Siniat prezinta Plafoane suspendate din gips-carton cu si fara rezistenta la foc

Siniat prezinta Plafoane suspendate din gips-carton cu si fara rezistenta la foc

Descoperiti noua brosura dedicata plafoanelor suspendate

Din continutul brosurii Plafoane suspendate din gips-carton cu si fara rezistenta la foc: 9 sisteme diferite, 90 de solutii, rezistenta de pana la EI120, evitarea luminii critice, sfaturi practice si multe altele.

Aspecte generale, tehnice si de siguranta privind plafoanele suspendate

Plafoanele suspendate din gips-carton sunt aplicatii ce pot contribui la obtinerea unor elemente estetice in cadrul spatiului construit. Plafoanele suspendate necesita o abordare atenta inca din momentul proiectarii si mai apoi la instalare si intretinere pe perioada exploatarii. Acest capitol trateaza o serie de observatii si recomandari Siniat in privinta obtinerii rezultatelor estetice dorite, a parametrilor tehnici vizati si pentru asigurarea cerintelor de siguranta. Toate aceste informatii vin ca urmare a unei cercetari continue completata de experienta vasta a specialistilor din echipa Siniat. Aceste recomadari nu sunt exhaustive si nu acopera totalitatea situatiilor intalnite.

Recomandari generale

Obtinerea unui rezultat tintit in constructie se bazeaza pe buna cunoastere a responsabilitatilor pentru fiecare parte implicata in proiect si dupa standardele si practicile bune. De obicei, problemele apar cand o etapa a lucrarii nu este executata corespunzator. Adesea, din lipsa de timp sau vointa, nu se corecteaza erorile sau proiectul nu se ajusteaza pentru satisfacerea clientului, ducand la dispute. Cunoasterea rolurilor si responsabilitatilor fiecaruia, de la inceput, poate contribui la obtinerea unui rezultat bun. Prin urmare, va reamintim ca este important sa va concentrati atentia asupra detaliilor.

Proiectantul

 • Transforma ideea beneficiarului intr-un proiect cu o gama larga de avantaje tehnice si practice oferite de plafonul suspendat pe baza de gips-carton.
 • Respecta normativele de proiectare aplicabile si bunele practici in constructii, privind proiectarea elementelor structurale si nestructurale, cerintele de protectie impotriva incendiilor, cerintele privind asigurarea confortului termic si acustic. Referitor la asigurarea stabilitatii la incarcari orizonatale se vor urmari prevederile de la pag 18.
 • O deosebita atentie se va acorda proiectarii elementelor de fixare a sistemului de gips-carton de elementele portante ale cladirii. Alegerea modalitatii de prindere a sistemului din gips-carton marca Siniat de structura cladirii, se va realiza de catre proiectantul de specialitate al lucrarii. Prinderile vor fi dimensionate tinand cont de natura materialului suport (beton simplu, beton armat, sape, structuri metalice, lemn...), de fortele efective maxime calculate conform legislatiei in vigoare, de capacitatile portante ale elementelor de fixare alese, precum si de posibilitatile de montaj. Prinderile prezentate in materialele Siniat (ex. diblu cu surub, diblu metalic DN6, etc), inclusiv in recomandarile scrise sau Programul de Calcul au caracter strict de prezentare si pot fi folosite numai respectand conditiile de mai sus.
 • Plafoanele suspendate sunt elemente nestructurale ale cladirii si sunt proiectate sa preia incarcari suplimentare uniform distribuite cu valori cuprinse intre 7,5 si 30 kg/m². In general este vorba despre panouri din vata minerala cu greutate mai mare de 15 kg/m³, trape fara rezistenta la foc, corpuri de iluminat, diverse tipuri de senzori, etc. In situatiile in care plafonul trebuie sa preia incarcari cu valori mari, de exemplu trape cu rezistenta la foc, corpuri de iluminat grele, scafe de dimensiuni mari, acesta trebuie rigidizat local cu elemente proiectate in acest sens.
 • Calculeaza si stabileste amplasarea rosturilor de dilatare in conformitate cu recomandarile de la pagina 22.
 • In cazul plafoanelor rezistente la foc nu sunt admise penetrari ale acestora decat cu elemente care asigura aceeasi rezistenta la foc si etansate cu produse agrementate Promat. Pentru dispunerea corpurilor de iluminat incastrate se vor realiza casete deasupra corpului de iluminat care sa asigure continuitatea plafonului. In cazul in care cerintele estetice sau de acustica fac imposibila asigurarea in pararel a cerintei de rezistenta la foc - se vor dispune plafoane "duble" unul sub altul. Plafonul de deasupra va avea rol de protectie la foc iar cel vizibil va avea rol estetic - fiecare avand propriul sistem de suspendare ancorat direct in elementele portante ale cladirii.
 • Proiecteaza nivelul dorit de finisare a suprafetei (Q1-Q4), luand in considerare factori care vor influenta rezultatul, de exemplu, iluminare naturala si critica, amplasarea corpurilor de iluminat, a ferestrelor, mediul, cerintele de eficienta energetica. Vezi pagina 25.
 • Tine cont de conditiile de mediu (in principal: umiditate, temperatura, expunere la socuri, expunere la radiatiile solare, salinitate, mediu coroziv etc.) la care va fi expus plafonul in perioada de instalare si exploatare.
 • Tine cont de compatibilitatea placilor cu sistemul de finisaj ales.
 • Tine cont de posibilitatile practice de instalare si exploatare in conditii de siguranta.

