proidea.ro catalog online de informatii produse

VENTUS Compact - noua linie de unitati de tratare a aerului de la VTS


2018. iunie 22.

Unitatile sunt disponibile in doua stiluri, fie suspendate pe tavan, fie montate pe podea

VTS are placerea de a introduce noua linie de unitati compacte de tratare a aerului sub numele de VENTUS Compact.

Principalele caracteristici distinctive ale liniei de produse noi sunt:
 • structura solida cu dimensiuni compacte
 • sistem de recuperare a energiei de inalta eficienta
 • economie de energie si motoare EC silentioase din clasa IE4+
 • durata de viata minima Filtre de aer Mini-Pleat
 • sisteme avansate de control si circuite de putere, care sunt pre-instalate si configurate de producator.
Unitatile sunt disponibile in doua stiluri, fie suspendate pe tavan, fie montate pe podea.


Recuperarea energiei
Toate unitatile de tratare a aerului VENTUS Compact respecta prevederile directivei KE 1253, cunoscut sub numele de EcoDesign. Conformitatea cu regulamentul a fost indeplinita prin aplicarea sistemelor de recuperare a energiei care ajung pana la 92% (unitati suspendate) si pana la 86% (pentru cele montate pe podea).
Unitatile suspendate au fost echipate cu recuperatoare hexagonale cu randament ridicat, cu un by-pass suplimentar pentru protectia impotriva inghetului. Recuperatorul prevede recuperarea pe timp de vara si de iarna de energie care se transfera de la fluxul de aer de evacuare la fluxul de aer furnizat, asigurand o separare excelenta intre fluxuri (fara contaminare incrucisata).
La unitatile de tratare a aerului montate pe podea, au fost utilizate recuperatoare rotative cu eficienta ridicata, cu un motor EC. Acest recuperator rotativ asigura recuperarea energiei cu recuperare latenta a caldurii in toate anotimpurile.
Transferul natural de umidificare a rotii rotative imbunatateste semnificativ calitatea aerului furnizat in timpul iernii, prevenind uscarea excesiva a aerului in procesul de incalzire. In sistemele cu umidificare a aerului, aplicarea sistemelor de recuperare a energiei pe roti rotative reduce semnificativ costul de umidificare. Sistemul de automatizare previne inghetarea rotii rotative in timpul iernii si optimizeaza eficienta recuperarii energiei prin masurarea aerului care trece prin schimbator si reglarea usoara a vitezei de rotatie a rotorului, precum si prin mijloace suplimentare de gestionare a fluxului de aer. Miscarea schimbatorului rotativ se bazeaza pe motoare EC, a caror eficienta este in esenta constanta, indiferent de setarile de revolutie.
In majoritatea aplicatiilor, nu apare condensul din partea rotii, ceea ce reprezinta un beneficiu suplimentar, in special pentru unitatile instalate in exterior.

Motoarele EC
Seturile de ventilatoare au fost echipate cu motoare EC de inalta eficienta cu o clasa de economisire a energiei care depaseste cu mult cerintele privind eficienta motorului cu clasa IE4.

Cele mai importante avantaje ale motoarelor EC includ:
 • control usor
 • transformarea energiei electrice foarte eficiente in putere mecanica
 • in esenta, eficienta ridicata constanta, intr-o gama larga de revolutii
 • dimensiuni mici ale cadrelor
 • operare silentioasa.
Filtre Mini-Pleat
Tehnologia Mini-Pleat reprezinta o noua abordare a designului si fabricarii filtrului de aer. Aceasta schimbare a designului asigura o suprafata de filtrare mult mai mare, care permite o absorbtie echivalenta cu aceeasi suprafata ca si cea ocupata de filtrele cu panouri traditionale. Filtrele sunt compuse din microfibre ultra-subtiri, care sunt acoperite de un liant special, condensat. Bilele de aderenta asigura uniformitatea fluxului de aer si a rezistentei filtrului. Filtrele Mini-Pleat au fost testate si proiectate pentru aplicatii in sistemele de ventilatie care necesita filtrare de la medie pana la inalta eficienta, cum ar fi: spitale, centre de sanatate, institutii de invatamant, fabrici de microprocesoare si multe altele. Un filtru Mini-Pleat se caracterizeaza printr-o durabilitate mult mai mare decat cea traditionala.

Ca standard, echipamentele sunt echipate cu urmatoarele filtre Mini-Pleat:
 • pe partea de introducere - in clasa EU 7
 • pe partea de evacuare - in clasa EU 5.
Optional exista un filtru suplimentar de aer in clasa EU9.
Automatizare integrata multifunctionala
Unitatile compacte de tratare a aerului sunt livrate cu cabluri din fabrica cu sisteme de control pre-instalate si preconfigurate conform aplicatiei indicate de instrumentul de selectie CCOL4.
Singurele elemente care necesita instalare completa sunt componentele sistemului de control legate de functiile suplimentare de tratare a aerului, de asemenea senzorii de temperatura pentru conducte si dispozitivele de actionare. Clapetele de aer nu sunt montate din fabrica pe unitati, ceea ce ofera clientului posibilitatea de a alege cea mai buna locatie de montare. De asemenea, in cazul functiilor suplimentare de tratare a aerului adaugate la unitatea principala, clapeta poate fi instalata in aval de ultima componenta.
Toate componentele sursei de alimentare sunt conectate prin intermediul jonctiunii montate din fabrica pe peretele exterior al AHU.
La amplasarea comenzilor in interiorul carcasei se obtine spatiu suplimentar, care in solutii traditionale trebuie sa fie rezervat pentru statiile de alimentare si de control.

