Eficientizarea consumului de energie in cladiri - o prioritate europeana

ROENEF - Asociatia pentru Promovarea Eficientei Energetice in Cladiri a lansat studiul "Eficienta energetica in cladiri"

Sectorul cladirilor este unul dintre cei mai mari consumatori de energie. Consumul de energie termica pentru incalzire si apa calda menajera este de aproximativ 70% din totalul consumului de energie intr-o cladire, cu proportii mai mici pentru aer conditionat si ventilatie, iluminat si aparatura electrocasnica. Incalzirea reprezinta circa 55% din energia totala consumata in apartamente si pana la 80% in locuintele unifamiliale. In functie de zona climatica, o locuinta unifamiliala consuma cu circa 24% mai multa energie per m² fata de un apartament din blocurile de locuinte.

ROENEF - Asociatia pentru Promovarea Eficientei Energetice in Cladiri a lansat studiul "Eficienta energetica in cladiri"
ROENEF - Asociatia pentru Promovarea Eficientei Energetice in Cladiri a lansat studiul "Eficienta energetica in cladiri"


Marti, 25 septembrie 2018, a avut loc conferinta de lansare oficiala a Asociatiei pentru Promovarea Eficientei Energetice in Cladiri - ROENEF. Obiectivul principal al asociatiei ROENEF este acela de a contribui la cresterea performantei energetice a cladirilor din Romania, prin facilitarea unui dialog deschis intre autoritatile centrale si comunitatea practicienilor si a mediului de afaceri din acest sector. Danfoss este unul din membrii fondatori ai Asociatiei.

"In contextul in care sectorul cladirilor este unul dintre cele mai mari consumatoare de energie, cresterea eficientei energetice a cladirilor reprezinta o prioritate pentru noi. In acest sens, ne propunem sa promovam solutii si actiuni care sa contribuie la modernizarea economiei Romaniei si la eficientizarea acesteia din punct de vedere energetic", a declarat Mihai Moia, Director Executiv ROENEF.

In cadrul evenimentului a fost prezentat studiul "Cresterea eficientei energetice in cladiri in Romania: Provocari, oportunitati si recomandari de politici". Acesta cuprinde o analiza detaliata asupra potentialului tehnic si economic al cresterii eficientei energetice a cladirilor in Romania, dar si a surselor de finantare pentru investitiile in renovarea cladirilor, precum si recomandari de politici publice in acest domeniu.

"Consumul de energie termica pentru incalzire si apa calda menajera este de aproximativ 70% din totalul consumului de energie intr-o cladire, cu proportii mai mici pentru aer conditionat si ventilatie, iluminat si aparatura electrocasnica. Incalzirea reprezinta circa 55% din energia totala consumata in apartamente si pana la 80% in locuintele unifamiliale. Eficientizarea consumului de energie termica trebuie sa devina o prioritate pentru toti consumatorii, pentru a reusi sa reducem nivelul emisiilor de CO2 si impactul asupra mediului. Iar autoritatile au un rol important in crearea cadrului legal care sa faciliteze introducerea contorizarii inteligente si a sistemelor de control pentru reducerea si prevenirea risipei consumului de energie termica.", a declarat Romulus Papuc, Director General Danfoss Srl, prezent la eveniment.

Studiul publicat de ROENEF arata ca in Romania trei sferturi din casele unifamiliale se incalzesc pe baza de biomasa, iar peste jumatate din blocurile de locuinte sunt conectate la un sistem centralizat de termoficare. 92% din energia furnizata de aceste sisteme este produsa in cogenerare - 51% pe baza de gaze, 26% pacura si 20% carbune. "In adoptarea la nivel local a prevederilor Directivei Europene pentru Performanta Energetica a Cladirilor, trebuie sa se puna accentul pe decarbonarea energiei utilizate pentru incalzirea si racirea cladirilor, bazata in prezent pe combustibili fosili. Retelele de termoficare permit integrarea cu usurinta a energiei geotermale sau solare in sistemele de incalzire, sunt solutia cea mai eficienta pentru diversificarea surselor de energie.", a adaugat Romulus Papuc.

