proidea.ro catalog online de informatii produse

Eficientizarea consumului de energie in cladiri - o prioritate europeana


2018. septembrie 28.

ROENEF - Asociatia pentru Promovarea Eficientei Energetice in Cladiri a lansat studiul "Eficienta energetica in cladiri"

Sectorul cladirilor este unul dintre cei mai mari consumatori de energie. Consumul de energie termica pentru incalzire si apa calda menajera este de aproximativ 70% din totalul consumului de energie intr-o cladire, cu proportii mai mici pentru aer conditionat si ventilatie, iluminat si aparatura electrocasnica. Incalzirea reprezinta circa 55% din energia totala consumata in apartamente si pana la 80% in locuintele unifamiliale. In functie de zona climatica, o locuinta unifamiliala consuma cu circa 24% mai multa energie per m² fata de un apartament din blocurile de locuinte.

ROENEF - Asociatia pentru Promovarea Eficientei Energetice in Cladiri a lansat studiul "Eficienta energetica in cladiri"

Marti, 25 septembrie 2018, a avut loc conferinta de lansare oficiala a Asociatiei pentru Promovarea Eficientei Energetice in Cladiri - ROENEF. Obiectivul principal al asociatiei ROENEF este acela de a contribui la cresterea performantei energetice a cladirilor din Romania, prin facilitarea unui dialog deschis intre autoritatile centrale si comunitatea practicienilor si a mediului de afaceri din acest sector. Danfoss este unul din membrii fondatori ai Asociatiei.

"In contextul in care sectorul cladirilor este unul dintre cele mai mari consumatoare de energie, cresterea eficientei energetice a cladirilor reprezinta o prioritate pentru noi. In acest sens, ne propunem sa promovam solutii si actiuni care sa contribuie la modernizarea economiei Romaniei si la eficientizarea acesteia din punct de vedere energetic", a declarat Mihai Moia, Director Executiv ROENEF.

In cadrul evenimentului a fost prezentat studiul "Cresterea eficientei energetice in cladiri in Romania: Provocari, oportunitati si recomandari de politici". Acesta cuprinde o analiza detaliata asupra potentialului tehnic si economic al cresterii eficientei energetice a cladirilor in Romania, dar si a surselor de finantare pentru investitiile in renovarea cladirilor, precum si recomandari de politici publice in acest domeniu.

"Consumul de energie termica pentru incalzire si apa calda menajera este de aproximativ 70% din totalul consumului de energie intr-o cladire, cu proportii mai mici pentru aer conditionat si ventilatie, iluminat si aparatura electrocasnica. Incalzirea reprezinta circa 55% din energia totala consumata in apartamente si pana la 80% in locuintele unifamiliale. Eficientizarea consumului de energie termica trebuie sa devina o prioritate pentru toti consumatorii, pentru a reusi sa reducem nivelul emisiilor de CO2 si impactul asupra mediului. Iar autoritatile au un rol important in crearea cadrului legal care sa faciliteze introducerea contorizarii inteligente si a sistemelor de control pentru reducerea si prevenirea risipei consumului de energie termica.", a declarat Romulus Papuc, Director General Danfoss Srl, prezent la eveniment.

Studiul publicat de ROENEF arata ca in Romania trei sferturi din casele unifamiliale se incalzesc pe baza de biomasa, iar peste jumatate din blocurile de locuinte sunt conectate la un sistem centralizat de termoficare. 92% din energia furnizata de aceste sisteme este produsa in cogenerare - 51% pe baza de gaze, 26% pacura si 20% carbune. "In adoptarea la nivel local a prevederilor Directivei Europene pentru Performanta Energetica a Cladirilor, trebuie sa se puna accentul pe decarbonarea energiei utilizate pentru incalzirea si racirea cladirilor, bazata in prezent pe combustibili fosili. Retelele de termoficare permit integrarea cu usurinta a energiei geotermale sau solare in sistemele de incalzire, sunt solutia cea mai eficienta pentru diversificarea surselor de energie.", a adaugat Romulus Papuc.

Despre ROENEF
ROENEF este o asociatie non-profit care promoveaza un cadru favorabil legislativ si economic pentru sectorul constructiilor si al reabilitarilor eficiente energetic pentru cladirile din Romania. Activitatea ROENEF este sustinuta de membrii sai fondatori: European Climate Foundation, Alukonigstahl, Danfoss, Knauf Insulation, Signify (Philips Lighting), Rockwool, Saint-Gobain, Velux.


In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre produsele Danfoss, faceti clic pe pozele prezentate mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei Danfoss Srl, folosind butonul corespunzator.
 

Produs
Firma
Sediu: RO-077160 Ilfov, Popesti Leordeni, Sos. Oltenitei, nr. 208
Telefon: +40 31 222 2101
Telefon: +40 31 222 2201
E-mail:
Web: www.danfoss.ro
Web: www.products.danfoss.ro
Servicii cu clientii
  +40 31 630 9888
   
   
   
   
Fondata in 1933 de Mads Clausen, in Nordborg, Danemarca, Danfoss dezvolta tehnologii moderne care vor face posibila in viitor obtinerea rezultatelor maxime cu resurse minime. Danfoss raspunde cerintelor din ce in ce mai mari in domenii cheie: infrastructura (ajuta in construirea infrastructurii in mod durabil si eficient), alimentatie (contribuie la cresterea productivitatii in sectorul agricol si la pastrarea si conservarea produselor alimentare), eficienta energetica (tehnologia Danfoss pentru eficientizare a consumului energetic permite obtinerea unor rezultate mai bune cu resurse reduse) si solutii pentru protectia mediului inconjurator (contribuie la scaderea nivelului de emisii si cresterea calitatii vietii umane).
Denumiri marca: Danfoss
Cuvinte cheie:  danfoss  roenef  asociatia  promovarea  eficientei  energetice  eficienta  energetica  cladiri  consum  cladiri