300 pentru #NOVEMBarh, 1200 pentru #reCONSTRUIM - comunicat post eveniment

Tema centrala a fost gasirea de solutii reale, pentru 30 de subiecte complexe si extrem de actuale

NOVEMBarh, evenimentul-maraton la care au participat, voluntar, 300 de arhitecti si specialisti invitati din alte domenii, a aratat o comunitate a arhitectilor preocupata activ de 2 teme majore:
  • calitatea actului profesional
  • asumarea unui rol pro-activ in gasire de solutii pentru o serie de probleme actuale ale societatii.
Daca aveti un prieten arhitect, ati au auzit cu siguranta de hackathonul, care a reunit la Bucuresti pe 25 noiembrie 2017, 300 de arhitecti din Iasi, Oradea, Brasov, Hunedoara, Timisoara, Constanta, Cernauti si din Bucuresti.

Ce face arhitectul, timp de 16 ore, intr-un eveniment cu format de hackathon, intr-o zi de sambata?
Desigur ceea ce stie mai bine sa faca. Identifica problema, se implica pentru a gasi solutia optima si construieste un plan de implementare, impreuna cu echipa sa. Multe dintre cele 30 de teme vizate au abordat probleme comune atat pentru arhitecti, ca specialisti, cat si pentru cetateni, ca beneficiari si locuitori ai cadrului construit. Fotografiile si clipul video de la evenimentul-marathon generator de solutii reusesc sa transmita doar o parte din atmosfera intensa, plina de entuziasm si dedicare, impartasita de toti participanti NOVEMBarh.

Tema centrala a fost gasirea de solutii reale, pentru 30 de subiecte complexe si extrem de actuale: simplificarea birocratiei din domeniul avizarii in constructii, imbunatatirea normelor de verificare si siguranta a cladirilor la incendiu, siguranta cladirilor la cutremur, alinierea la normele europene de eficienta energetica a cladirilor, accesibilitatea oraselor pentru persoanele cu dizabilitati etc.

Arhitectura are, zi de zi, o multitudine de implicatii in viata societatii, de la cele legale si economice, la cele psihologice si medicale. Iar aceste implicatii sunt prea putin discutate si cunoscute. Ca dovada, demersul initiat de comunitatea arhitectilor a trezit un interes sporit pentru dialog si colaborare si din partea avocatilor, economistilor, inginerilor, psihologilor, specialistilor in marketing si comunicare, etc. O zi intreaga 30 de echipe de arhitecti, arhitecti de interior, urbanisti, peisagisti si profesionisti din domenii conexe au discutat si au lucrat cot la cot, intr-un demers voluntar.

Ca un contrapunct la atmosfera intensa de lucru, o serie de prezentari ale invitatilor speciali au adus in discutie si alte fatete ale implicatiilor pe care arhitectura le are in viata urbana. Prezentarile au fost sustinute de: Florin Colceag – antrenorul de genii, Gabriel Visan – business coach LMI.ro, Bazil Oglinda – avocat, arbitru al Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CACI), Petru Ionescu – psihoterapeut, Cosmin Dugan – medic specialist anti-aging.

Deschiderea autentica pentru dialog social si colaborare in demersul NOVEMBarh a pornit din insusi modul initial de organizare. Evenimentul s-a nascut dintr-o idee lansata pe o retea de socializare. Nu a existat un buget de pornire si nici o firma de organizare de evenimente. Cei cativa arhitecti initiatori au pariat pe o viziune comuna: puterea colaborarii in comunitate si atitudinea pro-activa a arhitectilor. Acelasi grad de implicare, al tuturor participantilor, intr-o atmosfera extraordinara, indiferent de nivelul de experienta profesionala, de varsta sau de domeniul in care profeseaza a demonstrat ca NOVEMBarh este un demers sustenabil si necesar pe termen lung.

Astazi, initiativa pornita in 25 noiembrie s-a cristalizat ca un prim pas intr-un demers care va continua.

Cele 30 de teme abordate sunt deja publice, iar solutiile formulate vor fi puse in dezbatere publica, pe rand, pe parcursul luniilor ce urmeaza, pe platforma online NOVEMBarh, care va fi lansata in ianuarie.

Sutinuti de partenerii care au crezut inca de la inceput in demersul nostru, comunitatea NOVEMBarh se dezvolta si pregateste un nou eveniment, urmand aceeasi viziune comuna.

Urmeaza #reCONSTRUIM, intre 8 si 11 martie. Evenimentul va reuni 1200 de specialisti, timp de 4 zile in cadrul CONSTRUCT EXPO, continuand demersul inceput de cei 300 de participanti la hackathonul NOVEMBarh. Impreuna sustinem cautarea si crearea celor mai bune solutii si credem ca atunci cand ne facem cunoscute ideile in comunitate, avem mai multe de castigat si la nivel de profesie, dar si ca societate prin schimbarea pe care o aducem, fiecare, individual, zi de zi.

Ne bucuram ca am avut alaturi, ca participanti in cele 30 de echipe de la NOVEMBarh si numerosi reprezentanti ai companiilor, dar si ai organizatiilor profesionale si ale societatii civile partenere, care au sprijinit astfel nu doar un eveniment ci in sine deschiderea catre dialog si colaborare sustenabile pe termen lung.



Comunitatea NOVEMBarh creste in fiecare zi si iti da sansa sa te implici si tu! Daca si tie iti place sa nu stai pe margine, scrie-ne pe e-mail la: arhitect2016@gmail.com!

Companii partnere NOVEMBarh:
Caparol, Holcim, Siniat, EQUITONE, Promat, Q-fort, Velux, Leier, Covalact, Bjorn Heizung, e-izolatii.ro.

Organizatii partenere NOVEMBarh:
OAR, UAR, APUR, AICPS, RSCL, LMI (Leadership Management International), #better, Nod Maker Space, Mater, La firul Ierbii, Alert - proiect de constientizare a riscului seismic, MKBT: Make Better, Oglinda & Asociatii, Help Heart, Medical Services for Neurology, Studioplot, Romexpo, Centru, Societatea de arhitectura de Interior si Design din Romania, Asociatia Arhitectilor sefi de Judete.

PR si Comunicare NOVEMBarh
A57*coaching in comunicare – arh. Livia Ivanovici, Echipa 6 cu tema comunicare si imagine post-eveniment.

Tematica evenimentului NOVEMBarh 2017.PDF


In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre evenimentul NOVEMBarh, faceti clic pe butonul Cerere de informatii sau cereti oferta de pret ori catalog de la persoana de contact a firmei Better, folosind butonul corespunzator.
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...