Danfoss sustine activ eficientizarea energetica a caselor romanilor

Danfoss sustine activ eficientizarea energetica a caselor romanilor
Danfoss sustine activ eficientizarea energetica a caselor romanilor

La jumatatea lunii mai, ministerul Mediului, Apelor si Padurilor a lansat Programul privind efectuarea de lucrari destinate cresterii eficientei energetice in locuinte unifamiliale, beneficiari persoane fizice. Programul reprezinta o oportunitate importanta, fiind un program pilot de renovare, care vizeaza pentru prima data casele unifamiliale. Acesta este, de asemenea, un excelent exemplu de cooperare de succes intre guvern si expertii din domeniul constructiilor. ROENEF – Asociatia pentru promovarea eficientei energetice in cladiri, in cadrul carei Danfoss este membru fondator, a participat la consultarile care au avut loc pe parcursul dezvoltarii programului.

"Suntem cu adevarat entuziasmati sa facem parte intr-un proiect atat de important, impreuna cu membrii ROENEF, prin care sa construim un viitor mai bun in Romania. Danfoss este un lider global in eficientizarea consumului de energie in cladiri, iar inginerii nostri preiau conducerea cand vine vorba de discutii de inginerie in actiune. Din ianuarie 2020, ne-am lansat intr-un plan ambitios pentru a deveni neutrii din punct de vedere al emisiilor CO2 pana cel tarziu pana in 2030, punand accentul pe eficienta energetica. Este un pas natural pentru noi, care s chiar in ADN-ul companiei noastre." spune Cezar Cojocea, Director de vanzari, Segmentul incalzire, Danfoss s.r.l.

Noul program de imbunatatire a eficientei energetice in casele unifamiliale, cu un buget semnificativ de 100 de milioane de euro, va avea un impact economic semnificativ pentru piata de constructii si renovari si va aduce beneficii reale pentru proprietarii de locuinte, in ceea ce priveste economiile de energie, confortul si calitatea vietii. Acesta include toti cei trei piloni ai eficientei energetice in cladiri: o izolare mai buna, o sursa curata si eficienta de energie pentru incalzire/racire, precum si modernizarea sistemelor de incalzire si apa calda, inclusiv prin instalarea de instrumente de control sistemele tehnice din case.

Acest lucru este deosebit de important acum, cand avem nevoie de investitii verzi pentru a ajuta la relansarea economica pe termen scurt si lung, dupa criza provocata de COVID-19. Este important sa ne asiguram ca, atunci cand se va incheia aceasta criza, vor exista oportunitati care sa sustina economia. Investitiile care sunt necesare astazi trebuie asociate cu beneficii pe termen lung, atat din punct de vedere economic, cat si din punct de vedere al mediului si cresterii calitatii vietii. "Investitiile in eficienta energetica pot crea locuri de munca la nivel local, reduce facturile la energie, imbunatatind in acelasi timp calitatea aerului si asigurand respectarea angajamentelor privind eficienta energetica." spune Mihai Moia, director executiv ROENEF.

"Exista oportunitatea de a contribui la reconstruirea societatii in mod diferit si de a o face mai rezistenta", au fost cuvintele presedintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, in timpul anuntarii noului plan de sprijin financiar pentru a depasi actuala criza economica cauzata de pandemia COVID-19. 750 de miliarde EUR vor fi disponibile in cadrul EU Next Generation Fund - 390 miliarde EUR in subventii nerambursabile si 360 miliarde EUR sub imprumuturi preferentiale. Sprijinul planificat, impreuna cu modificarile vizate din bugetul UE pentru 2021-2027, vor oferi finantare la nivelul de 1 824,3 miliarde EUR. Romania poate accesa 79,9 miliarde EUR atat pentru redresare economica, cat si pentru dezvoltarea infrastructurii.

Una din conditiile de accesare a ajutorului este neutralitatea climatica si de a fi in concordanta cu Acordul Verde al UE. "Programul pentru eficienta energetica a locuintelor unifamiliale din Romania este un prim pas. Urmatorii, ar trebui sa fie atat noul program de finantare a eficientizarii cladirilor publice - scoli si gradinite, cat si implementarea Strategiei de renovare pe termen lung. Cladirile sunt punctul de plecare crucial pe calea catre neutralitatea climatica, iar un aspect incurajator in aceasta privinta este ca toate tehnologiile necesare exista acum, nu trebuie sa le asteptam." Cezar Cojocea, Director vanzari, Segmentul incalzire, Danfoss. In UE, cladirile si sectorul constructiilor reprezinta aproximativ jumatate din consumul total de energie si emisiile de CO2. Stabilirea unor obiective anuale de renovare sustenabila pentru diferite categorii de cladiri va asigura ca acestea polueaza cat mai putin. in acelasi timp, sectorul constructiilor duce la crearea rapida de locuri de munca la nivel local.

Produse mentionate in articol
Termostat de radiator Danfoss Ally™ Termostat de camera Danfoss Icon pentru incalzire hidraulica prin pardoseala
 
Incalzire inteligenta Danfoss
2 produse

Danfoss ofera o gama larga de termostate cu solutii flexibile - cu control digital sau prin buton, care asigura controlul optim al temperaturii interioare.

2 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Robinete termostatice, independent de presiune, pentru radiatoare RA-DV 3-in-1 - Drept Senzor termostatic RAE cu blocare antif-furt pentru spatii publice Senzori termostatici de radiator RAS-C² Termostat de radiator Danfoss ECO pentru control independent
 
Robinete si senzori termosatici Danfoss
4 produse

Danfoss ofera o gama completa de senzori si robinete potrivite diferitelor tipuri de sisteme de incalzire si instalatii. Robinetele termostatice Danfoss sunt solutia ideala pentru economia de energie, cu instalare usoara, eficienta si rapida, asigurand confort in fiecare camera. In perioadele de iarna costurile de incalzire reprezinta o parte semnificativa a bugetului fiecarei familii. Prin instalarea termostatelor Danfoss, se pot obtine economii importante la factura de gaze pentru incalzire, astfel incat costurile de achizitie pentru termostate, se vor amortiza foarte repede.

4 produse
Brosura
Specificatii
CAD
Vezi detalii
Card produs
Sisteme Danfoss de incalzire electrica pentru exterior - cabluri si covorase pentru asfalt Covoare Danfoss pentru incalzirea electrica prin pardoseala
 
Sisteme de incalzire electrica Danfoss
2 produse

Danfoss ofera sisteme pentru incalzire electrica pentru aplicatii de interior (incalzire pardosea) si pentru exterior (degivrare).

2 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Regulator automat de debit si vana de control motorizata AB-QM DN 10-250 Vane de echilibrare si control independente de presiune AB-QM 4.0 (PICV) Dispozitiv de actionare digital NovoCon® S pentru sisteme hidraulice Robinet automat de echilibrare ASV-PV a patra generatie
 
Vane Danfoss pentru echilibrare hidraulica
4 produse

Rolul principal al robinetelor de echilibrare este de a crea echilibrul in sistemele hidraulice pentru controlul climatului interior. Asigurarea acestei echilibrari hidraulice permite componentelor instalatiei, precum vanele de reglare, echipamentele de incalzire sau racire sa functioneze in conditii optime.

4 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...