Noua brosura Siniat: Solutii pentru renovarea casei si pentru imbunatatirea calitatii vietii in interiorul locuintelor

Idei despre reamenajarea apartamentelor si caselor

De ce gipsul folosit in interioare imbunatateste calitatea vietii in locuinte

Gipsul este un material ecologic, complet inofensiv pentru oameni.
in conditii de umiditate crescuta, acesta absoarbe umezeala. Atunci cand umiditatea relativa a aerului scade, acesta elibereaza umiditatea acumulata. Astfel, gipsul este un excelent regulator al umiditatii din interiorul locuintelor.

O alta caracteristica interesanta a gipsului este rezistenta exceptionala la temperaturi ridicate. Gipsul contine un procent mare de apa, ceea ce in cazul unei placi de gips-carton cu grosimea de 15 mm reprezinta mai multi litri pe m². In caz de incendiu, acest continut de apa actioneaza ca agent autostingator. Prin urmare, acest material este considerat ignifug si este utilizat drept componenta a sistemelor de protectie pentru diferite elemente non-ignifuge, cum ar fi constructiile din lemn sau otel.

Valoarea pH-ului sau corespunde valorii pH-ului pielii umane. Acesta este inodor. Gipsul contribuie la un microclimat sanatos al camerei. Se caracterizeaza prin proprietati excelente de izolare termica si fonica.

  • Este ecologic si creeaza un mediu sanatos in interiorul locuintelor
  • Prezinta permeabilitate crescuta la difuzia apei, permitand peretelui si tavanului sa respire Este hidroscopic - regleaza microclimatul din incapere
  • Este un material cald, cu proprietati termoizolante, asigurand confortul din interior
  • Este non-combustibil.
Noua brosura Siniat Solutii pentru renovarea casei si pentru imbunatatirea calitatii vietii in interiorul locuintelor
Noua brosura Siniat Solutii pentru renovarea casei si pentru imbunatatirea calitatii vietii in interiorul locuintelor

Ocupati-va singur de renovarea interioarelor.
Aveti ocazia de a va pune in practica creativitatea si abilitatile personale!

Renovarea si adaptarea locuintei sunt procese care schimba vizual aspectul interiorului. Proprietarii de locuinte apeleaza la acest proces pentru a-si imbunatati spatiul de locuit cu o infatisare noua, adaptandu-l dorintelor si nevoilor personale. Chiar daca renovarea presupune o serie intreaga de lucrari suplimentare, nu este intotdeauna necesara angajarea unor firme specializate. Cu putina creativitate, cu putin timp si bunavointa, puteti face singur unele lucruri.

Sistemele de gips-carton au un rol din ce in ce mai important in adaptarea si construirea cladirilor rezidentiale si comerciale. Spre deosebire de modelele vechi de constructie, aceste sisteme sunt foarte flexibile si permit aplicatii multiple. Nu exista aproape deloc restrictii in montarea panourilor din gips-carton, Siniat, astfel incat puteti sa creati orice interior pe care vi-l imaginati. Posibilitatea interesanta de combinare a formelor si a tipurilor de elemente de gips asigura indeplinirea tuturor dorintelor si ideilor investitorului sau ale arhitectului.

Cuprins
Prin aceasta brosura, echipa Siniat doreste sa impartaseasca cu clientii lor cateva idei despre reamenajarea apartamentelor si caselor pe baza experientei lor. In paginile care urmeaza se pot descoperi argumente cu privire la motivele pentru care este bine sa se puna in aplicare aceste lucruri in spatiul de locuit.

Mai multe informatii puteti descoperi din brosura Solutii Siniat pentru renovarea casei si pentru imbunatatirea calitatii vietii in interiorul locuintelor.

Produse mentionate in articol
Placi din gips-carton Creason® colectia Matrix Round Placi din gips-carton Createx® colectia Helix Crystal - 8 HD Placi din gips-carton Createx® colectia Infinity Round - 8/18 HD Placa din gips-carton Resistex 12.5
 
Placi din gips-carton interior Siniat
21 produse

Sistemele din gips-carton Siniat sunt ideale pentru a crea sau reamenaja spatiile interioare ale unei case oferind flexibilitate si confort. Pentru aplicatii in segmentul nonrezidential, Siniat pune la dispozitie sisteme speciale - sisteme pentru inaltimi ridicate, sisteme rezistente la foc, solutii pentru salile de cinema, solutii pentru medii cu umiditate excesiva, solutii speciale pentru scoli si spitale.

21 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Tencuiala mecanizata pe baza de ipsos Strato X Ipsos de constructii ADERA Basic Ipsos de modelaj ADERA Stucco 25 kg Glet gata preparat pentru aplicare mecanizata FinnTex
 
Tencuieli, gleturi si ipsosuri Siniat
11 produse

Siniat pune la dispozitie clientilor sai o gama variata de produse pe baza de ipsos menita sa satisfaca orice exigenta in domeniul finisarilor interioare.

