Echiparea centrului de date modern M247 din Bucuresti, cu solutii integrate de electroalimentare

Echiparea centrului de date modern M247, cu solutii integrate de electroalimentare

M247 este unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii de colocare din lume, ce opereaza in peste 50 de centre de date pozitionate strategic, incluzand principalele capitale financiare ale lumii precum: Londra, Singapore, Zürich, Frankfurt, New York si Tokyo. Compania britanica activeaza pe piata din Romania inca din anul 2015, atunci cand a inaugurat in Bucuresti primul sau centru de date international Tier-3. Din acel moment business-ul M247 din Romania s-a dezvoltat continuu, asa aparand nevoia construirii unui al doilea centru de date.

Industria centrelor de date a cunoscut o dezvoltare considerabila in ultimul deceniu, iar perspectivele sunt inca si mai optimiste. Se anunta investitii majore pe piata europeana in noi centre de date, insa dezvoltarea unor facilitati pe piete emergente, asa cum este cea din Romania, nu este lipsita de provocari.

M247 si-a propus sa construiasca noul centru de date din Romania cat se poate de eficient din toate punctele de vedere, astfel ca a urmarit sa contracteze solutii integrate pentru echiparea lui.

Provocarea EATON a constat in construirea acestei solutii integrate de electroalimentare a unui centru de date modern, furnizand solutii si echipamente usor de integrat, care sa asigure continuitatea serviciilor oferite de catre M247 dupa punerea in functiune.

Principalele beneficii anticipate de beneficiar prin implementarea acestui proiect au fost:

  • Consultanta in alegerea celei mai bune solutii pentru alimentarea centrului de date
  • O solutie integrata eficienta si pregatita pentru viitoare upgrade-uri
  • Posibilitatea de monitorizare si control de la distanta
  • Fiabilitate si functionare continua chiar si in cazul unor defectiuni
  • Suport service si interventie rapida.

Avand experienta unei colaborari foarte bune cu M247 la primul centru de date al companiei din Romania, acolo unde EATON a furnizat mai multe tipuri de echipamente conform cu specificatiile beneficiarului, de aceasta data a mers mai departe si a venit cu o solutie completa si integrata de echipare.

La baza solutiei stau doua UPS-uri (uninterrupted power system) 93PMG2 de 200kW.

Tehnologia Hot Sync
Tehnologia Hot Sync

Avantajele acestei solutii sunt eficienta crescuta, de 96,7% la 50% incarcare, tehnologia Hot Sync, care permite functionarea in dubla conversie chiar si in cazul unei defectiuni in partea de comunicatie, dar si modulele de putere Hot swappable, EnergyAware ready, care pot sa echilibreze producerea si consumul de energie electrica, crescand astfel randamentul surselor regenerabile. Contractul de service asigura SLA si monitorizare de la distanta 24/7 Cyber Secured.

Unitatile de distributie a energiei in rack ePDU
Unitatile de distributie a energiei in rack ePDU

Unitatile de distributie a energiei in rack (ePDU) ofera posibilitatea inlocuiri modulului de comunicatie fara intreruperea alimentarii cu energie a consumatorilor, iar energia consumata este masurata cu acuratete ridicata ± 1%, facturarea ulterioara fiind foarte precisa.

Echiparea centrului de date modern M247, cu solutii integrate de electroalimentare
Echiparea centrului de date modern M247, cu solutii integrate de electroalimentare

De asemenea, tablourile de distributie sunt proiectate din prima zi pentru asigurarea selectivitatii si upgrade-urilor ulterioare de putere. Astfel, necesarul de putere poate fi crescut prin adaugarea unui UPS nou in sistem, fara modificari in tablourile electrice.

EATON a oferit nu doar o solutie integrata de electroalimentare a centrului de date M247, ci un pachet complet.

Pe langa echipamentele propriu-zise ce echipeaza acest nou centru de date operat de M247 in Romania, specialistii EATON au fost in contact direct cu beneficiarul inca din momentul in care a aparut aceasta nevoie.

La fel de importante ca echipamentele folosite, unele dintre ele ingloband tehnologii patentate EATON, a fost expertiza inginerilor EATON si consultanta oferita constant. Aceasta solutie completa de electroalimentare a centrului de date M247 a aparut in urma discutiilor constante si a multiplelor cai propuse pentru fiecare nevoie punctuala.

EATON a reusit sa raspunda astfel nevoilor unei companii de top din acest segment pe un produs foarte complex si in continua dezvoltare, oferind echipamentele, consultanta si posibilitatea upgrade-ului ulterior in cea mai eficienta maniera pentru beneficiar.

