Noul sit de productie Elba complet operational in Parcul Industrial Freidorf

O cladire administrativa si laboratoare, o hala de productie corpuri de iluminat auto si o hala de productie aparate de iluminat industrial

Avand aproape 1000 de angajati, Elba SA este cel mai mare furnizor de solutii, sisteme si corpuri de iluminat general si auto din Romania, o afacere cu capital suta la suta romanesc, pornita din inima Banatului.

Istoria Elba a dovedit ca se pot bizui pe forte proprii, pe oameni cu maini de aur si minti luminate care au contribuit la atingerea unei cifre de afaceri de 40 de milioane de euro in acest an, prin cele 3 fabrici ale companiei: corpuri iluminat auto, corpuri iluminat industriale si SDV. Printre clientii Elba se numara Dacia Renault, Skoda, Opel, Saab, ENEL Energie, Alcatel Lucent, Continental AG sau Alro Slatina, CFR si Metrorex, dar si mai multe primarii.

La un pas de implinirea unui veac, s-au mutat in "casa noua". Este vorba de un sediu de productie modern, cu tehnologii de ultima generatie, reprezentand o investitie de peste 50 de milioane de euro. Acesta se afla in parcul tehnologic Freidorf din Timisoara, pe o suprafata de 80.000 mp.
Ansamblul cuprinde o cladire administrativa si laboratoare, o hala de productie corpuri de iluminat auto si o hala de productie aparate de iluminat industrial. Prin investitiile facute in constructii, tehnologii si laboratoare, Elba se situeaza in avangarda progresului tehnologic si a protectiei mediului inconjurator.

Cu o capacitate de productie de 330.000 seturi de lampi si faruri pe an, Elba asigura echiparea unei largi game de masini produse de Dacia Renault, pentru uzinele din Romania, Brazilia, Rusia, Maroc, Columbia, Iran, India si Africa de Sud, iar din 2013 suntem partenerul uzinelor Volkswagen carora le livram seturi complete de lampi pentru echiparea autovehicolelor fabricate de uzinele Skoda.

In domeniul iluminatului general au peste 1500 de tipuri de produse
"Dupa aproape un secol in care ne-am "incapatanat" sa aprindem lumina de la Timisoara, putem spune fara umbra de tagada ca Elba este acel brand valoros al Banatului care a adus faima si onoare nu doar Micii Viene, ci Romaniei, in intreaga lume. Am purtat cu darzenie ambitiile celor care au pus piatra de temelie a legendei Elba, le-am conferit noi valente, am pus mult suflet, pricepere si daruire, dar si staruinta in vremuri de restriste, si am izbandit. Asa am scris una dintre cele mai "luminate" pagini din istoria business-ului romanesc, care a mizat totul pe vointa si puterea banatenilor de a fi mereu la inaltime.
Asa se face ca pe poarta Elba au iesit milioane de produse care duc mai departe stralucirea din sufletul unui oras ce a fost mereu deschizator de drumuri.

Acum, cand ne apropiem cu pasi repezi de venerabila varsta de un veac, dovedim ca suntem mai tineri ca niciodata, ca mai avem inca atat de multe de spus si, drept urmare, ne-am asezat la casa noua. Tot in Timisoara.

Iar acesta e un prilej excelent sa multumim tuturor celor care ne-au stat alaturi.

Va asteptam sa ne treceti pragul, sa sarbatorim impreuna un alt inceput al aceleiasi povesti de succes construita de ELBA Timisoara", a declarat domnul Gheorghe Cocian, director general si presedinte al Consiliului de Administratie al SC ELBA SA.

"Ca parte a viziunii firmei, decizia strategica de a reloca productia intr-un amplasament nou, s-a materializat in 2010, intreaga activitate fiind complet mutata in septembrie 2013. Consideram ca este un punct cheie in istoria firmei - o locatie noua, moderna, cu un accent pe respectarea normelor de mediu, in obiectivul continuu de a raspunde cat mai bine asteptarilor clientilor nostri".

Capacitate de productie
  • productie saptamanala de peste 50 000 de faruri si lampi spate
  • crestere capacitara la 60 000 de produse/saptamana la inceputul lui 2014
Laboratoarele Elba prezinta un centru de competente unic la nivel regional
  • teste fotometrie si colorimetrie, masurari specifice pentru corpuri de iluminat, conform standardelor CE
  • teste electrice, mecanice, termice, climatice, pentru a determina caracteristici specifice si conformitatea produselor
  • calibrare si testare pentru mai multe domenii precum: presiune, temperatura, lungime, masa, forta, electronica etc
  • analize chimice pentru masurarea si testarea proprietatilor/reactiilor diferitelor produse si substante


In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre produsele Elba, faceti clic pe pozele prezentate mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei Elba SA, folosind butonul corespunzator.
Produse mentionate in articol
Corp de iluminat BSR-02-115 orientabil bactericid Corp de iluminat industrial POWER-FLEX H LED	Corp de iluminat industrial POWER-FLEX LED Corp de iluminat IEV-08 LED GEN2
 
Iluminat industrial Elba
14 produse

Iluminat eficient pentru hale industriale, depozite, spatii manufacturiere, parcari, linii de productie sau fabrici.

