Eaton a publicat o noua carte alba - Cum sa controlam debitele hidraulice mai eficient

Abordari pentru reducerea consumului de energie si inregistrarea datelor pentru managementul inteligent al energiei

Eaton a publicat o noua carte alba care furnizeaza o informare generala si abordari pentru reducerea consumului de energie in aplicatii in care debitele trebuie controlate. Luand ca exemplu unitatile de alimentare hidraulice, noua carte alba a companiei de management al energiei, intitulata Planificarea si gestionarea unitatilor de alimentare hidraulice pentru a oferi o mai mare eficienta energetica, explica modul si motivele pentru care alegerea conceptului de variator pentru pompele hidraulice poate avea un impact semnificativ asupra costurilor energiei si ciclului de viata.

Constructorii de masini si de sisteme pot economisi peste 50% din energie daca utilizeaza variatoare de viteza. In acelasi timp, acestia beneficiaza de un nivel scazut de producere de caldura si, prin urmare, de cerinte reduse de racire. Alte avantaje importante includ obtinerea unui design mai compact si reducerea nivelului de zgomot al pompei. De asemenea, documentul analizeaza si explica rolul managementului energiei si contributia pe care o poate aduce un sistem inteligent de cablare si comunicatii in pregatirea masinilor pentru internetul obiectelor, de exemplu, aducerea masinilor IoT in stadiul de utilizare.

Autorul, Marco Bison, managerul departamentului Mechatronic Technologies la Eaton, analizeaza eficienta din punctul de vedere al costurilor si eficienta energetica a conceptelor de variator disponibile in prezent pentru pompele hidraulice. Acesta explica faptul ca, desi sistemele cu viteza continua constanta, utilizate in prezent, necesita doar o investitie scazuta, acestea genereaza costuri energetice ridicate. O solutie alternativa ar fi sistemele cu actionare directa cu servomotoare; utilizarea acestora ar reduce semnificativ consumul de energie al unei unitati hidraulice; totusi, acestea necesita o investitie relativ ridicata. Bison sugereaza ca un variator de viteza cu un motor asincron actionat de un demaror cu viteza variabila sau de un invertor de frecventa este o solutie eficace din punctul de vedere al costurilor si eficienta din punct de vedere energetic. Debitul pompei si presiunea in sistemul hidraulic sunt controlate de viteza. Variatorul furnizeaza doar puterea care este solicitata in prezent de dispozitivele hidraulice intr-un anumit moment (putere la cerere). Acest lucru inseamna ca sunt posibile economii importante de energie, astfel cum dovedeste Bison, oferind un exemplu practic al unei masuri de retehnologizare asupra unei matrite de turnare prin injectie.

Cartea alba demonstreaza, de asemenea, ca reducerea consumului de energie al unei unitati hidraulice este doar un prim pas catre crearea unui sistem extrem de eficient. Urmatorul pas este crearea conditiilor adecvate pentru un sistem de management al energiei. Acesta necesita o inregistrare si o analiza cuprinzatoare a datelor privind energia si masinile. Inlocuirea actualului mod standard de a face conexiuni punct-la- punct complexe cu un sistem inteligent de cablaj si de comunicatii ofera in acest sens o abordare eficace din punctul de vedere al costurilor. Acest fapt nu reduce doar munca de cablare, ci faciliteaza si introducerea de dispozitive simple de automatizare – precum demaroare de motoare, senzori sau elemente de actionare – cu ajutorul modulelor inteligente de comunicatii, instalate simplu. Cu alte cuvinte, acestea pot comunica intre ele si, cu un efort minim, pot furniza datele solicitate pentru analiza si au capacitatea de a conecta unitatea de alimentare hidraulica la internet si la Cloud, astfel incat datele privind energia si administrarea pot fi accesate de oriunde din lume.
Cartea alba este disponibila gratuit la www.eaton.eu/moem-ee.

Mai multe informatii si detalii despre cartea alba Eaton veti primi la standul A18 al companiei Eaton Electric Srl, din Sala Unirii, Palatul Parlamentului, din cadrul evenimentului IEAS in perioada 20-23 septembrie 2016.


In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre produsele Eaton, faceti clic pe pozele prezentate mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei Eaton Electric Srl, folosind butonul corespunzator.

