Solutii KONE pentru modernizarea cladirii de birouri Edificio Bronce, Madrid

Solutii KONE pentru modernizarea cladirii de birouri Edificio Bronce, Madrid

Frumusetea renascuta a bronzului

Timpul inseamna bani in lumea corporatista si o asteptare de sase minute pentru un lift vine cu un pret pe masura. Modernizarea cladiriii Edificio Bronce din Madrid arata cum solutiile inteligente pot transforma radical experienta utilizatorului si pot readuce la viata o cladire de birouri invechita.

Cladirea Edificio Bronce cu 22 de etaje, din Madrid - sau Torre Bronce (cladirea din bronz), dupa cum o numesc localnicii - a fost construita in 1990 ca fiind una dintre primele locatii din oras proiectate exclusiv pentru birouri. Situata convenabil in cartierul central, este unul dintre cele mai accesibile locuri de munca ale Capitalei, care gazduieste in prezent sediul Federatiei Spaniole de Baschet si al Twentieth Century Fox Home Entertainment Espana.

Insa, dupa trei decenii de utilizare intensa, anii frumusetii de bronz au inceput sa fie vizibili. Nevoite sa gestioneze un flux zilnic de peste 1.000 de persoane, cele sase ascensoare catre birouri si cele doua ascensoare pana la parcarea subsolului nu reuseau sa transfere personele destul de repede. Cand KONE a primit sarcina modernizarii lor, timpul mediu de asteptare pentru un lift in timpul orei de varf era de sase minute, ceea ce s-a dovedit inacceptabil.

"Pe masura ce populatia cladirii si utilizarea ascensoarelor au crescut, consumul ridicat de energie al ascensoarelor a provocat, de asemenea, temperaturi ridicate in camera masinii, ceea ce a dus la defectiuni frecvente", explica Ricardo García, manager de intretinere al Edificio Bronce.

Transformare pas cu pas

Solutii KONE pentru modernizarea cladirii de birouri Edificio Bronce, Madrid
Solutii KONE pentru modernizarea cladirii de birouri Edificio Bronce, Madrid

Transformarea cladirii Edificio Bronce a inceput in 2014 odata cu modernizarea a patru ascensoare, adaugand o noua solutie KONE ReGenerate™ 800 care cuprinde echipamente de ridicare, controler si sistem de electrificare noi. Sistemul de control hibrid al destinatiei KONE Polaris™ a fost, de asemenea, pus in aplicare, imbunatatind in continuare capacitatea de manipulare si confortul pasagerilor prin realizarea unui timp de calatorie mai scurt si cu mai putine opriri intermediare.

De asemenea, a fost instalat sistemul de monitorizare a echipamentelor KONE E-Link™, pentru a obtine eficienta maxima, oferind o imagine exacta a starii de transport, a cererii, a performantei traficului si a disponibilitatii ascensoarelor din cladire.

Aceasta combinatie s-a dovedit a fi extrem de eficienta, timpul de asteptare la ora de varf fiind redus cu peste 60%.

"Sala principala a cladirii nu se mai aglomereaza. Mentinerea unei calitati ridicate de viata pentru ocupantii nostri este cea mai mare prioritate", spune García.

"Acesta a fost punctul de cotitura", spune García. "Ne-am dat seama ca o relatie pe termen lung nu poate decat sa sporeasca fluxul de persoane in cladire."

In urma rezultatelor excelente in prima faza, modernizarile au continuat in 2018 cu instalarea solutiei complete KONE Access™, oferind un sistem de control al accesului complet scalabil, integrat cu sistemul de ascensoare. Patru turnicheti Kone 100 au fost, de asemenea, instalati pentru a imbunatati fluxul de ocupanti, mentinand in acelasi timp protocoale stricte de control al accesului.

Finalizata in 2019, faza finala a constat in modernizarea celor doua ascensoare ramase. Ascensoarele ce ofereau acces spre parcare au fost inlocuite cu ascensoarele KONE NanoSpace™, eficiente din punct de vedere energetic, proiectate pentru o instalare rapida.