11 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Glet autonivelant Nida Excellence Chit pentru imbinare si finisare gips-carton Smart Top Ipsos de imbinare NIDA Profesional 25kg Ipsos de imbinare NIDA Profesional Fresh 25kg
 
Produse Siniat pentru finisare gips-carton
7 produse

Gleturi, ipsosuri adezive, paste de imbinare hidrofobe si ipsosuri de imbinare Siniat.

7 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Placa gips carton AquaBoard pentru exterior si fatade
 
Placa gips carton AquaBoard pentru interior, exterior si fatade

AquaBoard 12,5 mm produsa de Siniat este o placa speciala cu o compozitie a miezului din gips armat cu fibra de sticla, aditiv de silicon rezistent la apa si alti aditivi ce previn aparitia mucegaiului. Are un invelis exterior de culoare galben-portocalie, realizat dintr-o impaslitura de fibra de sticla, tratata pentru a impiedica absorbtia de apa. Domenii de utilizare: spatiile cu expunere la umiditate ridicata, severa si extrema, reprezentand o alternativa a placilor pe baza de ciment. Aplicatii interne: bai colective din cladirile publice, restaurante, cantine, piscine, saune, garaje, subsoluri,incaperi in care este ceruta rezistenta la aparitia mucegaiului. Aplicatii externe: pentru fatade externe - poate fi tencuita; placa suport pentru sistemul termoizolant; realizarea plafoanelor si a peretilor despartitori dintre balcoanele exterioare; placarea fetelor interioare ale: acoperisurilor, balcoanelor, scafelor exterioare, stresinilor; proiecte care necesita fixarea sistemelor de compartimentare din gips-carton inainte de executia acoperisului sau de etansarea cladirii. In cazul aplicatiilor externe este necesara utilizarea unui sistem de protectie la intemperii (masa de spaclu si tencuiala decorativa,termosistem, fatada ventilata, zidarie, etc.).

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Trape de vizitare Siniat Trape de acces Aluprotect EI30 - pentru pereti de compartimentare sau ghene de instalatii 2 x 12.5 Trape de acces Aluspeed EI90 i-o - pereti de ghene Trape de acces tavan Alumatic EI30 a-b
 
Trape de acces Siniat
6 produse

Spatiul format intre planseul brut al unei constructii si plafonul final sau intre structura peretilor si cea de gips-carton, poate reprezenta o locatie adecvata a traseului tehnic. Pentru a avea acces la aceste instalatii, din considerente de intretinere si reparatii, se recomanda instalarea usilor de vizitare Siniat. Trapele de acces Siniat reprezinta un accesoriu indispensabil sistemului de finisaj uscat (gips-carton), care ofera proiectantilor si constructorilor o mai mare libertate de gestionare a spatiilor, prin imbinarea functionalitatii, caracterului estetic si facilitate de intretinere.

6 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Profile metalice CD60 NIDA Metal Profile metalice Smart Metal CD60 Profile metalice UA50 NIDA Metal Profile metalice CW50 NIDA Metal
 
Profile metalice Siniat pentru sisteme din gips-carton
19 produse

Profile metalice din tabla zincata fabricate prin profilare la rece. Sunt utilizate, in functie de tip si dimensiune, la montajul structurii metalice de sustinere a placilor NIDA.

19 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Grund amorsa pentru cresterea aderentei Adera BetoPrimer
 
Grund amorsa pentru cresterea aderentei Adera BetoPrimer

Amorsa gata preparata, utilizata pentru cresterea aderentei tencuielilor de ipsos pe suprafete neabsorbante, tip beton.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Banda etansare monoadeziva Siniat Brida multipla 9-12 NIDA Metal Coltar pentru UA50 NIDA Metal Diblu metalic 6x40 DN6 NIDA Metal
 
Accesorii pentru sisteme gips-carton Siniat
26 produse

Accesorii Siniat pentru profile metalice NIDA Metal.

26 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Placa din fibrociment Cementex
 
Placa din fibrociment Cementex

Placa plana de fibrociment de calitate premium, pentru finisaje la exteriorul si interiorul cladirilor. Este fabricata folosind tehnologia Hatscheck urmata de autoclavizare, proces care asigura rezistenta mecanica si stabilitate dimensionala optima. Placa de fibrociment este realizata din ciment, fibre organice din celuloza, silica, aditivi, apa. Disponibila in trei grosimi: 8, 10 si 12 mm.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Categorii
Placa de constructie
Placa de constructie
Chit
Chit
Adeziv pentru gips-carton
Adeziv pentru gips-carton
Element de fixare pentru placari
Element de fixare pentru placari
Element de ancorare si fixare, dibluri
Element de ancorare si fixare, dibluri
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...