proidea.ro catalog online de informatii produse

Cladirea unei tutungerii cu functie simpla a fost regandita, rezultatul fiind un design neobisnuit


2018. mai 23.

Finisaj din aluminiu Prefalz ce asigura un aspect compact al sistemului de anvelopare al cladirii

In zona industriala St. Valentin din Austria, s-a construit o tutungerie ce intruchipeaza perfect faptul ca nu marimea functiei sau investitiei sunt factorii principali ce inspira creativitatea arhitectilor. De ce nu ar putea o cladire cu functie simpla sa fie reinterpretata, regandita cu un design neobisnuit cu caracterter aparte? Asemanator realizarii arhitectilor Poppe Prehal Architects la cladirea tutungeriei aflata in zona industriala St. Valentin din Austria.

Tutungerie in zona industriala St. Valentin din Austria - Finisaj din aluminiu Prefalz

Cladirea cu finisajul din aluminiu Prefa bordo inchis si cu o forma atipica a constructiei, indiferent de cat de mica ar fi, a prezentat o provocare semnificativa.

Pe baza deciziei comune si rapide dintre client si arhitect, s-a ales produsul Prefalz, care, potrivit parerii arhitectului, se intinde perfect ca un strat de piele pe suprafata fatadei si acoperisului cladirii. Pe langa avantajele pe care elementele de aluminiu le ofera - acestea fiind flexibile, usoare si robuste, ce nu necesita intretinere - Poppe a accentuat efectele vizuale spectaculoase create de acestea.

Tutungerie in zona industriala St. Valentin din Austria - Finisaj din aluminiu Prefalz

Pe cat de minuscula este cladirea tutungeriei, pe atat de mult a agitat opinia publica a localnicilor. Potrivit lui Poppe, timp de saptamani au avut loc discutii pe tema relocarii tutungeriei, ceea ce a generat o semnificativa publicitate gratuita. A fost cunoscut aspectul anterior a cladirii: neobisnuit, inaltimea interioara a peretilor de 7 metri si spatii deschise. O aripa a cladirii a primit, pe ambele parti suprafete mari de sticla, acestea creand o lumina interioara intriganta, astfel, structura tutungeriei a devenit curata, moderna, functionala si modesta.

Potrivit arhitectului, ideea unui bloc cu doua acoperisuri abrupte are mai multe motive. Datorita acesteia, pe de o parte, traditia locala de constructie a fost urmata insa sub o forma reinterpretata. Pe de alta parte, cele doua blocuri ale cladirii permit separarea practica a functiunilor pentru clienti si a spatiului de stocare.

Tutungerie in zona industriala St. Valentin din Austria - Finisaj din aluminiu Prefalz

Specialistul, caruia de asemenea ii place sa creeze noi spatii prin utilizarea unei varietati largi de materiale, a ales ca si element de anvelopare a cladirii elementele din aluminiu PREFA intr-o culoare special creata pentru acest proiect. Aceasta culoare a elementelor PREFA, simbolizeaza flacara generata de aprinderea tigarilor sau a trabucului, acest efect se creeaza in special atunci, cand soarele bate pe suprafata anvelopei de 420 m² a cladirii.

De multe ori, antreprenorii intampina dificultati in realizarea idelor arhitectului, deoarece complexitatea acoperirilor PREFA dezlantuie imaginatia designerilor, insa acest lucru rezulta o colaborare creativa eficienta. In cazul tutungeriei din St. Valentin, tinichigiul local, Stefan Ertl si echipa acestuia, a fost deosebit de impresionat atat de proiect, cat si de greutatea redusa a materialelor PREFA, ce confera un efect vizual omogen, astfel, 4 profesionisti ai companiei au finalizat anveloparea cladirii in doua saptamani.

Tutungerie in zona industriala St. Valentin din Austria - Finisaj din aluminiu Prefalz


In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre produsele PREFA, faceti clic pe pozele prezentate mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei PREFA Hungária Kft., folosind butonul corespunzator.
 

Produs
Firma
Sediu: H-2058 Pest, Budaörs, str Gyár nr. 2
Adresa postala: H-2058 Pest, Budaörs, str Pf. 80.
Telefon: +36 23 511 670
Fax: +36 23 511 675
E-mail:
Web: www.prefa.hu
Kovács Tímea
manager financiar si logistic  
   
   
   
   
Unica in sectorul sau, PREFA Aluminiumprodukte GmbH si-a facut un renume in ultimii 65 de ani in domeniul dezvoltarii, productiei si comercializarii de sisteme pentru acoperis si fatade din aluminiu in Austria si nu numai. In 1946 Gödl, tinichigiu si expert in acoperisuri, din Salzburg, a creat tigla din aluminiu pe care a denumit-o "PREFA", derivat din cuvintele PREss (a presa) si Falz (falt). In anul 1966 PREFA si-a extins gama de produse stabilind noi cai de productie si vanzare in Austria iar in anul 1978 a urmat introducerea pe piata a primelor tigle metalice emailate PREFA si a foilor de tabla din aluminiu. Incepand cu anul 1990, PREFA s-a extins in tarile din Europa de Vest (Germania, Olanda, Elvetia) in mod constant, iar din 2003, in tarile centrale si est-europene (Republica Ceha, Ungaria, Polonia) infiintand noi filiale.
Denumiri marca: PREFA
Cuvinte cheie:  cladire  cladiri  tutungerie  tutungerii  finisaj  anvelopa  anvelopare  fatada  fatade  acoperis  acoperisuri  aluminiu  tabla  prefalz  prefa