Toate ascensoarele din cladire sunt legate de KONE 24/7 Connected Services, un sistem de intretinere predictiv bazat pe solutii cloud care valorifica datele colectate de senzorii din lifturi pentru a imbunatati performanta, fiabilitatea si siguranta echipamentului - identificand orice problema inainte de a provoca defectiuni.

"Dupa ce am vazut valoarea solutiilor KONE, am decis sa instalam KONE 24/7 Services Connected datorita fiabilitatii si confortului intretinerii predictive", spune García. "Personal, imi face munca mai usoara!"

Primii in Spania

Solutii KONE pentru modernizarea cladirii de birouri Edificio Bronce, Madrid
Solutii KONE pentru modernizarea cladirii de birouri Edificio Bronce, Madrid

"Cu ocupantii cladirii deja frustrati de asteptarea indelungata, facandu-i sa astepte si mai mult din cauza intreruperilor serviciilor nu era o optiune. Cea mai mare provocare a proiectului a fost realizarea modernizarilor, in contextul unei cladiri ocupata in proportie de 100%", spune Sergio Álvarez, director de modernizare si echipamente noi la KONE Spania.

"Oprirea unui ascensor pentru modernizarea acestuia a fost o adevarata provocare. Dar am coordonat programul si s-a lucrat si pe timpul noaptii. Clientul a recunoscut daruirea si munca echipei noastre de tehnicieni de service.", spune Álvarez.

Edificio Bronce este prima cladire din Spania care beneficiaza de un pachet complet de solutii KONE Advanced People Flow.

Pe langa reducerea timpului de asteptare a liftului, modernizarea a imbunatatit eficienta si securitatea energetica a cladirii de birouri, furnizand un sistem modern de control al accesului si o crestere a fiabilitatii echipamentelor prin intretinerea predictiva IoT.

Cireasa de pe tort a constat in modernizarea salii principale a cladirii, cu un design curat, contemporan, ce completeaza finisajul elegant al echipamentului KONE.

Produse mentionate in articol
Turnicheti KONE 100
 
Turnicheti KONE

KONE Turnichet 1000, reprezinta un punct de reper in designul turnichetilor, flexbilitate si utilizare. Produsele KONE Turnichet 100 si Turnichet 50, sunt doua modele elegante de bariere cu senzori, la semi-inaltime, proiectate pentru cladirile publice, de afaceri sau aeroporturi. Produsul KONE Turnichet 30 este o solutie tripod durabila recomandata pentru cladiri cu flux mare de persoane (complexe sportive, unitati de invatamant sau centre de tranzit).

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Solutii de destinatie Kone
 
Solutii de destinatie Kone Destination

Spre deosebire de sistemele de control ale ascensoarelor conventionale care inregistreaza doar directia de deplasare dorita, sistemul Kone de control al destinatiei tine cont de etajele de destinatie dorite si de numarul de pasageri in asteptare pentru a imbunatati semnificativ eficienta si comoditatea.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Solutii de acces Kone Access™
 
Solutii de acces Kone Access™

KONE Access este un sistem de control al accesului scalabil si flexibil, care este integrat perfect cu sistemul de ascensoare si usile de constructie. Solutia combina dispozitive de interfata pentru utilizator, hardware de sistem si software de gestionare a controlului accesului. Pe langa furnizarea propriei solutii de acces, KONE poate integra orice solutie de acces terta parte cu sistemul sau de ascensoare, oferind libertate completa de alegere.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Solutii de monitorizare Kone E-Link™
 
Solutii de monitorizare ascensoare si scari rulante Kone E-Link™

Cu KONE E-Link™ se pot monitoriza toate ascensoarele si scarile rulante dintr-o singura locatie. Va ofera o imagine de ansamblu in timp real a starii echipamentului, a cererii, a performantei traficului si a disponibilitatii.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Categorii
Poarta turnanta, turnichet, bariera pentru circulatie persoane
Poarta turnanta, turnichet, bariera pentru circulatie persoane
Sistem de acces si parcare
Sistem de acces si parcare
Automatizare cladiri
Automatizare cladiri
Ascensor persoane
Ascensor persoane
Echipament de securitate
Echipament de securitate
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...