Solutii Hünnebeck de cofrare la autostrada Transilvania, tronsonul Gilau - Nadaselu

Cofrarea a 11 pasaje si viaducte

Proiectul - privire de ansamblu
Tronsonul de 8.7 km cuprins intre Gilau si Nadaselu face parte din Autostrada Transilvania si a fost conceput sa functioneze ca o noua centura a municipiului Cluj-Napoca. Lucrarile la acest tronson sunt executate de asocierea a doua companii de constructii de top din tara: SC Spedition UMB Srl si SC Tehnostrade Srl. Bugetul alocat lucrarilor este de 57 de milioane de euro.
Proiectul este unul complex, implicand aproximativ 800 de muncitori si 100 de utilaje. Pe traseul acestui tronson de autostrada au fost proiectate nu mai putin de 11 pasaje si viaducte - lucrari de arta realizate integral cu echipamente si solutii furnizate de Hünnebeck Romania.
Provocari si solutii
Una dintre cele mai dificile structuri de cofrat de pe traseul tronsonului Gilau - Nadaselu este viaductul de 250 de metri de la kilometrul 4, cu o inaltime de constructie de 35 de metri. Avand in vedere inaltimea mare a viaductului, ca si a altor structuri de pe acest tronson, pentru accesul personalului a fost necesar sa se utilizeze turnuri de scara Bosta 70 cu inaltimi variind de la 8.5 m la 26.5 m.
Pentru executia fundatiilor si a culeelor a fost pus in opera sistemul robust de cofrare pentru pereti Manto. Tot cu panouri Manto s-au cofrat si pilele, care sunt nu doar deosebit de inalte, ci si goale pe interior. De aceea, pentru executarea lucrarilor in aceasta zona, a fost necesar sa se construiasca o platforma de lucru din grinzi cu clichet. La cofrarea elevatiei pilelor pe interior s-au utilizat cofraje Manto cu colturi retractabile, aceastea avand avantajul de a permite manipularea cu macaraua a cofrajului preasamblat dintr-o singura manevra.
Pilele turnate in acest santier au avut inaltimi variate. De aceea, pentru cofrarea capitelurilor au fost oferite doua solutii, astfel incat acestea sa poata fi executate in siguranta si sa respecte caracteristicile stabilite in proiectul tehnic. Pentru turnarea capitelului la pilele cu inaltime mai mica de 12 m, s-au folosit turnuri de esafodaj ID 15 si grinzi H20. in cazul pilelor a caror inaltime a atins 30 de m, consolele CS 240 L au asigurat atat platformele de lucru, cat si sustinerea cofrajelor de pe latura lunga a pilei.

Provocarea proiectului a reprezentat-o cofrarea capitelurilor pilelor, turnate la o inaltime de aproximativ 30 m de la sol. Dat fiind ca utilizarea unor solutii standard nu era fiabila pentru a asigura sustinerea adecvata a zonei de capitel, iesita mult in consola, au fost necesare expertize si cunostintele specialistilor Hünnebeck pentru a identifica o solutie sigura si eficienta in acest caz. Solutia elaborata de inginerii Hünnebeck a constat in utilizarea de grinzi HEB metalice, cu capacitate portanta ridicata, fixate pe cadre de sprijin SF 500, care, la randul lor, au fost prinse in structura de beton a pilei.
Parteneriat
Specialistii Hunnebeck Romania au fost de fata la desfasurarea lucrarilor pentru construirea tronsonului Gilau - Nadaselu, asigurandu-se ca echipamentele Hünnebeck sunt puse in opera in siguranta si in mod eficient.
Calitatea solutiilor oferite, capacitatea de adaptare la cerintele specifice santierului, fiabilitatea sistemelor livrate, au satisfacut asteptarile constructorului si au permis mentinerea unui ritm sustinut de lucru.


In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre produsele Hünnebeck folosite la autostrada Transilvania, faceti clic pe pozele prezentate mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei Hunnebeck Romania Srl, folosind butonul corespunzator.
Produse mentionate in articol
Schele de fatada Bosta 70
 
Schele de fatada Bosta 70

Fie ca trebuie sa tencuiti constructii noi sau vechi, sa executati acoperisuri sau pereti, sa zugraviti sau sa placati pereti, deci sa executati o gama larga de lucrari de interior sau exterior - cu schela noastra BOSTA 70 pentru fatade, veti fi intotdeauna bine echipati.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Turnuri de sprijin ID 15
 
Turnuri de sprijin ID 15

La nivel mondial, ID 15 a devenit unul dintre cele mai performante sisteme de turnuri de sprijin executate din cadre din otel. In ciuda dimensiunilor lui reduse, el este capabil sa preia fara probleme eforturi maxime – atat pe cele provenite din directia verticala, cat si pe cele din directia orizontala, prin intermediul pieselor de legatura cu care este prevazut constructiv, transmitandu-le apoi direct in pamant. Intregul sistem este alcatuit din numai cinci elemente componente, prin asamblarea carora se pot construi turnuri de sprijin ID 15 de mare capacitate portanta si pentru orice inaltime.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Mese de cofrare H 20
 
Mese de cofrare H 20

Constructiile sau elementele de constructii cu sectiuni plane neuniforme si cu inaltimi diferite ale etajelor, tot mai des intalnite la cladirile industriale, administrative sau cladirile de locuit cu dimensiuni mari sunt adesea greu de cofrat. In aceste cazuri, solutia optima pentru executarea planseelor o ofera mesele de cofrare H 20, acestea fiind rezistente mai ales la eforturi si solicitari permanente.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Schela mobila cataratoare CS 240
 
Schela mobila cataratoare CS 240

CS 240 este un sistem modular de schela mobila cataratoare, destinata executarii celor mai diversificate lucrari de constructii. Sistemul poate fi folosit atat ca schela suspendata, cat si ca cofraj catarator pentru preluarea eforturilor de presiune de pe o singura fata a cofrajului si / sau a sarcinilor suplimentare provenite din beton in timpul si imediat dupa betonare. Accesoriile ( platformele de betonare si platformele suspendate) sunt identice pentru ambele variante de utilizare.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Cofraj Manto
 
Cofraj Manto

Manto este unul dintre cele mai des utilizate sisteme de cofraje, destinat executarii constructiilor de infrastructura si din domeniul civil si rezidential. O caracteristica Manto iesita din comun, este marea diversitate a gamei dimensionale a panourilor de cofraj. Astfel, panourile de cofraj Manto pot fi montate pe suprafete mici, medii sau mari sau pot fi combinate intre ele, fiind posibila montarea lor pe directie orizontala si / sau verticala, transpuse lateral sau pe inaltime.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Categorii
Esafodaj, schela de protectie si ecran de protectie
Esafodaj, schela de protectie si ecran de protectie
Schela de sustinere, pop
Schela de sustinere, pop
Cofraj pentru planseu
Cofraj pentru planseu
Cofraj catarator, cofraj tunel, cofraj pentru poduri
Cofraj catarator, cofraj tunel, cofraj pentru poduri
Cofraj de perete
Cofraj de perete
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...