proidea.ro catalog online de informatii produse

Alukönigstahl Romania integreaza solutii eficiente energetic in proiectul arhitectural Binarium din Cluj


2019. aprilie 10.

Cladirea de birouri de clasa A este un model de regenerare urbana

Alukönigstahl Romania integreaza solutii eficiente energetic in proiectul arhitectural Binarium din Cluj

Alukönigstahl Romania, specialistul in sisteme de aluminiu, otel si PVC de cea mai inalta calitate, a furnizat, pentru proiectul Binarium din Cluj Napoca, solutii sustenabile si eficiente energetic de la Schüco: profile din aluminiu cu performante de izolare termica excelente, din clasa Super Isolation (SI). Eficienta energetica este completata de confortul interior, cu ajutorul jaluzelelor exterioare Warema, cu lamele de 80 mm, actionate cu motor. Binarium este prima constructie din Romania care a obtinut cel mai inalt nivel de evaluare pentru performanta si a castigat recent BREEAM Awards 2019 la categoria "Central and Eastern Europe Region and Commercial Projects". Acest premiu este destinat proiectelor comerciale care continua sa aplice si sa respecte criteriile de "cladire verde".

"Proiectul Binarium din Cluj este unul dintre cele mai indraznete si complexe de pe piata, care inca traseaza tendintele arhitecturale curente, motiv pentru care am venit in intampinarea cerintelor tehnice, dar si de design cu solutii fiabile, elegante si cu performante energetice ridicate. Suntem mandri ca Alukönigstahl a furnizat peretele cortina Schüco FW 50+.SI, ferestrele si usile Schüco AWS 75.SI, dar si jaluzelele exterioare Warema, care au contribuit la sustinerea acestui proiect impresionant cu certificare verde", declara Attila Beer, Administrator Alukönigstahl Romania si Republica Moldova.

Cladirea de birouri de clasa A este un model de regenerare urbana care vizeaza reabilitarea fostei fabrici de confectii - Flacara. Echipa de arhitecti Dico si Tiganas a demonstrat, prin Binarium, ca extinderea proiectului pe structura existenta a fostei fabrici este o optiune mult mai potrivita decat demolarea vechii constructii. Astfel, s-a ridicat o constructie cu fatade contemporane si echipata cu instalatii reprezentand tehnologii recente.

Alukönigstahl Romania integreaza solutii eficiente energetic in proiectul arhitectural Binarium din Cluj

"Anvelopa cladirii sugereaza interventiile cu structuri metalice, iar placajele ceramice si metalice sustin transparenta oferita de vitraje generoase si tamplarii suple. Regula impusa tuturor de la inceput, de a folosi tot ceea ce este mai bun si ne poate ajuta sa obtinem o cladire eficienta certificata la cele mai inalte standarde, a dus la selectia companiilor furnizoare, printre care si Alukönigstahl Romania, rezultatul fiind pe masura", a declarat Levente Kornis, Architecture Department Manager Dico si Tiganas.

Peretele cortina Schüco FW 50+.SI se remarca prin constructia sa montant - traversa cu 50 mm latime vizibila la interior si la exterior. Sistemul realizeaza o buna izolare termica datorita izolatorilor cu geometrie speciala. Impreuna cu un vitraj corespunzator, se pot obtine valori ale coeficientului de transfer termic de 0,7 W/(m²K), ajungand la un nivel de izolare termica destinat caselor pasive.

De la introducerea sa pe piata in 2006, sistemul pentru ferestre Schüco AWS 75.SI a devenit o serie standard in multe tari europene datorita performantelor sale. Coeficientul foarte bun de izolare termica se obtine prin optimizarea a trei niveluri de izolare: in falt, prin garnitura mediana, garnitura de vitrare si geometria izolatorilor din profil. In prezent, sistemul de ferestre Schüco AWS 75.SI ofera numeroase avantaje si din punct de vedere al fabricatiei ferestrelor, datorita tehnologiei SimplySmart de montaj rapid si simplu a feroneriei de sistem.

Usile Schüco ADS 75.SI sunt o solutie fiabila si eleganta atat pentru usile de la intrare, cat si pentru usile de interior. Cu profile zvelte, dar robuste, performante energetice ridicate, diverse variante de balamale disponibile, posibilitatea de a fi echipate si integrate in sisteme de control acces si de management computerizat al cladirilor, toate acestea recomanda acesta solutie constructiva pentru orice cladire moderna.

Pentru umbrirea fatadelor expuse au fost alese jaluzele exterioare Warema cu lamele de 80 mm, actionate cu motor. Unghiul reglabil individual asigura o cantitate potrivita de lumina naturala pentru o eficienta energetica maxima si o atmosfera confortabila. Prin eliminarea a pana la 85% din caldura incidenta sunt eliminate costuri de climatizare, iar impreuna cu o sticla clara scade necesarul de lumina artificiala si se reduce semnificativ consumul de energie electrica.

Alukönigstahl Romania integreaza solutii eficiente energetic in proiectul arhitectural Binarium din ClujIn cazul in care doriti sa aflati mai multe despre produsele utilizate la proiectul arhitectural Binarium, faceti clic pe pozele prezentate mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei ALUKÖNIGSTAHL Srl, folosind butonul corespunzator.
 

Produs
Firma
Sediu: RO-030834 sector 3, Bucuresti, Bd. Unirii, nr. 64, bl. K4
Telefon: +40 21 327 7780
Fax: +40 21 326 4860
E-mail:
Web: www.alukoenigstahl.ro
Adriana Serban
director marketing +40 72 322 3223
   
   
   
Compania a fost fondata in 1864 in Retz, Austria de Sud de catre Jakob König, si se ocupa de comertul cu produse din otel. De-a lungul timpului s-a axat tot mai mult pe comertul cu sisteme de profile din aluminiu si otel. In anii 20 sediul firmei s-a mutat la Viena. Astazi ALUKÖNIGSTAHL este activa in 16 tari din Europa Centrala, de Est si de Sud-est.
Denumiri marca: Schüco Jansen
Cuvinte cheie:  alukonigstahl  alukoenigstahl  solutii  eficiente  eficient  energetic  termic  proiectul  binarium  cluj  napoca  perete  cortina  usi  ads  ferestre  aws  jaluzele  exterioare  warema