Epoca incalzirii inteligente a sosit cu ajutorul produselor Hoval

Cum functioneaza noua generatie de cazane si pompe de caldura pentru a economisi bani si a reduce emisiile de CO2?

Vremea se poate schimba de la un minut la altul. Cum va fi starea vremii la amiaza sau seara? Hoval TopTronic® E nu trebuie sa isi puna aceste intrebari - noua tehnologie de control stie deja prognoza meteo datorita interfetei sale de conectare la internet. De exemplu, poate sa ajusteze cazanul in condensatie in functie de prognoza meteo preluata de la MeteoNews. Daca este inca frig dimineata, va furniza energie termica. Cand temperatura exterioara incepe sa creasca in jurul amiezii, tehnologia de control reduce din timp in mod automat incalzirea in functie de prognoza meteo.

Combinand cazanul in condensatie cu un sistem cu solar, noua tehnologie de control prioritizeaza sistemul de incalzire solara, bazandu-se pe nivelul de radiatie solara globala prognozat, reducand consumul de gaz sau combustibil lichid. Hoval TopTronic® E poate lua in calcul radiatia solara, in cazul ferestrelor mari orientate spre sud, obtinand climatul optim in interior.

Pe scurt: noua tehnologie de control gandeste singura in mod automat si gandeste in avans. Cuprinde intr-o retea toate componentele si ia in considerare factori externi, de exemplu prognoza meteo. Aceasta reduce consumul de combustibil si energie electrica si mareste confortul. Indiferent daca utilizatorii prioritizeaza economisirea energetica sau confortul, ei pot ajusta setarile cu usurinta prin controlul generatorului de caldura in mod similar schimbarii volumului unui dispozitiv radio.
Usor de utilizat  
Similar regulatorului TopTronic® E de la Hoval, incorporat in generatorul de caldura, exista un panou de control identic, cu touchscreen, ce poate fi pus in camera - statie de camera. Conceptul de functionare este foarte simplu. Ghidul de pornire incepe prin punerea la dispozitie a selectarii limbii dorite, ghidand mai departe utilizatorul prin toate setarile intr-un mod logic. Lucrand impreuna cu clientul, ghidul de instalare poate opta pentru ecrane de pornire diferite in functie de informatiile dorite de client sau preferintele de afisare. Daca un contor de energie termica este instalat, sistemul ofera o vedere de ansamblu asupra tuturor dispozitivelor. In acest caz, panoul de control arata consumul sub forma unor cifre sau grafice, insa arata si cantitatea de caldura solara generata (in cazul in care este instalat un sistem solar).
Utilizatorii care doresc informatii-cheie la o simpla privire, pot alege un mod de afisare simplu. Cei orientati spre domeniul tehnic, pot alege o configuratie a panoului de control mai complexa, asemanatoare bordului unei masini electrice. Indiferent de optiunea aleasa, toti utilizatorii au control asupra intregului sistem de incalzire, inclusiv o vedere de ansamblu asupra informatiilor referitoare la economisirea de energie si la confortul propriu.
Incalzire printr-o apasare, oricand si oriunde doriti  

In cazul in care casa este nelocuita pe timpul zilei, nu este necesar sa fie incalzita. Dar cand toata lumea soseste acasa dupa-amiaza, este placut si cald si exista suficienta apa calda pentru bai sau dusuri. Sambata sau duminica, probabil veti dori sa aveti casa calda toata ziua. Tinand cont de obiceiurile casei, puteti selecta cu doar cateva click-uri, unul din programele saptamanale si zilnice predefinite. Programul zilnic reprezinta rutinele tipice, insa el poate fi schimbat rapid in cazul schimbarii planurilor dvs. Apasati pe touchscreen si introduceti setarea de timp gandita spontan si casa se va incalzi inainte sa va dati seama.
Programul poate fi controlat chiar si de la distanta prin intermediul aplicatiei de pe smartphone. Aceasta este disponibila pentru telefoanele cu sistem de operare iOS/Android (Versiunea pentru Windows phone urmand a se lansa in curand) si se bazeaza pe aceeasi logica de functionare precum statia de camera din casa.

Daca aveti o casa de vacanta, puteti configura aplicatia sa afiseze conditiile meteo de la destinatie, si aceasta poate porni caldura inainte sa plecati la drum, fiind actionata de la distanta. In acest fel, camerele vor fi deja incalzite cand sositi acasa. Acesta este modul in care combinati facilitatile de economisire a energiei cu confortul si comoditatea.
Adaugarea unei surse suplimentare de energie? Nicio problema: Totul poate fi legat in retea  

Sunteti pe cale sa modernizati cladirea? Sa va mariti casa? Aceasta poate fi oportunitatea perfecta pentru a va suplimenta sistemul de incalzire deja existent cu surse de energie regenerabila. Hoval TopTronic® E poate fi conectat si la generatoarele de caldura deja existente, astfel incat fiecare dispozitiv poate comunica cu celalalt.

Noua tehnologie de control coordoneaza componentele cu precizie si creeaza un singur sistem, prin legarea tuturor dispozitivelor in retea. Acest lucru produce o economie de combustibil si energie electrica de pana la 15% si reduce impactul ecologic - impreuna cu facilitatile inteligente pentru prognoza meteo si programul de incalzire stabilit.
Deja configurat pentru smart grid  

In acelasi fel in care Hoval TopTronic® E gandeste in avans in ceea ce priveste starea vremii, el are aceleasi principii si in privinta retelelor de tip smart (smart grid). O asemenea retea poate compensa automat o sub/supraalimentare cu energie electrica.