Mai multe informatii aflati din brosura Plafoane suspendate din gips-carton cu si fara rezistenta la foc.

Cuprins

 • Cine suntem?
 • Notiuni esentiale de Securitate la incendiu
 • Aspecte generale, tehnice si de siguranta privind plafoanele suspendate
 • Asigurarea stabilitatii la incarcari orizontale
 • Dispunerea rosturilor in sistemele de plafoane suspendate
 • Notiuni si practici privind lumina reflectata pe suprafetele plafoanelor suspendate
 • Plafoane suspendate din gips-carton fara rezistenta la foc
 • Plafoane suspendate din gips-carton cu rezistenta la foc EI15
 • Plafoane suspendate din gips-carton cu rezistenta la foc EI30
 • Plafoane suspendate din gips-carton cu rezistenta la foc EI45
 • Plafoane suspendate din gips-carton cu rezistenta la foc EI60
 • Plafoane suspendate din gips-carton cu rezistenta la foc EI90
 • Plafoane suspendate din gips-carton cu rezistenta la foc EI120
 • Detalii de executie ale sistemelor de plafoane suspendate
 • Ghid de instalare a plafoanelor suspendate
 • Ghid de selectare a suruburilor pentru sistemele de plafoane suspendate din gips-carton
 • Tratamentul imbinarilor si finisarea placilor de gips-carton
 • Produse conexe sistemelor de plafoane suspendate
 • Promat - Protectia impotriva focului pentru cladiri
 • Echipa tehnica si comerciala.
Produse mentionate in articol
Placi din gips-carton Creason® colectia Matrix Round Placi din gips-carton Createx® colectia Helix Crystal - 8 HD Placi din gips-carton Createx® colectia Infinity Round - 8/18 HD Placa din gips-carton Resistex 12.5
 
Placi din gips-carton interior Siniat
21 produse

Sistemele din gips-carton Siniat sunt ideale pentru a crea sau reamenaja spatiile interioare ale unei case oferind flexibilitate si confort. Pentru aplicatii in segmentul nonrezidential, Siniat pune la dispozitie sisteme speciale - sisteme pentru inaltimi ridicate, sisteme rezistente la foc, solutii pentru salile de cinema, solutii pentru medii cu umiditate excesiva, solutii speciale pentru scoli si spitale.

21 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Tencuiala mecanizata pe baza de ipsos Strato X Ipsos de constructii ADERA Basic Ipsos de modelaj ADERA Stucco 25 kg Glet gata preparat pentru aplicare mecanizata FinnTex
 
Tencuieli, gleturi si ipsosuri Siniat
11 produse

Siniat pune la dispozitie clientilor sai o gama variata de produse pe baza de ipsos menita sa satisfaca orice exigenta in domeniul finisarilor interioare.

