proidea.ro catalog online de informatii produse

ABB achizitioneaza B&R


2017. aprilie 05.

Conturand leadership-ul in automatizarea industriala

  • achizitionarea B&R (Bernecker + Rainer Industrie-Elektronik GmbH) va inchide decalajul istoric al ABB in domeniul automatizarii industriale in fabrici
  • crearea unui portofoliu unic pentru clienti la nivel global
  • B&R este un lider inovator recunoscut pentru Automate Programabile (PLC), PCs (IPC) industriale si utilaje echipate cu servomotoare si automatizare industriala
  • B&R a livrat venituri CAGR de 11% in ultimele doua decenii, iar vanzarile lor anuale au fost >$600 milioane pe segmentul de piata extrem de atractiv de $20 miliarde al automatizarilor industriale
  • solutiile de Software si Internet al Lucrurilor (IoT) apartinand B&R vor consolida pe mai departe oferta digitala a ABB, ABB Ability™
  • angajare clara fata de strategia de crestere a B&R, cu vanzari de >$1 miliard pe termen mediu
  • continuitatea managementului B&R, fondatorii sprijina faza de integrare ca si consilieri
  • sediul central B&R in Eggelsberg, Austria, va deveni centrul global al ABB pentru automatizare industriala
  • tranzactia finantata in numerar, crestere a profitului operational pe actiune in primul an, incheiere preconizata in vara anului 2017
  • pretul de achizitie nu a fost facut public, in conformitate cu mai multe evaluari.
ABB a anuntat achizitionarea B&R, cel mai mare furnizor independent focalizat pe produse, software si solutii flexibile pentru automatizare industriala la nivel mondial. B&R, fondat in anul 1979 de catre Erwin Bernecker si Josef Rainer are sediul in Eggelsberg, Austria si are un numar de peste 3,000 angajati, incluzand 1,000 de ingineri pe partea de cercetare dezvoltare si aplicatii. Compania opereaza in 70 tari, generand vanzari de peste $600 milioane (2015/16) pe segmentul de piata de $20 miliarde in domeniul automatizarii industriale. Colaborarea va avea ca rezultat o oferta cuprinzatoare, de neegalat pentru clientii din domeniul automatizarilor industriale, prin asocierea produselor inovatoare B&R, software si solutii pentru automatizare industriala moderna cu oferta de clasa mondiala a ABB in robotica, automatizare de proces, digitalizare si electrificare.

Prin aceasta achizitie, ABB isi extinde pozitia de lider in automatizari industriale si va beneficia de o pozitionare unica pentru a profita de oportunitatile de crestere care rezulta din cea de-a Patra Revolutie Industriala. In plus, ABB face un pas important in extinderea ofertei sale digitale prin combinarea portofoliului sau de varf in domeniul solutiilor digitale, parte a ABB Ability, cu platformele si aplicatiile de software ale B&R, baza mare instalata, accesul clientilor si solutiile adaptate de automatizare.

"B&R este o piatra pretioasa in lumea automatizarii industriale, iar aceasta combinatie reprezinta o oportunitate unica. Aceasta tranzactie marcheaza o adevarata piatra de hotar pentru ABB, deoarece B&R va inchide decalajul istoric din cadrul ofertei ABB in domeniul automatizarilor. Aceasta este o potrivire perfecta si ne va transforma in singurul furnizor de automatizare industriala care ofera clientilor sai intreg spectrul de tehnologie si solutii software pentru masura, control, actionare, robotica, digitalizare si electrificare," a declarat CEO al ABB Ulrich Spiesshofer. "Aceasta achizitie se pliaza perfect pe strategia noastra de nivel urmator. Prin oferta noastra digitala unica si baza noastra instalata de peste 70 de milioane de dispozitive conectate, 70.000 de sisteme de control si acum mai mult de 3 milioane de utilaje automate si 27.000 instalatii de fabrica in intreaga lume, vom permite bazei noastre de clienti combinata la nivel mondial sa profite de oportunitatile uriase ale celei de-a Patra Revolutii Industriale."

"Aceasta combinatie ofera oportunitati fantastice pentru B&R, pentru clientii si angajatii sai. Suntem convinsi ca ABB ofera cea mai buna platforma pentru urmatorul capitol al povestii noastre de crestere. Prezenta la nivel mondial a ABB, oferta sa digitala si portofoliul sau complementar vor fi elemente cheie pentru accelerarea in continuare a ritmului nostru de inovare si crestere" a declarat Josef Rainer, co-fondator al B&R.

