Solutii Hunnebeck pentru realizarea de edificii sportive in Oltenia

Punerea in opera a solutiilor Hunnebeck pentru construirea stadioanelor de la Craiova si Targu Jiu

Oltenia va avea incepand de anul viitor doua stadioane moderne, unul la Craiova, iar celalalt la Targu Jiu. Realizarea acestora a fost incredintata Asocierii ACI - Con-A. Constructorul Con-A a devenit un punct de referinta in edificarea de obiective sportive dupa ce, in colaborare cu acelasi partener al sau din cadrul celor doua proiecte mentionate, a ridicat in anii trecuti Cluj Alena si Sala Polivalenta, din Cluj. Partener de cursa lunga al Hunnebeck Romania, Con-A a ales serviciile si echipamentele oferite de compania Hunnebeck si pentru realizarea celor doua noi stadioane din Oltenia.
In cazul ambelor stadioane, sistemul Rasto a fost preferat pentru realizarea structurilor prefabricate si la cofrarea fundatiilor, datorita usurintei manevrarii sale. In cazul santierului de la Craiova, cofrajele Rasto, pe care Con-A le achizitionase anterior de la Hunnebeck Romania au fost puse in opera si pentru turnarea diafragmelor liftului. Tot din categoria sistemelor de cofrare pentru pereti furnizate de compania Hunnebeck, la stadionul din Craiova, constructorul a optat pentru cadrele Manto VZ, ce permit dimensionari versatile, pentru turnarea stalpilor cu dimensiuni variate: 60 x 60 cm, 60 x 90 cm, 90 x 120 cm si 90 x 140 cm.

In ceea ce priveste partea de planseu de la stadionul din Targu Jiu, in zonele cu casa de scara s-a pus in opera sistemul Topflex, unul dintre cele mai solicitate echipamente de cofrare a planseelor pe santierele din Romania, datorita versatilitatii sale. In cazul zonelor fara casa de scara, inaltimile mari, de 6,30 m, la care a fost necesar sa se faca sustinerea planseului, au impus utilizarea schelei Cuplok, remarcabila prin stabilitatea pe care o ofera si capabila sa asigure sustinere si la inaltimi unde alte echipamente standard nu pot fi utilizate.
O provocare aparte in cadrul proiectului de la Targu Jiu a constat in identificarea unei solutii eficiente si sigure de sprijinire temporara la monolitizarea grinzilor de gradena. In acest scop, a fost pozitionat la baza superioara a fiecarei grinzi-gradena cate un pop cu capacitate portanta ridicata. Sistemul, stabil si usor de montat, a fost special conceput pentru a fi utilizat cand este nevoie sa se descarce sarcini grele in spatii inchise si poate suporta sarcini de pana la 210 kN, in functie de inaltimea popului si de incarcarea orizontala.

Daca la Targu Jiu a fost necesara identificarea unei solutii pentru sprijinirea grinzilor de gradena, la stadionul craiovean, inaltimea mare a stalpilor a impus aplicarea unei solutii eficiente pentru lucrul la inaltime. In acest sens consolele HG au fost pozitionate in jurul stalpilor de 90 x 140 cm, asigurand o suprafata de lucru sigura. Sistemul HG 180 si-a dovedit eficienta si pe acest santier, ca si pe alte numeroase santiere unde a fost necesar sa se toarne stalpi la inaltimi mari, indiferent daca a fost vorba de constructia de autostrazi, statii de epurare sau centrale termice. Din aceleasi ratiuni de asigurare a accesului la inaltime, la Targu Jiu s-a livrat pe santier si un turn de scara Bosta 70 cu inaltimea de 4,5 m, care a asigurat accesul personalului, iar pentru siguranta muncii s-a montat sistemul Protecto.