Adoptand si implementand solutia integrata si completa de electroalimentare pentru centrul de date propusa de EATON, partenerul M247 a obtinut suportul si echipamentele necesare pentru o functionare continua si sigura.

"Gama larga de produse si compatibilitatea acestora ne-au permis dezvoltarea chiar peste nivelul propus initial si am crescut in acest fel rezilienta intregului sistem fara impact asupra serviciilor furnizate clientilor nostri pe parcursul operatiunilor. Am beneficiat intotdeauna de suport si consiliere rapida in privinta produselor necesare. Desi conditiile pietei globale au devenit impredictibile in ultima perioada, EATON a fost un partener cu care am putut realiza la timp toate proiectele propuse. Din perspectiva noastra am beneficiat de produse de calitate la preturi competitive." Teodor Frichias, Data Centre Platforms & Facilities Manager.

Produse mentionate in articol
Sistem autonom de testare si monitorizare Eaton CGLine+
 
Sistem autonom de testare si monitorizare Eaton CGLine+

CGLine+ este un sistem de control si monitorizare pentru iluminatul de urgenta si semnele de iesire, care ofera functii automate si teste de durata inregistrate intr-un jurnal, asigurand conformitatea pentru managerii de cladiri, fara deranjul si costurile asociate testarii fiecarui corp de iluminat. Un server web integrat permite controlul sau monitorizarea in mod convenabil pentru toate corpurile de iluminat CGLine+ conectate, de la orice computer conectat la internet, cu un browser web standard si fara software special. Functii de control avansate, cum ar fi modurile de blocare, repaus si oprire, care au un impact pozitiv asupra duratei de viata a corpului de iluminat, a gestionarii zilnice si consumului de putere al instalatiei. In plus, functiile de accesibilitate crescuta si evacuare adaptiva permit cai de evacuare mai sigure pentru ocupantii cladirilor. Este disponibila o gama completa de controlere CGLine+, in functie de dimensiunea instalatiei de iluminat de urgenta, asigurand gradul maxim de siguranta, intretinere imbunatatita si costuri de functionare reduse.

BIM
Brosura
BIM
Vezi detalii
Card produs
Gama de intreruptoare automate Eaton PKZ si DIL cu tehnologie Push-in Intreruptor automat electronic Eaton PKE pentru protectia motorului Tablou de comanda Eaton cu borne de tip “Push-in”
 
Solutii Eaton cu Push-in pentru control si comanda a motoarelor
3 produse

Intreruptor automat Eaton PKZ si DIL de protectie a motorului, intreruptor automat electronic Eaton PKE pentru protectia motorului, tablou de comanda Eaton cu borne de tip “Push-in”.

3 produse
Brosura
Vezi detalii
Card produs
Corpuri de iluminat de siguranta autonome Eaton RoundTech MR SEO
 
Corpuri de iluminat de siguranta autonome Eaton RoundTech MR SEO

Corpurile de iluminat RoundTech permit instalarea rapida si usoara a iluminatului de urgenta cu ajutorul uneltelor circulare standard pentru orice dimensiune a orificiilor, de la 64 mm pana la 78 mm. In mod esential, capacitatea sa inovatoare de solutie unica eFocus face ca RoundTech sa poata fi configurat instantaneu atat pentru rutele de evacuare, cat si pentru zonele antipanica, simplificand comenzile si modificarile de ultim moment si reducand erorile. Datorita bateriilor ecologice cu litiu si a motorului de lumina cu temperatura joasa, RoundTech este disponibil in variantele 150 lm, 200 lm si 400 lm si in optiunile Low Bay pentru instalare la o inaltime de pana la 9 m, oferind o distanta de pana la 24 m la o inaltime de 3 m, plus o versiune High Bay pentru o inaltime de pana la 12 m. LED-urile din cadrul RoundTech, alaturi de dispozitivele de testare si monitorizare automate (folosind versiunile CGLine+) reduc semnificativ costurile de operare si intretinere ale instalatiei.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Controler cu ecran tactil Eaton xComfort
 
Controler cu ecran tactil Eaton xComfort

Room Controler-ul cu ecran tactil a fost conceput special ca unitate de control locala a incaperilor, pentru vizualizarea si controlul temperaturii si umiditatii dintr-o incapere. Afisajul sau tactil cu functia de iluminare a fundalului ofera o interfata intuitiva pentru utilizare zilnica. Poate functiona autonom, avand grija de reglarea temperaturii, sau ca element secundar local pentru un dispozitiv inteligent, de ex. Smart Home Controler-ul xComfort.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Dispozitiv de detectie a arcului electric Eaton AFDD+
 