Produse mentionate in articol

Convertizor de frecventa Eaton DC1
 
Convertizor de frecventa Eaton DC1

Convertizor de frecventa, compact, simplu de montat si instalat, fiind ideal pentru ventilatoare, pompe si benzi transportoare. Pentru utilizarea lor in aplicatii mai solicitate se pot activa parametri si functionalitati suplimentare.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Celule medie tensiune Xiria
 
Celule medie tensiune Xiria

Xiria este numele noii generatii de celule de medie tensiune tip RMU (Ring Main Units) produse de Eaton Holec. Ele sunt caracterizate de o siguranta ridicata in functionare si pot fi folosite pana la 24 kV. Unitatile Xiria sunt foarte compacte. Ele se pot livra cu trei sau patru celule. Atat echipamentele primare, cat si mecanismele de actionare sunt incastrate intr-o anvelopa etansa, care le protejeaza de orice influenta externa.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Cofrete compacte pentru aparatura modulara BC Tablouri de distributie plate BF
 
Cofrete si carcase de distributie Eaton
2 produse

Eaton ofera o gama completa de cutii, cofrete, carcase si tablouri de distributie, de la variante din materiale izolante pentru curenti pana la 63A pana la confectie metalica, pentru utilizare in aplicatii de la 125A pana la 6300A.

2 produse
Brosura
Vezi detalii
Card produs
Seria E DX 20-40 kVA - Surse de alimentare neitreruptibile
 
Seria E DX 20-40 kVA - Surse de alimentare neitreruptibile

Sursele de alimentare neintreruptibile din seria E DX sunt aparate bazate pe tehnologia on-line dubla conversie, cu puteri de 20, 30 si 40kVA. Designul se potriveste perfect oricarui mediu unde alimentarea cu energie este ceruta pentru o functionare in deplina siguranta a instalatiei. Seria E DX este o solutie perfecta pentru protectia impotriva eventualelor anomalii ale tensiunii de intrare: supratensiuni tranzitorii, impulsuri, fluctuatii de tensiune, distorsiuni armonice, influente exterioare (paraziti) si fluctuatii de frecventa.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Eaton Protection Station pentru protectia echipamentelor electronice
 
Eaton Protection Station pentru protectia echipamentelor electronice

Eaton Protection Station este un UPS multifunctional cu protectie impotriva supratensiunilor, cu dispozitiv multi conector. Eaton Protection Station este o solutie inovatoare ce ofera protectie totala pentru PC-uri si echipamente electronice.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Softstartere Eaton S811+/S801+
 
Softstartere Eaton S811+/S801+

Gama de softstartere de la Eaton S811 si S801 ofera inalte performante dincolo de caracteristicile de protectie standard ce se gasesc la majoritatea softstarterelor. Prin alegerea unui astfel de softstarter utilizatorul creste productivitatea si reduce costurile. Compacta, usor de programat si de instalat, gama de softstartere S811+ este ideala si pentru aplicatii Motor Control Center (MCC).

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Dispozitiv de comutare automata a sursei ATS-C
 
Dispozitiv de comutare automata a sursei ATS-C

In eventualitatea unor perturbatii ale surselor principale de energie, o sursa neintrerupta de energie este principala prioritate in protectia vietii oamenilor si in continuarea operatiunilor fara probleme. Sistemul de comutare a sursei de putere controlat de microprocesor, de la Eaton ofera in asemenea cazuri comutarea automata sau manuala a sursei principale cu o sursa auxiliara, astfel se asigura furnizarea de energie sigura la orice moment.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
UPS Eaton 5PX
 
UPS Eaton 5PX

UPS 5PX, line-interactive, masoara consumul de energie al fiecarui dispozitiv protejat de UPS, iar ecranul LCD intuitiv de dimensiuni mari ofera managerilor IT posibilitati excelente de administrare. Acest UPS de ultima generatie, cu o gama de putere de la 1,5 pana la 3kVA, ofera protectie de inalta densitate pentru echipamentele IT, cum ar fi servere, switch-uri, routere si dispozitive de stocare.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Intrerupatoare automate, intreruptoare separatoare pana la 1600A
 
