Cemacon si-a actualizat continutul pe ProIDEA

Detalii si fise tehnice noi disponibile la produsele Cemacon

cemacon_header
cemacon_header

Infiintata in 1969 la Zalau, CEMACON SA are peste 40 de ani de experienta in realizarea de materiale de constructii. Compania si-a concentrat atentia pe obtinerea unei retete optime de fabricare a blocurilor ceramice, iar in prezent beneficiaza de o linie de productie moderna, automatizata, care permite realizarea unor produse inovatoare, la cele mai inalte standarde mondiale. 

Cemacon promoveaza conceptul de "constructii verzi", inclusiv prin dezvoltarea singurului bloc ceramic din Romania care nu necesita termoizolare suplimentara, EVOCERAMIC 44 LM. 

Povestea Cemacon a inceput in anul 1969, in orasul Zalau din judetul Salaj. Producatorul de blocuri ceramice a castigat notorietate in regiune in cele peste patru decenii de existenta. Compania a "renascut" in urma cu patru ani, cand Cemacon a castigat recunosterea cuvenita la nivel national. 

Odata cu schimbarea totala a managementului, in 2010, Cemacon si-a extins reteaua de distributie, limitata la acea vreme la 10 distribuitori in trei judete din nord-vestul Romaniei, la peste 200 de puncte de livrare si o retea vasta la nivel national, pana in 2014. 

In urma cu patru ani, productia de caramida a fost preluata complet de linia de fabricatie din Recea, judetul Salaj. Aici a fost inaugurata o noua fabrica, sustinuta de cea mai moderna linie de fabricatie din sud-estul Europei. Birourile companiei au fost mutate la Cluj-Napoca, un oras activ si conectat la tot mediul de business romanesc si strain. Fabrica din Zalau a fost pusa in conservare, desi linia din aceasta locatie trecuse in anul 2007 printr-un proces de modernizare. 

In anul 2013, Cemacon lansa pe piata materialelor de constructii, caracterizata pana atunci de oferte invechite, gama de caramizi EVOCERAMIC. O gama inovatoare datorita dimensiunilor si caracteristicilor atipice. Caramizile EVOCERAMIC sunt mai mari decat alte produse din piata si au o configuratie unica, ceea ce permite constructorilor sa finalizeze lucrarile mai repede si cu costuri mai mici. Gama EVOCERAMIC include EVOCERAMIC 44 LM, singura caramida din Romania care nu mai necesita termoizolatie. Beneficiarii economisesc banii cheltuiti altfel pe materialele termoizolante, auxiliare, sau pe manopera. 

Nu a durat mult pana cand constructorii sau beneficiarii au remarcat si au apreciat calitatile EVOCERAMIC. In 2014, fabrica din Recea a functionat la capacitate maxima, suplimentarea liniei de productie fiind urmatorul pas, in 2015. Cea mai potrivita solutie a fost repornirea liniei din Zalau. Un proces de retehnologizare a fost deja demarat pentru ca utilajele din locatie sa poata produce caramizi EVOCERAMIC. 

Gama de caramizi inteligente EVOCERAMIC 
Cemacon investeste constant in tehnologie si cercetare pentru a dezvolta produse unice, care aduc un real avantaj celor care le folosesc. Astfel, au dezvoltat produsele din noua gama EVOCERAMIC, caramizi inteligente care imbina inovatia cu tehnologia de ultima ora pentru a oferi performante superioare celorlalte produse de pe piata. Singura caramida care nu necesita termoizolatie suplimentara. Favorizeaza un consum redus de mortar si o viteza sporita de finalizare a constructiei. Dispune de dimensiuni care faciliteaza economia de mortar si de elemente de ghidaj pentru cea mai buna aliniere.

Cemacon si-a actualizat continutul pe ProIDEA
Cemacon si-a actualizat continutul pe ProIDEA
Produse mentionate in articol
Bloc ceramic cu vata bazaltica integrata EC 40 VB Bloc ceramic cu vata bazaltica integrata EC 44 VB Bloc ceramic cu vata bazaltica integrata EC 1/2 44 VB Bloc ceramic cu vata bazaltica integrata EC 12 VB
 
Caramizi inteligente EVOCERAMIC
14 produse

Zidarie portanta, exterioara si interioara, zidarie neportanta exterioara si interioara si element de ventilatie Cemacon.

14 produse
Brosura
Specificatii
CAD
Vezi detalii
Card produs
Sistem de cos de fum Heluz KLASIK
 
Sistem de cos de fum Heluz KLASIK

Sistemul de cos de fum Heluz KLASIK cu invelis ceramic este asigura randamentul sursei de caldura, conduce gazele de ardere la o inaltime de siguranta si asigura aerul necesar unei combustii eficiente.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Categorii
Cos de fum
Cos de fum
Planseu, buiandrug
Planseu, buiandrug
Zidarie portanta si neportanta
Zidarie portanta si neportanta
Echipament de incalzire, schimbator de caldura, cos de fum
Echipament de incalzire, schimbator de caldura, cos de fum
Structura portanta si zidarie
Structura portanta si zidarie
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...