VTS BIM - O noua abordare a modelelor digitale ale unitatilor de tratare a aerului

Un generator dinamic de unitati de tratare a aerului, in orice configuratie

In epoca micsorarii timpului de implementare a investitiilor si a popularitatii crescande a livrarii componentelor in sistemul "Just in Time", precum si cu constientizarea tot mai mare a nevoii de economisire a energiei, necesitatea de a optimiza costurile de investitii, a aparut o accelerare a investitiilor, precum si necesitatea de a accelera implementarea intregului proces de proiectare si implementare a investitiilor. Instrumentele si programele IT sunt indispensabile aici.

Modelarea informatiilor asupra cladirilor (BIM) poate fi definita ca o combinatie inteligenta a mai multor informatii intr-un singur loc, intr-un singur model digital. BIM nu este altceva decat o reflectare digitala a proprietatilor fizice si functionale ale intregului obiect si a instalatiilor sale specifice sau a componentelor utilizate.

Exista multe programe disponibile pe piata, oferind clasa BIM. Urmatoarele pot fi listate aici: Autodesk Revit, Graphisoft ArchiCAD, BIMVision, Nemetschek Allplan, Nemetschek Vectorworks, Tekla Structures si SketchUp.

In ramura MEP (mecanica, electrica si sanitara), modelele din formatul RFA (Revit) par a fi cele mai populare. Acest format de fisier permite dezvoltarea unui model numeric digital parametric al cladirii, astfel incat este posibila efectuarea unor analize diverse (de exemplu, sursa de alimentare, rezistenta, intretinere etc.), ceea ce duce la optimizarea investitiei inainte ca lucrarile de constructie sa inceapa. Analizele sunt mai precise si mai fiabile, cu cat sunt mai precise datele si parametrii definiti in model. Prin urmare, intreaga industrie de proiectare se straduieste sa se asigure ca numai bibliotecile furnizate de producatorii de echipamente sunt utilizate, deoarece contin un set de parametri care caracterizeaza componentele individuale ale instalatiei si ale instalatiilor acesteia.

Bibliotecile producatorilor
Din ce in ce mai multi producatori furnizeaza modele digitale ale produselor lor. De obicei, sunt doar exemple de modele sau modele care contin parametri de functionare nominali de baza, prin exemplificarea modului de conectare a acestora la conectorii de instalare. Aceste modele reprezinta o solutie buna in cazul dispozitivelor destul de simple.
Imaginea 1. Procesul de configurare a unitatilor de tratare a aerului Ventus
in programul de selectie ClimaCAD OnLine 4.0


Modele digitale ale unitatilor de tratare a aerului VTS
Aplicarea unitatilor de tratare a aerului care coopereaza cu sistemul de conducte de aer este legata de necesitatea de a proiecta un sistem adecvat pentru intreaga cladire si specificarea utilizarii prevazute a camerelor specifice deja la inceputul proiectului.

Adesea se intampla ca ipotezele initiale sa evolueze in timpul proiectului. Se schimba conceptele de distributie a sistemelor hidraulice, electrice si a aerului, impreuna cu modul de conectare la instalatia de tratare a aerului.

In astfel de cazuri, bibliotecile statice de productie ale dispozitivelor contin parametri care sunt depasiti (nu dupa modificari), care, pe de alta parte, nu asigura date actualizate in schimbul de date cu mai multe ramuri. Bibliotecile pot fi modificate manual, dar acest proces este extrem de consumator de timp si cu risc de erori.
Imaginea 2. Modelarea conductelor de tratare a aerului
care ies din unitatea Ventus
Imaginea 3. Un exemplu de modelare a conectorilor hidraulici
intr-o unitate de tratare a aerului Ventus

Pentru a raspunde acestor nevoi, VTS a creat posibilitatile de generare a modelelor digitale ale modelelor de tratare a aerului Ventus on-line. Acest lucru este posibil datorita implementarii unui nou instrument de selectie ClimaCAD OnLine 4.0, care contine generatorul de fisiere RFA.

