Honeywell lanseaza noua platforma Connected Life Safety Services (CLSS)

Honeywell lanseaza noua platforma Connected Life Safety Services (CLSS)

Prima solutie bazata pe cloud care ofera vizibilitate si conectivitate end-to-end sistemelor de detectare si alarmare la incendiu

  • Noua platforma Connected Life Safety Services ofera clientilor posibilitatea de a vizualiza si de a se conecta de la distanta la sistemele de protectie impotriva incendiilor – de pe orice dispozitiv mobil, de oriunde si in orice moment.
  • Instrumentele construite pe platforma Honeywell Forge pot imbunatati siguranta, eficienta operationala si conformitatea prin optimizarea punerii in functiune si a mentenantei.
  • Disponibila pe piata la nivel global prin intermediul mai multor marci comerciale Honeywell Fire.

Honeywell, lider global in domeniul protectiei impotriva incendiilor si a sigurantei vietii, a lansat recent primele instrumente din noua sa suita Connected Life Safety Services (CLSS - Servicii Conectate pentru Siguranta Vietii), prima sa platforma multifunctionala bazata pe cloud pentru sisteme de detectare si alarmare la incendiu.

Suita de instrumente CLSS de la Honeywell, construita pe platforma Honeywell Forge, permite tehnicienilor din domeniul protectiei impotriva incendiilor sa minimizeze intreruperile functionarii, sa faca dovada conformitatii si sa reduca timpul necesar proiectarii, instalarii, punerii in functiune, inspectarii si mentenantei sistemelor pentru siguranta vietii, precum si timpul necesar raportarilor privind aceste sisteme.  

Mediul global de astazi necesita ca industria de protectie impotriva incendiilor si de siguranta a vietii sa vina cu solutii inovatoare care sa le permita administratorilor de cladiri si integratorilor de sisteme sa monitorizeze sistemele si sa evalueze problemele oricand si de oriunde”, a declarat Sameer Agrawal, director general la Global Fire Software and Services, Honeywell. “In multe cladiri se lucreaza la crearea unui mediu mai sanatos si chiar la limitarea densitatii ocupantilor pentru a respecta normele privind distantarea sociala. Prin intermediul platformei CLSS, ajutam integratorii de sisteme sa le ofere clientilor lor cel mai inalt nivel de siguranta si servicii de top si sa lucreze mai eficient, oferindu-le o perspectiva asupra problemei sistemului chiar inainte de a ajunge la fata locului.

In special in mediul actual, organizatiile din intregul lant valoric al protectiei impotriva incendiilor se confrunta cu o serie intreaga de provocari:

  • Realizari mai mari cu resurse mai putine – multe echipe de intretinere a cladirilor lucreaza cu personal redus
  • Gestionarea provocarilor legate de accesul limitat la instalatii din cauza decuplarilor
  • Gestionarea eficienta a incidentelor de siguranta, care prezinta acelasi nivel de risc indiferent de gradul de ocupare.

Platforma CLSS de la Honeywell vine in intampinarea acestor provocari, oferindu-le integratorilor de sisteme si firmelor de gestionare a cladirilor acces la datele din interiorul sistemului de detectare si alarmare la incendiu fara a fi nevoie sa fie prezenti fizic la centrala de control.

Firetron, cea mai mare companie de sisteme de siguranta a vietii detinuta individual, din Texas, utilizeaza platforma Honeywell CLSS pentru a sprijini dezvoltarea inregistrarilor privind conformitatea clientilor sai.

Suntem in permanenta in cautarea celor mai avansate instrumente de raportare din punct de vedere tehnologic pentru a putea reduce timpul si efortul depus de clienti in cadrul auditurilor”, a declarat David Maloy, presedintele companiei Firetron. “De exemplu, clientii nostri din domeniul unitatilor de ingrijire a sanatatii sunt supusi unor presiuni tot mai mari de a furniza inregistrari precise privind conformitatea potrivit cerintelor de raportare prevazute de The Joint Commission (Comisia Mixta). Cu peste 600.000 de dispozitive aflate in gestiunea noastra, CLSS ne pune la dispozitie un instrument flexibil pentru a ne realiza obiectivele privind serviciile pentru clienti.”

Platforma CLSS de la Honeywell este utilizata si de EDSB Group of Companies, un furnizor britanic de servicii de protectie impotriva incendiilor, servicii de securitate, servicii electrice, mecanice si de gestionare a cladirilor, intr-un centru logistic de 50.000 m² pentru un transportator de marfuri de la aeroportul East Midlands.

CLSS furnizeaza un nivel de conectivitate care ofera o asigurare nepretuita ca sistemul a fost pus in functiune in mod eficient si este intretinut in conditii de siguranta”, a declarat Jonathan Parker, director administrativ la EDSB Group of Companies. “De asemenea, putem vedea cat este de vechi fiecare detector si cand trebuie inlocuit conform reglementarilor aplicabile. Cu ajutorul platformei CLSS putem personaliza setarile in functie de cerintele clientului si ne putem asigura ca sunt efectuate testari saptamanale conform specificatiilor acestuia, inregistrand, in acelasi timp, defectiunile si activarile sistemelor de detectare si alarmare la incendiu.

