Raportul de sustenabilitate Knauf Insulation 2016

Knauf Insulation atinge un obiectiv important in provocarea pentru sustenabilitate pe care a lansat-o pana in 2020

Raport de sustenabilitate Knauf Insulation 2016
Raportul de sustenabilitate Knauf Insulation 2016

Knauf Insulation lanseaza raportul sau anual de sustenabilitate, "Termoizolarea conteaza".

In anul 2010 ne-am setat cateva obiective ambitioase pentru 2020. Ne-am propus sa reducem emisiile de CO2 si consumul de energie cu 20%, eliminarea deseurilor menajere la nivelul solului, sa diminuam rata accidentelor de munca cu 50% si sa reducem consumul de apa, tot cu 50%.

In 2015 putem anunta cu mandrie in noul nostru raport de sustenabilitate realizarile de pana acum: consumul de energie a fost redus cu 17.5%, emisiile de CO2 au fost reduse cu 16.4%, poluarea la nivelul solului a scazut cu 58% si accidentele de munca sunt cu 5% mai putine ca in 2010.

Inca un aspect semnificativ este reducerea consumului de apa cu 50% in 2015 – obiectiv atins cu 5 ani inainte de termen.

Vincent Briard, conducatorul departamentului de Sustenabilitate, Produse & Cladiri al Knauf Insulation a declarat: "Am avut multe realizari in doar cinci ani de zile. Reusitele din 2015 sunt o dovada a muncii sustinute a tuturor oamenilor de la Knauf Insulation – indiferent de pozitia in companie.

Astazi toata lumea intelege importanta sustenabilitatii, toti sunt constienti de importanta eficientei energetice, reducerea deseurilor si diminuarea numarului accidentelor de munca. Rezultatele din 2015 sunt cu atat mai surprinzatoare cu cat cuprind si statisticile celor 17 noi facilitati Knauf Insulation din America de Nord pe care le-am achizitionat in 2014."

Noul raport expune multe din initiativele care au fost implementate in intreaga companie. Sunt evidentiate acele fabrici Knauf Insulation care au realizat inovatii in managementul energiei, reducerea deseurilor sau reducerea consumului de apa.

De asemenea, in raport aratam beneficii vizibile ale investitiilor – de exemplu reducerea rutelor de transport in Rusia si America de Nord cu mii de kilometri – si cum noi initiative au impact la fiecare nivel al companiei – prin responsabilizarea liderilor companiei in privinta aspectelor ce tin de sanatate si siguranta.

"Sustenabilitatea in cadrul Knauf Insulation inseamna atat suportul pe care il oferim clientilor nostri in provocarile pe care le intampina, cat si performanta noastra", a adaugat Briard.

In raportul de sustenabilitate ne adresam colegilor, factorilor de decizie politica, reglementatorilor, instalatorilor, companiilor de constructii si distribuitorilor din intreaga lume pentru a le arata cum plasam sustenabilitatea in mijlocul a tot ceea ce facem la Knauf Insulation.

Raportul scoate in evidenta modul in care derulam campanii pentru a mentine eficienta energetica, sustenabilitatea si siguranta constructiilor in mijlocul atentiei dezbaterilor politice la nivel mondial.

Explicam multiplele moduri prin care dezvoltam initiative in domeniul constructiilor verzi pentru a-i ajuta pe clienti sa obtina mai mult de la sistemul de certificare si standardizare al constructiilor verzi (Green Building Rating System). Totodata suntem foarte atenti la criteriile care ar trebui sa dea noile trenduri in constructia cladirilor verzi. De asemenea, acordam importanta modului in care solutiile Knauf Insulation pot contribui la imbunatatirea aerului din cladiri, confortului acustic si termic in cadrul reglementarilor nationale.

Solutiile inovatoare stau la baza afacerii noastre. Produse ca Mineral Plus si tehnologia ECOSE din vata minerala de sticla – si mai nou din vata minerala bazaltica – sunt prezentate in detaliu impreuna cu feedback-ul primit de la clientii nostri.

La final, prezentam un program unic de cercetare pe care Knauf Insulation il desfasoara in 21 de case locuite din Belgia. Scopul experimentului este demonstrarea beneficiilor reale ale termoizolarii prin monitorizarea performantelor termice inainte si dupa instalarea termosistemului. Este un experiment foarte relevant.

Alte puncte importante ale raportului sunt:

  • Noua initiativa de constructii modulare, special create pentru a ajuta guvernele europene in fata valului de refugiati
  • Efortul pe care il depunem pentru a pastra renovarea cladirilor in centrul politicilor guvernamentale asupra energiei, in intreaga lume
  • Demersurile pe care le facem pentru a schimba politicile de asigurare a rezistentei la incendii a cladirilor.

Descarcati raportul de sustenabilitate Knauf Insulation 2016.ENG.