Obiectele generate contin conectorii parametrizati:
  • aer
  • cele hidraulice
  • cele sanitare
  • cele electrice.
Precum si datele complete dimensionale, zona de intretinere a dispozitivului si zona de service (reparare). Parametrii conectorilor sunt prezenti atat in unitati metrice, cat si in unitati imperiale, in functie de preferintele utilizatorului. Fiecare conector poate fi utilizat in modul presetat sau calculat fara pierderea datelor.

Obiectul nou poate fi generat in doar cateva minute.

Imaginea 4. Un exemplu de zona de service a
unitatii de tratare a aerului Ventus


Modele digitale de perdele de aer Wing si incalzitoare de aer Volcano.
VTS ofera de asemenea modele digitale de perdele de aer Wing si incalzitoare de aer Volcano. Modelele contin conectori electrici si hidraulici parametrizati. Familiile sunt construite intr-o maniera care sa permita proiectantului o selectie intuitiva a instalarii corecte, fie verticala sau orizontala, impreuna cu prezentarea gamei de fluxuri de aer. Parametrul oricarui unghi de inclinare al unui incalzitor de aer in raport cu planul orizontal este disponibil in cazul incalzitoarelor de aer Volcano. Un flux de aer adecvat a fost definit pentru orice pozitie a functionarii dispozitivului. Vizualizarea fluxului de aer permite proiectantului sa distribuie dispozitivele intr-un mod care sa asigure indeplinirea criteriilor de proiectare.
Imaginea 5. Aplicatia familiei Volcano in proiect
Imaginea 6. Aplicatia familiei Wing in proiect

Eliberarea asa-numitelor familii pentru mediul Autodesk Revit de VTS faciliteaza proiectarea agentiilor pentru modelarea acestor instalatii pe baza utilizarii aceleiasi platforme. In prezent, generatorul on-line este o solutie unica in mediul BIM. Permite generarea unui model de unitate de tratare a aerului Ventus practic in cel mai scurt timp, in orice configuratie si cu parametri.


In cazul in care doriti sa aflati mai multe detalii despre modelarea digitala a unitatilor de tratare a aerului VTS BIM, faceti clic pe butonul Cerere de informatii. Daca doriti sa aflati mai multe despre produsele VTS, faceti clic pe pozele prezentate mai jos sau cereti oferta de pret sau alte informatii de la persoana de contact a firmei VTS Romania Srl, folosind butonul corespunzator.
Produse mentionate in articol
Unitati de tratare a aerului de la VTS Ventus Compact
 
Unitati de tratare a aerului de la VTS Ventus Compact

Unitati de tratare aer suspendate compacte
Domeniul de aplicare al seriei tip de unitati suspendate de tratare a aerului acopera 5 unitati cu o capacitate cuprinsa intre 250 m³/h si 3.300 m³/h. Un bloc compact cuprinde: recuperarator hexagonal cu randament ridicat, cu o functie de by-pass care protejeaza schimbatorul impotriva inghetului; sisteme de ventilatoare silentioase cu motoare EC, cu clasa de economisire a energiei IE4 +; filtre de aer Mini-Pleat foarte absorbante cu clasa de filtrare UE7 pe partea de introducere si EU5 pe partea de evacuare; controlere avansate din constructie care permit monitorizarea, protectia si optimizarea performantelor unitatii. Inaltimea mica a dispozitivelor ar trebui luata in considerare, deoarece permite montarea flexibila a dispozitivului. Unitatile suspendate sunt oferite pe baza blocurilor functionale si a functiilor suplimentare, cum ar fi: un filtru de aer EU9, un incalzitor de apa si electric, un racitor de apa cu expansiune directa precum si un amortizor de zgomot si sectiune goala.
Unitati de tratare aer compacte de pardoseala
Domeniul de aplicare al seriei de tipuri de unitati de tratare a aerului de pardoseala acopera 8 unitati cu o capacitate cuprinsa intre 840 m³/h si 16.500 m³/h. Un bloc compact consta, printre altele, in: un recuperator rotativ foarte eficient, cu unitate bazata pe un motor EC de clasa IE4 +; ventilatoare silentioase cu motor EC cu clasa IE4 +; filtre de aer Mini-Pleat foarte absorbante cu clasa de filtrare EU7 pe partea de introducere si EU5 pe partea de evacuare; sistemul incorporat de automatizare avansata de control si protectie, cu functia de optimizare a functionarii dispozitivului.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Aeroterma Volcano VTS EuroHeat
 