In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre solutiile Hunnebeck utilizate la realizarea stadioanelor de la Craiova si Targu Jiu, faceti clic pe pozele prezentate mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei Hunnebeck Romania Srl, folosind butonul corespunzator.
Produse mentionate in articol
Schele de fatada Bosta 70
 
Schele de fatada Bosta 70

Fie ca trebuie sa tencuiti constructii noi sau vechi, sa executati acoperisuri sau pereti, sa zugraviti sau sa placati pereti, deci sa executati o gama larga de lucrari de interior sau exterior - cu schela noastra BOSTA 70 pentru fatade, veti fi intotdeauna bine echipati.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Schele de fatada Bosta 100
 
Schele de fatada Bosta 100

Cand trebuie preluate cele mai mari eforturi rezultate din solicitari maxim admise, cand trebuie executate lucrari la cele mai mari inaltimi si cand este necesar a asigura muncitorilor un grad ridicat de libertate in miscarile pe care le executa, cea mai buna decizie este alegerea schelei Bosta 100.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Cofraj Rasto - Takko
 
Cofraj Rasto - Takko

Sistemul Rasto-Takko, versatil, ofera cele mai bune premise pentru a executa constructii de dimensiuni mai mici sau medii, cu un randament ridicat si cu eficienta economica maxima. Este utilizat mai ales pentru executarea constructiilor rezidentiale. Toate panourile de cofraj apartinand acestui sistem au greutate redusa si sunt usor manevrabile, astfel incat ele pot fi montate si transportate fara mare dificultate de numai doi muncitori.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Cofraj pentru placi si plansee Topflex
 
Cofraj pentru placi si plansee Topflex

Topflex® este un sistem de cofrare pentru plansee eficient si frecvent solicitat de clienti, care se preteaza pentru orice tip de placa/planseu - indiferent de forma planului de baza, dimensiune si grosime. Sistemul, versatil, se bazeaza pe grinzi de lemn H20. Este adecvat inclusiv pentru latimi ale incaperilor mai mici de 2,65 m, grosimi ale placii de peste 30 cm si inaltimi de peste 4,5 m.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Sistem de siguranta Protecto
 
Sistem de siguranta Protecto

Siguranta impotriva caderii si / sau a prabusirii muncitorilor nu poate fi compromisa - prin utilizarea sistemului Protecto nu va asumati nici un fel de riscuri. Caci Protecto este un sistem de protectie in care este inglobata experienta celor de la Hünnebeck de-a lungul deceniilor si intreaga tehnologie Know-How de care dispune la ora actuala unul dintre cei mai renumiti ofertanti de cofraje si schele.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Cofraj Manto
 
Cofraj Manto

Manto este unul dintre cele mai des utilizate sisteme de cofraje, destinat executarii constructiilor de infrastructura si din domeniul civil si rezidential. O caracteristica Manto iesita din comun, este marea diversitate a gamei dimensionale a panourilor de cofraj. Astfel, panourile de cofraj Manto pot fi montate pe suprafete mici, medii sau mari sau pot fi combinate intre ele, fiind posibila montarea lor pe directie orizontala si / sau verticala, transpuse lateral sau pe inaltime.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Schela suspendata HG 180
 
Schela suspendata HG 180

Schela suspendata HG 180 este o schela in consola care serveste atat ca schela de lucru, cat si ca schela de protectie. Prin elementele suplimentare, cum sunt grinzile de aliniere, reazemele de aliniere, papucul de cofraj si mijloacele de legatura se pot imbina cofraje pentru pereti si schele suspendate HG 180, astfel incat sa formeze o unitate completa, transbordabila cu macaraua.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Categorii
Utilaj de ridicare, esafodaj mobil
Utilaj de ridicare, esafodaj mobil
Unitate cofraj si schelarie, scara
Unitate cofraj si schelarie, scara
Esafodaj, schela de protectie si ecran de protectie
Esafodaj, schela de protectie si ecran de protectie
Schela de sustinere, pop
Schela de sustinere, pop
Cofraj pentru planseu
Cofraj pentru planseu
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...