Noua membrana de control a vaporilor Firestone V-Gard™

Noua membrana de control a vaporilor Firestone V-Gard™

Poate fi aplicata pe platforme pentru acoperis din metal, beton si lemn

In ultimii ani remarcam o tendinta clara in constructii pentru o eficienta energetica mai ridicata, determinata o data in plus de reglementarile specifice in domeniu. Acoperisul reprezinta o mare parte din structura de anvelopare a cladirii si prin urmare, are un impact semnificativ asupra transferului de caldura al cladirii. In acest sens membranele de control a vaporilor joaca un rol foarte important.

Este nevoie de ceva mai mult decat o simpla instalare a izolatiei termice pentru a crea un mediu confortabil si eficient din punct de vedere energetic. Izolatia termica reduce transferul termic, in timp ce membrana de control al vaporilor serveste in primul rand la controlul migratiei umiditatii la nivelul intregului ansamblu al acoperisului.

Elimina riscul de acumulare a condensului, asigurand astfel performanta termica a izolatiei. Mai mult decat atat, un strat de control al vaporilor instalat corespunzator asigura totodata etanseitatea la aer, ceea ce are ca rezultat un mai bun control al pierderilor de energie.

Noua membrana de control a vaporilor Firestone V-Gard™
Noua membrana de control a vaporilor Firestone V-Gard™

Membrana de control a vaporilor Firestone V-Gard este proiectata pentru a fi utilizata ca strat de control al vaporilor in sistemele Firestone pentru acoperis. Aceasta se compune dintr-o folie de aluminiu ranforsata cu suport bituminos autoadeziv prevazut cu folie protectoare detasabila. Elementul de ranforsare din fibra de sticla confera o rezistenta ridicata membranei, ceea ce garanteaza o excelenta performanta mecanica. Aceste caracteristici permit utilizarea membranei la nivelul suprafetelor circulate si in aplicatii care implica solicitari mecanice ridicate.

Suprafata foliei de aluminiu a membranei V-Gard este acoperita cu o singura pelicula imbunatatind semnificativ aderenta adezivilor PU (1K si 2K). Suportul bituminos asigura o aderenta puternica la substrat.

V-Gard poate fi aplicata pe platforme pentru acoperis din metal, beton si lemn. Contactati departamentul tehnic Firestone pentru lista completa a substraturilor aprobate sau pentru informatii tehnice suplimentare.

Noua membrana de control a vaporilor Firestone V-Gard™
Noua membrana de control a vaporilor Firestone V-Gard™

Membrana de control a vaporilor Firestone V-Gard este disponibila in 2 versiuni: calitate standard si cu ignifugare.

Avantaje

Rezistenta excelenta la vapori
V-Gard ofera o bariera excelenta impotriva vaporilor, cu o valoare a rezistentei la vapori exprimata prin Sd (grosimea "d" a stratului de aer cu difuziune echivalenta "S") > 1.500 m. Prin urmare este compatibila cu majoritatea tipurilor de acoperis.

Rezistenta pentru suprafetele circulate
Compozitia proiectata a V-Gard confera o rezistenta ridicata la sarcina statica si la impact dinamic. Proprietatile sale fizice solide permit aplicarea directa pe platformele metalice, limitand riscul de rupere cauzat de traficul persoanelor, etc.

Instalare la rece - usurinta si siguranta in instalare
Instalarea membranei V-Gard un concept care presupune un singur strat: procesul este maxim simplificat, se desfasoara 100% la rece, fara flacara deschisa. V-Gard poate fi aplicata la majoritatea substraturilor (beton, placaj, OSB si punti metalice) folosind grund. Utilizarea grundului nu este necesara pentru puntile metalice, cu exceptia cazului in care reglementarile locale specifica altfel. Latimea de 1,08 m a membranei V-Gard permite amplasarea suprapunerii cusaturii pe santurile superioare ale majoritatii tipurilor de punti metalice. Aceasta caracteristica permite o aplicare usoara si, inclusiv, o rulare eficienta. Captuseala detasabila poate fi indepartata cu usurinta, iar instalarea presupune o echipa formata din doua persoana.

Marcaj suprapunere pretiparit
Marcajul suprapunerii imprimat pe ambele fete ale membranei V-Gard faciliteaza si mai mult instalarea.

Bariera eficienta impotriva aerului
Membrana V-Gard poate fi aplicata pe aproape orice substrat, inclusiv pe pereti de caramida, minimizand scurgerile de aer si contribuind la eficienta energetica generala a cladirii.

Substrat excelent pentru fixarea izolatiei su adezivi PU
Suprafata tratata a membranei V-Gard este ideala pentru aplicarea panourilor izolante atunci cand fixarea mecanica nu este o optiune.

Aderenta remarcabila
V-Gard obtine performante superioare in ceea ce priveste presiunea dinamica a vantului la nivelul unor substraturi de acoperis diferite.

Furnizor unic
Utilizarea membranei V-Gard asigura un design compatibil si performante de inalta calitate in cazul in care toate componentele acoperisului sunt furnizate si garantate de catre un singur producator.

Ambalare minima
Fiecare rola de V-Gard este livrata intr-o folie de ambalaj cu marcaj publicitar care minimizeaza risipa de materiale.

Noua membrana de control a vaporilor Firestone V-Gard™
Noua membrana de control a vaporilor Firestone V-Gard™
Categorii
Folie izolatoare, bariera de vapori, strat de difuzie vapori
Folie izolatoare, bariera de vapori, strat de difuzie vapori
Membrana izolatoare bituminoasa, tencuiala cu pasta de bitum
Membrana izolatoare bituminoasa, tencuiala cu pasta de bitum
Hidroizolatie
Hidroizolatie
Constructii
Constructii
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...