85°C. Acestea sunt concepute pentru o functionare in regim redus pentru instalatiile de incalzire. Cazanele Hoval pe gaz pot fi montate si puse in functiune numai de catre specialisti, din acest motiv, aceste instructiuni se adreseaza specialistilor. Instalatiile electrice pot fi executate numai de catre electricieni. Intervale nominale de putere la 40/30°C si gaze naturale TopGas® (30) 6,8 - 30,1 kW; TopGas® (35) 6,8 - 35,0 kW; TopGas® (45) 11,1 - 45,0 kW; TopGas® (50) 12,8 - 52,9 kW; TopGas® (60) 12,8 - 60,7 kW.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Cazan mural in condensatie cu gaz TopGas (80)
 
Cazan mural in condensatie cu gaz TopGas (80)

Cazan mural in condensatie pe gaz Hoval TopGas® (80) cu tehnica de condensatie, schimbator de caldura din aliaj de aluminiu-siliciu rezistent la coroziune. Contine: manometru, presostat lipsa apa, senzor de gaze arse, aerisitor automat, arzator cu preamestec din inox, modulant cu controlarea raportului aer/gaz, aprindere automata, supraveghere flacara (ionizare), presostat lipsa gaz. Este necesar un debit minim de circulatie al apei in cazan. Cazan mural in condensatie pe gaz, montat in carcasa din tabla de otel vopsita in alb.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Categorii
Instalatie de climatizare roof-top
Instalatie de climatizare roof-top
Pompa de caldura
Pompa de caldura
Cazan mural pe combustibil lichid si gaz
Cazan mural pe combustibil lichid si gaz
Cazan de pardoseala pe combustibil lichid si gaz
Cazan de pardoseala pe combustibil lichid si gaz
Cazan pe combustibil solid
Cazan pe combustibil solid
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...