Castiga puncte la certificarea cladirilor verzi, cu produsele Knauf Insulation

Scheme de obtinere a certificarilor verzi: BREEAM, LEED, HQE, DGNB

Scheme de certificare verde prin produsele Knauf Insulation ce reduc consumul de energie
knauf_insulation_schemel_certificare_verde_1

Cladirile verzi

Industria constructiilor verzi evolueaza rapid, existand o tendinta accentuata de crestere a instrumentelor pentru evaluarea acestor cladiri verzi. O cladire certificata ca fiind o cladire verde, are o valoare de piata mai mare, dar pentru a putea obtine aceasta certificare este necesara o evaluare standardizata si sistematica a caracteristicilor ei in raport cu mediul.

Exista diverse scheme de certificare pentru cladirile verzi, fiecare avand metodologia, procedurile si indicatorii de stabilire a caracteristicilor ecologice care definesc o cladire verde.

Utilizarea produselor Knauf Insulation in cladiri verzi

Produsele Knauf Insulation reduc consumul de energie, sunt printre cele mai sustenabile avand un continut ridicat de materie prima reciclata si in plus, este prima companie caruia i s-a acordat nivelul Gold al certificatului Indoor Air Quality de la Eurofins, indeplinind toate criteriile europene existente cu privire la calitatea aerului in interior.

In plus, un numar mare din produsele Knauf Insulation sunt insotite de Declaratii de mediu (EPD - Environmental Product Declaration), un document cu privire la impactul produselor asupra mediului, dovedind ca suntem pionieri in dezvoltarea de produse sustenabile, iar izolarea cladirilor contribuie la transformarea acestora in cladiri mai durabile si ecologice.

Astfel, folosind produsele Knauf Insulation la izolarea cladirilor se castiga puncte in diverse scheme de obtinere a certificarilor verzi: BREEAM, LEED, HQE, DGNB.

Documente BREEAM

 • BREEAM International - Compliance Knauf Insulation Glass Mineral Wool
 • BREEAM International - Compliance Knauf Insulation Rock Mineral Wool
 • BREEAM International - Compliance Knauf Insulation Urbanscape
 • BREEAM International - Compliance Knauf Insulation Wood Wool Heraklith.

Documente LEEDv3

 • LEED version 2009 compliance Knauf Insulation Blowing Wool
 • LEED version 2009 compliance Knauf Insulation Glass Mineral Wool
 • LEED version 2009 compliance Knauf Insulation Rock Mineral Wool
 • LEED version 2009 compliance Knauf Insulation Wood Wool.

Documente LEEDv4

 • LEEDv4 compliance Knauf Insulation Urbanscape
 • LEEDv4 compliance Knauf Insulation Glass Mineral Wool.

Documente REACH

 • Knauf Insulation Wood Wool REACH letter of compliance
 • Knauf Insulation Blowing Wool REACH letter of compliance
 • Knauf Insulation Glass Mineral Wool REACH letter of compliance
 • Knauf Insulation Rock Mineral Wool REACH letter of compliance.

Sisteme de certificare a cladirilor verzi

Metoda de evaluare BREEAM (Building Research Establishment Environmental) a inceput in Marea Britanie in 1990, iar acum este o initiativa voluntara in sectorul privat si obligatorie in sectorul public. In Romania accesarea acestei scheme este una optionala. In aceasta schema de certificare se acorda puncte in baza unor principii sustenabile pentru consumul de energie, consumul de apa, mediul intern, poluare, transport, materiale utilizate, deseuri, procese de management si ciclul de viata al cladirilor. Punctajul maxim este de 109 puncte, obtinerea a mai putin de 30 puncte duce la necertificarea cladirii ca fiind o cladire verde, 45 puncte aduce un calificativ de "bun", 55 puncte inseamna "foarte bun", 70 puncte "excelent" si peste 85 puncte "remarcabil".

LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) a inceput in 1993, in Statele Unite si este acum populara in intreaga lume. Schema de certificare se refera la cladirile comerciale si rezidentiale, evaluandu-le din punct de vedere consum de energie, utilizarea eficienta a apei, materialele folosite, resurse si calitatea mediului interior. Pentru a obtine certificarea este nevoie de un punctaj de peste 40 din cele 100 puncte in total, argint se obtine cu peste 50 puncte, aur cu peste 60 si platina cu peste 80 de puncte.

HQE (Haute Qualité Environnementale ) este o initiativa franceza care a inceput in 1996. Nu a fost adoptata la o scara la fel de larga ca LEED sau BREEAM, dar are obiective comune, ca reducerea de energie si consumul de apa, impact minim asupra mediului inconjurator, un mediu intern sanatos si un ciclu complet de viata al unei cladiri. Acesta certificare acopera cladirile noi si cele existente de la cladiri comerciale pana la locuinte multi-familiale.

DGNB (Deutsche Gesellschaft für Nachaltiges Bauen sau German Sustainable Building Council) a fost infiintata in anul 2008 si se concentreaza pe aproximativ 50 de criterii, de la aspectele de mediu, economice, tehnologice si de lucru, pentru dimensiuni socio-culturale si functionale. Adopta o abordare holistica, adica sistemul evalueaza intregul ciclu de viata a cladirii. Cladirile certificate DGNB se incadreaza in categoriile bronz, argint sau aur. In plus, exista posibilitatea de precertificare mai simpla din faza de planificare.

Pentru Romania a fost initiata de curand o schema de impulsionare a construirii de cladiri verzi, de catre ROGBC - Romania Green Building Council, Ipoteca Verde.

Prin acest program se pot accesa pentru proiectele de constructii care indeplinesc criterii ecologice, rate de dobanda preferentiala. Daca proiectul de constructii se incadreaza in standarde de eficienta energetica ridicata si toxicitate redusa a materialelor de constructii, atunci rata dobanzii practicata v-a fi cu 1% mai mica.

Knauf Insulation Romania a fost prima companie certificata in acest program, demonstrand inca o data ca produsele Knauf Insulation sunt facute cu responsabilitate pentru mediul inconjurator si imbunatatesc nu doar confortul locuintei printr-o izolare corespunzatoare, ci si calitatea vietii. Mai multe detalii despre programul Green Homes gasiti aici.

Produse mentionate in articol
Vata minerala de sticla MPN Plus 037 Placa din vata minerala de sticla Mineral Plus Ext 035 Rola din vata minerala de sticla Unifit 032 Rola din vata minerala de sticla Unifit 035
 
Vata minerala de sticla Knauf Insulation cu tehnologie ECOSE®
9 produse

Materia prima pentru fabricarea vatei de sticla sunt deseurile din sticla. Gama de produse Knauf Insulation din fibre de vata minerala de sticla este sub forma de rulouri si placi. Produsele din vata minerala de sticla se comprima usor. Avantajul este ca se pot pune cantitati mari in pachete mici, ceea ce inlesneste transportul. Produsele comprimate isi pastreaza proprietatile si revin la grosimea lor initiala dupa despachetare. Compania Knauf Insulation, foloseste la fabricarea produselor izolante din vata mineral de sticla, un liant natural, fara formaldehida, realizat din materiale organice regenerabile, in locul produselor chimice bazate pe petrol. Datorita tehnologiei ECOSE®, toate produsele, fabricate din vata minerala de sticla au o culoare maro specifica, obtinuta natural fara vopsea sau coloranti artificiali. Portofoliu de vata de sticla poate fi folosit pentru diverse tipuri de aplicatii: acoperisuri inclinate, fatada ventilata, pereti de compartimentare, plafoane si intradosuri, vata vrac (SUPAFIL) si vata de sticla pentru aplicatii multiple.

