Vezi cum testeaza Siniat peretii inalti din gips-carton

Pereti de compartimentare din gips-carton pentru inaltimi mari sau foarte mari

Deoarece piata locala de constructii evolueaza, mai ales pe partea de proiecte mari, pentru echipa Siniat, a devenit o prioritate inovativa: spatiile logistice, halele de productie, spatiile comerciale si cele de spectacole ce impun folosirea unor sisteme agrementate de pereti gips-carton cu rezistenta la foc de pana la 3 ore si cu inaltimea de instalare mai mare de 5 m, in anumite situatii ajungand chiar la 13 m.

Sistemele de pereti gips-carton Siniat dezvoltate pentru a acoperi acest segment de aplicatii in constructii sunt: NIDA System D (pereti despartitori clasici), NIDA System SL (pereti despartitori cu inalte performante mecanice), NIDA System SLA (pereti despartitori cu inalte performante acustice).

Printre cele mai importante etape in dezvoltarea solutiilor de pereti de gips-carton NIDA System, se numara testele de performanta la actiunea focului si cele de performanta mecanica. Acestea au fost realizate la Centrul de Cercetare si Dezvoltare Siniat din Avignon – Franta, folosindu-se echipamente care permit deschideri de maxim 13.40 m.

Criteriul de deformabilitate urmareste ca peretele sa nu se deformeze mai mult decat valoarea impusa, in cazul de fata fiind egala cu H/240, unde H reprezinta distanta dintre doua puncte consecutive de fixare a peretelui de structura cladirii.

Respectarea criteriului de rezistenta si stabilitate impune sistemului de perete sa aiba o comportare elastica, astfel incat sa-si revina la forma initiala fara degradari dupa ce a fost supus unui ciclu de incarcari, sa nu dezvolte crapaturi si degradari locale la nivelul fiecarui element component, sa-si pastreze planeitatea, iar prinderile mecanice sa nu fie degradate.


Articolul complet este disponibil pe site-ul Siniat (www.siniat.ro), pagina Documentatie/Suport, sectiunea Articole din Newsletter.


In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre produsele Siniat, faceti clic pe pozele prezentate mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei Etex Building Performance SA, folosind butonul corespunzator.

Produse mentionate in articol

Banda etansare monoadeziva Siniat Brida multipla 9-12 NIDA Metal Coltar pentru UA50 NIDA Metal Diblu metalic 6x40 DN6 NIDA Metal
 
Accesorii pentru sisteme gips-carton Siniat
34 produse

Accesorii Siniat pentru profile metalice NIDA Metal.

34 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Profile metalice CD60 NIDA Metal Profile metalice UA50 NIDA Metal Profile metalice CW50 NIDA Metal Profile metalice UA75 NIDA Metal
 
Profile metalice Siniat pentru sisteme din gips-carton
11 produse

Profile metalice din tabla zincata fabricate prin profilare la rece. Sunt utilizate, in functie de tip si dimensiune, la montajul structurii metalice de sustinere a placilor NIDA.

11 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Placi din gips-carton Creason® colectia Matrix Round Placi din gips-carton Createx® colectia Helix Crystal Placi din gips-carton Createx® colectia Infinity Round Placi din gips-carton NIDA Standard 9,5
 
Placi din gips-carton interior Siniat
19 produse

Sistemele din gips-carton Siniat sunt ideale pentru a crea sau reamenaja spatiile interioare ale unei case oferind flexibilitate si confort. Pentru aplicatii in segmentul nonrezidential, Siniat pune la dispozitie sisteme speciale - sisteme pentru inaltimi ridicate, sisteme rezistente la foc, solutii pentru salile de cinema, solutii pentru medii cu umiditate excesiva, solutii speciale pentru scoli si spitale.

19 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs

Categorii

Placa de constructie
Placa de constructie
Element de ancorare si fixare, dibluri
Element de ancorare si fixare, dibluri
Profil, element de fixare pentru perete despartitor si tavan suspendat
Profil, element de fixare pentru perete despartitor si tavan suspendat
Perete despartitor mobil, compartimentare mobila
Perete despartitor mobil, compartimentare mobila
Perete despartitor cu structura usoara
Perete despartitor cu structura usoara

Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...