Dispozitiv de detectie a arcului electric Eaton AFDD+

Dispozitivele automate pentru detectia defectelor de arc electric AFDD+ de la Eaton ofera o solutie completa de protectie impotriva incendiilor declansate de defectele de arc electric. Imbunatateste in mod semnificativ siguranta in ceea ce priveste incendiile electrice din casa. Prin monitorizarea electronica continua a cablului, dispozitivul detecteaza defectiunile de arc electric si declanseaza automat pentru a preveni incendiile electrice rezidentiale. In acelasi timp, elimina in mod convenabil necesitatea existentei a trei dispozitive de protectie separate. Acest dispozitiv multifunctional combina functiile de protectie ale unui intreruptor automat de curent rezidual, a unui intreruptor automat modular si a unui intreruptor de defect de arc electric pentru a proteja impotriva socurilor electrice, a supracurentului, precum si a scurtcircuitului sau a defectiunilor de arc electric in cablurile de alimentare. Acest lucru ofera electricienilor un instrument mai eficient pentru a asigura siguranta clientilor, punand la dispozitie un intreruptor de defect de arc electric de ultima generatie care respecta, de asemenea, pe deplin toate normele aplicabile.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
UPS Eaton 93PM G2
 
UPS Eaton 93PM G2

UPS-ul Eaton 93PM G2 combina protectia, securitatea si continuitatea afacerii intr-un design flexibil, eficient, rentabil, modular si scalabil. Cu cea mai mare disponibilitate posibila si cel mai mic TCO din clasa lui, a doua generatie a UPS-ului trifazat 93PM este solutia perfecta pentru operatorii centrelor de date de colocare si pentru organizatiile care doresc sa creasca protectia energetica si capacitatea in paralel cu cererea primita de companie.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
UPS Eaton 9E
 
UPS Eaton 9E

Eaton 9E cu topologie on-line cu dubla conversie asigura protectie la un pret accesibil, cu o structura compacta, dar rezistenta. Acest UPS este alegerea ideala pentru aplicatii industriale, medicale, din tehnologia informatiilor (IT) si pentru telecomunicatii. Pe interfata LCD, se obtin informatii clare despre starea UPS-ului, precum si masuratori (nivel de sarcina, nivel de baterie, tensiune de intrare/iesire si frecventa), toate pe un singur ecran. Timpul de functionare poate fi extins prin adaugarea a pana la 4 module externe de baterii (EBM). Pentru timp de functionare mai mare, sunt disponibile si modele XL cu supercharger intern, de 3 kVA, 10 kVA si 20 kVA.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Intreruptor automat in carcasa turnata Eaton Power Defense
 
Intreruptor automat in carcasa turnata Eaton Power Defense

Intreruptoarele automate in carcasa turnata Power Defense de la Eaton sunt ideale pentru sistemul de distributie a energiei. Sunt concepute sa corespunda necesitatilor de siguranta ale aplicatiilor dvs. Intreruptoarele automate in carcasa turnata Power Defense pot distribui, comuta si controla sigur si fiabil energia electrica pentru constructiile comerciale de dimensiuni mari si mici. Prezinta o conceptie de protectie inovatoare si ofera functii de semnalizare si de diagnosticare a defectiunilor.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
UPS Eaton 5E
 
UPS Eaton 5E

Eaton 5E este un UPS line-interactive esential, care ofera o protectie eficienta din punct de vedere al costurilor si fiabila impotriva intreruperilor de alimentare cu energie electrica si impotriva calitatii necorespunzatoare a acesteia. Datorita dimensiunilor sale mici, 5E poate fi instalat cu usurinta, fie intr-un mediu de afaceri, fie acasa. Cu putere nominala de la 500 VA la 2000 VA, UPS-ul Eaton 5E ofera autonomie din baterii si reglarea tensiunii pentru o gama larga de dispozitive. Functionalitatea plug-and-play a UPS-ului 5E permite inceperea asigurari rezervei pentru echipament imediat dupa despachetare. Integrare automata cu Windows, Mac si Linux cu o simpla conexiune la un port USB (doar pentru modelele USB).

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Categorii
Sursa neintrerupta de alimentare (UPS)
Sursa neintrerupta de alimentare (UPS)
Sistem de control iluminare si sistem telecomanda
Sistem de control iluminare si sistem telecomanda
Iluminat de siguranta, lampa de semnalizare
Iluminat de siguranta, lampa de semnalizare
Intreruptor, disjunctor, intreruptor diferential
Intreruptor, disjunctor, intreruptor diferential
Cofret, dulap de distributie
Cofret, dulap de distributie
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...