Produse mentionate in articol
Vata minerala de sticla MPN Plus 037 Placa din vata minerala de sticla Mineral Plus Ext 035 Rola din vata minerala de sticla Unifit 032 Rola din vata minerala de sticla Unifit 035
 
Vata minerala de sticla Knauf Insulation cu tehnologie ECOSE®
9 produse

Materia prima pentru fabricarea vatei de sticla sunt deseurile din sticla. Gama de produse Knauf Insulation din fibre de vata minerala de sticla este sub forma de rulouri si placi. Produsele din vata minerala de sticla se comprima usor. Avantajul este ca se pot pune cantitati mari in pachete mici, ceea ce inlesneste transportul. Produsele comprimate isi pastreaza proprietatile si revin la grosimea lor initiala dupa despachetare. Compania Knauf Insulation, foloseste la fabricarea produselor izolante din vata mineral de sticla, un liant natural, fara formaldehida, realizat din materiale organice regenerabile, in locul produselor chimice bazate pe petrol. Datorita tehnologiei ECOSE®, toate produsele, fabricate din vata minerala de sticla au o culoare maro specifica, obtinuta natural fara vopsea sau coloranti artificiali. Portofoliu de vata de sticla poate fi folosit pentru diverse tipuri de aplicatii: acoperisuri inclinate, fatada ventilata, pereti de compartimentare, plafoane si intradosuri, vata vrac (SUPAFIL) si vata de sticla pentru aplicatii multiple.

9 produse
Brosura
Specificatii
CAD
Vezi detalii
Card produs
Lamele de plafon din vata minerala bazaltica CLT C1 Thermal Placa rigida de vata bazaltica pentru izolarea acoperisurilor tip terasa SmartRoof Top Placi termoizolante pentru podele si poduri circulabile neincalzite DF Placa rigida de vata bazaltica pentru izolarea acoperisurilor tip terasa SmartRoof Norm
 
Vata minerala bazaltica Knauf Insulation cu tehnologie ECOSE®
17 produse

Materia prima pentru fabricarea vatei minerale bazaltice este roca numita bazalt. Produsele din fibra bazaltica sunt fabricate sub forma de placi sau lamele. Sunt materiale mai dure, unul din avantajele lor fiind pastrarea pe termen lung a excelentelor proprietati mecanice. Produsele Knauf Insulation fabricate din vata minerala bazaltica sunt rezistente la foc (Clasa A1, cea mai buna protectie la foc), bune izolatoare termice si acustice, si isi pastreaza stabilitatea dimensionala in caz de presiune excesiva. Portofoliu de vata bazaltica poate fi folosit pentru diverse tipuri de aplicatii: acoperisuri tip terasa, pardoseli, pereti exteriori - termosistem, acoperisuri inclinate, pereti exteriori - fatada ventilata, pereti de compartimentare, fadade cu izolare interioara, dar si pentru aplicatii tehnice (categorie izolatii tehnice).

17 produse
Brosura
Specificatii
CAD
Vezi detalii
Card produs
Membrana impermeabila la exterior si permeabila din interior catre exterior Homeseal LDS 0.02 Membrana permeabila Homeseal LDS 0.02UV FixPlus Bariera de vapori la interior, cu strat de aluminiu pentru controlul vaporilor Homeseal LDS 200 Bariera de vapori activa la interior, pentru eliminarea controlata a vaporilor de apa Homeseal LDS 5
 
Membrane de difuzie si bariere de vapori Knauf Insulation
6 produse

Membrane de vapori la interior, pentru controlul vaporilor, membrane impermeabile la exterior, membrane de difuzie si bariere de vapori Knauf Insulation.

6 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Placi compozite monostrat Heraklith A2-C Placi compozite incombustibile Tektalan A2-037/2
 
Placi din fibre de lemn Knauf Insulation
2 produse

Placi compozite monostrat si triplustrat pentru plafoane si intradosuri Heraklith.

2 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Izolatie tehnica HTB Izolatie tehnica HTB AluR Izolatie tehnica LMF AluR Izolatie tehnica PS 600 si KPS 041 Alur
 
Izolatii tehnice Knauf Insulation
6 produse

Izolatia tehnica Knauf Insulation este menita pentru izolarea termica, fonica si la foc a suprafetelor plate si curbate a conductelor, sistemelor de incalzire si aer conditionat, recipientelor etc. Cartonul ondulat actioneaza ca un strat protector de izolatie.

6 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Sisteme de acoperisuri verzi Urbanscape
 
Sisteme de acoperisuri verzi Urbanscape

Acoperisul verde Urbanscape este un sistem complet, cu greutate redusa, format dintr-o membrana anti-radacina, un sistem de drenaj cu sau fara tampon, un substrat unic patentat de vata minerala bazaltica si stratul de vegetatie. Sistemul de acoperis verde Urbanscape poate fi montat pe orice tip de acoperis: pe suport de beton sau tabla cutata, pe terase inverse (ranversate) sau orice alt tip de materiale utilizate la acoperisuri. Elementele acoperisului verde sunt aceleasi in toate cazurile, difera doar necesarul de izolatie termica si pozitia membranei hidroizolante

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Placa termoizolanta pentru fatade de contact FKD-S Thermal Placa termoizolanta pentru fatade de contact FKD-N Thermal Placa termoizolanta pentru fatade de contact FKD-N Thermal 2 Lamela termoizolanta fatade de contact FKL Thermal
 
Termosistem Knauf Insulation Thermal
4 produse

Produsele Knauf Insulation fabricate din vata bazaltica sub forma de placi sunt rezistente la foc si isi pastreaza stabilitatea dimensionala in caz de presiune excesiva. Vata minerala bazaltica destinata fatadelor exterioare (din componenta termosistemului), se regaseste in noua gama Thermal cu performante termice imbunatatite, λ fiind intre 0.034 si 0.036 W/mK.

4 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...