Aeroterma Volcano VTS EuroHeat

Aeroterma Volcano este rezultatul muncii unor specialisti si proiectanti experimentati si de aceea VTS poate oferi clientilor sai un produs de cea mai inalta calitate. Aceasta este in principal proiectata pentru cladiri spatioase si foarte spatioase. Volcano poate indeplini cerintele celor mai pretentiosi utilizatori, fara a implica costuri ridicate. Aeroterma Volcano ofera un confort deosebit in spatiile in care este dificil de mentinut un nivel corespunzator al temperaturii. Aerotermele Volcano fac parte din noua generatie de echipamente ce combina solutiile tehnice inovatoare cu formele de design modern. Carcasa usoara si perfect executata are forma unui diamant, perfect prin simplitatea sa. Caracteristicile echipamentului sunt accentuate de selectia de materiale folosite si de forma aerodinamica a grilelor de directionare a aerului.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Centrale de tratare aer si ventilatie VTS Ventus 2016
 
Centrale de tratare aer si ventilatie VTS Ventus

CTA este rezultatul strategiei - efortului de imbunatatire continua a unui produs, a unei echipe experimentate si profesionale, precum si o analiza completa a cererilor pietei. Aplicarea de materiale de inginerie avansate si implementarea unor solutii complet inovatoare a permis crearea unui model care sa satisfaca toate cerintele pietei. Modelul Ventus este un produs fabricat pe baza asteptarilor clientilor.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Perdea de aer Wing VTS EuroHeat
 
Perdea de aer Wing VTS EuroHeat

Disponibila in 3 variante de dimensiuni, 1m, 1.5m si 2m, alimentare atat cu agent termic cat si curent electric, dar si varianta in recirculare. Debit maxim de aer intre 1850-4600 m³/h. Grad de protectie IP 21. Nivel de zgomot intre 44-63 dB(A).

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Stiri conexe
Noile schimbari ale unitatilor de tratare a aerului Ventus Compact
Noile schimbari ale unitatilor de tratare a aerului Ventus Compact
VTS Romania prezinta noile schimbari ale unitatilor Ventus Compact
Noile schimbari ale unitatilor de tratare a aerului Ventus Compact
Unitati VENTUS compacte de tratare a aerului
Unitati VENTUS compacte de tratare a aerului
Noul film despre conectarea si pornirea unitatilor
Unitati VENTUS compacte de tratare a aerului
VENTUS Compact - noua linie de unitati de tratare a aerului de la VTS
VENTUS Compact - noua linie de unitati de tratare a aerului de la VTS
Unitatile sunt disponibile in doua stiluri, fie suspendate pe tavan, fie montate pe podea
VENTUS Compact - noua linie de unitati de tratare a aerului de la VTS
VTS intra in "Zona Verde" - Volcano si Wing echipate cu motoare EC eficiente din punct de vedere energetic
VTS intra in "Zona Verde" - Volcano si Wing echipate cu motoare EC eficiente din punct de vedere energetic
Descopera motoarele EC eficiente energetic de la VTS
VTS intra in "Zona Verde" - Volcano si Wing echipate cu motoare EC eficiente din punct de vedere energetic
Noile aeroterme Volcano
Noile aeroterme Volcano
Motoarele EC garanteaza eficienta energetica maxima la un nivel redus de turatii
Noile aeroterme Volcano
Noua perdea de aer VTS Wing
Noua perdea de aer VTS Wing
Disponibila in 3 variante de dimensiuni: 1m, 1.5m si 2m
Noua perdea de aer VTS Wing
Noile centrale de tratare aer si ventilatie VTS Ventus 2016
Noile centrale de tratare aer si ventilatie VTS Ventus 2016
Unitati multifunctionale de tratare si conditionare a aerului
Noile centrale de tratare aer si ventilatie VTS Ventus 2016
Categorii
Centrala modulara de tratare a aerului
Centrala modulara de tratare a aerului
Perdea de aer
Perdea de aer
Termoventilator
Termoventilator
Tehnologie de ventilatie
Tehnologie de ventilatie
Instalatii mecanice
Instalatii mecanice
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...