11 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Glet autonivelant Nida Excellence Chit pentru imbinare si finisare gips-carton Smart Top Ipsos de imbinare NIDA Profesional 25kg Ipsos de imbinare NIDA Profesional Fresh 25kg
 
Produse Siniat pentru finisare gips-carton
7 produse

Gleturi, ipsosuri adezive, paste de imbinare hidrofobe si ipsosuri de imbinare Siniat.

7 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Placa gips carton AquaBoard pentru exterior si fatade
 
Placa gips carton AquaBoard pentru interior, exterior si fatade

AquaBoard 12,5 mm produsa de Siniat este o placa speciala cu o compozitie a miezului din gips armat cu fibra de sticla, aditiv de silicon rezistent la apa si alti aditivi ce previn aparitia mucegaiului. Are un invelis exterior de culoare galben-portocalie, realizat dintr-o impaslitura de fibra de sticla, tratata pentru a impiedica absorbtia de apa. Domenii de utilizare: spatiile cu expunere la umiditate ridicata, severa si extrema, reprezentand o alternativa a placilor pe baza de ciment. Aplicatii interne: bai colective din cladirile publice, restaurante, cantine, piscine, saune, garaje, subsoluri,incaperi in care este ceruta rezistenta la aparitia mucegaiului. Aplicatii externe: pentru fatade externe - poate fi tencuita; placa suport pentru sistemul termoizolant; realizarea plafoanelor si a peretilor despartitori dintre balcoanele exterioare; placarea fetelor interioare ale: acoperisurilor, balcoanelor, scafelor exterioare, stresinilor; proiecte care necesita fixarea sistemelor de compartimentare din gips-carton inainte de executia acoperisului sau de etansarea cladirii. In cazul aplicatiilor externe este necesara utilizarea unui sistem de protectie la intemperii (masa de spaclu si tencuiala decorativa,termosistem, fatada ventilata, zidarie, etc.).

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Trape de vizitare Siniat Trape de acces Aluprotect EI30 - pentru pereti de compartimentare sau ghene de instalatii 2 x 12.5 Trape de acces Aluspeed EI90 i-o - pereti de ghene Trape de acces tavan Alumatic EI30 a-b
 
Trape de acces Siniat
6 produse

Spatiul format intre planseul brut al unei constructii si plafonul final sau intre structura peretilor si cea de gips-carton, poate reprezenta o locatie adecvata a traseului tehnic. Pentru a avea acces la aceste instalatii, din considerente de intretinere si reparatii, se recomanda instalarea usilor de vizitare Siniat. Trapele de acces Siniat reprezinta un accesoriu indispensabil sistemului de finisaj uscat (gips-carton), care ofera proiectantilor si constructorilor o mai mare libertate de gestionare a spatiilor, prin imbinarea functionalitatii, caracterului estetic si facilitate de intretinere.

6 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Profile metalice CD60 NIDA Metal Profile metalice Smart Metal CD60 Profile metalice UA50 NIDA Metal Profile metalice CW50 NIDA Metal
 
Profile metalice Siniat pentru sisteme din gips-carton
19 produse

Profile metalice din tabla zincata fabricate prin profilare la rece. Sunt utilizate, in functie de tip si dimensiune, la montajul structurii metalice de sustinere a placilor NIDA.

19 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Banda etansare monoadeziva Siniat Brida multipla 9-12 NIDA Metal Coltar pentru UA50 NIDA Metal Diblu metalic 6x40 DN6 NIDA Metal
 
Accesorii pentru sisteme gips-carton Siniat
26 produse

Accesorii Siniat pentru profile metalice NIDA Metal.

26 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Placa din fibrociment Cementex
 
Placa din fibrociment Cementex

Placa plana de fibrociment de calitate premium, pentru finisaje la exteriorul si interiorul cladirilor. Este fabricata folosind tehnologia Hatscheck urmata de autoclavizare, proces care asigura rezistenta mecanica si stabilitate dimensionala optima. Placa de fibrociment este realizata din ciment, fibre organice din celuloza, silica, aditivi, apa. Disponibila in trei grosimi: 8, 10 si 12 mm.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Categorii
Placa de constructie
Placa de constructie
Adeziv pentru gips-carton
Adeziv pentru gips-carton
Adeziv pentru termoizolatii
Adeziv pentru termoizolatii
Element de ancorare si fixare, dibluri
Element de ancorare si fixare, dibluri
Glet
Glet
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...