"Acesta este un semnal puternic pentru angajatii nostri deoarece operatiunile noastre din Eggelsberg vor deveni centrul mondial al ABB pentru automatizare industriala", a declarat Erwin Bernecker, co-fondator al B&R. "Cel mai important lucru pentru mine este faptul ca firmele si angajatii acestora se completeaza atat de bine si ca locatia noastra fondatoare va juca un astfel de rol-cheie."
Puncte cheie complementare
Odata cu achizitia, ABB isi va extinde oferta in domeniul automatizarii industriale prin integrarea de produse inovatoare B&R in PLC, PC-uri industriale si de servo-miscare precum si suita de software si solutii. ABB va oferi clientilor sai un portofoliu de automatizare unic global.

B&R a crescut cu succes cu un CAGR de venituri de 11% in ultimele doua decenii. Veniturile B&R, au crescut de mai mult de cinci ori din 2000, la peste 600 de milioane de $ (2015/16). Compania are o baza de clienti aflata in rapida crestere la nivel mondial de mai mult de 4.000 de producatori de utilaje, un palmares dovedit in software si solutii de automatizare si o expertiza de neegalat in aplicatii pentru clientii din segmentul de piata al masinilor si automatizarii de fabrica.

Ambele companii au portofolii complementare. ABB este un furnizor lider de solutii care deservesc clientii in domeniile utilitatilor, industriei, transporturilor si infrastructurii. B&R este un furnizor lider de solutii in automatizarea masinilor si fabricilor pentru industrii, cum ar fi materiale plastice, ambalare, produse alimentare si bauturi. Angajamentul comun pentru arhitectura deschisa conduce la cresterea libertatii de alegere a clientilor si la flexibilitate facilitand conectivitatea in industriile din ce in ce mai digitalizate.

Investitii substantiale in inovare
Inovatia este elementul central al ambelor companii. B&R investeste mai mult de 10 la suta din vanzarile sale in cercetare si dezvoltare si are mai mult de 1.000 de oameni angajati in cercetare, dezvoltare si inginerie de aplicare. ABB cheltuieste $1,5 miliarde anual, pe C&D si are aproximativ 30.000 de tehnologi si specialisti in inginerie. Mergand mai departe, ABB si B&R vor continua sa investeasca in mod considerabil in cercetare si dezvoltare.

Automatizarea industriala reprezinta un factor cheie al celei de-a Patra Revolutii Industriale si Internet al Lucrurilor. ABB va continua modelul de afaceri bazat pe solutii puternice al B&R si va continua sa construiasca pe expertiza profunda in domeniu pentru a dezvolta noi servicii si solutii bazate pe software pentru digitalizare completa. Oferta industriala digitala de varf a companiei, ABB Ability, se va valorifica acum pe marea baza instalata, aplicatii si solutii de know-how, expertiza software de simulare si instrumentele avansate de inginerie de la B&R.

Abordarea dovedita din perspectiva integrarii
La incheierea tranzactiei, B&R va deveni parte a diviziei de automatizare industriala a ABB ca o noua unitate de afaceri la nivel mondial - Automatizare Industriala - si va fi condusa de directorul general actual, Hans Wimmer. Ambele companii considera managementul si angajatii B&R ca fiind un factor cheie al cresterii viitoare si al integrarii afacerilor, impreuna cu omologii lor de la ABB. Co-fondatorii B&R, Erwin Bernecker si Josef Rainer, vor actiona in calitate de consilieri in timpul fazei de integrare pentru a asigura continuitatea.

Integrarea va fi concentrata pe crestere si se va ghida dupa principiul "ce este mai bun din ambele lumi", cu ABB adaugand propriile sale PLC si activitatea sa in domeniul servodriverelor la oferta noii unitati de afaceri intr-o abordare pe etape. ABB subliniaza angajamentul sau clar de a continua povestea de crestere a B&R setandu-si un target ambitios de vanzari pe termen mediu care sa depaseasca 1 miliard de $.

ABB se angajeaza sa investeasca in continuare in extinderea operatiunilor B&R si sa construiasca pe modelul de afaceri de succes al companiei si de brand. Sediul central al B&R din Eggelsberg va deveni centrul mondial al ABB pentru automatizarea industriala.

