Jetrun a pus in functiune 3 sisteme de pompe de caldura geotermale cu R290 la sera USAMV Bucuresti

Jetrun, impreuna cu Euroklimat Italia a livrat si pus in functiune un sistem complex, format din 3 pompe de caldura cu capacitatea de racire de 70 kW si capacitatea de incalzire de 95 kW fiecare, pentru sera experimentala a Universitatii de stiinte Agronomice si Medicina Universitara Bucuresti.

Proiectarea de detaliu, montajul si automatizarea sistemului au fost asigurate de catre firma Engineering Project Development din Bucuresti.

Pompele Euroklimat EKO W 50 extrag sau cedeaza caldura in functie de anotimp intr-un camp de colectori geotermali verticali cu circuit inchis. Pentru suplimentarea capacitatii s-a prevazut in paralel un schimbator apa-aer tip dry-cooler Cabero de 200 kW.
Jetrun a pus un functiune 3 sisteme de pompe de caldura geotermale cu R290 la sera USAMV Bucuresti - Pompe Euroklimat EKO W 50
Jetrun a pus in functiune 3 sisteme de pompe de caldura geotermale cu R290 la sera USAMV Bucuresti - Pompe Euroklimat EKO W 50
Pompe Euroklimat EKO W 50

Pompele de caldura deservesc centrale pentru tratarea aerului (CTA) Wolf, cate doua in fiecare celula, cu functionare in recirculare, pentru asigurarea racirii si dezumidificarii pe timp de vara si incalzirii pe timp de iarna.

Pe timp de vara pompele de caldura furnizeaza agent termic la 2°C catre doua baterii de racire in fiecare CTA. Pentru atingerea temperaturii si umiditatii relative optime, aerul este ulterior reincalzit intr-o baterie de incalzire, alimentata cu apa calda de pe circuitul secundar al pompei de caldura, reutilizand astfel caldura extrasa din spatiul deservit.

Sistemul instalat va permite in permanenta accesul la agent termic cald sau rece, atat iarna cat si vara, in functie de necesitatile de climatizare in cadrul programelor de cercetare ce se vor desfasura in aceste unitati de productie agricola experimentala.

In perioada urmatoare instalatia va fi testata in diverse scenarii de lucru, in functie de necesitatile experimentelor desfasurate in sera. Deja observam in functionare atingerea si depasirea parametrilor de selectie, in special atingerea unor diferente de temperatura mari intre primar si secundar, capacitate specifica agentului R290.

Jetrun a pus un functiune 3 sisteme de pompe de caldura geotermale cu R290 la sera USAMV Bucuresti - Colectori geo
Jetrun a pus in functiune 3 sisteme de pompe de caldura geotermale cu R290 la sera USAMV Bucuresti - Colectori geo
Colectori geo

Proiectul se inscrie in eforturile de reducere a dependentei de sursele clasice de climatizare a instalatiilor agricole si reducere a costurilor cu energia primara, cu efect pozitiv asupra mediului, permitand ulterior replicarea solutiei si in alte locatii, inclusiv in practica.

Agentul frigorific folosit este R290 (propan), agent frigorific natural, monocomponent, cu impact redus asupra mediului (coeficient GWP - global warming potential subunitar). Astfel, solutia propusa de Euroklimat contribuie la decarbonizarea economiei si reducerea consumului de energie primara.

Pentru aplicatii industriale si comerciale cu R290, Jetrun EnergoEco ofera intreaga gama de pompe de caldura si chillere Euroklimat aer-apa sau apa-apa cu puteri pana la 700 kW per unitate, cascadabile.

Pentru utilizatorii rezidentiali, Jetrun ofera gama de pompe de caldura aer-apa monobloc Wolf CHA sau CHC de 7, 10 sau 16 kW, capabile sa dezvolte temperaturi pe tur de pana la 60°C, adaptate climei din Romania.

Produse mentionate in articol
Centrale de tratare aer Wolf KG Top Centrala de tratare aer Wolf KG Top Hygiene Centrala de tratare aer Wolf KG Flex Centrala de tratare aer Wolf CKL Pool
 
Centrale de tratare a aerului Wolf
8 produse

Centralele de tratare a aerului Wolf sunt fabricate exclusiv in Germania, producatorul asigurand un timp de livrare extrem de scurt si o plaja de optiuni maxima. Centralele de tratare a aerului Wolf functioneaza cu orice centrala termica sau chiller, inclusiv cu pompa de caldura si sunt certificate ISO, TUV, respectiv sunt produse si in varianta ATEX sau Hygiene pentru medii sterile.

8 produse
Brosura
CAD
Vezi detalii
Card produs
Pompe de caldura reversibile aer-apa Euroklimat Hera Chillere Euroklimat
 
Sisteme de racire Euroklimat cu propan
2 produse

Producatorul italian Euroklimat ofera sisteme chiller si pompe de caldura aer-apa, gama Hera, cu functionare pe baza de propan si puteri intre 35 kW si 190 kW, precum si pompe de caldura apa-apa de pana la 800 kW.

2 produse
Brosura
Vezi detalii
Card produs
Aeroterma ATEX Wolf LH Aeroterme cu agent termic Wolf TLH / TLH-K Aeroterme cu agent termic Wolf TLH-K Aeroterma electrica Wolf LH-EC
 
Aeroterme Wolf
4 produse

Aerotermele Wolf sunt fabricate exclusiv in Germania, clientul beneficiind atat de calitatea germana recunoscuta, cat si de un timp de livrare foarte rapid. Aerotermele industriale Wolf sunt ideale pentru spatii comerciale sau in spatii de birouri (gama TLHD), dar se pot adapta perfect la cele mai dure conditii de exploatare. Gama de aeroterme industriale Wolf este una dintre cele mai flexibile, oferind posibilitatea de a selecta tipul de agent termic, tipul de schimbator de caldura, ventilatorul si accesoriile. Aerotermele industriale Wolf sunt disponibile si in varianta pentru medii explozive, ATEX. Pot fi livrate cu sau fara carcasa in orice culoare RAL.

4 produse
Brosura
Vezi detalii
Card produs
Categorii
Agregate de racire, camere frigorifice
Agregate de racire, camere frigorifice
Termoventilator
Termoventilator
Pompa de caldura
Pompa de caldura
Incalzire pentru hale
Incalzire pentru hale
Instalatie de conditionare si de racire a aerului
Instalatie de conditionare si de racire a aerului
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...