Daca de exemplu, un surplus de energie este disponibil, generat din energia solara sau eoliana, aceasta poate porni pompa de caldura prin intermediul Hoval TopTronic® E. Aceasta poate mari temperatura de la 50 la 60 de grade Celsius (ca exemplu) astfel incat caldura este "depozitata" si ramane disponibila dupa ce surplusul de energie electrica a fost folosit si costul energiei electrice a crescut. Asta inseamna de asemenea ca utilizatorii au o sursa sigura de caldura chiar daca exista o incarcare electrica insuficienta si pompa de caldura nu porneste. Indiferent de situatie, utilizatorii pot participa in mod activ in reteaua smart prin regulatorul de sistem Hoval TopTronic® E si se pot bucura de un tarif favorabil.
Lumina de semafor care este aproape mereu verde  

In ciuda sigurantei, sistemele de incalzire de la Hoval mai au nevoie din cand in cand de mentenanta. Regulatorul de sistem TopTronic® E detecteaza in timp util si indica gradul de necesitate a unei mentenante, aratand acest lucru pe panoul de control sau pe smartphone, folosind un sistem asemenea unui semafor. In cele din urma, riscul de a va afla in situatia unui sistem de incalzire nefunctional este zero. In orice caz, un inginer de la Hoval nu se afla niciodata foarte departe. Pentru a continua sa va bucurati de un sistem generator de caldura care nu pericliteaza mediul inconjurator si ofera confort si un consum eficient, trebuie doar sa sunati.


In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre regulatorul de temperatura Hoval TopTronic® E, cazanele Hoval sau despre pompele de caldura Hoval, faceti clic pe pozele prezentate mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei Hoval Srl, folosind butonul corespunzator.
Produse mentionate in articol
Cazan in condensatie Hoval UltraGas® 2 Cazan de pardoseala in condensatie cu gaz UltraGas (15-100) Cazan mural in condensatie cu gaz TopGas classic Cazan de pardoseala in condensatie cu gaz UltraGas (125-1150)
 
Cazane Hoval de incalzire cu gaz
11 produse

Cazanele Hoval pe combustibil gazos sunt: cazanele murale in condensatie in gama de puteri 35 - 100 kW TopGas® si cazanele de pardoseala in condensatie de mare eficienta si gama de puteri in intervalul 15 - 2000 kW UltraGas®.

11 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Pompa de caldura aer/apa Hoval Belaria® fit (8-26) Pompa de caldura Belaria® fit Pompa de caldura modulanta Belaria Pompa de caldura aer/apa Hoval Belaria® eco
 
Pompe de caldura Hoval
8 produse

Pompele de caldura Hoval sunt: Belaria,Thermalia si UltraSource.

8 produse
Brosura
Specificatii
BIM
Vezi detalii
Card produs
TopTronic® E - Regulator de temperatura
 
TopTronic® E - Regulator de temperatura

Sistemul de reglare Hoval TopTronic este rezultatul utilizarii microprocesoarelor moderne si a experientei indelungate a firmei Hoval in tehnica reglarii sistemelor de incalzire si de preparare a apei calde. Chiar daca utilizeaza cea mai moderna electronica, regulatorul TopTronic convinge printr-o utilizare facila si clara pentru utilizator. Incorporat in cea mai noua generatie de cazane, pompe de caldura si boilere, revolutionara unitate de control a sistemului se remarca prin simplitate, modularitate, conectivitate si reprezinta o noua experienta pentru utilizatori. Coordoneaza cu usurinta sisteme bazate pe unul sau mai multe surse de energie, cu incalzire sau racire, cu unitati singular sau in cascada cu pana la opt unitati. Fara alte complicatii generate de unitati de control diferite pentru aplicatii diferite si configurari de sistem.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Cazan de incalzire cu combustibil lichid si gazos Max-3
 
Cazan de incalzire cu combustibil lichid si gazos Max-3

Cazan pe combustibil lichid/gazos, de joasa tenperatura si pentru bugete limitate, cu o gama de puteri cuprinsa intre 420 kW si 3000 kW. Ofera valoare ridicata pentru sistemele de incalzire in conditii optime. Cand se inlocuieste sau se modernizeaza un sistem existent - situatii cand optimizarea costurilor este foarte importanta - Hoval Max-3 este solutia ideala. Tehnologia cu trei drumuri de fum a dovedit ca asigura emisii de noxe extrem de reduse in toate fazele de operare. Costuri scazute de operare pot fi garantate prin utilizarea lui Hoval Max-3: transforma energia din combustibil in caldura cu un randament impresionant de pana la 94%.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Cazan de incalzire cu biomasa - peleti BioLyt (50-1600)
 
Cazan de incalzire cu biomasa - peleti BioLyt

Cazan pe peleti cu sistem de combustie pirolitic unic si gama de puteri in intervalul 50 - 160 kW. BioLyt este potrivit pentru introducerea in cadrul unui sistem de incalzire. Cu sistemul tehnologic Hoval, este posibil sa se implementeze sisteme complexe cu efort minim de proiectare: cascadarea a pana la 5 cazane pe peleti; sisteme bivalente prin utilizarea cazanelor existente pe; integrarea sistemelor solare.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Categorii
Pompa de caldura
Pompa de caldura
Cazan de aburi
Cazan de aburi
Cazan mural pe combustibil lichid si gaz
Cazan mural pe combustibil lichid si gaz
Cazan de pardoseala pe combustibil lichid si gaz
Cazan de pardoseala pe combustibil lichid si gaz
Cazan pe combustibil solid
Cazan pe combustibil solid
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...