Imbunatateste punerea in functiune si intretinerea sistemelor de detectare si alarmare la incendiu

Aplicand principiile digitalizarii si tehnologiei Industrial Internet of Things, instrumentele CLSS de la Honeywell faciliteaza testarea si punerea in functiune a sistemelor de detectare si alarmare la incendiu, contribuind, in acelasi timp, la eliminarea erorilor si a introducerii manuale de date pe tot parcursul proceselor de proiectare, punere in functiune si mentenanta. De asemenea, aceste instrumente pot imbunatati capacitatea de finalizare la timp si preluarea unui sistem conform care dispune de rapoartele relevante, economisind astfel timpul si banii partenerilor de distributie si utilizatorilor finali. Pe parcursul operatiilor de mentenanta planificate, CLSS simplifica verificarea testarilor de conformitate a sistemelor de detectare si alarmare la incendiu, generand si arhivand automat rapoartele de conformitate pentru audituri.

Indiferent daca utilizeaza aplicatia mobila CLSS sau pe cea pentru PC, administratorii de cladiri pot monitoriza sistemele si pot accesa cu usurinta rapoartele de conformitate. In plus, aceasta vizualizare in timp real le permite tehnicienilor sa depaneze un sistem de la distanta, astfel incat sa poata ajunge la fata locului cu instrumentele potrivite pentru a repara sistemul de la prima interventie, maximizand cu adevarat eficienta si minimizand intreruperile.
Honeywell lanseaza noua platforma Connected Life Safety Services (CLSS)
Honeywell lanseaza noua platforma Connected Life Safety Services (CLSS)

Acest aspect este cu atat mai important cu cat exista un deficit de tehnicieni calificati in domeniul protectiei impotriva incendiilor.

Cu ajutorul instrumentelor CLSS, partenerii companiei Honeywell isi pot asigura utilizatorii finali ca sunt in deplina conformitate cu cerintele obligatorii privind inspectia si mentenanta. CLSS inregistreaza automat activitatea de testare, eliminand astfel orice indoiala privind dispozitivul care a fost testat, momentul testarii si persoana care a efectuat testarea. De asemenea, genereaza automat sugestii de actiuni corective si recomandari de operatiuni planificate de mentenanta pe baza reglementarilor locale.

CLSS este protejat de masuri ample de securitate cibernetica integrate. Honeywell si-a luat angajamentul de a monitoriza in mod proactiv lumea securitatii cibernetice, asigurand stocarea in siguranta a datelor si accesibilitatea acestora in conditii de securitate de catre utilizatorii acreditati ai sistemului.

Honeywell lanseaza noua platforma Connected Life Safety Services (CLSS)
Honeywell lanseaza noua platforma Connected Life Safety Services (CLSS)
Oferind compatibilitate deplina cu sistemele anterioare, CLSS protejeaza investitiile in sistemele preexistente, pregatind, in acelasi timp, partenerii si utilizatorii finali ai companiei Honeywell pentru o transformare digitala continua. Platforma CLSS de la Honeywell va continua sa integreze cele mai noi solutii inteligente, sustinute de conectivitatea in cloud, pentru asigurarea sigurantei maxime posibile a cladirilor si a ocupantilor acestora.

Instrumentele CLSS pot fi accesate cu ajutorul unei aplicatii mobile sau a unui browser.

Click aici pentru a afla mai multe detalii sau pentru a solicita o demonstratie.

Produse mentionate in articol
Platforma Honeywell Connected Life Safety Services (CLSS) pentru sisteme de detectare si alarmare la incendiu
 
Platforma Honeywell Connected Life Safety Services (CLSS) pentru sisteme de detectare si alarmare la incendiu

Platforma Connected Life Safety Services ofera clientilor posibilitatea de a vizualiza si de a se conecta de la distanta la sistemele de protectie impotriva incendiilor de pe orice dispozitiv mobil, de oriunde si in orice moment. Instrumentele construite pe platforma Honeywell Forge pot imbunatati siguranta, eficienta operationala si conformitatea prin optimizarea punerii in functiune si a mentenantei sistemelor de detectare si alarmare la incendiu.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Categorii
Software de proiectare pentru instalatii mecanice si electrice
Software de proiectare pentru instalatii mecanice si electrice
Aplicatii de proiectare in constructii
Aplicatii de proiectare in constructii
Software de proiectare in constructii
Software de proiectare in constructii
Accesoriu sistem de alarma pentru combaterea fumului si incendiului
Accesoriu sistem de alarma pentru combaterea fumului si incendiului
Senzor de fum si foc
Senzor de fum si foc
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...