Intrerupatoare automate, intreruptoare separatoare pana la 1600A

Pentru protectia instalatiilor se pot utiliza declansatoarele tip A care asigura protectie reglabila la suprasarcina si scurtcircuit. Varianta de declansatoare pentru protectia circuitelor cu motoare este declansatorul tip M. Pentru circuitele de intrare la care se doreste o selectivitate, varianta optima este VE, iar pentru protectia la curent de defect se pot utiliza dispozitive montabile direct pe intrerupator.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Intreruptoare automate IZM de putere pana la 6300A
 
Intreruptoare automate IZM de putere pana la 6300A

Prin gamele IZMX si IZM 26, Moeller va ofera o noua gama completa de intreruptoare automate in aer (ACB) pana la 6300 A. Ele ofera solutia optima de alegere eficienta a intreruptoarelor automate pentru orice proiect. Odata cu curentul nominal creste doar latimea aparatului si astfel pot fi alese cele mai compacte si economice intreruptoare.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Contactoare Eaton
 
Contactoare Eaton

Contactoare pentru curenti pana la 1600A. Seria de contactoare DILM de la Eaton ofera o solutie fiabila pentru alimentarea motoarelor asincrone trifazate de la 1,1kW la 900 kW / 400V/AC3. Sunt disponibile versiuni tripolare sau tettapolare. Contactoarele au acelasi gabarit indiferent daca bobina este alimentata in c.a. sau c.c.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
UPS Ellipse ECO
 
UPS Ellipse ECO

Ellipse ECO de la Eaton este o protectie a alimentarii cu un design suplu ce are incorporat un dispozitiv de inalta performanta pentru protectia la supratensiuni (in conformitate cu standardul IEC 61643-1). Cu un design electric eficient si cu functia sa EcoControl (modele USB), Ellipse ECO de la Eaton va ajuta sa faceti economii de energie de pana la 25% in comparatie cu UPS-uri din generatia anterioara.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Intreruptoare diferentiale PFIM de 10 kA Intreruptoare diferentiale CFI6 de 6 kA Intreruptoare combinate automate / diferentiale PKNM de 10 kA Intreruptoare combinate automate / diferentiale CKN4 de 4,5 kA
 
Intreruptoare diferentiale Eaton
4 produse

Eaton este unul din liderii mondiali in domeniul protectiei persoanelor prin intermediul intreruptoarelor diferentiale. Gama de intreruptoare diferentiale include produse pentru domeniul rezidential dar si pentru domeniul industrial (de ex. pentru circuite cu convertoare de frecventa).

4 produse
Brosura
Vezi detalii
Card produs
Intrerupator in vid seria W-VACi
 
Intrerupator in vid seria W-VACi

Intrerupatorul in vid din seria W-VACi este realizat si testat in conformitate cu standardele IEC 62271-100 respectiv 62271-1, in executie fixa si debrosabila, asigurand gama completa a cerintelor tehnice.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Intreruptoare automate modulare PLSM de 10 kA Intreruptoare automate modulare CLS4 de 4,5 kA Intreruptoare automate modulare PLN4 de 4,5 kA , intr-un modul Intreruptoare automate modulare PLHT de 25 kA
 
Intreruptoare automate modulare Eaton
4 produse

Gama completa de intreruptoare automate modulare pentru protectia instalatiilor din domeniul rezidential sau non-rezidential. Toate intreruptoarele dispun de fereastra de indicare a starii contactelor de forta.

4 produse
Brosura
Vezi detalii
Card produs
Mempower - Bare capsulate din aluminiu si cupru
 
Mempower - Bare capsulate din aluminiu si cupru

Sistemele de distributie in bare capsulate de la Eaton Mempower reprezinta o solutie performanta, adaptabila la orice tip de instalatie. Testate in conformitate cu standardul IEC 60439-2, ele ofera 4 game, solutii pentru curenti de la 25 la 6300A si dispun de o cuprinzatoare paleta de accesorii si cutii de derivatie.

Brosura
Vezi detalii
Card produs

Categorii

Dispozitiv de conectare de medie si inalta tensiune
Dispozitiv de conectare de medie si inalta tensiune
Sursa neintrerupta de alimentare (UPS)
Sursa neintrerupta de alimentare (UPS)
Convertizor de frecventa, soft starter
Convertizor de frecventa, soft starter
Separator de sarcina, separator pentru siguranta, comutator
Separator de sarcina, separator pentru siguranta, comutator
Contactor
Contactor

Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...