proidea.ro catalog online de informatii produse

Eaton a publicat o noua carte alba - Cum sa controlam debitele hidraulice mai eficient


2016. septembrie 16.

Abordari pentru reducerea consumului de energie si inregistrarea datelor pentru managementul inteligent al energiei

Eaton a publicat o noua carte alba care furnizeaza o informare generala si abordari pentru reducerea consumului de energie in aplicatii in care debitele trebuie controlate. Luand ca exemplu unitatile de alimentare hidraulice, noua carte alba a companiei de management al energiei, intitulata Planificarea si gestionarea unitatilor de alimentare hidraulice pentru a oferi o mai mare eficienta energetica, explica modul si motivele pentru care alegerea conceptului de variator pentru pompele hidraulice poate avea un impact semnificativ asupra costurilor energiei si ciclului de viata.

Constructorii de masini si de sisteme pot economisi peste 50% din energie daca utilizeaza variatoare de viteza. In acelasi timp, acestia beneficiaza de un nivel scazut de producere de caldura si, prin urmare, de cerinte reduse de racire. Alte avantaje importante includ obtinerea unui design mai compact si reducerea nivelului de zgomot al pompei. De asemenea, documentul analizeaza si explica rolul managementului energiei si contributia pe care o poate aduce un sistem inteligent de cablare si comunicatii in pregatirea masinilor pentru internetul obiectelor, de exemplu, aducerea masinilor IoT in stadiul de utilizare.

Autorul, Marco Bison, managerul departamentului Mechatronic Technologies la Eaton, analizeaza eficienta din punctul de vedere al costurilor si eficienta energetica a conceptelor de variator disponibile in prezent pentru pompele hidraulice. Acesta explica faptul ca, desi sistemele cu viteza continua constanta, utilizate in prezent, necesita doar o investitie scazuta, acestea genereaza costuri energetice ridicate. O solutie alternativa ar fi sistemele cu actionare directa cu servomotoare; utilizarea acestora ar reduce semnificativ consumul de energie al unei unitati hidraulice; totusi, acestea necesita o investitie relativ ridicata. Bison sugereaza ca un variator de viteza cu un motor asincron actionat de un demaror cu viteza variabila sau de un invertor de frecventa este o solutie eficace din punctul de vedere al costurilor si eficienta din punct de vedere energetic. Debitul pompei si presiunea in sistemul hidraulic sunt controlate de viteza. Variatorul furnizeaza doar puterea care este solicitata in prezent de dispozitivele hidraulice intr-un anumit moment (putere la cerere). Acest lucru inseamna ca sunt posibile economii importante de energie, astfel cum dovedeste Bison, oferind un exemplu practic al unei masuri de retehnologizare asupra unei matrite de turnare prin injectie.

Cartea alba demonstreaza, de asemenea, ca reducerea consumului de energie al unei unitati hidraulice este doar un prim pas catre crearea unui sistem extrem de eficient. Urmatorul pas este crearea conditiilor adecvate pentru un sistem de management al energiei. Acesta necesita o inregistrare si o analiza cuprinzatoare a datelor privind energia si masinile. Inlocuirea actualului mod standard de a face conexiuni punct-la- punct complexe cu un sistem inteligent de cablaj si de comunicatii ofera in acest sens o abordare eficace din punctul de vedere al costurilor. Acest fapt nu reduce doar munca de cablare, ci faciliteaza si introducerea de dispozitive simple de automatizare – precum demaroare de motoare, senzori sau elemente de actionare – cu ajutorul modulelor inteligente de comunicatii, instalate simplu. Cu alte cuvinte, acestea pot comunica intre ele si, cu un efort minim, pot furniza datele solicitate pentru analiza si au capacitatea de a conecta unitatea de alimentare hidraulica la internet si la Cloud, astfel incat datele privind energia si administrarea pot fi accesate de oriunde din lume.
 
Cartea alba este disponibila gratuit la www.eaton.eu/moem-ee.

Mai multe informatii si detalii despre cartea alba Eaton veti primi la standul A18 al companiei Eaton Electric Srl, din Sala Unirii, Palatul Parlamentului, din cadrul evenimentului IEAS in perioada 20-23 septembrie 2016.


In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre produsele Eaton, faceti clic pe pozele prezentate mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei Eaton Electric Srl, folosind butonul corespunzator.
 

Produs
Firma
Sediu: RO-013696 , Bucuresti, Sos. Bucuresti-Ploiesti nr. 42-44, B.B.T.P., Cladirea B2, et. 3, Sector 1
Telefon: +40 21 361 0909
Fax: +40 21 361 0900
E-mail:
Web: www.eaton-electric.ro
Web: http://powerquality.eaton.com/Romania/
Carmen Iordanescu
Director Vanzari +40 21 361 0909/115
   
   
   
   
Eaton Electric SRL este reprezentanta in Romania a Eaton’s Electrical Sector. Eaton este unul dintre liderii mondiali in solutii pentru managementul energiei. In domeniul electric, Eaton ofera produse si solutii de medie si joasa tensiune pentru distributia energiei, solutii moderne de automatizare si solutii pentru calitatea energiei. Intre brandurile apartinand Eaton se afla nume cunoscute precum Moeller, Holec, Westinghouse, Cutler Hammer, etc.
Eaton Electric Romania ofera clientilor sai nu numai produse de exceptionala calitate ci si o serie de servicii complementare, cum ar fi consultanta tehnica sau asistenta tehnica in toate fazele unui proiect. In Romania, Eaton dispune de un stoc important care permite livrarea rapida a produselor catre clienti.
Denumiri marca: Eaton, Moeller, Holec
Cuvinte cheie:  eaton  carte  alba  control  debite  hidraulice  eaton  electric  inregistrarea