Austria devine hub de tehnologie de afaceri
Odata cu aceasta achizitie, ABB devine cel mai mare jucator de automatizare industriala din Austria. ABB este prezenta in Austria de mai mult de 100 de ani. Austria si in mod special Austria superioara va beneficia de rolul puternic pe care B&R si sediul central al acesteia din Austria il vor juca ca si parte integranta a ABB. Extinderea planificata a activitatilor de cercetare - dezvoltare si productie in Eggelsberg si Gilgenberg va consolida peisajul industrial high-tech din Austria.

Detalii financiare ale tranzactiei
Partile au convenit sa nu divulge pretul de cumparare. ABB va finanta achizitia in numerar. Tranzactia este de asteptat sa conduca la cresterea profitului operational pe actiune, in primul an si este de asteptat sa se adauge sinergii semnificative de aproximativ 8% numai ale veniturilor B&R din anul patru. Tranzactia este preconizata de a se incheia in vara anului 2017, sub rezerva autorizatiilor de reglementare obtinute.

B&R este o companie inovatoare de automatizare cu sediul in Austria si birouri in intreaga lume. In calitate de lider mondial in domeniul automatizarilor industriale, B&R combina tehnologia de ultima ora cu ingineria avansata pentru a oferi clientilor din aproape fiecare industrie solutii complete de automatizare industriala, controlul miscarii, HMI si tehnologie integrata de siguranta. Prin standardele de comunicare industriale fieldbus, cum ar fi Powerlink si openSAFETY, precum si prin puternicul mediu de dezvoltare de software Automation Studio, B&R redefineste in mod constant viitorul ingineriei de automatizare. Spiritul inovator, care mentine B&R in prima linie a automatizarilor industriale, este condus de un angajament de a simplifica procesele si a depasi asteptarile clientilor.

Anunt important cu privire la informatiile de perspectiva
Acest comunicat de presa contine "declaratii anticipative" referitoare la achizitionarea B&R de catre ABB. Astfel de declaratii anticipative pot fi identificate prin cuvinte, cum ar fi planuri, intentioneaza, se asteapta cat si alti termeni similari. Astfel de declaratii anticipative se bazeaza pe asteptarile actuale si implica riscuri si incertitudini inerente, inclusiv factori care ar putea intarzia, devia sau schimba oricare dintre ele, si ar putea face ca rezultatele efective sa difere semnificativ de asteptarile actuale. Nici o declaratie de perspectiva nu poate fi garantata. Printre alte riscuri, nu poate exista nici o garantie ca achizitia va fi finalizata, sau in cazul in care este finalizata, ca se va incheia in intervalul de timp anticipat sau ca beneficiile asteptate ale achizitiei vor fi realizate. Declaratiile anticipative din comunicatul de presa ar trebui sa fie evaluate impreuna cu multitudinea de incertitudini care afecteaza afacerile ABB, in special cele identificate ca factori de atentionare in Raportul anual ABB privind Forma 20-F pentru anul incheiat la 31 decembrie 2016. ABB nu se angajeaza sa actualizeze public nici o declaratie anticipativa, fie ca urmare a unor informatii noi, evenimente viitoare, sau de alta natura.In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre produsele ABB, faceti clic pe pozele prezentate mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei ABB Srl, folosind butonul corespunzator.
 

Produs
Firma
Sediu: RO-020334 sector 2, Bucuresti, str.Gara Herastrau, nr.4D, Cladirea Green Court - C, et.8
Telefon: +40 37 215 8200
Telefon: +40 37 215 8257
Fax: +40 21 310 4383
E-mail:
Web: www.abb.com.ro
Nicoleta Deaconescu
   
   
   
   
   
ABB este prezent pe piata romaneasca de peste 80 ani - la inceput prin cele doua companii ASEA si BROWN BOVERI, iar din anul 1992 printr-o organizatie ABB locala.
ABB, una dintre companiile de top din lume in domeniul tehnologiei energetice si de automatizari care permit clientilor din domeniul utilitatilor, industriei, transporturilor si infrastructurii sa isi imbunatateasca performantele, diminuand impactul asupra mediului inconjurator. Grupul de companii ABB opereaza in aproximativ 100 tari, avand in jur de 135000 angajati.
Denumiri marca: ABB, Busch-Jaeger
Stire
ABB lanseaza cel mai rapid incarcator pentru vehiculele electrice din lume cu ocazia Targului de la Hanovra 2018
2018.04.24    
Cuvinte cheie:  abb  b&  r  bandr  bundr  achizitie  achizitionare  automat  automate  automatizare  programabil  programabile  plc  pcs  ipc  servomotor  servomotoare  industrial  industriale  software  internet  iot  ability