9 produse
Brosura
Specificatii
CAD
Vezi detalii
Card produs
Lamele de plafon din vata minerala bazaltica CLT C1 Thermal Placa rigida de vata bazaltica pentru izolarea acoperisurilor tip terasa SmartRoof Top Placi termoizolante pentru podele si poduri circulabile neincalzite DF Placa rigida de vata bazaltica pentru izolarea acoperisurilor tip terasa SmartRoof Norm
 
Vata minerala bazaltica Knauf Insulation cu tehnologie ECOSE®
17 produse

Materia prima pentru fabricarea vatei minerale bazaltice este roca numita bazalt. Produsele din fibra bazaltica sunt fabricate sub forma de placi sau lamele. Sunt materiale mai dure, unul din avantajele lor fiind pastrarea pe termen lung a excelentelor proprietati mecanice. Produsele Knauf Insulation fabricate din vata minerala bazaltica sunt rezistente la foc (Clasa A1, cea mai buna protectie la foc), bune izolatoare termice si acustice, si isi pastreaza stabilitatea dimensionala in caz de presiune excesiva. Portofoliu de vata bazaltica poate fi folosit pentru diverse tipuri de aplicatii: acoperisuri tip terasa, pardoseli, pereti exteriori - termosistem, acoperisuri inclinate, pereti exteriori - fatada ventilata, pereti de compartimentare, fadade cu izolare interioara, dar si pentru aplicatii tehnice (categorie izolatii tehnice).

17 produse
Brosura
Specificatii
CAD
Vezi detalii
Card produs
Membrana impermeabila la exterior si permeabila din interior catre exterior Homeseal LDS 0.02 Membrana permeabila Homeseal LDS 0.02UV FixPlus Bariera de vapori la interior, cu strat de aluminiu pentru controlul vaporilor Homeseal LDS 200 Bariera de vapori activa la interior, pentru eliminarea controlata a vaporilor de apa Homeseal LDS 5
 
Membrane de difuzie si bariere de vapori Knauf Insulation
6 produse

Membrane de vapori la interior, pentru controlul vaporilor, membrane impermeabile la exterior, membrane de difuzie si bariere de vapori Knauf Insulation.

6 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Placi compozite monostrat Heraklith A2-C Placi compozite incombustibile Tektalan A2-037/2
 
Placi din fibre de lemn Knauf Insulation
2 produse

Placi compozite monostrat si triplustrat pentru plafoane si intradosuri Heraklith.

2 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Izolatie tehnica HTB Izolatie tehnica HTB AluR Izolatie tehnica LMF AluR Izolatie tehnica PS 600 si KPS 041 Alur
 
Izolatii tehnice Knauf Insulation
6 produse

Izolatia tehnica Knauf Insulation este menita pentru izolarea termica, fonica si la foc a suprafetelor plate si curbate a conductelor, sistemelor de incalzire si aer conditionat, recipientelor etc. Cartonul ondulat actioneaza ca un strat protector de izolatie.

6 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Sisteme de acoperisuri verzi Urbanscape
 
Sisteme de acoperisuri verzi Urbanscape

Acoperisul verde Urbanscape este un sistem complet, cu greutate redusa, format dintr-o membrana anti-radacina, un sistem de drenaj cu sau fara tampon, un substrat unic patentat de vata minerala bazaltica si stratul de vegetatie. Sistemul de acoperis verde Urbanscape poate fi montat pe orice tip de acoperis: pe suport de beton sau tabla cutata, pe terase inverse (ranversate) sau orice alt tip de materiale utilizate la acoperisuri. Elementele acoperisului verde sunt aceleasi in toate cazurile, difera doar necesarul de izolatie termica si pozitia membranei hidroizolante

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Placa termoizolanta pentru fatade de contact FKD-S Thermal Placa termoizolanta pentru fatade de contact FKD-N Thermal Placa termoizolanta pentru fatade de contact FKD-N Thermal 2 Lamela termoizolanta fatade de contact FKL Thermal
 
Termosistem Knauf Insulation Thermal
4 produse

Produsele Knauf Insulation fabricate din vata bazaltica sub forma de placi sunt rezistente la foc si isi pastreaza stabilitatea dimensionala in caz de presiune excesiva. Vata minerala bazaltica destinata fatadelor exterioare (din componenta termosistemului), se regaseste in noua gama Thermal cu performante termice imbunatatite, λ fiind intre 0.034 si 0.036 W/mK.

4 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...