In afara de algoritmii de baza pentru controlul si protectia functionarii unitatii de tratare a aerului, comenzile instalate asigura, de asemenea:
 • monitorizarea continua a contaminarii filtrelor
 • masurarea electronica si reglarea automata a performantei, adica functia care adapteaza puterea ventilatorului la cerintele sistemului
 • mentinerea nivelurilor de functionare a ventilatoarelor, indiferent de nivelul de contaminare al filtrului si de nivelul de deschidere al clapetei de by-pass
 • un algoritm dinamic de prognozare a starii de congelare si, prin urmare, extinderea operatiunii de recuperare in intervalul de temperaturi scazute
 • adaptarea punctului operational al ventilatorului la nevoile reale ale sistemului de ventilatie
 • comunicare cu sistemele BMS
 • vizualizarea functionarii unitatii de tratare a aerului cu ajutorul unui browser de internet.
Unitati de tratare aer suspendate compacte
Domeniul de aplicare al seriei tip de unitati suspendate de tratare a aerului acopera 5 unitati cu o capacitate cuprinsa intre 250 m³/h si 3.300 m³/h.
Unitati de tratare aer compacte de pardoseala
Domeniul de aplicare al seriei de tipuri de unitati de tratare a aerului de pardoseala acopera 8 unitati cu o capacitate cuprinsa intre 840 m³/h si 16.500 m³/h.


In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre unitatile de tratare a aerului de la VTS VENTUS Compact, faceti clic pe poza prezentata mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei VTS Romania Srl, folosind butonul corespunzator.
 

Produs
Unitati de tratare a aerului de la VTS Ventus Compact

Unitati de tratare aer suspendate compacte
Domeniul de aplicare al seriei tip de unitati suspendate de tratare a aerului acopera 5 unitati cu o capacitate cuprinsa intre 250 m³/h si 3.300 m³/h. Un bloc compact cuprinde: recuperarator hexagonal cu randament ridicat, cu o functie de by-pass care protejeaza schimbatorul impotriva inghetului; sisteme de ventilatoare silentioase cu motoare EC, cu clasa de economisire a energiei IE4 +; filtre de aer Mini-Pleat foarte absorbante cu clasa de filtrare UE7 pe partea de introducere si EU5 pe partea de evacuare; controlere avansate din construc?ie care permit monitorizarea, protectia si optimizarea performan?elor unitatii. Inaltimea mica a dispozitivelor ar trebui luata in considerare, deoarece permite montarea flexibila a dispozitivului. Unitatile suspendate sunt oferite pe baza blocurilor functionale si a functiilor suplimentare, cum ar fi: un filtru de aer EU9, un incalzitor de apa si electric, un racitor de apa cu expansiune directa precum si un amortizor de zgomot si sectiune goala.
Unitati de tratare aer compacte de pardoseala
Domeniul de aplicare al seriei de tipuri de unitati de tratare a aerului de pardoseala acopera 8 unitati cu o capacitate cuprinsa intre 840 m³/h si 16.500 m³/h. Un bloc compact consta, printre altele, in: un recuperator rotativ foarte eficient, cu unitate bazata pe un motor EC de clasa IE4 +; ventilatoare silentioase cu motor EC cu clasa IE4 +; filtre de aer Mini-Pleat foarte absorbante cu clasa de filtrare EU7 pe partea de introducere si EU5 pe partea de evacuare; sistemul incorporat de automatizare avansata de control si protectie, cu functia de optimizare a functionarii dispozitivului.


Firma
Sediu: RO-060028 sector 6, Bucuresti, Str.Splaiul Independentei nr.287, et.4
Telefon: +40 31 425 4455
Fax: +40 31 425 4456
E-mail:
Web: www.vtsgroup.ro
Web: www.vtsgroup.com
Cosmin Radulescu
director general +40 73 454 4123
   
   
   
   
VTS isi are inceputurile in Polonia, fiind la origini un consortiu olandezo-polonez. Din 1989, VTS evolueaza si isi extinde aria de acoperire in Europa de Sud-Vest, cu predilectie, deschizand birouri si in China, Dubai sau India. In prezent, functioneaza 54 de birouri VTS in toata lumea, deservind un numar de 14 tari, de pe 4 continente.
VTS este reprezentata in Romania din 2008, punand la dispozitia clientilor de pe piata romaneasca o echipa de vanzari profesionista, departament de Logistica si Operatiuni, Service pentru asigurarea garantiei, dar si aplicatiilor speciale.
Denumiri marca: VTS
Stire
VTS BIM - O noua abordare a modelelor digitale ale unitatilor de tratare a aerului
2017.06.08    
Module de pompare – o noua optiune in oferta VTS
2016.08.11    
Alte stiri in categoria de produse Centrala modulara de tratare a aerului
Alte stiri in categoria de produse Tehnologie de ventilatie
Alte stiri in categoria de produse Instalatii mecanice
Cuvinte cheie:  vts  ventus  compact  suspendat  suspendate  vertical  verticale  podea  unitate  unitati  tratare  aer  motor  ec  ecodesign  eco  design  filtru  filtre  mini-pleat  mini  pleat  vvs005s  vvs010s  vvs015s  vvs020s  vvs025s  vvs021c  vvs030c  vvs040c  vvs055c  vvs075c  vvs100c  vvs120c  vvs150c