14 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Corp de iluminat stradal CRIOTEK-01/-02/-03 LC LED Corp de iluminat stradal CRIOTEK-01/-02/-03 HP LED	Corp de iluminat stradal BUTTERFLY-01/-02 LED Corp de iluminat public MATRIX-03 LED
 
Iluminat stradal si pietonal Elba
13 produse

Produse care asigura un iluminat stradal eficient, cu un design contemporan ce completeaza peisajul urban.

13 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Corp de iluminat arhitectural FIX-LIGHT-01/-02/-03 LED Corp de iluminat arhitectural LUXOR PLUS-01 GEN4 Corp de iluminat cladire si alee WALL-WASHER 95/150/300/600/900/1200 mm Proiector arhitectural LUXOR-02-15 LED
 
Iluminat arhitectural Elba
8 produse

Iluminat pietonal asigurat de produse elegante care reprezinta totodata si o solutie de reducere a costurilor, produse specifice pentru iluminatul cladirilor, strazilor, aleilor, parcurilor si a altor zone din mediul urban.

8 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Corp de  iluminat arhitectural IMPACT-01 LED
 
Corp de iluminat arhitectural IMPACT-01 LED

IMPACT LED este o gama de proiectoare cu distributie verticala, destinata iluminatului ambiental al unor obiective arhitecturale sau pentru evidentierea acestora printr-un iluminat de accent. Datorita carcasei incastrate, in timpul zilei acest tip de corp de iluminat este discret si are un aspect elegant. Aceasta gama a fost conceputa pentru a oferi un efect de lumina optim de jos in sus - de la iluminatul ambiental de mare putere pana la efecte mai subtile, de accentuare. Sistemul optic unic de colimare ofera un flux luminos uniform. Combinatia intre tehnologia LED de ultima generatie si sistemele optice de cea mai buna calitate fac din produsele din gama IMPACT o solutie complet flexibila - usor de instalat, indiferent de locatie, care creeaza un efect de lumina perfect. Produsul este disponibil intr-o gama variata de culori si sisteme optice si este destinat pentru aplicatii de iluminat dinamic, corpul poate fi utilizat impreuna cu diverse sisteme de control al iluminatului, iluminat architectural de accent: cladiri, gradini, parcuri, statui.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Corp de iluminat cladire si alee WALL-WASHER 95/150/300/600/900/1200 mm
 
Corp de iluminat arhitectural WALL WASHER-02 LED

WALL WASHER-02 LED este un corp de iluminat liniar, de performanta ridicata, conceput pentru iluminat arhitectural, utilizat atat pentru crearea unor efecte decorative de spalare luminoasa a diferitelor suprafete, cat si pentru accentuarea anumitor detalii arhitecturale ale fatadelor sau cladirilor printr-un flux luminos de inalta calitate. Astfel, pentru un iluminat de accent variantele Wall Washer de 95mm, respectiv 150mm ofera un flux luminos extrem de flexibil. Pentru crearea efectului de luminanta pe fatada sunt disponibile variantele de Wall Washer cu distributie transversala larga. Produsul este disponibil intr-o gama variata de culori, sisteme optice si forme si este destinat pentru aplicatii de iluminat dinamic corpul poate fi utilizat impreuna cu diverse sisteme de control al iluminatului, iluminat ambiental si arhitectural de exterior: cladiri, gradini, parcuri, statui.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
FIPAD-06-1Rx2/4/5B-14LED NG
 
Corp de iluminat industrial FIPAD 06 LED

FIPAD-06 LED, cu difuzor din policarbonat este un corp de iluminat etans, ideal pentru utilizarea in medii dure, care necesita protectie ridicata impotriva vaporilor de apa si a prafului. Difuzorul opal asigura confortul vizual si lumina de calitate. Fiind echipat cu module cu LED-uri de putere medie, FIPAD-06 LED ofera atat un consum redus de energie cat si costuri reduse de intretinere, oferind posibilitatea de inlocuire a solutiilor fluorescente fara a compromite culoarea luminii. Designul compact si economic ofera integrarea perfecta cu mediul inconjurator. Protectia IP66 a corpului de iluminat FIPAD-06 LED, este asigurata prin utilizarea garniturii de etansare si a clipsurilor din policarbonat sau otel inoxidabil permite utilizarea in locuri cu umezeala cum ar fi in industrie, depozite, garaje, sali de sport.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Corp de iluminat industrial PREMIUM LUX 12/20 LED
 
Corp de iluminat industrial PREMIUM LUX LED

Premium Lux LED este destinat iluminatului general de interior sau exterior pentru incaperi sau spatii de inaltime medie/mare (pana la 6-8m/10-14m): hale industriale, sali de sport, spatii comerciale, benzinarii, etc. Produsul ofera avantaje nete pentru instalatori, nefiind necesara deschiderea corpului de iluminat la conectare si nu necesita inlocuirea surselor de lumina, activitatile si costurile intretinere fiind si acestea minime.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Categorii
Sistem de control iluminare si sistem telecomanda
Sistem de control iluminare si sistem telecomanda
Sursa de iluminare
Sursa de iluminare
Iluminat public
Iluminat public
Iluminat decorativ, iluminat panou publicitar
Iluminat decorativ, iluminat panou publicitar
Iluminat de exterior pentru cladire, alee
Iluminat de exterior pentru cladire, alee
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...