Despre ROENEF
ROENEF este o asociatie non-profit care promoveaza un cadru favorabil legislativ si economic pentru sectorul constructiilor si al reabilitarilor eficiente energetic pentru cladirile din Romania. Activitatea ROENEF este sustinuta de membrii sai fondatori: European Climate Foundation, Alukonigstahl, Danfoss, Knauf Insulation, Signify (Philips Lighting), Rockwool, Saint-Gobain, Velux.


In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre produsele Danfoss, faceti clic pe pozele prezentate mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei Danfoss Srl, folosind butonul corespunzator.
Produse mentionate in articol
Termostat de radiator Danfoss Ally™ Termostat de camera Danfoss Icon pentru incalzire hidraulica prin pardoseala
 
Incalzire inteligenta Danfoss
2 produse

Danfoss ofera o gama larga de termostate cu solutii flexibile - cu control digital sau prin buton, care asigura controlul optim al temperaturii interioare.

2 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Convertizor de frecventa Danfoss VLT® pentru aplicatii HVAC Convertizor de frecventa Danfoss VLT® AQUA Drive FC 200 Danfoss VLT® Soft Starter Convertizor de frecventa Danfoss VLT® AutomationDrive FC 300
 
Convertizoare de frecventa de curent alternativ Danfoss
8 produse

Convertizoare de frecventa de curent alternativ atat marca VLT®, cat si marca VACON®. Convertizoarele de frecventa de curent alternativ pot fi cunoscute si sub alte denumiri, cum ar fi convertizoare de frecventa cu viteza variabila, convertizoare de frecventa cu viteza reglabila, convertizoare de frecventa cu reglare, convertizoare de frecventa variabile sau convertizoare de frecventa.

8 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Robinete termostatice, independent de presiune, pentru radiatoare RA-DV 3-in-1 - Drept Senzor termostatic RAE cu blocare antif-furt pentru spatii publice Senzori termostatici de radiator RAS-C² Termostat de radiator Danfoss ECO pentru control independent
 
Robinete si senzori termosatici Danfoss
4 produse

Danfoss ofera o gama completa de senzori si robinete potrivite diferitelor tipuri de sisteme de incalzire si instalatii. Robinetele termostatice Danfoss sunt solutia ideala pentru economia de energie, cu instalare usoara, eficienta si rapida, asigurand confort in fiecare camera. In perioadele de iarna costurile de incalzire reprezinta o parte semnificativa a bugetului fiecarei familii. Prin instalarea termostatelor Danfoss, se pot obtine economii importante la factura de gaze pentru incalzire, astfel incat costurile de achizitie pentru termostate, se vor amortiza foarte repede.

4 produse
Brosura
Specificatii
CAD
Vezi detalii
Card produs
Sisteme Danfoss de incalzire electrica pentru exterior - cabluri si covorase pentru asfalt Covoare Danfoss pentru incalzirea electrica prin pardoseala
 
Sisteme de incalzire electrica Danfoss
2 produse

Danfoss ofera sisteme pentru incalzire electrica pentru aplicatii de interior (incalzire pardosea) si pentru exterior (degivrare).

2 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Regulator automat de debit si vana de control motorizata AB-QM DN 10-250 Vane de echilibrare si control independente de presiune AB-QM 4.0 (PICV) Dispozitiv de actionare digital NovoCon® S pentru sisteme hidraulice Robinet automat de echilibrare ASV-PV a patra generatie
 
Vane Danfoss pentru echilibrare hidraulica
4 produse

Rolul principal al robinetelor de echilibrare este de a crea echilibrul in sistemele hidraulice pentru controlul climatului interior. Asigurarea acestei echilibrari hidraulice permite componentelor instalatiei, precum vanele de reglare, echipamentele de incalzire sau racire sa functioneze in conditii optime.

4 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Vane rotative HRB, HRE, HFE Servomotoare electrice rotative Danfoss AMB
 
Vane rotative si de amestec Danfoss
2 produse

Gama de servomotoare pentruvane rotative este disponibila cu diferite functii si proprietati. Servomotoarele sunt disponibile cu semnal de control tripontiac si pot fi combinate cu vane rotative cu 3/4 cai de tipul HRB, HRE si HFE.

2 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...